Τιμές στα ελληνικά καταστήματα
- maladroid
- Templar Hunter
Ξαναλέω ότι τα κομμάτια που διακινούνται είναι σημαντικός παράγοντας αλλά ας μην απαλλάσσουμε και τους δικούς μας τόσο εύκολα από την καχυποψία για πρακτικές αισχροκέρδειας ή έστω για κοντόφθαλμη τιμολογιακή πολιτική.
No good deed goes unpunished
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Πάλι καλά που γενικά τα PC Games είναι σχετικά φτηνά. Τι να πούνε κι αυτοί που έχουν κονσόλες και διπλο-τριπλοπληρώνουν τα ίδια ακριβώς παιχνίδια σε ειδικές ελληνικές τιμές...
- crocark
- Adventure's Advocate
δεν έχω σκοπό ν' απαλλάξω κανέναν από τίποτα. Δεν καταδικάζω όμως κανέναν και για τίποτα, αν δεν έχει προηγηθεί δίκη. Έχεις τα στοιχεία; Γιατί εγώ δεν τα έχω. Εικασίες κάνω και δε με καλύπτουν. Παρεμπιπτόντως στο παραπάνω μήνυμα προστέθηκε κάτι σε κίτρινο, για να κάνει σαφή την άποψή μου για το περιστατικό. Γιατί προφανώς δεν έγινε σαφής.
Πρώτη φορά του σκώρου το παράδειγμα είδα. Πες μερικά ακόμη. Δεν τα ξέρω.maladroid wrote: Δυστυχώς το παράδειγμα του skoros είναι ο κανόνας (όχι η προσπάθεια να πουλήσει ο ίδιος επιχειρηματίας μέσα-έξω σε άλλη τιμή αλλά η διαφορά)
Ναι ρε φίλε. Γιατί όταν έχεις να κάνεις με εκατομμύρια αντίτυπα, πρώτον τα αγοράζεις φτηνότερα και δεύτερον σε συμφέρει να αδειάζεις αποθήκες. Ειδικά στην περίπτωση κάποιων παιχνιδιών. Π.χ. το Darkstar, τα 'χω ξαναπεί, δεν πούλησε. Τι θες να κάνουμε τώρα; Δεν πούλησε. Η gaming Κοινότητα αποφάσισε ότι είναι μάπα. Όταν σ' όλη την Αμερική επί ένα χρόνο πούλησε 700 κομμάτια, τι θες να κάνει το play; Να το κρατήσει στα 22,5 που ήταν η αρχική του; Γιατί ρε παιδιά για τιμές ξεστοκαρίματος πρόκειται. Τι δεν καταλαβαίνετε; όταν βγήκε η ευρωπαϊκή έκδοση ξεκίνησε στα 22,5€. Όχι στα 5 ... Πέρασαν 9 μήνες και το κατέβασαν. Που το παράλογο; Τα εδώ καταστήματα ξεστοκάρουν ανά 3 χρόνια ξέρω γω. Αλλάξτε το παράπονό σας, αλλά μη λέτε ό,τι να 'ναι. Πείτε π.χ. ότι μας χαλάνε τα ελληνικά που ξεστοκάρουν τόσο αραιά. Αν δεν αλλάξουν τακτική κι αν δεν αρχίσουν να ξεστοκάρουν κάθε 3 μήνες, θα τους γυρίσει μπούμερανγκmaladroid wrote: μιλάς για ξεστοκάρισμα που γίνεται μια στο τόσο ενώ άμα περνάς τακτικά από Amazon ή Play βρίσκεις ανά πάσα στιγμή παιχνίδια (ειδικά adventures) με 2-3, άντε 5 λίρες.
Ξαναλέω. Τουλάχιστον εσύ κάνεις μια διάκριση ...maladroid wrote: Ξαναλέω ότι τα κομμάτια που διακινούνται είναι σημαντικός παράγοντας αλλά ας μην απαλλάσσουμε και τους δικούς μας τόσο εύκολα από την καχυποψία για πρακτικές αισχροκέρδειας ή έστω για κοντόφθαλμη τιμολογιακή πολιτική.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
Έχω φίλο που δουλεύει σε εταιρεία που εισάγει video games και τα δίνει κυρίως σε ξένα καταστήματα. Όταν βγήκε το Diablo ΙΙΙ κάποια στιγμή τελείωσε το στοκ από κάποια ελληνικά καταστήματα και του ζήτησαν να τους δώσει κάποια κομμάτια. Τους έδωσε λοιπόν την απλή και την special edition (collector's edition ή όπως αλλιώς την έλεγαν). Μιλάγαμε στο τηλέφωνο και γέλαγε και μου έλεγε ότι τα πούλαγαν 10€ και 15€ πάνω από την τιμή που τους τα έδωσε. Είχαν βρει την ευκαιρία που πούλαγε το παιχνίδι σαν τρελό και κοπάνησαν την τιμή. Και εγώ θα ήθελα να στηρίξω τα ελληνικά μαγαζιά αλλά πρώτον συνήθως δεν βρίσκω αυτό που θέλω και δεύτερον οι διαφορές στις τιμές είναι μεγάλες. Οπότε...
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- crocark
- Adventure's Advocate
Παράδειγμα άκυρο.
Ζήτησα παράδειγμα άλλης περίπτωσης που το ίδιο ελληνικό κατάστημα πουλάει με άλλη τιμή εντός και άλλη τιμή εκτός. Είναι συγκεκριμένο το πρόβλημα. Ο mal λέει ότι το 'χει ξαναδεί. Μπορεί. Αλλά εγώ που επίσης παρακολουθώ, δεν το έχω ξαναδεί.
Το παράδειγμά σου δε λέει τίποτα περισσότερο απ' το ότι θέλουν να βγάλουν 10 και 15 € στο κομμάτι. Το μόνο στο οποίο θα μπορούσε να κολλάει είναι στην "αισχροκέρδεια". Λοιπόν. Δεν είναι αισχροκέρδεια. Δεν ορίζεται αυτό ως αισχροκέρδεια. Είναι νόμιμο, ξεκάθαρο κέρδος. Ναι. Όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, δεν εμπορεύονται για την ψυχή της γιαγιάς τους. Όπως ούτε στο Play κάνουν. Κι εγώ σου λέω ότι π.χ. το χ,ψ κατάστημα έξω (απ' τα μεγάλα) αγοράζει παιχνίδι 1,5€ και το πουλάει 35€. Τι θα πεις τότε;
Δηλαδή πόσο ήθελα να τα πουλάει; Ρε πάτε καλά; Τι νομίζετε ότι είναι αυτό; Κέρδος; Η κάθε αλυσίδα έχει από αυτό να βγάλει εκτός από το κέρδος της, τους μισθούς, τις ασφάλειες κι ένα κάρο άλλα πράγματα μέσα στα οποία είναι και το κέρδος.mkllds wrote: Μιλάγαμε στο τηλέφωνο και γέλαγε και μου έλεγε ότι τα πούλαγαν 10€ και 15€ πάνω από την τιμή που τους τα έδωσε.
Έρχεται ένας φίλος μετανάστης στην Αυστραλία, τις προάλλες και πάει να μου πει μια εξυπνάδα για ένα κατάστημα εδώ δίπλα. Πουλούσε πόλο μπλουζάκια και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος (όχι της επιχείρησης, του ακινήτου) ήταν θείος του φίλου. Συζήτηση:
- Πω ρε ... Τι βγάζουν μερικοί;
- Τι βγάζουν;
- Πήγα εδώ δίπλα να πάρω ένα μπλουζάκι κι έκανε 90 με την έκπτωση.
- ...
- Στο άμαζον το βρήκα 50.
- Ακριβά το βρήκες. Σε κλέβουν.
- Ε;
- Τι "ε" βρε καραγκιόζη. Στο άμαζον ο θείος σου δε ζητάει 5.000 € το μήνα ενοίκιο. Τα 5 χιλιάρικα που θέλει ο θειός σου πως θα βγούν; Τι νομίζεις; Ότι είναι κέρδος; Έτσι είναι το κέρδος;
EDIT:
Και εν πάση περιπτώσει, δε λέει κανείς σε κανέναν από που να παίρνει τα παιχνίδια του. Άλλο συζητάμε. Λέω απλώς μη ζητάτε παράλογα πράγματα, γιατί μιλάμε απ' το πρωί διαβάζω μακράν τους περισσότερους μαζεμένους παραλογισμούς εδώ μέσα. Θέλετε από ένα μικρό ή μεγάλο ελληνικό κατάστημα να συναγωνιστεί το άμαζον. Ε, δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Όποιος επιμείνει θα χαρακτηριστεί. Πάρτε απ' όπου θέλετε, δε λέει κανείς κάτι άλλο. Αλλά μη λέτε τους άλλους κλέφτες χωρίς να ξέρετε. Τεκμήριο αθωότητας επιτέλους ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
Πάντως δεν κατάλαβα ότι ήθελες άλλο παράδειγμα. Γράψε άκυρο τότε για το προηγούμενο.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
crocark wrote: Γιατί κύριε Wicked, όταν μου συγκρίνεις την τιμή του ξαστοκαρίσματος του Play με την τρέχουσα τιμή σε ένα κατάστημα που δεν έχει ακόμα σκοπό να ξεστοκάρει, πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τις περιπτώσεις όπου τα ελληνικά καταστήματα ξεστοκάρουν. Όταν π.χ. το πλαίσιο έδινε τριλογία Broken Sword με 5€ δε θυμάμαι κανέναν να έλεγε: "τι κακά είναι τα ξένα μαγαζιά που είναι ακριβά!".
Το παράδειγμα με το Darkstar είναι μέρος μιας γενικής παρατήρησης. Τα πράγματα για μένα είναι πολύ απλά. Ούτε ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει ποιος ξεστοκάρει και πότε, δεν είμαι μέσα στις αποθήκες τους και δεν έχω καμία όρεξη να μπω. Είμαι καταναλωτής. Εμένα μου καπνίζει κάποια στιγμή να αγοράσω κάποιο παιχνίδι retail (εντάξει τα downloadable είναι άλλη ιστορία, ας τα αφήσουμε έξω απ τη συζήτηση), οπότε αμέσως ανοίγω το pc, μπαίνω στο ίντερνετ, κοιτάω τιμές, και αν η χαμηλότερη τιμή που βρίσκω με ικανοποιεί, προχωρώ σε παραγγελία. Κάνοντας αυτό το πράγμα εδώ και κάποια χρόνια, έχω παρατηρήσει ότι τουλάχιστον στο 95% των περιπτώσεων, αυτή η "best price" βρίσκεται σε ξένα καταστήματα και στις περισσότερες από αυτές η διαφορά είναι σημαντική.
Για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή θυμάμαι πρόχειρα 2 μόνο φορές τα τελευταία 6 χρόνια να έχω βρεί "best price" σε ελληνικό κατάστημα. Η μία ήταν στα Public και η άλλη σε ένα μικρό μαγαζί όχι αλυσίδας, δεν μπορώ να θυμηθώ όνομα αυτή τη στιγμή. Σε καμία απ' τις δύο περιπτώσεις, μάλιστα, η αναζήτηση δεν αφορούσε adventure ενώ και στις δύο πήγα και παρέλαβα το παιχνίδι απ το κατάστημα διότι τα μεταφορικά πήγαιναν την τιμή πιο πάνω απο αντίστοιχες ξένων καταστημάτων.
Προφανώς και υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις στις οποίες θα συναντήσει κανείς μερικές εξαιρετικές τιμές σε ελληνικά καταστήματα, αλλά με βάση τη συνολική εικόνα που έχω (εγώ προσωπικά) αυτά τα χρόνια, συμπεραίνω ότι είναι αυτό ακριβώς. Μεμονωμένες. Η εξαίρεση στον κανόνα. Αν με τον καιρό η κατάσταση που συναντώ αλλάξει, δεν θα έχω (και πάλι) κανένα πρόβλημα να το πω. Επίσης, δέχομαι απολύτως αν κάποιος τυχαίνει να έχει σχηματίσει διαφορετική εικόνα με βάση τις δικές του εμπειρίες. Η δική μου, όμως, μέχρι στιγμής είναι αυτή...
edit: Και φυσικά αναφέρομαι μόνο σε θέματα τιμής και όχι ποικιλίας. Το να αναφερθώ σε ποικιλία σε ελληνικά καταστήματα θα ήταν λίγο άδικο αφενός και πολύ αστείο αφεταίρου. Α, και offtopic, αλλά εντάξει σε αυτό το forum δεν μας απασχολούν αυτά
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ο croc έχει δίκιο που λέει:
Από τη στιγμή που δεν ορίζεται νομικά σαν αισχροκέρδεια ας το κάνει. Μπορεί εμάς να φαίνεται ότι μας κλέβει, ε μην το πάρετε, ξέρετε τι λένε για τον αναμάρτητο.... Ας μην μπερδέψουμε λοιπόν το νόμιμο με το ηθικό... (ωχ αυτό το είχα ξεχάσει... )...crocark wrote: Το παράδειγμά σου δε λέει τίποτα περισσότερο απ' το ότι θέλουν να βγάλουν 10 και 15 € στο κομμάτι. Το μόνο στο οποίο θα μπορούσε να κολλάει είναι στην "αισχροκέρδεια". Λοιπόν. Δεν είναι αισχροκέρδεια. Δεν ορίζεται αυτό ως αισχροκέρδεια. Είναι νόμιμο, ξεκάθαρο κέρδος.
Εγώ το βλέπω και αλλιώς, ας βγάλει το νοίκι του, γιατί όχι; Αφού ξέρει ότι το Diablo III θα το αγοράσει και κόσμος που μόνο αυτό θα πάρει όλο το χρόνο και δεν τον νοιάζει η τιμή. Ίσως αργότερα, ευχαριστημένος από το κέρδος του, να αποφασίσει να ξεστοκάρει άλλα προϊόντα και να χαμηλώσει τη τιμή τους.
Από την άλλη συμφωνώ και με τον Wicked, καταναλωτές είμαστε και η τσέπη μας πονάει (ειδικά τώρα που είναι και θα γίνουν ακόμα χειρότερα). Όπως ο μαγαζάτορας δεν δουλεύει για τη ψυχή της μάνας του, έτσι και ο καταναλωτής δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο. Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και καλά κάνει. Στην τελική αν κάποιο μαγαζί δεν συμπεριφέρεστε καλά στους πελάτες του θα του γυρίσει μπουμερανγκ αργά η γρήγορα. Αυτά τα πράγματα δεν κρύβονται...
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Εμένα πάντως μου έχει συμβεί να παραγγείλω κάτι που ήταν out of stock (Diablo 3) και όταν ήρθε είχε 6 ευρώ παραπάνω από την αρχική τιμή, γιατί έκριναν πως από τη στιγμή που είχε ξεστοκάρει η ελληνική αγορά και θα είχε ξανά ζήτηση να βγάλουν παραπάνω κέρδος (μαγκιά τους)...
Σίγουρα και στην Ελλάδα ξεστοκάρουν σε πολύ καλές τιμές, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια ή παρεμβάλλοντας μεγάλα διαστήματα...όπως λέει και o croc.
Και να μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και αλυσίδα καταστημάτων πίσω από τον πανικό που είχε γίνει με τις παραγγελίες του play.com στην Ελλάδα και σταμάτησε να στέλνει παραγγελίες άνω των 25 ευρώ...
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- Constantine_R
- Voodoo Priest
:shock: :shock: :shock:akarasimos wrote: Και να μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και αλυσίδα καταστημάτων πίσω από τον πανικό που είχε γίνει με τις παραγγελίες του play.com στην Ελλάδα και σταμάτησε να στέλνει παραγγελίες άνω των 25 ευρώ...
Ελληνάρα!!!! (εδώ το θέλει...).
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- skoros
- Topic Author
- Banned
Εν συντομία εγώ θα πω ότι οι μεγάλες ελληνικές αλυσίδες δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό.
Κατά κανόνα η πολιτική τους απέναντι στον πελάτη (όχι μόνο τιμολογιακή) είναι απαράδεκτη.
Με τα μικρά μαγαζιά είμαι πολύ πιο ανεκτικός.
Και για να σας επαναφέρω στο θέμα:
Έψαξα και άλλα προϊόντα απο το συγκεκριμένο μαγαζί ταυτόχρονα μεσω αμαζον και μέσω της σελίδας τους.
Από τα 10 περιπου που κοιταξα (βαριόμουν για παραπάνω) στα 7 η τιμή ήταν πανω κάτω ίδια και στις δυο "βιτρίνες".
Σε δυο παιχνίδια (hawx 2 & alan wake) η τιμή ήταν πολυ πιο φτηνη στη "βιτρίνα άμαζον".
ΑΛΛΑ
The Legend of Zelda - Phantom Hourglass (NINTENDO DS) έχει 30 € στην "ελληνική βιτρίνα" και 48 ΛΙΡΕΣ στη "βιτρίνα άμαζον".
Οπότε καταλήγω στο ότι μάλλον το συγκεκριμένο μαγαζί δεν ξέρει τι του γίνεται.
Η διαφορα στις τιμές πιθανοτατα δεν ειναι σκόπιμη, αλλά αυτό δεν αποτελεί και δικαιολογία.
Αν σαν επιχειρηματίας θες να έχεις δυο βιτρίνες φρόντιζε να λειτουργούν και οι δύο σωστά, αλλιώς μείνε στη μία.
- crocark
- Adventure's Advocate
1. Το θέμα κακώς γύρισε. Αυτή είναι η γνώμη μου από το πρωί που μπήκα.
2. Ελαφρυντικά και έχουν σαφέστατα. Τα ίδια και τα ίδια δε θα λέω. Η πολιτική των μεγάλων ξένων είναι ακριβώς η ίδια με των εδώ. Η διαφορά είναι στα μεγέθη και τους χρόνους.
3. Και έξω από το ντιάμπλο κι από την κάθε τέτοια βλακεία που τραβάει τις μάζες, πάνε να βγάλουν τ' άντερά τους.
4. Χαίρομαι που μετην έρευνά σου φάνηκε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκοπιμότητα. Η σκοπιμότητα θα με πείραζε. Η αβλεψιά όχι. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν πρόλαβε ή ξέχασε κλπ. Αυτό μπορεί να μη μας αρέσει ή αντιθέτως, σε κάποιους μπορεί να αρέσει ιδιαίτερα για να 'χαμε να λέγαμε, αλλά διακιολογία είναι. Με την έννοια ότι δικαιολογεί επαρκώς την κατάσταση. Κι επιπλέον αίρει την "ανηθικότητα". Καλά είναι βεβαίως οι επιχειρηματίες να φροντίζουν να λειτουργούν τις βιτρίνες τους και τα όλα τους καλύτερα και αποτελεσαμτικότερα, κυρίως για να μη δίνουν λαβές για εξυπνακίστικα σχόλια.
5.
Γιατί; Το ίδιο δεν το κάνει το play ή το amazon; Μην απαντάς. Το κάνει. Έχω πολλά παραδείγματα. Τα Sam & Maxs μου ήρθαν πρώτα στο μυαλό, αλλά είναι κι άλλα. Δικαίωμά τους.akarasimos wrote: και όταν ήρθε είχε 6 ευρώ παραπάνω από την αρχική τιμή, γιατί έκριναν πως από τη στιγμή που είχε ξεστοκάρει η ελληνική αγορά και θα είχε ξανά ζήτηση να βγάλουν παραπάνω κέρδος (μαγκιά τους)...
6. Σχετικό με το παραπάνω. Να μην αναφέρω την "πολιτική δημοπρασίας" που έχουν. Όταν κάτι εξαντλείται του ανεβάζουν την τιμή. Και μιλάω για τα ίδια τα καταστήματα αυτά κι όχι τους συνεργαζόμενους πωλητές. Το amazon πουλάει παιχνίδια που έχουν σχεδόν εξαντληθεί από 40 έως 80€ κάποια που έχω δει κατά καιρούς. Μάλιστα αν κάποια στιγμή πέρασαν από το καλάθι μου με ειδοποιεί για τις αυξήσεις ή τις μειώσεις. Αλλά αυτό δεν είναι κακό. Άμα το 'κανε κανένα ελληνικό κατάστημα θα γινόταν της μουρλής εδώ μέσα ... Ορίστε. Είπα πολύ παραπάνω για το Hotel Dusk. Άει τραβήξτε να δείτε πόσο πάει στο Amazon ή στο play.
7.
Όλοι οι αναμάρτητοι εδώ μέσα μαζεύτηκαν. Μην την ψάχνεις ...Constantine_R wrote: ξέρετε τι λένε για τον αναμάρτητο....
8.
Αααααααααααααααααααααααααααααααα ... Θα τρελαθώ πραγματικά. Μην το λες έτσι γιατί θα φτάσω στο ντάρκσταρ. Ρε σεις, από που θα το βγάλει αλλού το νοίκι του; Θα κλέψει τράπεζα; Θα βγεί μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό για έρανο; θα το πάρει ως επίδομα από το κράτος όπως θα πάρει επίδομα θέρμανσης και μαζί το ... τέλος πάντων ... Παιχνίδια πουλάει, από εκεί θα τα βγάλει. Και από εκεί. Εσείς δηλαδή από που το βγάζετε το νοίκι σας; Τι έχει παίξει σ' αυτή τη χώρα ρε %^^$ και δεν το 'χω πάρει πρέφα εγώ; Μοιράζουν πουθενά νοίκια; Εκτός αν εννοείς ότι θα το βγάλει μόνο από αυτό (το ντιάμπλο - όλο για παιχνίδια παπάτζες μιλάμε τελευταία ...), οπότε συμφωνώ. Μαγκιά του να το βγάλει από όπου θέλει. Αλλά εγώ δεν εννοούσα αυτό. Ότι θα βγάλει από ένα παιχνίδι το νοίκι του. Άλλο το παράδειγμα με το κατάστημα που είπα. Μόνο μπλουζάκια πουλάει, από εκεί θα το βγάλει. Όλα καταλήγουν όμως στον ίδιο παρονομαστή και τελικά το ίδιο είναι.Constantine_R wrote: Εγώ το βλέπω και αλλιώς, ας βγάλει το νοίκι του, γιατί όχι;
9.
Ποιος δε συμφωνεί με αυτό; Τι σχέση έχει αυτό; Όταν στο πρωινό μου μήνυμα αναφέρθηκα στο wicked απλώς δικαιολογούσα μια κατάσταση. Η οποία φαντάζομαι (και η κατάσταση και η εξήγηση) δεν είναι, ή έστω δε θα είναι για πολύ (δεν ξέρω, δεν κοροιδεύω), ξένη στο wicked.Constantine_R wrote: Από την άλλη συμφωνώ και με τον Wicked, καταναλωτές είμαστε και η τσέπη μας πονάει (ειδικά τώρα που είναι και θα γίνουν ακόμα χειρότερα). Όπως ο μαγαζάτορας δεν δουλεύει για τη ψυχή της μάνας του, έτσι και ο καταναλωτής δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο. Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και καλά κάνει. Στην τελική αν κάποιο μαγαζί δεν συμπεριφέρεστε καλά στους πελάτες του θα του γυρίσει μπουμερανγκ αργά η γρήγορα. Αυτά τα πράγματα δεν κρύβονται...
10. Ξέρετε τι είναι χειρότερο από τους Έλληνες εμπόρους. Οι Έλληνες καταναλωτές. Λένε, λένε, λένε ... Για όλα έχουν τις απαντήσεις και πάνω απ' όλα έτοιμες τις κατηγορίες. Κι όπως ξαναείπα αλλού πρόσφατα, ίδιο πλέον της ελληνικής φυλής, τρελαίνονται να χώνουν. Άμα κανένας τους πουλήσει άερα κοπανιστό, αλλά τύχει και είναι ξένος, τουμπεκί ψιλοκομμένο. Πραγματικά. Έχει συμβεί εδώ μέσα πολλές φορές. Έκανε κάτι η χ, ψ εταιρεία. άντε ν' απαντήσει ένας, άντε δυο. Έκανε κάτι ένας Έλληνας, ούτε ερώτηση, ούτε να ζητήσει κανείς το λόγο. Μόνο να μαζευτούμε να τα χώσουμε. Αν είναι εύκολο, γενικώς και αδιακρίτως. Κρίμα να τα λέμε μια φορά για τον καθένα, ανά περίπτωση. Κάθε φορά θα λέμε πόσο κλέφτες και αισχροκερδείς είναι όλοι. Μαγκιά ... Δε λέω.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ναι ρε μάτια μου αυτό εννοώ, χρησιμοποίησα την έκφραση του mkllds και ήταν μια γενική διαπίστωση, όχι απάντηση σε αυτά που έγραψες...crocark wrote: Εκτός αν εννοείς ότι θα το βγάλει μόνο από αυτό (το ντιάμπλο - όλο για παιχνίδια παπάτζες μιλάμε τελευταία ...), οπότε συμφωνώ. Μαγκιά του να το βγάλει από όπου θέλει.
- skoros
- Topic Author
- Banned
skoros wrote: Εν συντομία εγώ θα πω ότι οι μεγάλες ελληνικές αλυσίδες δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό.
Κατά κανόνα η πολιτική τους απέναντι στον πελάτη (όχι μόνο τιμολογιακή) είναι απαράδεκτη.
Με τα μικρά μαγαζιά είμαι πολύ πιο ανεκτικός.
crocark wrote: 2. Ελαφρυντικά και έχουν σαφέστατα. Τα ίδια και τα ίδια δε θα λέω. Η πολιτική των μεγάλων ξένων είναι ακριβώς η ίδια με των εδώ. Η διαφορά είναι στα μεγέθη και τους χρόνους.
Αυτο που είπα για τα ελαφρυντικά των μεγάλων ελληνικών αλυσίδων πήγαινε σε συγκριση με τα μικρά ελληνικά μαγαζιά.
Δεν συνέκρινα τις μεγάλες ελληνικές αλυσιδες με τις ξένες.
Και επαναλαμβάνω δε μιλάω μονο για τιμες.
.-
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Γιατί; Το ίδιο δεν το κάνει το play ή το amazon; Μην απαντάς. Το κάνει. Έχω πολλά παραδείγματα. Τα Sam & Maxs μου ήρθαν πρώτα στο μυαλό, αλλά είναι κι άλλα. Δικαίωμά τους.[/quote]crocark wrote: quote="akarasimos"]και όταν ήρθε είχε 6 ευρώ παραπάνω από την αρχική τιμή, γιατί έκριναν πως από τη στιγμή που είχε ξεστοκάρει η ελληνική αγορά και θα είχε ξανά ζήτηση να βγάλουν παραπάνω κέρδος (μαγκιά τους)...
Προφανώς και το κάνουν και δικαίωμα τους. Μάλιστα μιας και πιάσαμε την αναφορά για το Diablo 3 όταν έφερε την Collector's ξανά, την πήγε από 120 σε 300 λύρες. Απλά και ωραία. Απλώς όταν μου συνέβει παρόμοιο με το Sendit.com του έστειλε μήνυμα ότι όταν το παράγγειλα ήταν out of stock και με διαφορετική τιμή και μου επέστρεψαν τη διαφορά χωρίς κουβέντα! Και για να αποδίδω τα του Καίσαρος το ίδιο έκανε και το ελληνικό κατάστημα...
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game