Ποια adventures έχετε αφήσει ημιτελή;

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
08 Νοε 2012 00:00 #40110 by tsampikos
Έρχεται το mini review και θα είναι απόλυτα ακριβοδίκαιο. Δεν είναι δα και τόσο κακό το Paradise. Κανένα θάψιμο δεν δικαιολογείται.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
08 Νοε 2012 01:20 #40111 by Constantine_R
:lol: :lol: :lol:
Γεια σου ρε Τσαμπίκο παιχταρά!!

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
08 Νοε 2012 08:42 #40114 by crocark
Φίλε, θα στο πω περιφραστικά. Πρώτα μάθαμε να βλέπουμε ρομαντικές κομεντί χωρίς να δυσανασχετούμε. Πλέον έχουν αρχίσει και μας αρέσουν ... Μετά μάθαμε ότι διάσημοι αθλητές ενδύονται τα εσώρουχα των γυναικών τους ... Μετά τους φάγαμε στη μάπα (επί χρόνια ήδη) ... Και μετά ήρθε ο κύριος αυτός και μας "ανανέωσε" το είδος. Του έδωσε νέα ώθηση. Γυναικεία παιχνίδια λέει ... Εμ, δεν είναι γυναικεία ... Αδερφίστικα είναι. Δεν έχω κανένα θέμα γενικότερα (σε κοινωνικό επίπεδο), αλλά όχι και να μου αρέσει, έτσι; Όλα κι όλα ... Δε θέλω σε λίγο να θηλάζω, παρόλο που είναι κάτι καλό και παρόλο που ο θηλασμός έχει την τιμητική του αυτόν τον καιρό και καλά κάνει. Εγώ δε θέλω.

Πάντως, αν όντως γράψεις review, να σου πω την αλήθεια, πολύ θα χαρώ να το διαβάσω και υπόσχομαι να μη σχολιάσω :) Επίσης, κάνε μου μια χάρη και μην απαντήσεις, για να μπορέσω να το σβήσω πιο μετά. Αν θες για να καταλάβω ότι το διάβασες, αφιέρωσε μου ένα τραγουδάκι :wink:

ΥΓ
Ή καμιά κανένα καλό lay up :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
08 Νοε 2012 08:59 #40115 by maladroid

crocark wrote: Εμ, δεν είναι γυναικεία ... Αδερφίστικα είναι. Δεν έχω κανένα θέμα γενικότερα (σε κοινωνικό επίπεδο), αλλά όχι και να μου αρέσει, έτσι; Όλα κι όλα ... Δε θέλω σε λίγο να θηλάζω [..]

Τώρα αυτό με τον θηλασμό ή που είναι υπερβολικά, απροσδόκητα πρόστυχο (=δεν αναφέρεται σε βρέφη, ούτε καν σε στήθος..) και ο crocark μας δείχνει το πιο PG18+ πρόσωπό του ή που δεν έπιασα καθόλου τη σύνδεση με το υπόλοιπο. Either way, I am intrigued (no pun intended). Please explain further :)

Πάντως δεν κατάλαβα τη συλλογιστική σου να θεωρείς τα παιχνίδια του Sokal "αδερφίστικα", αν -όπως υποψιάζομαι- αναφέρεσαι στο θέμα της "ευαισθησίας" και του συναισθηματισμού που επιδιώκουν/αποπνέουν. Με την ίδια έννοια τα παιχνίδια του Tornquist θα τα έλεγες πιο αντρίκεια; Να σημειώσω, βέβαια, ότι δεν έχω παίξει Paradise και Amerzone οπότε εκεί πάω πάσο, μόνο απ' τα Syberia και το Sinking Island τον κρίνω τον Sokal.

No good deed goes unpunished

More
08 Νοε 2012 09:41 #40117 by crocark
Καλά ρε αρχηγέ! Αφού βλέπεις ότι θέλω να το σβήσω :evil:

maladroid wrote: Τώρα αυτό με τον θηλασμό ή που είναι υπερβολικά, απροσδόκητα πρόστυχο (=δεν αναφέρεται σε βρέφη, ούτε καν σε στήθος..) και ο crocark μας δείχνει το πιο PG18+ πρόσωπό του ή που δεν έπιασα καθόλου τη σύνδεση με το υπόλοιπο. Either way, I am intrigued (no pun intended). Please explain further

:lol:

maladroid wrote: δεν αναφέρεται σε βρέφη, ούτε καν σε στήθος

Λέω απλά ότι έτσι και συνεχίσουμε να παίζουμε τέτοια παιχνίδια θα βγάλουμε (θα μας φυτρώσουν ...) ...

crocark wrote: Δε θέλω σε λίγο να θηλάζω

maladroid wrote: Τώρα αυτό με τον θηλασμό ή που είναι υπερβολικά, απροσδόκητα πρόστυχο

Έχεις δίκιο. Όντως μπορεί να παρερμηνευθεί. Ωστόσο παρόλο που δεν είμαι υποχρεωμένος ν' απαντήσω στο

maladroid wrote: Either way, I am intrigued (no pun intended). Please explain further

και να διαφοροποιήσω τα πράγματα, ομολογώ ότι το εννοούσα με pegi rating 0+.

Άλλωστε με το:

crocark wrote: παρόλο που είναι κάτι καλό και παρόλο που ο θηλασμός έχει την τιμητική του αυτόν τον καιρό

νομίζω το διευκρίνιζα αρκούντως. Αλλά δεν ψάχνεις:
www.syrostoday.gr/News/7990-Pagk ... asmou.aspx

Τώρα πάμε στα δύσκολα.

maladroid wrote: Με την ίδια έννοια τα παιχνίδια του Tornquist θα τα έλεγες πιο αντρίκεια;

Χμμμμ ... Αντρίκειο δεν το λες. Αλλά το λες ένα από τα πληρέστερα κατασκευάσματα όλων των εποχών στο είδος του και όχι μόνο. Σενάριο για 20 με άριστα το 10. Γρίφοι για 30 με άριστα το 10. Τεχνολογικά καλοστεκούμενο ειδικά για τότε και άbugο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα παιχνίδι; Δε με αφήνει τόσο καλό που είναι να σκεφτώ μήπως τυχόν μου βγάζει θηλυκή πλευρά στην επιφάνεια. Αλλά ξέρεις τι; Δε μου βγάζει. Όπως θα διάβαζα ένα εκπληκτικό βιβλίο με γυναίκα ηρωίδα, έτσι και τώρα. Αντιθέτως ο Sokal έχει βαλθεί να μας ξεκάνει. Έχοντας πλέον παίξει όλα του τα παιχνίδια δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά ας μιλήσουμε μόνο για το paradise. Το αντιστοιχώ με ρομαντική κομεντί του Μπόλυγουντ και μάλλον δεν μπορεί να πιάσει ούτε και τη χειρότερη τέτοια. Αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να έχει pegi: girls only <7. Αν έβλεπα τις Barbie princesses (αυτές τι πολλές, πως τις λένε κιόλας) ευχάριστα, θα μου άρεσε και το Paradise ...
Δεν είναι το ίδιο τα δυο παιχνίδια, ούτε καν παραπλήσια.

Συνειδητοποιώ ότι γράφω για το TLJ, ενώ εσύ μιλάς για το δημιουργό. Ας άρω λοιπόν την όποια πιθανή παρεξήγηση πριν προλάβει να ολοκληρωθεί. Το Dreamfall δεν υφίσταται. Εγώ μιλάω για παιχνίδια και το dreamfall δεν είναι. Και μη μου αρχίσετε πάλι ότι είμαι pointclickάκιας και τέτοια γιατί δεν είμαι ...

Θυμάμαι εκείνον τον καιρό που ο ειδικός τύπος τα συνέχεε, όντως. Ωδές για χάρη των Syberia, TLJ και τι χαρά που σφάζονται τα παλικάρια στην ποδιά των αθώων αυτών κορασίδων κλπ. Κι επιτέλους! Παιχνίδια με βάθος χαρακτήρων κι όχι σκέτη μαγκιά κλπ. Κι εγώ χαιρόμουν τότε. Αλλά δεν είχα παίξει τα παιχνίδια ακόμη. Κατά την ταπεινή μου άποψη (επανειλημμένως εκτεθείσα) όποιοι συγχέουν το Syberia (και το φτωχότατο διάδοχό του, το paradise - πεντάκις χειρότερο) με το TLJ, κάνουν λάθος.

Κι επειδή ήδη κατάφερες και μ' έβαλες στο τριπάκι να ξαναμιλήσω για πράγματα που είχα υποσχεθεί ότι δε θα ξαναμιλήσω, σταματώ εδώ και δε θα γενικεύσω για το Sokal.

Με την ευκαιρία, τα συγχαρητήριά μου για τη θέση στη συντακτική ομάδα του περιοδικού :wink: :D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
08 Νοε 2012 10:07 #40118 by tsampikos
Δεν θα χαρακτήριζα το Paradise παιχνίδι για γυναίκες. Άλλωστε τα έχουμε ξαναπεί, έχουμε γεμίσει από παιχνίδια με γυναίκες. Το Cognition, και κάθε άλλο παιχνίδι δράσης με γυναίκα πρωταγωνίστρια, δεν είναι παιχνίδι μόνο για γυναίκες. Άλλο που το Syberia το έχουν παίξει μέχρι και θηλυκά δέντρα.Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω το Paradise κακό παιχνίδι. Πως μπορώ να το χαρακτηρίσω κακό όταν έχει άριστα γραφικά, καλό ήχο, μια στρωτή ιστορία, εύκολο χειρισμό και σχετικά καλούς γρίφους? Εντάξει δεν είναι το αξέχαστο αριστούργημα αλλά σίγουρα δεν είναι κακό.

More
25 Ιαν 2014 12:23 #41801 by nestorv
Αυτό που θυμάμαι να έχω αφήσει είναι το Longest Journey..τα άλλα μάλλον διεγράφησαν απο τη μνήμη μου.. Είχα ακούσει τόσα και τόσα αλλά δεν με κράτησε τότε.

More
25 Ιαν 2014 12:51 #41803 by WickedMan
Απαράδεκτος. :rolleyes: :D

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
25 Ιαν 2014 16:44 #41804 by nestorv
μεγάλος άνθρωπος γαρ. Που να τα θυμάμαι.. Αλλά θυμάμαι το King's Quest 2 που πήρε ο φίλος μου τότε είχε μέσα υφασμάτινο χάρτη και τόσα άλλα που βγάζαμε βγάζαμε για να βρούμε τις δισκέτες, και τώρα λέμε για retail συσκευασίες και collector's αν έχουν μέσα χαρτάκι με cd key :mrgreen:
Α! πρέπει να έχω αφήσει και police quest σίγουρα στη μέση γιατί δεν τρελάθηκα με τη σειρά.. :oops: :rolleyes: :rolleyes:

More
25 Ιαν 2014 18:16 #41805 by Pournelaos
Είναι το μόνο είδος που τελειώνω όσο πιο σύντομα μπορώ λόγω ιστορίας, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να τα αφήσω στη μέση. Εξαίρεση το Journey to the center of the earth όπου έπεσα σε game ending bug και είχα μόνο ένα save (ήμουν και στα 2/3 του, άντε ξανά από την αρχή).

More
25 Ιαν 2014 18:17 #41806 by Peter Pan

skoros wrote: Εγώ που παίζω τώρα για πρώτη φορά το The Longest Journey και είμαι στο τέταρτο κεφάλαιο και μου φαίνεται μέχρι στιγμής αδιάφορο θα πρεπε να ντρέπομαι;
Το συνεχίζω μόνο και μόνο γιατί όλοι λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών.

Πω, πω! Αν σου φαίνεται αδιάφορο το TLJ φοβάμαι να ρωτήσω ποιο σου φαίνεται ενδιαφέρον.... :?
Δεν έχει σημασία τι "όλοι λένε"... ΕΙΝΑΙ ένα απο τα καλύτερα games που έχουν κυκλοφορήσει.

More
25 Ιαν 2014 18:30 #41808 by Fallen Angel

Peter Pan wrote: [...]Πω, πω! Αν σου φαίνεται αδιάφορο το TLJ φοβάμαι να ρωτήσω ποιο σου φαίνεται ενδιαφέρον.... :?
Δεν έχει σημασία τι "όλοι λένε"... ΕΙΝΑΙ ένα απο τα καλύτερα games που έχουν κυκλοφορήσει.

Μην το λες, μην το λες. Εγώ το είχα παρατήσει όταν το πρωτοέπαιξα, και μάλιστα αρκετά στην αρχή. Με κούραζαν οι μακροσκελείς διάλογοι, μου φαινόταν αδιάφορο, γενικά βαριόμουν...

Κι όμως, σήμερα είναι αμετακίνητα στο Top-5 όλων των εποχών (για εμένα). Ίσως αν δεν του είχα δώσει άλλη μία ευκαιρία χρόνια μετά να είχα μείνει με εκείνη την αρχική, αρνητική εντύπωση. Παίζει ρόλο η φάση που βρίσκεσαι όταν καταπιάνεσαι με ένα παιχνίδι.

Δε σου έχει τύχει ποτέ να βαρεθείς με ένα adventure που όλοι πίνουν νερό στο όνομά του; Πρόσφατα το έπαθα πάλι. Με κούραζε αφάνταστα η κλάψα του Sadwick στο Whispered World και πολύ απλά το παράτησα (μέχρι νεωτέρας, μιας και πάσχω από το μικρόβιο "πρέπει να το τελειώσεις όσο χάλια κι αν είναι"). Εε, ήταν έπος το παιχνίδι τελικά. Αλλά στην αρχή... πωω... άλλη μια φορά να γκρίνιαζε και θα τον έσφαζα!! 8)

Nothing happens unless first a dream...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
25 Ιαν 2014 18:50 #41810 by tsampikos
Όπως και η αγαπητή Fallen_Angel, έτσι κι εγώ θεωρώ, πώς όσο κοπριά και να είναι ένα παιχνίδι πρέπει να το τελειώσω με τον άλβα ή βήτα τρόπο, ακόμη κι αν χρειαστεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, να χρησιμοποιήσω τη λύση. Ίσως το έχωξαναναφέρει και παλιότερα ότι ένα παιχνίδι που δεν μπορούσα να τελειώσω με τίποτα ήταν το &quot;Dive: The conquest of the silver eye&quot;. Eπίσης το &quot;Τhe Quivering&quot; δεν κατάφερα να το τελειώσω ποτέ λόγω του τραγικού συστήματος που χρησιμοποιεί για save.

Tελευταίο παιχνίδι που άφησα στη μέση ήταν το &quot;Chaos on Deponia&quot;. Eνώ το είχα ξεκινήσει, έπρεπε να φύγω από τη Ρόδο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσω την απαραίτητη επαφή με το παιχνίδι. Έτσι όταν επέστρεψα ένιωθα πελαγωμένος, είχα ξεχάσει τι είχα κάνει μέχρι τότε, τη στιγμή, μάλιστα, που το παιχνίδι είναι περίπλοκο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να το απεγκαταστήσω και να ξεκινήσω άλλο παιχνίδι στη θέση του. Βέβαια το Deponia 2 θα παιχτεί κάποια στιγμή γιατί είναι παιχνιδάρα.

Στο παρά ένα την γλίτωσε η κοπριά που ονομάζεται &quot;Dream Chamber&quot;, με τα mini games του που καταστρέφουν ολοκληρωτικά το παιχνίδι. Εξαιτίας του τελευταίου mini game του, όπου πρέπει να ακολουθήσεις μια κατάσκοπο, κόντεψα να το αφήσω στη μέση....Μέρες και ώρες πάλευα να το περάσω, με τα νεύρα μου να έχουν σπάσει και να μην μπορώ να το περάσω κάνοντας skip. Ευτυχώς, όμως, ο Manos426f με ένα save του, μου έδωσε τη λύση κι έτσι το τελείωσα...

More
25 Ιαν 2014 19:25 #41812 by nestorv
Προς το παρόν έχω μια λίστα απο νεώτερα adventures για να ασχοληθώ μαζί τους, μιας και βρήκα ξανά την όρεξή μου για αυτά. Το καλό και κακό είναι πως έχω ένα κενό χρόνων να καλύψω και δεν ξέρω απο που να αρχίσω..
Δεν ξέρω αν έχω την δύναμη να μπορώ να τελειώσω ένα adventure με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν χαθώ, και με χάσει το παιχνίδι, δεν βρίσκω το σθένος να συνεχίσω και προτιμώ να ασχοληθώ με κάτι άλλο που να με κρατήσει. Πολλές φορές έτυχε ο λόγος για να απογοητευτώ με έναν τίτλο να είναι τα όποια bugs υπάρχουν παρά τα κενά του σεναρίου και η εξέλιξή του.

More
25 Ιαν 2014 19:32 #41813 by Fallen Angel

nestorv wrote: [...]Πολλές φορές έτυχε ο λόγος για να απογοητευτώ με έναν τίτλο να είναι τα όποια bugs υπάρχουν παρά τα κενά του σεναρίου και η εξέλιξή του.

Call me Vampyre Story dead-end bug!! :twisted: :twisted: Αρνούμαι να το τελειώσω αυτό το παιχνίδι. Καταπατώ οικειοθελώς κάθε gaming αρχή μου. Με εκνεύρισε σε αφάνταστο βαθμό εκείνο το bug... "Αα, ναι, δε σας είπαμε. Υπάρχει έναν dead-end bug. Όχι, δεν είσαι ηλίθια επειδή ψάχνεις 120 ώρες πού να πας και τι να κάνεις, αλλά επειδή παίζεις ένα παιχνίδι που κόλλησε για πάντα". Και ξανά... :twisted: :twisted:
Ανακαλώ: Κάποια παιχνίδια δεν αξίζουν το χρόνο και την ηρεμία μας και τους αξίζει να τα παρατήσουμε. 8)

Nothing happens unless first a dream...