SYBERIA I

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
23 Ιαν 2005 11:43 #3636 by adreasnaxos
SYBERIA I was created by adreasnaxos
SYBERIA I
Adventure Τρίτου Προσώπου
Κατασκευαστής: Microids / Κυκλοφορία: 2002

O Sokal, ο άνθρωπος πού βρίσκεται πίσω από τά Syberia, είναι αναμφισβήτητα ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το adventure σήμερα σε ατομικό επίπεδο. Είναι αυτό ακριβώς τό οποίο υποδηλώνει κι η λέξη "δημιουργός".

Από την άλλη, για όσους ξεκίνησαν νωρίτερα το είδος, η εμφάνισή του θα μπορούσε ν' αποδειχτεί ό,τι και το Myst για κάποιους άλλους, δηλαδή καταστροφική για το adventure, έτσι όπως το ήξεραν κι έτσι όπως τους είχε τραβήξει.

Ευτυχώς, αν καί η "τομή" είναι ίσως ίδια, τά αποτελέσματα αποκλείεται. Κι αυτό επειδή το Myst έδειξε απλά κάποιες παραπάνω δυνατότητες πού υπήρχαν ήδη, κρυμμένες μέχρι τότε, και κατά συνέπεια, από τη στιγμή πού έγιναν φανερές, εύκολα προσβάσιμες στον καθένα, με αποτέλεσμα την αντιγραφή του και τον πολλαπλασιασμό τους.

Αλλά ο Sokal δεν αντιγράφεται. Κι όχι μόνο. Αν και πιστεύω ότι οι εταιρείες πολύ θα ήθελαν νάβρισκαν καμιά δεκαριά ακόμα σαν αυτόν και να πέταγαν αυτούς πού έχουν στα μπάζα [για καθαρά εισπρακτικούς λόγους] το καλό είναι ότι οι Sokal δεν βρίσκονται σαν τις ντομάτες στόν μανάβη.

Αρα, το adventure δεν φαίνεται να κινδυνεύει να μετατραπεί σ' ένα Interactive Λογοτεχνικό Είδος του 21ου αιώνα κι απ' αυτή την άποψη δεν αισθάνομαι κι ενοχές προτείνοντας το έργο του.

Βαθμολογία: 3/5

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Ιαν 2005 16:52 #3641 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic SYBERIA I
Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και πρωτότυπη ιστορία στα συν. Απ την άλλη, πολύ εύκολοι γρίφοι, πολύ τρέξιμο πάνω κάτω που φορές κουράζει και μεγάλα κενά στην εξέλιξη της υπόθεσης που σε κάνει να βαριέσαι.

Μετριότητες γενικά. Δεν μπορώ να καταλάβω τις διθυραμβικές κριτικές που έλαβε. Είναι αυτό που είχα πει και κάπου αλλού ότι ίσως θα έπρεπε να γίνουμε λίγο περισσότερο απαιτητικοί σαν κοινό...

5,5/10 από εμένα

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
23 Ιαν 2005 17:09 #3643 by qrious
Replied by qrious on topic SYBERIA I
εγώ ξέρω πάντως πως αν δεν είχε βγει το syberia το πιθανότερο είναι να μην είχαν κυκλοφορήσει ούτε οι μισοί τίτλοι adventure που έχουν βγει από τότε μέχρι σήμερα. το syberia μαζί με το longest journey ήταν ο λόγος που τα adventures 'ξαναγεννήθηκαν'

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
23 Ιαν 2005 18:06 #3645 by adreasnaxos
Replied by adreasnaxos on topic SYBERIA I

qrious wrote: εγώ ξέρω πάντως πως αν δεν είχε βγει το syberia...

Δέν διαφωνώ. Αλλά πάλι, αξίζει; Θέλω νά πώ, πόσοι απ' αυτούς πού εξ' αιτίας τού Syberia ή τού Longest Journey ενδιαφέρθηκαν γιά τά adventures θά ενδιαφερθούν καί γιά κάποιους άλλους τίτλους, σ' ένα άλλο στύλ, καί γιά ποιούς άραγε;
Προσωπικά, άν είναι νά παίζω 10 Syberia καί 10 CSI τόν χρόνο, προτιμώ νά κάτσω ν' ασχοληθώ μέ τά άπαντα τού Doom.

More
23 Ιαν 2005 18:14 #3646 by qrious
Replied by qrious on topic SYBERIA I
αλλο syebria και αλλο csi.
εγω προτιμω ενα adventure με ωραια ατμοσφαιρα και ιστορια παρα ενα με ακατανοητους γριφους και σεναριο 0

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
23 Ιαν 2005 18:21 #3647 by adreasnaxos
Replied by adreasnaxos on topic SYBERIA I
Ναί, καμία σχέση. Απλά θέλω νά πώ ότι άν η επιτυχία τού Syberia κάνει κάποια άτομα ν' ασχοληθούν μέ τ' adventures, αυτά τά άτομα τά βλέπω νά πηγαίνουν πιό πολύ πρός CSI, Nancy Drew, Broken Sword 3, τέτοια, παρά νά βγούν κερδισμένα καί τά παιχνίδια πού ενδιαφέρουν εμένα. Οπότε, ποιό τό όφελος;

More
23 Ιαν 2005 22:13 #3650 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic SYBERIA I
Μα τι σημαίνει "αναγέννηση"; Νομίζω ότι το θέμα μας δεν είναι απλά να αρχίσουν να ξαναβγαίνουν τίτλοι με το τσουβάλι, αλλά να ξαναδούμε παιχνίδια που θα μας καθηλώσουν. Περισσότερους απο 2-3 μέσα σε μια χρονιά και σίγουρα με ποιότητα ανώτερη του όποιου Syberia ή του όποιου Runaway.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
24 Ιαν 2005 12:00 #3654 by Elessar
Replied by Elessar on topic SYBERIA I
Εγώ στο Syberia δίνω ένα 4/5, γιατί καταφέρνει να μεταδώσει πλούσια συναισθήματα στον παίκτη με τον πολύ όμορφο κόσμο που δημιούργησε.

Ναι, ήταν αρκετά εύκολο, όπως εύκολο ήταν και το The Longest Journey

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
28 Ιαν 2005 16:03 #3794 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic SYBERIA I
4/5 θα του δώσω κι εγώ. Ήταν όντως εύκολο και τελείωσε πάρα πολύ γρήγορα, αλλά καταφέρνει να σε κολλήσει στην οθόνη σου με την ιστορία και την ατμόσφαιρά του (όπως προαναφέρθηκε από άλλα παιδιά). Πιστεύω πως ανήκει στα must play παιχνίδια, κι ας μην είναι το καλύτερο παιχνίδι που θα έχει παίξει κάποιος.

Nothing happens unless first a dream...

More
28 Ιαν 2005 16:10 #3796 by panagios
Replied by panagios on topic SYBERIA I
Γρίφοι 2/10
Υπόθεση 6,5/10
Ατμόσφαιρα 8/10
Χρονική διάρκεια 5/10
Γραφικά 8/10
Ηχος 7/10
Αξία Χρημ 7/10

Σύνολο 5,10

Θα μπορούσε πολύ καλύτερο σκορ, αν οι δημιουργοί είχαν εστω και λίγο ασχοληθεί με τους γρίφους. Καλές και οι ιστορίες, αλλά γι αυτό υπάρχουν και τα εικονογραφημένα (εχουν και λιγότερη ακτινοβολία)

More
02 Φεβ 2005 09:52 #3907 by VirginPrune
Replied by VirginPrune on topic SYBERIA I
To Syberia 1 gia mena einai isws ena apo ta kalitera adventures pou bgikan ta teleutaia xronia .Einai isws mazi me to Longest Journey ena apo ta paixnidia pou mporei na sou metadwsei apira sunaisthimata.Aplws sou dinei me poli katharw tropo tis allages sto xarakthra tis K.W kai tis mikres epanastashs pou kanei kathe ligo kai ligaki...Kai as mh milhsoume gia tis kataplhktikes melanxolikes,grafikes,krues topothesies pou episkeptese, auta ta dexese apo th prwth stigmh pou mpaineis mesa sto paixnidi...

Tou vazw 4,5/5 logo ths eukolias toy....

Tom skeleton,its time to have some fun!
So grab your tricks or treat,
the day of the dead has begun!

Tommy-boy ,eat your candy skull!

More
01 Μαρ 2005 02:24 #4490 by Stknightmare
Replied by Stknightmare on topic SYBERIA I
4/5

[url:1ivrqgyu]http://dtps.unipi.gr/users/knightmare[/url:1ivrqgyu]
"Don't be afraid of the dark,fear only what moves inside"

More
01 Μαρ 2005 11:25 #4498 by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic SYBERIA I
το αγαπημενο μου παιχνιδακι,μαζι με το 2.παρα τη μικρη του διαρκεια εχει τελεια ατμοσφαιρα, μουσικη,περιοχες και γενικα εμενα τουλαχιστον μου 'εδωσε' αρκετα.το παιζω για τριτη φορα τωρα.

4,5/5

More
01 Μαρ 2005 13:15 #4500 by qwerty
Replied by qwerty on topic SYBERIA I
Καλό το Syberia, δε μπορώ να πω... Αλλά νομίζω πως του έλειπε αυτό το κάτι που θα το έκανε ξεχωριστό. Προσωπική μου άποψη πάντα. Μάλλον σεναριακά το βρήκα κάπως επιφανειακό, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο να πεί . Μια ιστορία όχι κακή αλλά τίποτα περισσότερο. Το ίδιο νομίζω και για το Amerzone που είναι και αυτό του Benoit Sokal. Σε αντίθεση με το The Longest Journey που το θεωρώ ένα απ τα καλύτερα adventures που έχουν κυκλοφορήσει. Anyway το θέμα μας είναι το Syberia οπότε από μενα ενα 3.5/5

More
01 Μαρ 2005 14:35 #4503 by texmurphy
Replied by texmurphy on topic SYBERIA I

neo83_gr wrote: το αγαπημενο μου παιχνιδακι,μαζι με το 2.παρα τη μικρη του διαρκεια εχει τελεια ατμοσφαιρα, μουσικη,περιοχες και γενικα εμενα τουλαχιστον μου 'εδωσε' αρκετα.το παιζω για τριτη φορα τωρα.

4,5/5

para to gegonos oti den einai to agapimeno mou paihnidi(ayto einai to broken sword mazi me to loom ante na po kai ta gabriel,les na valo kai to sanitarium???????) to syberia einai ena apo ta agapimena mou.symfono apolytos me to 4.5/5.

o benoit ehei polla polla polla polla polla polla polla akoma na dosei para to gegonos oti ehei vgalei ta dyo aristourgimata syberia1+2.

"...γιατι η αεκ ειναι ιδεα και αι ιδεαι δεν αποθνησκουν ποτε..."

"αεκ ζω στην πολη να σε δω"