Hints for Sherlock Holmes VS Arsene Lupin

More
30 Ιαν 2008 20:20 #19098 by Tasos
Replied by Tasos on topic Hints for Sherlock Holmes VS Arsene Lupin
Από τους δυσκολότερους γρίφους του παιχνιδιού...

Λοιπόν:

έχεις το σημείωμα του επιστάτη που δείχνει ένα κόκκινο βέλος με πορεία σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού και ένα κόκκινο 15.
Αρα ξεκινάμε κάνοντας αυτό που λέει το σημείωμα: βάζεις το κόκκινο βέλος του κεντρικού τροχού στο 15. Αυτόματα τα πράσινα βέλη δείχνουν κάποιους άλλους αριθμούς.

Συγκεκριμένα 75 μπλέ, 45 κόκκινο, 30 μπλε και 30 κόκκινο.
Τους αριθμούς αυτούς τους βάζεις με αυτή τη σειρά στους 4 μικρούς τροχούς.
Λαμβάνοντας υπόψιν πάλι το σημείωμα του επιστάτη στους κόκκινους αριθμούς ακολουθείς τη φορά του ρολογιού, ενώ στους μπλέ την αντίστροφη φορά!

Elementary!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Visitor
  • Visitor
30 Ιαν 2008 21:53 #19099 by
Νά' σαι καλά ρε Τάσο. Κι ήταν τόσο απλό τελικά. :oops: :oops: και πάλι :oops:

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
01 Φεβ 2008 12:24 #19116 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Hints for Sherlock Holmes VS Arsene Lupin

eragon wrote: Νά' σαι καλά ρε Τάσο. Κι ήταν τόσο απλό τελικά. :oops: :oops: και πάλι :oops:

Απλό δεν το λες... ήθελε αρκετή σκέψη το συγκεκριμένο σημείο. Νομίζω πως οι περισσότεροι ψιλο-χοντρο-κολλήσαμε εκεί πέρα.

Και μερικά "σαϊνια" κολλήσαμε ακόμη παραπάνω γιατί αγνοούσαμε την αρίθμηση που είχαν τα γωνιακά κυκλάκια και πεισματικά προσπαθούσαμε από αριστερά προς τα δεξιά και μετά κάτω. Χαχαχα... και κάνεις εσύ :oops:? Εγώ τι να κάνω? Να το παίξω στρουθοκάμηλος και να κρύψω το κεφάλι μου στο έδαφος? ;)

[Με μια μικρή καθυστέρηση η απάντηση, αλλά είμαι ΠΑΛΙ (]

Nothing happens unless first a dream...

• Visitor
  • Visitor
09 Φεβ 2008 21:09 #19160 by
Πληκτρολόγησα Juliet και πέτυχε. Κάτι θυμάμαι από Shakespeare! Το θέμα είναι το clue: 'red copper or bronze door'. Πού να ψάξω για να βρω τι; Περιφέρομαι ασκόπως! (α, μην ξεχάσω ότι έχει παγώσει η οθόνη δύο φορές και έχει κρασάρει μία φορά συνολικά το παιχνίδι αλλά αντέχω, πού θα πάει θα το τελειώσω!!).

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
10 Φεβ 2008 16:37 #19163 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Hints for Sherlock Holmes VS Arsene Lupin
Η "red copper or bronze door" λέει το clue πως δεν οδηγεί πουθενά. Πού έχεις βρει μια τεράστια πόρτα που δεν οδηγεί πουθενά? Πόρτα είναι... είσοδος για κάπου δεν είναι μιας κι έχει απλώς ένα τοίχο από πίσω της. :wink:

Nothing happens unless first a dream...

More
12 Φεβ 2008 15:09 #19168 by Elessar
Replied by Elessar on topic Hints for Sherlock Holmes VS Arsene Lupin
Κατάφερα να κολλήσω και εγώ, εκεί στον Πύργο που ψάχνεις τα 6 πουλιά.
Έχω βρει το ένα, από το οποίο έπεσε ένα μαύρο φτερό και έχω κοιτάξει το πουλί με το τηλεσκόπιο. Ο Serlock απλά λέει ότι είναι ένα μαύρο πουλί αλλά το καταραμένο το πτηνό δεν ανταποκρίνεται στην σφυρίχτρα που είναι για το Black Bird.

Υπάρχει και άλλο hint που μου διαφεύγει ή απλά ο γρίφος είναι trial & error;

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Visitor
  • Visitor
12 Φεβ 2008 19:11 #19170 by
Είτε πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαφορετική σφυρίχτρα ή κάτι άλλο πρέπει να κάνεις.

• Visitor
  • Visitor
15 Φεβ 2008 01:03 #19180 by
Άρχισαν τα πολύ δύσκολα. Πάνω κάτω στην βιβλιοθήκη, ψάχνω σαν τρελός, θέλει πολλή προσοχή, δύσκολο adventure.....

More
15 Φεβ 2008 17:49 #19183 by Elessar
Παρόλο που οι γρίφοι με χρηματοκιβώτια δεν μου αρέσουν, ο συγκεκριμένος στο Βρετανικό Μουσείο ήταν πολύ έξυπνος και λογικός. Το παιχνίδι μου αρέσει πάρα πολύ, έχει απίστευτα έξυπνους γρίφους και καταπληκτικό χειρισμό και ατμόσφαιρα.
Ένα μεγάλο μπράβο στην Frogwares από μένα λοιπόν :)

• Visitor
  • Visitor
15 Φεβ 2008 19:02 #19184 by
Κι από μένα :)

• Visitor
  • Visitor
01 Μαρ 2008 20:47 #19258 by
Μετά από μέρες προσπάθειας στο Buckingham όπου πρέπει να φτιάξω φαγητό για τον σκύλο. Κάποιο hint? Δεν έχω ιδέα για το τι πρέπει να κάνω.

More
01 Μαρ 2008 20:52 #19259 by Elessar
Πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ζυγαριά (πολύ δύσκολος γρίφος κατ' εμέ) συν κάποια άλλα συστατικά τα οποία θα βρεις σε..βρωμερά μέρη ;)

Πρώτα ψάξε καλά την κουζίνα όμως για να βρεις την συνταγή ενώ πάρε και τα γυαλιά του πρωθυπουργού.

More
02 Μαρ 2008 12:18 #19262 by istar
Replied by istar on topic Hints for Sherlock Holmes VS Arsene Lupin
Πάντως μπράβο ρε παιδια για το κουράγιο σας. Εγώ το πιάνω, κολλάω και το παρατάω. :oops: Καποτε θα τελειώσει δεν μπορεί!!
Οχι τιποτα άλλο, είναι καλό παιχνίδι και είναι κρίμα να το παω βήμα-βήμα με "βοήθεια - περπατούρα":wink:
Δεν παιζει και τπτ άλλο στο άμεσο. Βαρέθηκα τις screenshots και τα προσεχώς.. :?

NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ

• Visitor
  • Visitor
02 Μαρ 2008 15:06 #19263 by
@istar

Περιττό να σου πω ότι είναι ίσως το πιο δύσκολο adventure που έχω παίξει. Είναι βέβαια πολύ βατό όσον αφορά στην λογική του και πώς λύνεις τους γρίφους! Μου αρέσει ότι δεν έχει τεράστιους χώρους για διερεύνηση (που πολλά παιχνίδια το εκμεταλλεύονται για να 'γεμίσουν' το παιχνίδι άσκοπα) αλλά στους ίδιους περιορισμένους χώρους υπάρχουν πολλοί γρίφοι για λύσιμο που αν δεν τους λύσεις θα μείνεις εκεί να κοιτάς βαλσαμωμένα ζώα και ό,τι άλλο τέλος πάντων! Και εγώ το παράταγα στην αρχή να σου πω την αλήθεια, θέλει πολλή αφοσίωση και ψάξιμο, το πολύ πολύ -έχει και καλό καιρό- μια βόλτα να καθαρίσει το μυαλό και μετά ξανά από την αρχή!

• Visitor
  • Visitor
13 Μαρ 2008 06:23 #19353 by
Μετά από πολύ κόπο κατάφερα και πέρασα τον γρίφο με την ζυγαριά. (έφερα και βοήθεια στο σπίτι!). Τώρα ψάχνω για τις χαμένες κούκλες.