Τιμές στα ελληνικά καταστήματα

More
26 Σεπ 2012 01:13 #39774 by skoros
Αυτά που θέλω να πω θα τα γράψω εδώ αν και δεν ξέρω αν κολλάνε απόλυτα.

Ελληνικό μαγαζί πουλάει το παιχνίδι Deponia στην Ελλάδα μέσω της ιστοσελίδας του για 31 € + 5 € τα μεταφορικά.
Την ίδια στιγμή, το ίδιο μαγαζί, πουλάει το ίδιο παιχνίδι μέσω του amazon.co.uk και παράδοση στην Αγγλία με 15 λίρες, δηλαδή περίπου 20 €.

Δε γράφω ποιο μαγαζί ειναι, μην κατηγορηθώ και για δυσφήμιση. Είναι ευκολο να το βρείτε.

Κρατάω μια επιφύλαξη μήπως προκειται για διαφορετικές εκδόσεις (αμφιβάλλω όμως).

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
26 Σεπ 2012 02:12 #39775 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Games σε τιμή ευκαιρίας!
Με όλα τα ελληνικά μαγαζιά υπάρχει λίγο πολύ αυτό το θέμα της υπερκοστολόγησης των καινούργιων παιχνιδιών, που ενώ η τιμή τους πέφτει ραγδαία στο εξωτερικό, εδώ παραμένει κολλημένη στο αρχικό πόσο. Αν μάλιστα πρόκειται για παιχνίδια που έρχονται σε περιορισμένο αριθμό στη χώρα, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα adventure, οι τιμές πλέον γίνονται εντελώς ό,τι νά' ναι. Δυστυχώς, αν εξαιρέσουμε κάποιες εντελώς μεμονωμένες καλές προσφορές, για τα περισσότερα παιχνίδια η παραγγελία από το εξωτερικό τείνει να γίνει μονόδρομος, αν δε θέλουμε να νιώθουμε κορόιδα.

Το τραγελαφικό σκηνικό με την πιο χαμηλή κοστολόγηση του ίδιου παιχνιδιού από ελληνικό κατάστημα σε ξένο site σε σχέση με την τιμή διάθεσης του παιχνιδιού εντός της χώρας από το ίδιο κατάστημα, στην ουσία αποτελεί την πλέον κωμική έκφραση της συγκεκριμένης υπερκοστολόγησης.

More
26 Σεπ 2012 02:19 #39776 by skoros
Replied by skoros on topic Re: Games σε τιμή ευκαιρίας!

Castledoque wrote: Με όλα τα ελληνικά μαγαζιά υπάρχει λίγο πολύ αυτό το θέμα της υπερκοστολόγησης των καινούργιων παιχνιδιών, που ενώ η τιμή τους πέφτει ραγδαία στο εξωτερικό, εδώ παραμένει κολλημένη στο αρχικό πόσο. Αν μάλιστα πρόκειται για παιχνίδια που έρχονται σε περιορισμένο αριθμό στη χώρα, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα adventure, οι τιμές πλέον γίνονται εντελώς ό,τι νά' ναι. Δυστυχώς, αν εξαιρέσουμε κάποιες εντελώς μεμονωμένες καλές προσφορές, για τα περισσότερα παιχνίδια η παραγγελία από το εξωτερικό τείνει να γίνει μονόδρομος, αν δε θέλουμε να νιώθουμε κορόιδα.

Σωστά ειναι αυτά που λες, αλλά εδω μιλάμε για το ίδιο μαγαζί και για το ίδιο παιχνίδι... :? :? :?
Όχι απλά για διαφορά τιμής μεταξύ ελληνικών και ξένων μαγαζιών.

More
26 Σεπ 2012 02:41 #39778 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Games σε τιμή ευκαιρίας!
(θεωρία συνομωσίας) ίσως είδαν τη δήλωση του Gilbert που θέλει την Ελλάδα να έχει πολύ καλές πωλήσεις σε adventure games σε σχέση με άλλες χώρες , και είπαν να πέσουν να ρουφήξουν το αίμα όσο προφταίνουν. :x
/(θεωρία συνομωσίας)

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
26 Σεπ 2012 08:35 #39779 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Games σε τιμή ευκαιρίας!
EDITED

:(

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
26 Σεπ 2012 11:20 #39781 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Games σε τιμή ευκαιρίας!
Φίλε skoros μπορώ να σου πω ακριβώς το λόγο για τον οποίο το ίδιο μαγαζί δίνει άλλη τιμή στην Ελλάδα και άλλη στο amazon, καθώς εργαζόμουν σε ένα παρόμοιο on-line κατάστημα στο παρελθόν (μπορεί να είναι και το ίδιο τώρα που το βλέπω).

Either way, μάλλον εκμεταλλεύονται το ότι ίσως δεν αποδίδουν ΦΠΑ για τις πωλήσεις μέσω εξωτερικού αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

EDIT: Τελικά δεν είναι το ίδιο κατάστημα.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
26 Σεπ 2012 11:30 #39782 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Games σε τιμή ευκαιρίας!

skoros wrote: Δε γράφω ποιο μαγαζί ειναι, μην κατηγορηθώ και για δυσφήμιση. Είναι ευκολο να το βρείτε.

Δυσφήμιση είναι όταν προσάπτεις κάποια αρνητικά στοιχεία για κάποιον/α πρωτίστως χωρίς αποδείξεις και στοιχεία. Εδώ δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα να πεις ότι οι
Warning: Spoiler!
... έχουν διαφορετική τακτική πώλησης...

Praetorian wrote: (θεωρία συνομωσίας) ίσως είδαν τη δήλωση του Gilbert που θέλει την Ελλάδα να έχει πολύ καλές πωλήσεις σε adventure games σε σχέση με άλλες χώρες , και είπαν να πέσουν να ρουφήξουν το αίμα όσο προφταίνουν. :x
/(θεωρία συνομωσίας)

(ενισχυμένη θεωρία συνωμοσίας) Αφήνεις τις ακριβές τιμές στα adventures για να ασχοληθούν με λιγότερο "εγκεφαλικά" παιχνίδια και έτσι να φυρέψει κι άλλο το μυαλό μας... (/ενισχυμένη θεωρία συνωμοσίας)

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
26 Σεπ 2012 11:48 #39783 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Games σε τιμή ευκαιρίας!

Elessar wrote: μάλλον εκμεταλλεύονται το ότι ίσως δεν αποδίδουν ΦΠΑ για τις πωλήσεις μέσω εξωτερικού αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Ήταν ένα από αυτά που σκέφτηκα, αλλά δε μου βγαίνουν τα νούμερα :rolleyes:

akarasimos wrote: (ενισχυμένη θεωρία συνωμοσίας) Αφήνεις τις ακριβές τιμές στα adventures για να ασχοληθούν με λιγότερο "εγκεφαλικά" παιχνίδια και έτσι να φυρέψει κι άλλο το μυαλό μας... (/ενισχυμένη θεωρία συνωμοσίας)

Αυτός είναι χειρότερος κι από 'μένα! Ωραία!
:wink: :lol:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
26 Σεπ 2012 14:34 #39784 by skoros
Replied by skoros on topic Re: Games σε τιμή ευκαιρίας!
Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι στην Αγγλία δεν υπάρχει ΦΠΑ.
Αν απο τα 35€ αφαιρέσουμε το ΦΠΑ, παμε στα 28. Δεν βγαινουν τα νουμερα...

Επίσης μην ξεχνάμε ότι για Αγγλία τα μεταφορικά ειναι λιγότερα από ότι για Ελλάδα. Λογικό ε;

Edit: Ακόμα ελπίζω ότι ο λόγος αυτής της διαφοράς είναι ότι δεν έχουν προλάβει να ενημερώσουν την τιμή στο ελληνικό κατάστημα....

akarasimos wrote: (ενισχυμένη θεωρία συνωμοσίας) Αφήνεις τις ακριβές τιμές στα adventures για να ασχοληθούν με λιγότερο "εγκεφαλικά" παιχνίδια και έτσι να φυρέψει κι άλλο το μυαλό μας... (/ενισχυμένη θεωρία συνωμοσίας)

Κορυφαίο

More
26 Σεπ 2012 16:04 #39786 by Elessar
Παιδιά, διαχώρισα το θέμα για να μη "βαρύνουμε" το άλλο. Συνεχίζουμε τη κουβέντα εδώ :)

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
26 Σεπ 2012 19:05 #39789 by giovanna
Εγώ πάντως το αγόρασα απο Play.com 22.49 Euro και θα συνεχίσω έτσι εαν δεν συμορφωθούν οι Ελληνες :oops:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
26 Σεπ 2012 19:11 #39790 by tsampikos
Οι Έλληνες δεν συμμορφόνονται με τίποτα. Απογοήτευση σε πιάνει όταν βλέπεις τιμές. Μιλάμε ότι η διαφορά σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει και το 50%.

More
26 Σεπ 2012 20:29 #39791 by WickedMan
Εγώ πιστεύω περισσότερο αυτό που λέει ο skoros για αργή ενημέρωση της τιμής. Από την άλλη μερικές φορές η διαφορά είναι τεράστια. Ποιο 50%; Φτηνότερη τιμή του Darkstar σε ελληνικό κατάστημα είναι τα 19,90 ευρώ συν ό,τι μεταφορικά έχει και εγώ το παράγγειλα από το play.com για 4,63 ευρώ με 0 μεταφορικά. Πάντοτε είχα την διάθεση να ψωνίζω από ελληνικά καταστήματα, αλλά ειδικά για τα adventures οι τιμές κάποιες φορές είναι μένουν ψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
26 Σεπ 2012 22:28 #39792 by maladroid
Εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι πρόκειται απλά για εκμετάλλευση καταστάσεων. Στο εξωτερικό ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος, ειδικά τώρα με την επέλαση των downloadable αντιτύπων και άμα δεν αναπροσαρμόζεις διαρκώς τις τιμές σου προς τα κάτω πεθαίνεις (δείτε πώς παραπαίει το άλλοτε πανίσχυρο GAME). Έχει τύχει να παρακολουθώ τη τιμή συγκεκριμένων παιχνιδιών σε 2-3 αλυσίδες βρετανικών συμφερόντων και όταν πέφτει στη μία να ακολουθούν οι άλλες με διαφορά λίγων ωρών (!). Συχνά δε, ο πρώτος βγαίνει (προσωρινά) out of stock εντός της ημέρας και οι άλλοι τη ξανανεβάζουν ελαφρώς (ίσως όχι στα αρχικά επίπεδα) ελλείψει ανταγωνισμού πλέον, ώσπου να ξαναστοκάρει ο πρώτος. Γίνεται κανονικός σκοτωμός, πιστέψτε με.

Εδώ οι καταστηματάρχες ελπίζουν από 10 αντίτυπα να βγάλουν κέρδος για 20 (και βάλε) από τις θείες/πιτσιρίκια/old-school συλλέκτες που θα θέλουν να το αγοράσουν απευθείας απ'το τοπικό κατάστημα αγνοώντας τις εναλλακτικές. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι με βάση τα μεγέθη που διακινούνται δύσκολα θα μπορούσαν να τα βάλουν με το Amazon ή το Play αλλά το παράδειγμα του skoros δείχνει ότι είναι και θέμα νοοτροπίας, δηλαδή εκτιμούν ότι η εγχώρια αγορά προσφέρεται για λίγη αισχροκέρδεια ενώ έξω δεν τους παίρνει. Σίγουρα πρόκειται για κοντόφθαλμη τακτική που σύντομα θα τους γυρίσει μπούμεραγκ αλλά βρίσκουν και τα κάνουν.

No good deed goes unpunished

More
27 Σεπ 2012 08:33 #39799 by crocark

maladroid wrote: Η αλήθεια βέβαια είναι ότι με βάση τα μεγέθη που διακινούνται δύσκολα θα μπορούσαν να τα βάλουν με το Amazon ή το Play αλλά το παράδειγμα του skoros δείχνει ότι είναι και θέμα νοοτροπίας, δηλαδή εκτιμούν ότι η εγχώρια αγορά προσφέρεται για λίγη αισχροκέρδεια ενώ έξω δεν τους παίρνει. Σίγουρα πρόκειται για κοντόφθαλμη τακτική που σύντομα θα τους γυρίσει μπούμεραγκ αλλά βρίσκουν και τα κάνουν.

Α να μπράβο! Ας κάνει και κανένας μερικούς διαχωρισμούς, γιατί μου φαίνεται ο κάθε πικραμένος ευκαιρία ψάχνει για να πει το κοντό του και το μακρύ του. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Επιτέλους!!! Κι εμείς σ' αυτή τη χώρα ζούμε ...

Το παράδειγμα του Σκώρου είναι παντελώς άσχετο με ο,τιδήποτε άλλο έχει συζητηθεί σχετικά με ελληνικά καταστήματα και κατά τη γνώμη μου ο τίτλος κακώς αφήνει περιθώρια γενίκευσης. EDITED: Με λίγα λόγια, δε μ' άρεσε καθόλου αυτό που είδα. Όχι που το έδειξε ο Σκώρος. Ο Σκώρος καλά έκανε και το έδειξε. Δε μου άρεσε σαν περιστατικό.

Ναι είναι μια θλιβερή περίπτωση. Έψαξα να βρω κάποιες αιτίες κι ομολογώ πως αυτές που βρήκα δε με ικανοποιούν. Η περίπτωση της μη ενημέρωσης παίζει, αλλά αυτό και πάλι αφήνει κακές εντυπώσεις.

Φυσικά οι γνωστοί - άγνωστοι, συνήθως έχουν κοντή μνήμη. Π.χ. θυμάμαι (και με καίει εν μέρει) τον Emmanuel να λέει σχετικά πρόσφατα για τα 5€ στα multirama. Το θυμάται κανείς άλλος; Στα οποία δεν έδωσα σημασία και μετά όταν είπε ότι πήρε το Ηotel Dusk από εκεί με 5€ τρελάθηκα. Για δείτε μερικά παιχνίδια από εκεί (τη λίστα εννοώ) πόσο πάνε έξω :shock:
Γιατί κύριε Wicked, όταν μου συγκρίνεις την τιμή του ξαστοκαρίσματος του Play με την τρέχουσα τιμή σε ένα κατάστημα που δεν έχει ακόμα σκοπό να ξεστοκάρει, πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τις περιπτώσεις όπου τα ελληνικά καταστήματα ξεστοκάρουν. Όταν π.χ. το πλαίσιο έδινε τριλογία Broken Sword με 5€ δε θυμάμαι κανέναν να έλεγε: "τι κακά είναι τα ξένα μαγαζιά που είναι ακριβά!".

Λοιπόν. Άλλο το περιστατικό κι άλλο η γενίκευση. Επιτέλους ας διατηρήσουμε ένα επίπεδο, γιατί θα γεμίσω το σάιτ με Ντόρες, πραγματικά. Κι αυτό είναι υπόσχεση ...

Ό,τι να 'ναι πάλι πρωί - πρωί ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ