Sam and Max-13 χρόνια μετά.

• Tasos
  • Tasos's Avatar Topic Author
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
05 Νοε 2006 19:33 #12949 by Tasos
13 χρόνια μετά το Hit the Road ο σκύλος κι ο λαγός επιστρέφουν για να ξανακάνουν μπάχαλο τα pc μας!

Ομολογώ πως έμεινα ενθουσιασμένος με το παιχνίδι της Telltale.
Τα 3d γραφικά ήταν πανέμορφα, η μουσική ατμοσφαιρική, οι γρίφοι είχαν αρκετό ενδιαφέρον, η υπόθεση ήταν θεοπάλαβη και κυρίως το γέλιο έρρεε άφθονο πίσω από κάθε κλικ του ποντικιού.
Εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το γεγονός πως οι δημιουργοί του κατάφεραν να στριμώξουν σε 71 Mb ένα παιχνίδι -μικρό σε διάρκεια είναι η αλήθεια- που προσωπικά όμως μου φάνηκε πλήρες χωρίς να σε αφήνει με την αίσθηση του ανολοκλήρωτου. Εκτός αυτού πιστεύω πως ξαναπαίζεται άνετα πάρα πολλές φορές.

Πως σας φάνηκε εσάς?
Το πήρατε μέσω Internet ή περιμένετε τη packaged εκδοση?

Τάσος.

-You cracked me up little buddy.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
06 Νοε 2006 01:35 #12955 by maladroid
Replied by maladroid on topic Sam and Max-13 χρόνια μετά.
Αν και κατέθεσα την άποψή μου στο review που έκανα για το Adventure Advocate, να συμφωνήσω εδώ ότι η Telltale έκανε υπέροχη δουλειά ενώ επιπλέον έδειξε πως έχει διάθεση και δυνατότητες για ακόμα αρτιότερες δημιουργίες.
Αφού τελείωσα το Culture Shock 2-3 φορές, έσπευσα να κατεβάσω τα demos των Bone games που ως τώρα είχαν προσκρούσει στην απαξίωση και δυσπιστία μου. Παρότι σαφώς προσανατολισμένα στο ανήλικο κοινό κατά κύριο λόγο (ο Bone είναι γλύκας, το δε animation του φαίνεται να ενέπνευσε μετά τη κινησιολογία του Max), επιτρέπουν σε κάποιον να παρατηρήσει τη σταδιακή ωρίμανση των συγγραφέων της Telltale μέχρι το απολαυστικό Culture Shock. Δεν είναι τυχαίο ότι συνδημιουργός των Sam & Max και Great Cow Race (για το Out from Boneville δεν είμαι σίγουρος) είναι ο Dave Grossman, συνεργάτης του Tim Schaffer στο ανεπανάληπτο Day of the Tentacle.

Μια και ρώτησες, εκμεταλλεύτηκα την προσφορά προαγοράς ολόκληρης της Season 1 και, αν κάποια στιγμή βελτιωθούν λιγάκι τα οικονομικά μου ή πέσει η τιμή τους, λογαριάζω να αποκτήσω και τα δύο Bone (έπαιξα και το demo του Ankh αλλά δεν ενθουσιάστηκα).

ΥΓ: Παρατήρησα, επίσης, ότι η Telltale μετακίνησε ελαφρώς την ημερομηνία προσδοκώμενης ολοκλήρωσης της πρώτης σεζόν και πλέον αυτή εντοπίζεται τον Μάιο του 2007 αντί του Απριλίου.

No good deed goes unpunished

• Tasos
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
06 Νοε 2006 03:15 #12958 by Tasos
Replied by Tasos on topic Sam and Max-13 χρόνια μετά.
Μόλις διάβασα το review σου φίλε maladroid και εντυπωσιάστηκα.
Ο λόγος σου είναι εξαιρετικός.
Και εγώ επέλεξα το σύνολο των επισοδείων για αγορά, καθώς ήταν αρκετά πιο οικονομικό.
Δύσπιστα αντέδρασα, επίσης, και στην παιδικότητα που εισέπραξα από το demo του πρώτου Bone, αν και μάλλον θα αναθεωρήσω γρήγορα και θα τα τσιμπήσω και αυτά...
Το Ankh για μένα ήταν απλά ένα ευχάριστο παιχνίδι που, όμως, δεν με ενθουσίασε ή καλύτερα δεν με απογείωσε.

Τώρα ξαναπαίζω από την αρχή το Culture Shock και είναι καλύτερο από την πρώτη φορά. Ελπίζω, μόνο στα επόμενα επισόδεια το πρωταγωνιστικό δίδυμο να ξαμολυθεί ξανά σε "αλλοτριωμένες" περιοχές των Η.Π.Α., όπως και στο Hit the Road και να τα ξανακάνει όλα μπάχαλο.

Τάσος.

More
06 Νοε 2006 05:04 #12964 by maladroid

Tasos wrote: Μόλις διάβασα το review σου φίλε maladroid και εντυπωσιάστηκα.
Ο λόγος σου είναι εξαιρετικός.

Να 'σαι καλά. :rolleyes:

Tasos wrote: Ελπίζω, μόνο στα επόμενα επισόδεια το πρωταγωνιστικό δίδυμο να ξαμολυθεί ξανά σε "αλλοτριωμένες" περιοχές των Η.Π.Α., όπως και στο Hit the Road και να τα ξανακάνει όλα μπάχαλο.

Πράγματι, στο Culture Shock η σάτιρα μοιάζει πιο "συγκρατημένη" γιατί λείπουν οι αλλόκοτες τοποθεσίες και οι εκκεντρικές ατραξιόν του Hit The Road. Ωστόσο νομίζω ότι ο διάλογος ήταν σαρωτικός και ξεγελούσε λίγο την συνειδητοποίηση αυτής της απώλειας. Θέλω να πιστεύω ότι στα αμέσως επόμενα επεισόδια η Desoto θα μας ταξιδέψει σε πιο εξωτικά μέρη ώστε να δικαιωθεί πλήρως η deja vu αίσθηση ενός γνήσιου sequel.

Παίζοντας το Culture Shock δεύτερη φορά, όχι μόνο το αφομοιώνεις καλύτερα αλλά ανακαλύπτεις και ορισμένες διαφοροποιήσεις που εκπλήσσουν ευχάριστα. Ομολογουμένως μου είχαν λείψει αυτές οι χαριτωμένες προσθήκες.

Όμως, για να τα λέμε όλα, βρήκα λίγο παραπλανητική την τιμολόγηση ολόκληρης της Season 1 με 34.95 δολάρια. Χρησιμοποιώντας μια βρετανική πιστωτική της αδερφής μου, χρεώθηκα έναν μυστηριώδη φόρο (Tax έγραφε, δεν ξέρω αν εννοούσε το Φ.Π.Α = VAT) της τάξης των 5 δολαρίων, ο οποίος ανεβάζει το ποσό στα 40 δολάρια. Παρατήρησες κι εσύ κάτι τέτοιο;
Αν είναι όντως αναπόφευκτη η καταβολή του (τουλάχιστον εκτός Αμερικής), θα έπρεπε νομίζω να αναφέρεται στην εξαγγελλόμενη τιμή, όχι να εμφανίζεται έτσι ύπουλα στο Order Confirmation. Μπορεί να πρόκειται για σχεδόν αμελητέα ποσότητα αλλά πλήττει το κύρος της εταιρείας, όσο να 'ναι.
Να διευκρινίσω, επίσης, ότι ο φόρος αυτός είναι άσχετος με το επιπλέον ποσό που απαιτείται για την αποστολή του game σε CD, το ποσό αυτό θα ανακοινωθεί όταν με το καλό γίνει δυνατή η εν λόγω παραγγελία το Μάιο.

More
06 Νοε 2006 08:36 #12983 by giovanna
Replied by giovanna on topic Sam and Max-13 χρόνια μετά.
Εγώ μια απλή ερώτηση, να κάνω, γιατί κάπου χάνω. Πως στο δι..λό μπορώ να παίξω αυτό το παιγνίδι. Εγω δεν μπορώ να το κατεβάσω απο το internet γιατί έχω πολύ απλή σύνδεση που θέλει χιλιάδες ώρες για να κάνω downloding. Και μετά μου λέτε φόρτωσε αυτό και αυτόι θα σας στείλουνε ένα cd.?

Ασε δεν κατσλαβαίνω τίποτα. Είμαι μάλλον πολύ ηλίθια για τέτοιες τελετουργίες.

Χριστέ μου που είναι τα καλά και παλιά, σου αρέσει κάτι, αγοράζεις το παιγνίδι, το παίζεις και όλοι είναι ευτυχισμένοι. :oops:

• Tasos
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
06 Νοε 2006 08:50 #12984 by Tasos
Replied by Tasos on topic Sam and Max-13 χρόνια μετά.
Το παιχνίδι είναι μόνο 71 mb giovanna, οπότε πιστεύω πως και με μια απλή σύνδεση είναι εφικτό να το κατεβάσεις.
Η έκδοση σε cd θα κυκλοφορήσει τον Μάιο αφού ολοκληρωθεί η Season 1 και θα περιλαμβάνει όλα τα επισόδεια.

Τώρα όσον αφορά τον φόρο ομολογώ πως δεν πρόσεξα κάτι στο checking out. Περίμενα πως θα μου στείλουν mail με τα στοιχεία της παραγγελίας μου αναλυτικά, όπως κάνουν στο amazon αλλά μου στείλαν ένα απλό mail με τον κωδικό της παραγγελίας και κάποιες έξτρα πληροφορίες. Maladroid μήπως αυτά τα 5 δολάρια είναι το κόστος αποστολής;

Τάσος.

More
06 Νοε 2006 08:54 #12985 by giovanna
Θα περιμένω όταν πουλιέται σαν παιγνίδι για να το αγοράσω. Αυτό λίγο παρε και μετά περιμενε δεν τα κάνω κέφι. Η αγοράζω ένα παιγνίδι ή τίποτα, είμαι περίεργη η δικιά σου :cry:

More
06 Νοε 2006 09:43 #12987 by maladroid

Tasos wrote: Maladroid μήπως αυτά τα 5 δολάρια είναι το κόστος αποστολής;

Όπως έλεγα και παραπάνω, λογικά ΔΕΝ είναι αυτά, εφόσον αναφέρουν ρητά στο mail ότι η χρέωση των μεταφορικών θα γίνει όταν αποφασίσεις να δεχτείς την αποστολή του παιχνιδιού σε CD (μια και κάτι τέτοιο είναι προαιρετικό).

Εδώ που τα λέμε μακάρι να αναφερόταν σ'αυτά τα έξοδα αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα 5 ευρώ ούτε για τις δραμαμίνες του υπερατλαντικού ταξιδιού δε φτάνουν.

More
06 Νοε 2006 10:25 #12989 by giovanna
@maladroid

Γενικά δεν κατάλαβα το ξαναλέω. Το πουλάνε το γ...μημένο ή δν το πουλάνε. Γιατί εγω θα πρεπει να κανω διάφορα για να το αποκτήσω.

Anyway, εαν κάποιος απο εσάς το έχει και θέλει να το μοιραστεί μαζί μου με μεγάλη χαρά να το δεχτώ. Ξερετε τι εννοώ. Ουπς. Δύσκολα τα πράγματα!!

:oops:

More
06 Νοε 2006 12:07 #12992 by maladroid

giovanna wrote: Γενικά δεν κατάλαβα το ξαναλέω. Το πουλάνε το γ...μημένο ή δν το πουλάνε. Γιατί εγω θα πρεπει να κανω διάφορα για να το αποκτήσω.

Anyway, εαν κάποιος απο εσάς το έχει και θέλει να το μοιραστεί μαζί μου με μεγάλη χαρά να το δεχτώ. Ξερετε τι εννοώ.

Η κατάσταση έχει ως εξής: για να το παίξεις άμεσα, θα πρέπει να διαθέτεις πιστωτική (χρεωστικές - debit δε φαίνεται να δέχονται προς το παρόν) και αφού επιλέξεις την αγορά είτε μόνο του πρώτου επεισοδίου (8.95 δολάρια) ή και των 6 που θα αποτελούν τη Season 1, όταν με το καλό αυτή ολοκληρωθεί (34.95 δολάρια), να κατεβάσεις ένα αρχείο 71ΜΒ από το link που θα σου σταλεί. Το εγκαθιστάς από εκεί και παίζεις.

Στα καταστήματα δεν πρόκειται να το βρεις ούτε μεμονωμένο ούτε - κατά πάσα πιθανότητα - αφότου ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος επεισοδίων το Μάιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Telltale, εφόσον έχεις προ-παραγγείλει και τα έξι επεισόδια (για 34,95 δολάρια όπως είπα παραπάνω), όταν πλέον θα έχουν κυκλοφορήσουν όλα, η εταιρεία θα σου δώσει τη δυνατότητα να τα λάβεις ταχυδρομικά σε CD, πληρώνοντας, όμως, τα έξοδα αποστολής.

"Πλάγιοι" τρόπους απόκτησης του συγκεκριμένου game δεν γνωρίζω αν είναι εφικτοί. Αμφιβάλλω πάντως, παρότι με λίγη καλή θέληση (και μπόλικη κακή) όλα είναι δυνατά.

Edit: Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, η ιστορία του Culture Shock είναι, ουσιαστικά, αυτοτελής και δεν καθιστά απαραίτητη την αγορά των επόμενων κεφαλαίων. Παρόλα αυτά, σε συνεντεύξεις των δημιουργών διάβασα ότι θα υποβόσκει μια αδιόρατη συνεκτική βάση στο σενάριο των επεισοδίων, τη σημασία της οποίας υποθέτω πως θα αντιληφθούμε προς το τέλος της Season 1.

ΥΓ: Λοιπόν, ευτυχώς, που ανέφερες αυτές τις παράνομες συναλλαγές και θυμήθηκα ότι σου χρωστάω κάτι... Μπλέχτηκα με κάτι υποχρεώσεις και το λησμόνησα ολότελα :?.
Θα σου στείλω p.m οσονούπω.

• Visitor
  • Visitor
07 Νοε 2006 23:22 #13028 by
Να πληροφορήσω για όποιον ενδιαφερόμενο ότι "πλάγιοι" τρόποι απόκτησης του game υπάρχουν, αυτή τη στιγμή κατεβάζω το game το οποίο δε δυσκολεύτηκα καθόλου να βρω. Αν και ομολογώ δε το συνηθίζω, το συγκεκριμένο θα το αγόραζα αν το πετύχαινα σε κανά ράφι να πουλιέται αντί να το κατεβάσω, αλλά δεν έχω πιστωτική..

• Visitor
  • Visitor
07 Νοε 2006 23:36 #13029 by
Γενικά το θέμα με τις πιστωτικές μέσω internet είναι λίγο περίεργο. Ας υποθέσουμε ότι γίνεται υποκλοπή στο pc μας και ανακτάται ένα ποσό. Η τράπεζα μας ενημερώνει από πριν; Και αν εμείς σαφώς αρνηθούμε τι γίνεται; Μπορεί κάποιος από το φόρουμ να μας ενημερώσει; (βασικά μια φορά έκανα παραγγελία αλλά την ακύρωσα τελευταία στιγμή και δεν ξέρω τα διαδικαστικά).

More
08 Νοε 2006 00:54 #13030 by Elessar
Replied by Elessar on topic Sam and Max-13 χρόνια μετά.
Νομίζω ότι όσον αφορά τις παραγγελίες μέσω Internet η καλύτερη λύση είναι να κάνεις αγορές μέσω προ-πληρωμένης κάρτας.

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με κάρτες απευθυνθείτε στον qrious, είναι ειδικός επί του θέματος

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Visitor
  • Visitor
08 Νοε 2006 01:23 #13031 by
qrious????????????????

More
08 Νοε 2006 05:25 #13032 by maladroid
Ok, you got me...
Η αλήθεια είναι ότι, ενδεχομένως, η ιδιομορφία του συγκεκριμένου παιχνιδιού το καθιστά περισσότερο ευάλωτο σε παράνομη προσπέλαση απ'ότι όσα κυκλοφορούν σε συμβατική συσκευασία. Ίσως πάλι όχι, μα το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, υποθέτω: όποιος προσπαθήσει αρκετά, θα το αποκτήσει με τον ένα ή τον άλλο πλάγιο τρόπο.
Ωστόσο θεωρούσα υποχρέωσή μου να αποθαρρύνω την παράνομη απόκτησή του γιατί σε αυτό το θέμα είμαι ακτιβιστής ιδεολόγος και παρεκκλίνω μόνο σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Διστάζω να υπολογίσω ακριβώς το μέγεθος της gaming συλλογής μου αλλά οπωσδήποτε ανέρχεται σε τριψήφιο νούμερο (χωρίς να υπολογίζω όλα τα συνοδευτικά των περιοδικών παρά μόνο όσα με οδήγησαν να αγοράσω το εκάστοτε τεύχος για χάρη τους) και δεν περιλαμβάνει παρά ένα μόνο "πειρατικό" παιχνίδι που εξακολουθώ να αναζητώ σε αυθεντική έκδοση.

Στο δια ταύτα τώρα, ούτε κι εγώ διαθέτω πιστωτική κάρτα, παρά μόνο χρεωστική (Electron) αλλά κατόρθωσα να εξασφαλίσω το παιχνίδι με επιμονή και επίκληση στη μεταφυσική χημεία του συγγενικού αίματος. Περιμένω τις προτάσεις του qrious επί του θέματος, αλλά οι προπληρωμένες κάρτες που αναφέρει ο Elessar φαντάζομαι εξασφαλίζουν την χρέωση ενός αυστηρώς πεπερασμένου ποσού, ώστε σε περίπτωση υποκλοπής του αριθμού να περιοριστούν οι απώλειες στο ελάχιστο.

Πάντως ο Gandhi έλεγε "We must become the change we want to see in the world" και παρότι μοιάζει παράταιρα μεγαλόστομο για την περίσταση, θεωρώ ότι δεν είναι άστοχο να το συσχετίσω με τη "πειρατεία". Δε φτάνει να αναθαρρούμε επειδή εμφανίστηκε μετά από καιρό ένα πραγματικά πνευματώδες παιχνίδι φτιαγμένο με μεράκι, αλλά να αποδεικνύουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας παροτρύνοντας, έτσι, την αγορά να προσανατολιστεί προς την κατεύθυνση που θέλουμε. Αυτό δεν αναφέρεται μόνο στο Culture Shock, δυνητικά αφορά κάθε κυκλοφορία που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του εκάστοτε παίκτη και θα ήθελε οι εμφανίσεις της να πληθύνουν στο μέλλον. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το πρώτο παιχνίδι που έχω προπαραγγείλει στη ζωή μου, προτού ουσιαστικά διαβάσω κάποιο πλήρες review, ήταν το Psychonauts του Tim Schafer και προτίθεμαι να κάνω το ίδιο όταν κυκλοφορήσει το επόμενο δημιούργημά του, με την προϋπόθεση πως δεν θα είναι simulation ή console exclusive. Κάτι παρόμοιο έπραξα και με την προκαταβολική αγορά ολόκληρης της Sam & Max Season 1.

Εν κατακλείδι, δεν προσπαθώ να υποχρεώσω κανέναν στην υποστήριξη του Culture Shock προκειμένου να εξασφαλίσω το μέλλον της σειράς, αυτό θα ήταν αφόρητα εγωιστικό. Aπλά προτείνω, εφόσον πράγματι σας κέντρισε το ενδιαφέρον και επιθυμείτε να το παίξετε, κάτι τέτοιο να ωφελήσει και την παραγωγό εταιρεία.

The End, με συγχωρείτε για τη φλυαρία, δεν θα αναφερθώ ξανά στο εν λόγω game any time soon.