Σπάνια Adventures

More
30 Απρ 2004 04:12 #984 by aiRness
Replied by aiRness on topic Σπάνια Adventures
Η κυριαρχούσα άποψη πολλών (των περισσοτέρων) είναι ότι χάνουμε τον χρόνο μας με ένα 'πεθαμενό' είδος...Στην προκείμενη περίπτωση, αλλά και ζήτημα που έχουμε αναφέρω πως έγω θα υποστηρίζω τέτοιου είδους προσπάθειες, τουλάχιστο μέσα από το Adventure Advocate, βλ. I.F. communities.

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
30 Απρ 2004 04:25 #985 by adreasnaxos
Replied by adreasnaxos on topic Σπάνια Adventures

aiRness wrote: Εσύ μπορεί να θεωρείς υποκειμενικά το Larry 1 καλαμπουράκι. Ο Al Lowe είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς όμως και τα Larry μία από τις πιο ιστορικές σειρές. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Επίσης σε ένα άλλο thread αναφέρεις 'ένα' (ξέρεις πιο λέω) adventure ως από τα καλύτερα τους είδους του..Όποτε το να λες το Larry 1 'καλαμπουράκι' κάπου δεν πείθει ως κριτική. Δικαιωμά σου βέβαια, πολύ απλά όμως το 'πολύ' κοινό το θεωρεί από τα κλασσικότερα.

Καί τίς Χολλυγουντιανές ταινίες τίς παρακολουθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι... Πειράζει νά τίς θεωρώ σαβούρα;

Εννοείς τό "Down in the Dumps"; Μά δέν είναι απαραίτητο νά συμφωνούμε
ως πρός τί θεωρούμε καλό καί τί όχι. Ο καθένας μας ψάχνει γι' αυτό πού
θέλει νά βρεί καί βλέπει αυτό πού θέλει νά δεί...

More
30 Απρ 2004 04:29 #986 by aiRness
Αν θεωρείς το Larry και τον συνειρμό σου με τις χολυγουντιανές ταινίες σωστό εγώ πάο πάσο. Πότε δεν κάνω τέτοιου είδους συνειρμούς όταν μιλάω για adventures και ειδικά για τόσο ιστορικά.
Δεν εννόησα ποτέ να συμφωνήσουμε σόνι και καλά σε κάτι, δεν είναι αυτό ο σκοπός μου, απλά να καταλάβω μέσα από την κριτική σου σκέψη κάποια πράγματα ήθελα και κάποια πράγματα όμως απλά είναι κοινώς αποδεκτά, όπως η αξία του κλασσικού Larry.

More
30 Απρ 2004 05:02 #987 by adreasnaxos
Κοίταξε, εσύ τόν Larry τόν έπαιξες τή δεκαετία τού '80 [άν έχω καταλάβει
καλά], εγώ τόν έπαιξα τό 2000 καί κάτι. Εχει τεράστια διαφορά. Τά adventures τά ξεκίνησα χάρις στά Myst, Zork Nemesis, Lighthouse, Rama
καί κάποια άλλα τής εποχής εκείνης. Κι όταν αυτά μάς τελείωσαν, από κεκτημένη ταχύτητα ίσως, άρχισα ν' ασχολούμαι καί μέ τά υπόλοιπα. Αλλά
τό ρίγος πού ένιωσα μπαίνοντας στό Ωδείο τού Zork Nemesis κι ακούγοντας τό φοβερό βιολί του, δέν τό ξαναβρήκα.

More
30 Απρ 2004 05:09 #988 by aiRness
Δεν έπαιξα το Larry 1 τέλη δεκαετίας του 80, αλλά μέσα 90. Σίγουρα μετράει με το ποια περίοδο ξεκίνησε κάποιος να παίζει adventures, αλλά προσωπικά είμαι της παλιάς σχολής και ΔΕΝ κατήγορώ κανένα που είναι της νεότερης. Προσωπικά έμαθα τον ευατό μου να ασχολείται και να κατανοεί την κάθε 'era' ας το πω στον τομέα των adventures, για να μπορέσω κατά ένα βαθμό να μπω στο κλίμα της εκάστοτε εποχής (αυτό για όσα δεν πρόλαβα).

More
30 Απρ 2004 06:43 #997 by Mortal
Replied by Mortal on topic Σπάνια Adventures
Καθένας μας νοιώθει διαφορετικά ανάλογα με την ηλικία που έπαιξε τα πρώτα του παιχνίδια, με τον τρόπο με τον οποίο τα έπαιξε, και τι σκέψεις του προκάλεσαν ή του προκαλούν. Δεν έχει σημασία αν παίξεις ένα παιχνίδι του 1990 το 2004. Αν είναι καλή η ιστορία, τότε δεν θα το νοιώσεις καν να σε ξενίζει. Ωστόσο με τα χρόνια που περνάνε εστιάζεσαι σε πιο συγκεκριμένου τύπου ιστορίες, ζητάς περισσότερο τρισδιάστατους χαρακτήρες (ψυχολογικά), πιο λογικές ιστορίες βασισμένες στα δεδομένα του κόσμου που διαδραματίζεται η ιστορία. Ίσως και να αλλάζεις νοοτροπία. Αυτό παίζεται.

Τα παιχνίδια που αναφέρεις, adreasnaxos, ανήκουν σε μια κατηγορία διαφορετική από τα πρώιμα παιχνίδια όπως τα πρώτα Larry/King's/Hero's Quest, που είχαν τις επιρρόες των home computers και ελάχιστα μέσα και δυνατότητες για να αποδωθούν σωστά σε αντίθεση με όσα υπάρχουν σήμερα. Δεν μπορούμε να κάνουμε άμεση σύγκριση, θα ήταν άδικο.

Ωστόσο υπάρχουν αυτά που η πλειοψηφία μας αποκαλεί κλασσικά, γιατί πριν απο αυτά υπήρχε το χάος και τα shoot'em'up, (καλά όχι μόνο) οπότε αυτά έδωσαν τον παλμό για να υπάρξουν τα μεταγενέστερα και πλέον εξελιγμένα του σήμερα (παίζεται τώρα αυτό). Θα ήταν σαν να πει κάποιος πως το Wolfenstein ή το Doom του νεαρού τότε Carmack δεν λέει τίποτα σήμερα, ωστόσο αν δεν υπήρχε αυτό ίσως να μην υπήρχε ακόμη ή να είχε καθυστερήσει πολύ ένα unreal, ένα Farcry, ένα Quake (εντάξει γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!!!) :D

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
30 Απρ 2004 12:46 #1000 by adreasnaxos
Συμφωνώ απόλυτα. Καί δέν αρνούμαι τήν προσφορά τών παλιότερων παιχνιδιών στήν εξέλιξη τού είδους ούτε ότι ο Larry ή τά Quest υπήρξαν γιά τό '80, ό,τι τό Myst γιά τό '90. Δέν θά ήταν απλά άδικο, θά ήταν ηλίθιο εκ μέρους μου. Απλά, πέρα από τήν εγκυκλοπαιδική ή φιλολογική θεώρηση τών πραγμάτων, υπάρχει κι η υποκειμενική.

More
30 Απρ 2004 20:05 #1004 by Mortal
Σχετικά με την υποκειμενική αντιμέτωπιση δηλώνω αντικειμενικά πως είμαι ένοχος υποκειμενικότητας! :D

More
30 Απρ 2004 20:37 #1006 by Mortal

adreasnaxos wrote: Καί τίς Χολλυγουντιανές ταινίες τίς παρακολουθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι... Πειράζει νά τίς θεωρώ σαβούρα;

[off-base-topic]Εντάξει, μερικές ίσως να είναι, αλλά σκέψου ότι έβγαλαν και έναν Άρχοντα που κινηματογραφικά είναι μια απο τις εκπληκτικότερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ!!! Και πλησιάζει το βιβλίο με τον Jackson να έχει πάρει λιγότερες ελευθερίες :D Το κακό δεν είναι το Hollywood, το κακό είναι το ότι διαρκώς προσπαθούν να σου χώσουν το "εμπόρευμα" τους στον λαιμό λέγωντας ότι είναι ότι καλύτερο. :? 8) [/off-base-topic]

More
01 Μάι 2004 00:54 #1021 by Real NC
Replied by Real NC on topic Σπάνια Adventures

adreasnaxos wrote: Μέ κάποιες ονομασίες καί κάποια αρχικά δέν τά πηγαίνω καθόλου καλά.
Τί είναι αυτό τό FPS;

Νομίζω εννοεί τα First Person Shooters (Quake, Half Life, etc).

Sig? We don't need no stinking sig!
members.lycos.co.uk/realnc qtads.sf.net

• zafos
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
01 Μάι 2004 13:14 #1047 by zafos
Replied by zafos on topic Σπάνια Adventures
Ρε Αντρέα να σε ρωτήσω κάτι το οποίο θα φανεί πολύ γελοίο, αλλά εμένα με έχει απασχολήσει πολλές φορές, γιατί έχουν αρχίσει και μου τελειώνουν τα ντουλάπια της βιβλιοθήκης : ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

Ευχαριστώ :)

More
01 Μάι 2004 15:09 #1053 by adreasnaxos

zafos wrote: Ρε Αντρέα να σε ρωτήσω κάτι το οποίο θα φανεί πολύ γελοίο, αλλά εμένα με έχει απασχολήσει πολλές φορές, γιατί έχουν αρχίσει και μου τελειώνουν τα ντουλάπια της βιβλιοθήκης : ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

Στό Πατάρι!

More
01 Μάι 2004 15:22 #1054 by Atrus
Replied by Atrus on topic Σπάνια Adventures

andreasnaxos wrote: Στό Πατάρι!

Ρε Αντρέα, τι νόημα έχει να τα έχεις στο πατάρι?? Το καλό είναι να τα έχεις να τα χαζεύεις εσύ και οι φίλοι σου στο δωμάτιο π.χ. που έχεις τον Η/Υ. Αν φτιάξεις ράφια νομίζω ότι θα χωρέσουν. Εγώ 150 περίπου κουτιά που έχω τους έχω φτιάξει 2 ράφια από τον έναν τοίχο στον άλλο (σε ύψος περίπου 2 μέτρων και χωράνε μια χαρά). Είναι κρίμα δηλαδή!!!

Viva la Revolucion!

More
01 Μάι 2004 15:39 #1055 by adreasnaxos

Atrus wrote: ...Είναι κρίμα δηλαδή!!!

Η απάντηση ήταν "τής πλάκας" σέ μιά ερώτηση πού θά μπορούσε επίσης νά ήταν "γιά πλάκα". Προσωπικά, δέν τά έχω καθόλου στό Πατάρι (τουλάχιστον τίς κασετίνες τους)... Μήν αγχώνεσαι!
Η καλύτερη λύση πάντως γιά τίς Κασετίνες, είναι μέσα σέ ειδικά κουτιά γιά CD's πού κυκλοφορούν στό εμπόριο. Γλυτώνεις έτσι καί τά κουτιά τους από τά συνεχή ανοιγοκλεισίματα πού τά καταστρέφει.