Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
02 Νοε 2016 12:24 #47899 by nestorv
Ξεκίνησα το Fran Bow αφου με είχε πιάσει μια μικρή μανία με Dig, DOTT κλπ για κανα μήνα.. Επιστροφή στη πραγματικότητα.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Νοε 2016 17:57 #47901 by Constantine_R

αφου με είχε πιάσει μια μικρή μανία με Dig, DOTT κλπ για κανα μήνα..

εννοείς ότι τα ξαναπαίζεις;... δεν κατάλαβα... :)

Εγώ παίζω το Deponia: Doomsday και για πρώτη φορά μετά από ποοοολύυυυ καιρό είμαι στα πρόθυρα να δω walkthrough.... τρεις μέρες και δεν έχω κάνει ουσιαστικά τίποτα!.... γυρνάω σαν την άδικη κατάρα.... έχω δοκιμάσει ΚΑΘΕ συνδυασμό 82364287364287 φορές.... και ΤΙΠΟΤΑ!!! Μάλλον ξέρω τι ακριβώς πρέπει να ξεπεράσω αλλά δεν... συνυπολογίστε ότι 3-4 ακόμα μέρες πριν προχωρούσα με το σταγονόμετρο.... ζω εποχές '90s....

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
02 Νοε 2016 18:00 #47902 by nestorv
Ναι, τα ξαναπαίζω..νοσταλγία βλέπεις. To Doomsday αν και το έχω δεν ασχολήθηκα ακόμη μαζί του. Κάνω υπομονή για το Fran προς το παρόν.

More
02 Νοε 2016 18:09 - 02 Νοε 2016 18:10 #47903 by Constantine_R
και εγώ θέλω να παίξω κάποια στιγμή ξανά το DOTT... έχω να το παίξω από το ....'96... :whistle:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Last edit: 02 Νοε 2016 18:10 by Constantine_R.

More
03 Νοε 2016 12:00 #47906 by Sibyl

Constantine_R wrote:

αφου με είχε πιάσει μια μικρή μανία με Dig, DOTT κλπ για κανα μήνα..

εννοείς ότι τα ξαναπαίζεις;... δεν κατάλαβα... :)

Εγώ παίζω το Deponia: Doomsday και για πρώτη φορά μετά από ποοοολύυυυ καιρό είμαι στα πρόθυρα να δω walkthrough.... τρεις μέρες και δεν έχω κάνει ουσιαστικά τίποτα!.... γυρνάω σαν την άδικη κατάρα.... έχω δοκιμάσει ΚΑΘΕ συνδυασμό 82364287364287 φορές.... και ΤΙΠΟΤΑ!!! Μάλλον ξέρω τι ακριβώς πρέπει να ξεπεράσω αλλά δεν... συνυπολογίστε ότι 3-4 ακόμα μέρες πριν προχωρούσα με το σταγονόμετρο.... ζω εποχές '90s....

Παραμένει το ίδιο σεξιστής ο πρωταγωνιστής;;;; :angry: :angry:

More
12 Νοε 2016 22:49 #47910 by riddle_x
Rhem 4.
Εχοντας ξεμπερδέψει με τα προηγούμενα 3 χωρίς γουθρουκοιταγμα φιλε knut,ειναι πιο ευκολο να φτιαχνουμε γριφους για αλλους παρά να λυνουμε γριφους αλλων.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
13 Νοε 2016 10:34 #47911 by Castledoque

Constantine_R wrote:

Βρε συ εμένα γιατί δε με έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα μέχρι τώρα; Έχω φτάσει στο interim time, οπότε σα να μου φαίνεται πως πλησιάζω στο τέλος και δεν έχω κολλήσει κάπου σοβαρά... Σε ένα δυο σημεία βέβαια στάθηκα και λίγο τυχερός αλλά και πάλι...

More
17 Νοε 2016 19:27 - 17 Νοε 2016 19:29 #47919 by Constantine_R

Castledoque wrote: Βρε συ εμένα γιατί δε με έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα μέχρι τώρα; Έχω φτάσει στο interim time, οπότε σα να μου φαίνεται πως πλησιάζω στο τέλος και δεν έχω κολλήσει κάπου σοβαρά... Σε ένα δυο σημεία βέβαια στάθηκα και λίγο τυχερός αλλά και πάλι...

Εκτός από μια δικιά μου χαζομάρα, κόλλησα με τα "ζωάκια" στο Elysium γιατί περίμενα εκεί που φτιάχνεις τους κλώνους να εμφανιστεί κάτι όταν έκανα τον σωστό συνδυασμό με αποτέλεσμα να το έχω βρει και να νομίζω ότι είναι λάθος... θα μπορούσαν να τον είχαν στήσει καλύτερα. Το έχω αφήσει τώρα για λίγο.

Sibyl wrote: Παραμένει το ίδιο σεξιστής ο πρωταγωνιστής;;;; :angry: :angry:

Εκτός αν είναι η Goal... :P

riddle_x wrote: Rhem 4.
Εχοντας ξεμπερδέψει με τα προηγούμενα 3 χωρίς γουθρουκοιταγμα φιλε knut,ειναι πιο ευκολο να φτιαχνουμε γριφους για αλλους παρά να λυνουμε γριφους αλλων.

Καλωσόρισες :)
Δεν κατάλαβα πολύ καλά τι εννοείς... θεωρείς ότι τα 3 πρώτα Rhem ήταν μη λογικά ή πολύ δύσκολα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων; Γιατί και εγώ χωρίς walkthrough τα τερμάτισα, μου βγήκε ο πάτος αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι με αδικεί.... αντίθετα με το 4 που είναι άνετα το χειρότερο της σειράς. Φαίνεται σαν να έχει κορεστεί από ιδέες...
Συμφωνώ πάντως με αυτό που γράφεις στο τέλος, και υπάρχουν πολλά παραδείγματα δυστυχώς.

Σήμερα ξεκινάω το Yesterday Origins.... Pendulo κανόνισε!!!

Last edit: 17 Νοε 2016 19:29 by Constantine_R.

More
18 Νοε 2016 16:51 #47920 by riddle_x
καλως σε βρηκα.
αυτο εννοω.οταν υπαρχει κορεσμος ιδεων δημιουργουνται πιο ευκολα οι γριφοι αλλα δυσκολευει η επικοινωνια.της σκεψης μας,με αυτη του muller στην περιπτωση μας.
πιστευω πως η λυση οποιουδηποτε γριφου πρεπει να ειναι η μοναδικη.
δεν σου εχει τυχει να εχεις σκεφτει παπαδες,αναλυσεις αναλυσεων,
να νομιζεις οτι αυτο θα το ελυνες ετσι,να εχεις προσπαθησει να καταλαβεις τι σκεφτηκε ο ποιητης κ να εισαι σιγουρος οτι το βρηκες κ οταν τελικα βρεις η δεις τη λυση,οταν επιτελους φτασεις στην πηγη,αντι για νερακι κρυσταλλινο να σε δροσισει,να σε περιμενει γαργαρος βουρκος;η λυση η μεγαλη κι ομορφη που σκεφτοσουν,να ειναι λειψη κ λιγη;
αν και μολις ολοκληρωσω το 4,θελω να δω και τη special edition
στην οποια εχει προσθεσει 2 ακομη περιοχες για εξερευνηση κ πρεπει να βρεις κι ενα αντικειμενο το οποιο θα σου χρειαστει για το επερχομενο rhem 5.
καλη αρχη με το origins.το πρωτο yesterday το ειδες;ελεγε τπτ;

More
19 Νοε 2016 00:30 #47923 by Cheesy
Χαιρετώ την πάρέα ! Άργησα λίγο αλλά αποφάσισα να μπω και να κάνω καμιά κουβεντούλα για τα αγαπημένα adventures.

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, ολοκλήρωσα Serlock Holmes vs Jack the Ripper και Shadows of the vatican, act 2: Wrath.

To Serlock μου άρεσε σε όλους τους τομείς και ήταν πολύ ιδιαίτερο, χάριν στο μοναδικό βρετανικό και αριστοκρατικό στυλ του πρωταγωνιστή.

Το wrath, συνέχισε το πολύ ενδιαφέρον σενάριο και τον όμορφο σχεδιασμό του act 1, αλλα με απογοήτευσαν οι γρίφοι, κυρίως γιατί δεν είχαν φαντασία και κάποιες φορές η λογική τους λειτουργούσε αντίστροφα. (δεν ακολυθεί πραγματικο σπόιλερ αλλά το έβαλα γιατί είναι πολυλογία)
Warning: Spoiler!
Τε-σπα, δεν είναι παιχίνδι για γκρίνιες, έυκολο αλλά με ωραία ιστορία, διήγηση και όμορφα σχεδιασμένα γραφικά.

Τώρα σκεφτομαι να συνεχίσω με ένα εκ των machinarium, keepsake, black mirror, memento mori, ή brothers: a tale of two sons.

Για keepsake έχω ψηθεί αλλά δεν το βρίσκω σε ψηφιακή διανομή. H wicked games με πεταει σε μια σελίδα μαγειρικης. Μπορώ να το βρω κάπου ή μονο retail ?

Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

Πληροφορίες, εγγραφές μελών, πρόγραμμα προβολών κλπ: www.cinegio.gr

Βρείτε μας και στο facebook: www.facebook.com/cinegio/?fref=ts

More
20 Νοε 2016 11:15 #47931 by Constantine_R

riddle_x wrote: αυτο εννοω.οταν υπαρχει κορεσμος ιδεων δημιουργουνται πιο ευκολα οι γριφοι αλλα δυσκολευει η επικοινωνια.της σκεψης μας,με αυτη του muller στην περιπτωση μας.

Μεγάλη αλήθεια... και μεγάλη κουβέντα για ένα είδος όπως τα adventures που μετρά... well από το '78 ;)
Πάντως (και χωρίς να θέλω να τον υπερασπιστώ) δεν θυμάμαι να έπαθα κάτι τέτοιο στα 3 πρώτα Rhem, το μόνο που θυμάμαι και μου γυρίζει το μάτι (ως math freak) είναι μια αναλογία, στο 3 νομίζω, που την έγραψε 4:0... μα "προς μηδέν;;" :)
Γενικά δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει πολλές φορές, συνήθως κάτι εγώ δεν σκεφτόμουν καλά ή απλά δεν καταλάβαινα είτε γιατί δεν μπορούσα είτε γιατί το παιχνίδι δεν ήθελε, που για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη μάστιγα των adventures. Μια περίπτωση πάντως που μου έχει μείνει σαν αυτά που περιγράφεις ήταν στο Agon: Sword of Toledo. Είχε ένα γρίφο με ημερομηνίες και να μην τα πολυλογώ και σποϊλάρω είχα κάνει ένα σεντόνι λύσης όπου είχα ανατρέξει σε παλιές ημερομηνίες, μόνο και μόνο για να καταλάβω (αφού είδα walkthrough γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα) ότι το παιχνίδι είχε ΚΑΙ "δικό του" ημερολόγιο (οι ημερομηνίες δεν ταίριαζαν με τις πραγματικές) ΚΑΙ έγραφε άλλα ντ' άλλων για στοιχεία ΚΑΙ ήταν μια λύση ξενέρωμα...

Cheesy wrote: To Serlock μου άρεσε σε όλους τους τομείς και ήταν πολύ ιδιαίτερο, χάριν στο μοναδικό βρετανικό και αριστοκρατικό στυλ του πρωταγωνιστή.

Για σου Cheesy! αν σου άρεσε το Jack the Ripper θα σου αρέσουν και τα προηγούμενα Sherlock, εμένα μου άρεσε πολύ και το Crimes and Punishments. Αν και ξεφεύγει από το κλασικό adventure έχει φοβερή ατμόσφαιρα.

Αν παίξεις το Memento Mori φρόντισε να παίξεις καπάκι και το 2, μιλάμε για διαμαντάκι :)

Tο Keepsake δεν το βρήκα και εγώ πουθενά digital, το κουτάκι του όμως είναι πολύ όμορφο... και φθηνό.

More
20 Νοε 2016 16:30 #47933 by Cheesy
Το πιο φθηνό κουτάκι που βρίσκω έχει 10€ μεταχειρισμένο (μαζί με μεταφορικά), από το αγγλικό ebay. Καινούριο το βρίσκω 20-30€ ebay & amazon uk, 5-6€ amazon αμερικής, ενώ στο skroutz το βρίσκω 22€. (25 αντικαταβολη). Αν έχεις κάποιο άλλο site/κατάστημα υπ΄όψιν σου, πες μου.
Ναι, για to crimes & punishments έχω δει και το video review εδώ, και φαίνεται απίστευτο. Από παλιότερα, διαβάζω ότι τα καλύτερα είναι το Rose tattoo και το silver earing, ενώ διαβάζω πολύ καλά reviews καi gia to Tastements of Sherlock Holmes.

Ξεκίνησα το keepsake πειρατικό, τελικά, αλλά θα το αγοράσω σύντομα γιατί δεν είμαι υπέρ της πειρατείας στα games.

Ευχαριστώ mate..

Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

Πληροφορίες, εγγραφές μελών, πρόγραμμα προβολών κλπ: www.cinegio.gr

Βρείτε μας και στο facebook: www.facebook.com/cinegio/?fref=ts

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
20 Νοε 2016 18:39 #47934 by GameLinguist

Cheesy wrote: Το πιο φθηνό κουτάκι που βρίσκω έχει 10€ μεταχειρισμένο (μαζί με μεταφορικά), από το αγγλικό ebay. Καινούριο το βρίσκω 20-30€ ebay & amazon uk, 5-6€ amazon αμερικής, ενώ στο skroutz το βρίσκω 22€. (25 αντικαταβολη). Αν έχεις κάποιο άλλο site/κατάστημα υπ΄όψιν σου, πες μου.

Μπορείς να το πάρεις από το Game.co.uk , που το πουλάει σε εξαιρετική τιμή και έχει και πολύ φτηνά μεταφορικά. Επίσης έχω την εντύπωση ότι το έχω δει σε κάτι καλάθια ξεπουλημάτος πρόσφατα (ή στο plaisio Στουρνάρη ή σε MediaMarkt). Ελπίζω να το βρεις γιατί είναι εξαιρετικό.

Από την άλλη μπορείς να το ζητήσεις από την περίφημη wishlist του GOG και ποτέ δεν ξέρεις... :)

Πάντως θα χρειαστείς και το patch γιατί βελτιώνει αρκετά κρασαρίσματα και επιπλέον σου παρέχει και χάρτη!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
20 Νοε 2016 18:43 #47935 by riddle_x
Constantine_R,

ακριβως.ειπες ειτε γιατι δεν θελει το game.και γιατι να μη θελει το παιχνιδι;
γιατι δεν εχει κατι αλλο να κανει.κατι να παραταξει.πως θα αμυνθει;
θα σου μασκαρεψει το απλο.θα κανει αβατο το ξεφωτο.
μα εκει ειναι και η οποια ενσταση μου για το 4 εως τωρα.
οχι για τον σχεδιασμο των γριφων και την λειτουργικοτητα τους,
αλλα για τον τροπο που παρουσιασε τα hints.
αν εσυ μου δινεις βοηθειες για να λυσω τον ταδε γριφο
και εγω μπορω να βρω κι αλλες λυσεις που λογικα θα μπορουσαν να σταθουν,
τοτε αυτοματως σου ακυρωνω το εργο.το πυργακι σου τριζει.
ας πουμε αν εγω σου πω:
εισαι σε ενα δωματιο που δεν εχει τιποτα μεσα.
4 τοιχοι κ ταβανι.τιποτ'αλλο.
δεν υπαρχει κανενα hotspot,κανενα σημειο δρασης,
κανενα item να παρεις η να μετακινισεις.παντελως τιποτα.
και στο ινβεντόρι σου το ταπεινο δεν υπαρχει τιποτα.
τι θα εκανες;ποιες θα ηταν οι σκεψεις σου;
ας ονομασουμε λοιπον αυτες τις σκεψεις ενα συνολο χ.
μα με αυτα τα δεδομενα,ειναι γιγαντας αυτο το αρχικο συνολακι.
πελαγος σκεψεων.
αν τωρα εκει που αναρωτιοσουν τι μπορεις να κανεις,
εμφανιζοταν απο το πουθενα στο ινβ. σου ενα τσεκουρι,
τοτε οι σκεψεις σου δεν θα ειναι πια χ αλλα χ-y (οπου y
οι σκεψεις που θα εκανες απο την στιγμη που εμφανιστηκε το τσεκουρι).
αν τωρα παλι ξαφνικα εβλεπες να εμφανιζονται δυο μοχλοι σε
μια μερια του τοιχου,τοτε και παλι οι σκεψεις σου περιοριζονται,εχουν στοχο,ειναι πιο συγκεκριμενες. χ-(y•z) δλδ.(οπου z οι νεες σκεψεις
μετα την εμφανιση των μοχλων).
αυτο ειναι και το ζητουμενο.λιγες πιθανες σκεψεις-λυσεις που οδηγουν στο επιθυμητο αποτελεσμα.
ε,αυτο ειναι και το θεμα μου με το 4.
ο τροπος με τον οποιο σχεδιασε καποια hints,
δεν μου εδωσε τη δυνατοτητα να αφαιρεσω απο το συνολο χ.
ειχα χ σκεψεις,που οι περισσοτερες ειχαν τη δυναμικη λογικη να λυσουν τον γριφο.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
20 Νοε 2016 20:04 #47936 by Castledoque
Πάντως σχετικά με το Keepsake πρέπει να πω πως το παιχνίδι μεν είναι πανέμορφο και ένα μικρό έργο τέχνης ως προς το στόρι, την παρουσίαση, τα γραφικά και την ατμόσφαιρα, αλλά από τη μέση και πέρα οι γρίφοι ως επί το πλείστον είναι ψιλοαπάλευτοι έως κακοί. Αλλά σίγουρα παρ' όλα αυτά αξίζει να το παίξεις, αφού εμένα τουλάχιστον το παιχνίδι μου άρεσε πολύ παρά τους γρίφους του που μου φάνηκαν έως και απωθητικοί.

Α ναι και καλωσόρισες στην παρέα μας!!!