Poio eine to agapimeno sas adventure? :D
- mkllds
- Futuristic Fedora
1. Police Quest 3 (Είναι το πρώτο adventure που έπαιξα, οπότε...).
2. Conquest of the Longbow (Tο πρώτο adventure που τερμάτισα. Είναι το μόνο που μου δημιουργεί απίστευτα συναισθήματα όποτε το παίζω).
3. The Pandora Directive.
4. Gabriel Knight 1, 2 και 3.
5. Broken Sword 1.
6. Indiana Jones and the Last Crusade και Indiana Jones and the Fate of Atlantis.
7. Shannara
8. The Dig.
9. Full Throttle (Μακάρι να μην ήταν τόσο μικρό)
10. Dragonsphere
Τελικά όσο μεγαλώνω τόσο καταλαβαίνω ότι τα αγαπημένα μου παιχνίδια είναι αυτά με τα οποία συνδέθηκα μαζί τους για χ, ψ λόγους και όχι γιατί είναι τα καλύτερα όλων των εποχών.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- crocark
- Adventure's Advocate
Constantine_R wrote: @crocark
Μου έκανε εντύπωση το Μoment of silence που έβαλες, τόσο ψηλά; δεν λέω ωραίο σενάριο, αλλά τόσο ψηλά;
Μάλιστα ... Για τα φιλιά τίποτα .... Καλάααα ...
Λοιπόν, τι ρώτησες; Ελάχιστες φορές το σενάριο - ατμόσφαιρα με έχουν τραβήξει τόσο μα τόσο πολύ από μόνα τους ώστε να με καθηλώσουν. Το Moment of Silence το έκανε. Επίσης το έκανε και το Overclocked της ιδίας αειμνήστου εταιρείας. Αυτό το τελευταίο το είχα στη λίστα μέχρι πρότινος αλλά αποκαθηλώθηκε. Παιχνίδια "συνωμοσιολογικά" τα έχω γενικώς άρα πολύ ψηλά. Εξού και θεωρώ πολύ μα πάρα πολύ δυνατά παιχνίδια τα Reprobates και Diamonds in the rough. Αν ήταν να δώσω τις επόμενες θέσεις κι εγώ, θα έλεγα:
11. Still Life 2
12. Reprobates
13. Diamonds in the rough
14. Sanitarium
15. Indiana Jones & the last crusade
16. Zak Mac Kraken
17. Quest for glory V
18. Overclocked
19. Sanitarium
20. ...
Μια θέση κενή για το Harvest of souls που είμαι στο τσακ να το τελειώσω (κανένα εξάμηνο το παίζω μόνο) και είναι κορυφαίο παιχνίδι.
Γίνεται βαρετό καμιά φορά να το γράφουμε, αλλά σχεδόν πάντα σε τέτοιες λίστες, όλο και κάτι ξεχνάμε.
Το Lost Crown θεωρώ ότι πρέπει να βρίσκεται στη λίστα μου για λόγους παρόμοιους που εσύ βάζεις το Penumbra, ότι φοβήθηκα δηλαδή, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα από τα αρτιότερα παιχνίδια όλων των εποχών για εμένα. Εξαιρετικός τεχνικός τομέας (γραφικά, ήχος, ομιλίες - όλες οι ομιλίες, κίνηση). Εξαιρετικό σενάριο αν και δεν είναι το φόρτε μου. Τεράστια διάρκεια. Καλοδουλεμένοι γρίφοι ικανοί να με τσιτώσουν. Σαν ολοκληρωμένο πακέτο - παιχνίδι σαφώς είναι καλύτερο πολλές κλάσεις π.χ. από τα moment of silence, bad mojo και Black Mirror που έχω στη λίστα μου.
Μια που το πρόσεξα, υπάρχει, φαίνεται, μια τάση ισορροπίας στις λίστες μου μεταξύ παιχνιδιών που τελείωσα μόνος και παιχνιδιών όπου έπαιξε μαζί μου παρέα και το walkthrough.
Τα Shannara και Dragonspere δεν τα ξέρω
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Έλα διακοπές και θα σε κεράσω μαντολάτο
Ναι το Overclocked μου άρεσε και εμένα πολύ. Το κάκο με τα περισσότερα "συνωμοσιολογικά" πάντως είναι ότι ξεκινάν ωραία, σε τσιτώνουν και στο τέλος ξενερώνεις με το αδύναμο φινάλε. Δηλαδή, έχουν μια ωραία ιδέα αλλά δείχνουν να μην μπορούν να την διαχειριστούν, κάτι που θεωρώ γενικό κακό των "ανατολικών" adventures της τελευταίας δεκαετίας, υπάρχουν φυσικά και τρανές αξαιρέσεις.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- mkllds
- Futuristic Fedora
crocark wrote: Τα Shannara και Dragonspere δεν τα ξέρω
Βασικά δεν μ' αρέσει να λέω ότι το τάδε adventure πρέπει να το παίξει κάποιος οπωσδήποτε γιατί ποτέ δεν ξέρεις τα γούστα του άλλου, αλλά για τα συγκεκριμένα δύο νομίζω ότι πρέπει να τα δεις!
Ορίστε και 2 links για να πάρεις μία ιδέα.
www.adventuregamers.com/gameinfo.php?id=1758
www.adventuregamers.com/gameinfo.php?id=489
Κοίτα να δείς που ξέχασα να χωρέσω κάπου και το Death Gate. Τελικά τα 10 είναι μικρός αριθμός!
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- holdyourlight
- Elite Member
Constantine_R wrote: Το Last Crown είναι τελικά τόσο καλό; Δεν το έχω παίξει.
Είναι καλό, όχι κανένα μεγαλείο, αλλά αξίζει.
Μου κάνει εντύπωση που δεν έχω δει πουθενά το Gray Matter. Και άλλα βεβαια, αλλά αυτό έχει κάνει ντόρο τελευταία γιαυτο το αναφερω, και ήταν πολύ καλό κατά την άποψή μου.
Η δικια μου λίστα θα έρθει σύντομα, για όποιον ενδιαφέρεται... (Θα είναι πολύ αλλαζονικό αν βάλω το δικό μου;; χαχα)
Τέλος, μου έχει κάνει εντύπωση που έχω δει τόσες φορές το Moment Of Silence. Προσωπικά ασχολήθηκα μαζί του κανένα διώρο, μέχρι να μου σπάσει ολοκληρωτικά τα νεύρα ο χειρισμός και η camera movement, όπου και το uninstaλησα και δεν ξανακοίταξα πίσω.
My Top 10:
1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium
... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->
- crocark
- Adventure's Advocate
holdyourlight wrote: Μου κάνει εντύπωση που δεν έχω δει πουθενά το Gray Matter. Και άλλα βεβαια, αλλά αυτό έχει κάνει ντόρο τελευταία γιαυτο το αναφερω, και ήταν πολύ καλό κατά την άποψή μου.
Βλέπω είσαι παλιός εγγεγραμμένος, αλλά μάλλον είσαι αραιός επισκέπτης. Άμα βάλεις εδώ μέσα Gray Matter θα δεις γραμμένα όσα δεν έχουν γραφτεί σε όλα τα υπόλοιπα sites του κόσμου και τα περιοδικά μαζί. Είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο δεν επιτρεπόταν (σχεδόν) έναν καιρό να ψηφιστεί ούτε στη χρονιά του. Προσωπικά το θεωρώ πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι κι ας μην μπω σε άλλες λεπτομέρειες. Άμα μπεις στον κόπο να ψάξεις θα δεις την άποψή μου με πολλές λεπτομέρειες. Αλλά, δεν είναι για top 10, κατ' εμέ. Αν βάλεις το δικό σου θα είναι αποδεκτό φυσικά.
Μια διόρθωση: μιλάμε για το lost crown κι όχι για το last crown που αναμένεται.
Μωρέ εγώ θα ρθω ... Εσύ να δούμε τι θα πεις στη γυναίκα σου μετά ...Constantine_R wrote: @crocark
Έλα διακοπές και θα σε κεράσω μαντολάτο
Καλά. Το κόβω.
Ικανοποιημένος είμαι και με τα υπάρχοντα φινάλε. Το Diamonds in the rough δεν είδα να μου το σχολιάζει κανείς.Constantine_R wrote: σε τσιτώνουν και στο τέλος ξενερώνεις με το αδύναμο φινάλε.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Tasos
- Templar Hunter
- outcry
- Walker Survivor
Όχι δεν έχω ασχοληθεί με κανένα απ τα δύο. Έχω διαβάσει πολλές και καλές απόψεις για το redux επομένως αν έλεγες για το πρωτότυπο θα είχε ενδιαφέρον μια περαιτέρω ανάλυση.crocark wrote: Το redux. Το έμαθα εδώ μέσα, άρα πολύ πρόσφατα. Παίζει ρόλο;
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- holdyourlight
- Elite Member
1) Riven (τι άλλο
2) Grim Fandango (Viva La Revolution!)
3) URU ? The complete chronicles (Τόσο παρεξηγημένο, και όμως τόσο μα τόσο «πλούσιο» )
4) The Riddle Of The Sphinx (Τι παιχνιδάρα, υστερεί μόνο στο pixelιασμα, είναι όμως one-man-work, άρα δεν μπορείς να έχεις και πολλές απαιτήσεις!)
5) Rhem 1-4 (εντάξει, αν με βασανίζατε θα διάλεγα το 2, αλλά τα αγαπώ όλα)
6) Schizm (ξέρω ότι πολλοί το μισούνε, η αίσθηση της ευχαρίστησης όμως όταν το λύνεις μόνος σου, είναι ανεπανάληπτη!)
7) The Longest Journey (θα έπρεπε να οριοθετεί μία νέα εποχή adventures, με ιστορία, συναίσθημα, ανατροπές... αλλά δυστυχώς...).
8 ) Monkey Island 1 (all time classic)
9) Sanitarium (έχω τόσα χρόνια να το παίξω, θυμάμαι όμως ότι με είχε ενθουσίασει)
10) Gray Matter (η 10η θέση είναι πάντα η πιο δύσκολη, θα μπορούσε να αντικατασταθεί από πολλούς άλλους άξιους αντίπαλους! Όπως και να 'χει όμως το Gray Matter το ευχαριστήθηκα πραγματικά).
...και μιας και το ανέφερε ένας φίλος, το πρώτο adventure που έπαιξα προσωπικά, ήταν το Space Quest 2. Σε έναν 286 (!!) το 1990 (!!!!) με λεξικό στο χέρι σε δύο 5,25" εκ των οποίων η μία χαλασμένη Έπρεπε να περιμένω κάπου στα 15 χρόνια για να παίξω την συνέχεια μετά την καταραμένη λίμνη με το τέρας! Ahhh the memories... (Όχι, δεν είμαι ΤΟΣΟ μεγάλος, απλά ήμουν ένα τυχερό παιδάκι με υπολογιστή στο σπίτι)!
My Top 10:
1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium
... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->
- crocark
- Adventure's Advocate
Τάσο τι λες; Ξαναγυρνάμε στο παλιό Thread να τα κάνουμε όλα *&%$%#&%$; Βρέθηκε κι άλλος και είναι και θρασύς :shock:Tasos wrote: Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ το Gray Matter...
:shock:holdyourlight wrote: 10) Gray Matter
Φίλε να πούμε στους άλλους ότι έχεις πυρετό, να έρθει κι ο Τσαμπίκος να σου προτείνει κανένα καλό λεμονοχυμό και να το λήξουμε ήρεμα το πράγμα; Ε; Τι λες;
Αν θυμάμαι καλά το review του Emmanuel (από την αρχική σελίδα), αναφέρεται και στα δυο. Πιστεύω ότι στους πιο πολλούς μπορεί και να μην αρέσει, αλλά εγώ το λάτρεψα και σεναριακά και γριφολογικά.outcry wrote: Όχι δεν έχω ασχοληθεί με κανένα απ τα δύο. Έχω διαβάσει πολλές και καλές απόψεις για το redux επομένως αν έλεγες για το πρωτότυπο θα είχε ενδιαφέρον μια περαιτέρω ανάλυση.
Τελικά συμβαίνει στους περισσότερους. Όπως κι αυτό:holdyourlight wrote: σε δύο 5,25" εκ των οποίων η μία χαλασμένη
ή αυτό:holdyourlight wrote: έχω τόσα χρόνια να το παίξω, θυμάμαι όμως ότι με είχε ενθουσίασει
αν και δε θα το' λεγα για το συγκεκριμένο παιχνίδι.holdyourlight wrote: η αίσθηση της ευχαρίστησης όμως όταν το λύνεις μόνος σου, είναι ανεπανάληπτη
@ Outcry
Κάτι μου λέει ότι η λίστα σου θα έχει πολλά κοινά με του holdyourlight.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- outcry
- Walker Survivor
Ναι έτσι λέει και σ εμένα αυτό το κάτι.crocark wrote:
@ Outcry
Κάτι μου λέει ότι η λίστα σου θα έχει πολλά κοινά με του holdyourlight.
Κάπου κάποτε πρέπει να χα γράψει κι εγώ αλλά ποιος ξέρει.
Τα 5 πρώτα είναι στάνταρ από χρόνια και δε βλέπω ν αλλάζει κάτι
1)Riven
2)GK 3
3)The Longest Journey
4)Discworld Noir
5)Grim Fandango
Παρά τις προτιμήσεις μου λοιπόν τα 5 (εντάξει τα 4) πρώτα άλλα λένε
Από εδώ και πέρα όμως τα πράγματα αλλάζουν
6)Morpheus
7)Rhem 3
8 )Schizm
9)Obsidian
10)Faust
11)The Experiment
ΥΓ1.Βεβαίως υπάρχουν πολλά, διάσημα και μη, adventures που δεν έχω παίξει ποτέ όπως πχ τα Tex Murphy, τα Broken Sword, το Blade Runner κ.α.
ΥΓ2.Το 11 το έβαλα έτσι "για το χαμό" Πέρα απ τη πλάκα είναι σίγουρα το πιο πρωτότυπο adventure που έχω παίξει, είναι τεράστιο, δύσκολο και με ωραία ιστορία. Εντάξει η κάμερα δε λειτουργεί πάντα σωστά, η τάδε δεν υπακούει συνέχεια και έχει ένα δαιμονισμένο bug σ'ένα γρίφο που κόντεψε να με στείλει αλλά είναι όντως στ αγαπημένα μου. Ε αν δεν είναι στο 11 θα ναι στο 20.
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- crocark
- Adventure's Advocate
Περίμενα να δω πιο πολλά rhems και mysts. Τα Tex Murphy που τα παίζω κι εγώ τώρα, ξέρω, είναι ιεροσυλία, εμένα μου αρέσουν πολύ αλλά δε μ' έχουν συνεπάρει κιόλας. Είναι αυτό που λέμε και παραπάνω προφανώς. Είναι και το πότε παίζει κάτι. Ας πούμε το "pixel hunting" τους, πιστεύω ότι όλοι οι λάτρεις τους, σήμερα, σε καινούρια παιχνίδια θα το τόνιζαν ιδιαίτερα.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
crocark wrote: Τα Tex Murphy που τα παίζω κι εγώ τώρα, ξέρω, είναι ιεροσυλία, εμένα μου αρέσουν πολύ αλλά δε μ' έχουν συνεπάρει κιόλας. Είναι αυτό που λέμε και παραπάνω προφανώς. Είναι και το πότε παίζει κάτι. Ας πούμε το "pixel hunting" τους, πιστεύω ότι όλοι οι λάτρεις τους, σήμερα, σε καινούρια παιχνίδια θα το τόνιζαν ιδιαίτερα.
Πραγματικά πιστεύω ότι αν τα έπαιζες την εποχή που βγήκαν θα σε είχαν συνεπάρει.
Για το "The Experiment" θυμάμαι ότι στην αρχή είχα ενθουσιαστεί με το παιχνίδι αλλά δυστυχώς αργότερα με κούρασε πάρα πολύ και γι' αυτό στο τέλος δεν είχα και τις καλύτερες εντυπώσεις από το συγκεκριμένο adventure.
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- crocark
- Adventure's Advocate
mkllds wrote: Πραγματικά πιστεύω ότι αν τα έπαιζες την εποχή που βγήκαν θα σε είχαν συνεπάρει.
Κι εγώ το πιστεύω. Είναι πολύ καλά παιχνίδια, αλλά όταν βγήκαν ήμουν 70 κιλά και τώρα είμαι 100.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
crocark wrote:
mkllds wrote: Πραγματικά πιστεύω ότι αν τα έπαιζες την εποχή που βγήκαν θα σε είχαν συνεπάρει.
Κι εγώ το πιστεύω. Είναι πολύ καλά παιχνίδια, αλλά όταν βγήκαν ήμουν 70 κιλά και τώρα είμαι 100.
Παρα λίγο να πέσω απο τη καρέκλα από τα γέλια! Μην τα πετάς και εσύ έτσι απότομα!
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.