Adventures για PSP, ΝDS & Wii
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Ελπίζω μόνο το συγκεκριμένο να μην είναι αντιγραφή των CSI (τα οποία θεωρώ επαναλαμβανόμενα και κουραστικά από ένα σημείο κι έπειτα). Mακάρι να φτιάξουν κάτι καινούριο (κι ως gameplay εκτός από ιστορία) πάνω στη γνωστή θεματολογία...
Nothing happens unless first a dream...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
- woody
- Moderator
Kαι στην έκδοση για ds δεν θα υπαρχει voice fantazomai και αυτο μου φαινεται πολυ μείον. Αλλα και στο DS εχει πολυ πλακα να παιζεις με το stylus! Πωω ειναι δυσκολο να διαλεξω!
- equallyavant
- Elite Member
Απλά horrible όσο δεν πάει...and can't get any gayer than this...
Επιπλέον κάνουν μπαμ τα 3δ ποζερίστικα επιπλέον puzzles που προστέθηκαν, αφού δεν ταιρίαζουν με το υπόλοιπο παιχνίδι.
Αντίο αντίο last hopes για το Broken Sword : "Director's" Cut
@woody μην πάρεις wii για adventures. Στο λέω επειδή έχω. Δεν υπάρχει τπτ της προκοπής αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ΜΟΝΟ για adventures. Καλύτερα πάρε ds που έχει κάποιους original τίτλους διαμάντια (Phoenix Wright series, Another Code, Hotel Dusk, Time Hollow).
Για το wii εγώ απλά περιμένω το Another Code R που πιστεύω όμως ότι θα είναι χειρότερο από το original Another Code μιας και από το trailer φαίνεται πως κάνουν stretch απλά την ιστορία του πρώτου.
Επίσης επειδή έχω κ τα δύο συστήματα τα point-n-click adventures δεν λειτουργούνε καθόλου καλά. Στο ds επειδή αν "σαρώνεις" την οθόνη για hot spots θα χαλάσει πολύ πολύ γρήγορα και κουράζεσαι και στο wii απλά πιάνεται το χέρι σου μετά από λίγο Γιαυτό δεν παίρνω κανένα port.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Όλα είναι θέμα γούστου. Εγώ αγόρασα το Wii μόνο και μόνο για να παίξω ένα adventure (το one and only Zack & Wiki!!) ενώ γενικά δεν υπήρχε ακόμη σχεδόν κανένας adventure τίτλος για Wii (πάντως, έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τώρα τελευταία). Και μέχρι και σήμερα δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή που έδωσα τα λεφτάκια μου!! Βέβαια, παίζω κι άλλα games πέρα από adventures στο Wii, έτσι? Έχουν το χαβαλέ τους -ειδικά με παρέα!!
Το DS πράγματι διαθέτει περισσότερα (και κατά κανόνα καλύτερα μέχρι στιγμής) adventures, αλλά δεν είναι το ίδιο. Και μόνο που παίζεις στη μικρή οθονούλα(ες), χαλάει κάπως η αίσθηση. Αν δεν το θέλει κάποιος για μετακινήσεις, ταξίδια, κ.λπ., ειλικρινά δε βλέπω λόγο να το αγοράσει.
True indeed!!equallyavant wrote: [...]and can't get any gayer than this[...]
Παρόλα αυτά, εμένα μου άρεσαν οι shots. Γενικά, έχω στο μυαλό μου μια "χαρωπή" εικόνα παιχνιδιών για το Wii. Κι αυτές οι εικόνες κινούνται ακριβώς προς εκείνη την κατεύθυνση.
- woody
- Moderator
Με προβληματισες για το wii. Ειδα οτι εχουν βγει και 2 agatha christie και παρολο που τα εχω παιξει αναρωτιεμαι μηπως βγουν και αλλα.
Παντως wii και ds ειναι οι μονες κονσολες που υποστηριζουν τα adventures και αυτο ειναι καλο σημαδι. Στο Xbox360 δεν υπαρχει απολυτως τιποτα ενω στο παλιο xbox ειχαν βγει καποια. Όπως και στο PS2 κυκλοφορησαν καποια, στο PS3 τιποτα!! Ενω στο πρωτο playstarion ειχα παιξει παρα πολλα.. Πολυ κριμα, ειναι φθινουσα η πορεία αποτι βλεπω. Δηλαδη οσο παει τα adventures γινονται ολο και λιγοτερο mainstream? Δεν ειναι καλο σημαδι αυτο..
Α και κατι αλλο που με απογοητευσε απο το trailer που ειδα στο trace memory2 για wii, ΔΕΝ ΕΧΕΙ VOICE!!!! Μα ειναι δυνατον εν ετοι 2009 να βγαινει παιχνιδι χωρις ομιλια? Εντελως απαραδεκτο!
- equallyavant
- Elite Member
woody wrote: equallyavant εχω DS και εχω παιξει Hotel Dusk και Trace Memory (another code) που μου αρεσαν πολύ. Το Phoenix Wright δεν το εχω παιξει αλλα το σκεφτομαι.Ειναι οντως καλό? Δεν μου φαινεται ακριβως adventure.
Με προβληματισες για το wii. Ειδα οτι εχουν βγει και 2 agatha christie και παρολο που τα εχω παιξει αναρωτιεμαι μηπως βγουν και αλλα.
Παντως wii και ds ειναι οι μονες κονσολες που υποστηριζουν τα adventures και αυτο ειναι καλο σημαδι. Στο Xbox360 δεν υπαρχει απολυτως τιποτα ενω στο παλιο xbox ειχαν βγει καποια. Όπως και στο PS2 κυκλοφορησαν καποια, στο PS3 τιποτα!! Ενω στο πρωτο playstarion ειχα παιξει παρα πολλα.. Πολυ κριμα, ειναι φθινουσα η πορεία αποτι βλεπω. Δηλαδη οσο παει τα adventures γινονται ολο και λιγοτερο mainstream? Δεν ειναι καλο σημαδι αυτο..
Α και κατι αλλο που με απογοητευσε απο το trailer που ειδα στο trace memory2 για wii, ΔΕΝ ΕΧΕΙ VOICE!!!! Μα ειναι δυνατον εν ετοι 2009 να βγαινει παιχνιδι χωρις ομιλια? Εντελως απαραδεκτο!
Ποτέ μα ποτέ μην πάρεις port PC adventure για "πουλάει σαν τρελό οπότε ας μπούμε κι εμείς στο χορό να αρπάξουμε κανένα φράγκο"-Wii ή DS.
Είναι αρπαχτές όσο δεν πάει. Έχουν βγει άπειρα shovelware ports για ds κ wii ήδη. Και θα συνεχίσουν να βγαίνουν για κάμποσο. Μετά θα κλείσουν οι εταιρίες επειδή ανοίχτηκαν σε μια αγορά που δεν τους παίρνει και θα βάλουν μυαλό όσοι απομείνουν. Τα ports αυτά εν τέλει βλάπτουν την αγορά των pc adventures μιας κ οι εταιρίες ξοδεύουν τα resources τους προς τα εκεί χωρίς αντίστοιχη αύξηση των πελατών (όσοι τα αγόρασαν στο pc δεν θα τα ξαναγοράσουν στο wii).
Πρέπει και εμείς να αγοράζουμε έξυπνα και όχι να στηρίζουμε αρπαχτές.
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ CING...
Σοβαρά όμως το studio CING έγινε από τα αγαπημένα μου αφού βγάζουν απίστευτης ποιότητας παιχνίδια...
Πάντως αν έχεις 250ε έτσι για την πλάκα να δώσεις για να παίξεις ίδια παιχνίδια που έπαιξες και στο pc τι να σου πω...
Οι άλλες κονσόλες τώρα πιστεύω καλά κάνουν και δεν έχουν point-n-click adventures. Είναι είδος για PC όπως και να το κάνουμε και κυρίως για πρακτικούς λόγους που αφορούν τον καρπό του χεριού. Έχουν όμως άλλα παιχνίδια που μπορεί να σου αρέσουν αναλόγως τι ζητάς από ένα adventure παιχνίδι.
PS. Εγώ πάντως περιμένω πως κ πώς για ps3 το heavy rain και για xbox360 το Alan Wake.
- woody
- Moderator
Επισης συνυπογραφω για CING, είναι πολυ σοβαρή εταιρία, οτι εχει βγαλει ειναι πολυ υψηλου επιπεδου και περιμενω πως και πως το again: eye of providence.
Σε αυτο που λες για το οτι τα adventures πρεπει να βγαινουν μονο στο pc δεν συμφωνω. Μερικά θα επρεπε να βγαινουν και σε κονσολες, διοτι δεν μπορουν ολοι να αναβαθμιζουν τα pc τους συνεχεια.
Εγω παιζω στο pc μου μονο επειδη δεν βγαινουν σε κονσολα. Θα προτιμουσα να μην eixa install, freezing κτλ η το χειροτερο να αγοραζω παιχνιδι και μερικες φορες να μην μου τρεχει.
- equallyavant
- Elite Member
Είσαι άρχοντας ακόμα κι αν αγοράζεις μια κάρτα γραφικών των 40ε κάθε 2-3 χρόνια.
Πλάκα πλάκα είναι ένας λόγος που επιμένω στο pc adventure gaming.
Πάντως τα τελευταία adventure είναι δείγματα κακού προγραμματισμού. Πολύ κακού προγραμματισμού θα έλεγα. Το στάδιο του οptimization που πρέπει να υπάρχει, στα adventures απλά δεν υφίσταται. Μακάρι να σταματήσουν να φτιάχνουν δικές τους μηχανές αφού δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν. Δεν γίνεται εν έτη 2009 να έχουμε ακόμα προβλήματα μεταξύ ati και nvidia σε παιχνίδια με polycount μετρημένο στα δάχτυλα. (i look at you Vampyre Story!). Τα προβλήματα οφείλονται στους κακούς προγραμματιστές, δεν είναι λόγος αυτός να μεταπηδήσει το genre στις κονσόλες. Οι κονσόλες έχουν gamepad (ή ένα wiimote που αναγνωρίζει ούτε τις μισές κινήσεις γιαυτό κ θα βγάλουν το motionplus με περισσότερους αισθητήρες) οπότε τα παιχνίδια τους με στοιχεία adventuring πρέπει να είναι διαφορετικής μορφής. Ξανά θα χρησιμοποιήσω το Another Code σαν καραμέλα παράδειγμα αλλά είχα ξετρελλαθεί με αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω είχε τέλειο χειρισμό για το ds και τέλειους γρίφους ειδικά για το ds (αξέχαστο θα μου μείνει το Puzzle με τις σφραγίδες που έπρεπε να κλείσεις το ds!!) και όσα ports έχω παίξει στο ds (πχ try and play the crappy Operation blabla-κάτι δεν θυμάμαι Dual Motives )με κάνουν να πιστεύω πως δεν μπορείς να μεταφέρεις τον άμεσο χειρισμό του ποντικιού στις κονσόλες.
- woody
- Moderator
Και εγω δεν ειπα να μεταπηδησει στις κονσολες! Αλλα να βγαινει και εκει κανενα παιχνιδι οπως γινοταν παλια.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Όταν η μεταφορά γίνεται χωρίς να λάβουν υπόψιν τους τα ειδικά χαρακτηριστικά της κονσόλας και κάνουν ένα port ολόιδιο με την PC version (βλ. Agatha και CSi για Wii παραδείγματος χάριν) πράγματι το αποτέλεσμα καταλήγει να είναι απογοητευτικό αν όχι κακό. Στην τελική αν θέλαμε να παίξουμε με το ποντίκι μας, θα το κάναμε στον υπολογιστή κι όχι στο Wii. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.equallyavant wrote: Ποτέ μα ποτέ μην πάρεις port PC adventure για "πουλάει σαν τρελό οπότε ας μπούμε κι εμείς στο χορό να αρπάξουμε κανένα φράγκο"-Wii ή DS.
Είναι αρπαχτές όσο δεν πάει. Έχουν βγει άπειρα shovelware ports για ds κ wii ήδη. Και θα συνεχίσουν να βγαίνουν για κάμποσο. Μετά θα κλείσουν οι εταιρίες επειδή ανοίχτηκαν σε μια αγορά που δεν τους παίρνει και θα βάλουν μυαλό όσοι απομείνουν. Τα ports αυτά εν τέλει βλάπτουν την αγορά των pc adventures[...]
Αλλά, αν έκαναν σωστά τη μεταφορά (το gameplay άλλαζε ώστε να προσαρμοστεί στην εκάστοτε κονσόλα και τις ιδιαιτερότητές της), τότε τα ports νομίζω πως θα έκαναν καλό στο χώρο των adventures κι όχι κακό. Άλλωστε, όσοι παίζουν σε κονσόλες, δεν είναι απαραίτητο πως παίζουν και σε PC. Ίσα-ίσα που πολύ συχνά ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Το πρόβλημα είναι οι εταιρείες που όπως είπες θέλουν "να αρπαξουν κάνα φράγκο" οι οποίες δεν ασχολούνται με "σωστές" μεταφορές (όπου σωστή θεωρώ μόνο εκείνη που έχει εμπλουτιστεί το gameplay καταλλήλως).
Πάντως, σίγουρα είναι προτιμότερο να βγαίνουν adventures σχεδιασμένα ειδικά για μία κονσόλα μιας κι αναμφίβολα είναι καλύτερα από οποιοδήποτε port. Και μόνο που μιλάμε για port κι όχι για παράλληλη κυκλοφορία σε 2-3 πλατφόρμες σημαίνει αυτόματα πως κάποιος ήθελε να βγάλει λεφτάκια από μια παλιότερη επιτυχία του...
- equallyavant
- Elite Member
Fallen_Angel wrote: Αλλά, αν έκαναν σωστά τη μεταφορά (το gameplay άλλαζε ώστε να προσαρμοστεί στην εκάστοτε κονσόλα και τις ιδιαιτερότητές της), τότε τα ports νομίζω πως θα έκαναν καλό στο χώρο των adventures κι όχι κακό. Άλλωστε, όσοι παίζουν σε κονσόλες, δεν είναι απαραίτητο πως παίζουν και σε PC. Ίσα-ίσα που πολύ συχνά ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Ωραία και κάποιες προσθήκες να κάναν διαφωνείς ότι ξοδεύουν τα ελάχιστα resources που έχουν για να βγάλουν τα ports τους σε μια αγορά που χρειάζεται περισσότερο χρήμα για πετύχεις μιας και θέλεις τρελό marketing για να φανεί το παιχνίδι σου ανάμεσα στα άπειρα παιχνίδια του wii/ds? Αυτό μακροπρόθεσμα δεν κόβει resources που θα πήγαιναν για pc adventures? Εγώ λέω ότι μονο στα pc adventures κάνουν κακό τα ports όχι στα adventures γενικά.
Πάντως η upgraded version που κάνανε στο Broken Sword καλή κίνηση φαίνεται μιας και δεν φαίνεται τόσο αρπαχτή άσχετα αν εγώ αρνούμαι να αγοράσω gay Stobbart και lesbo collard
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
equallyavant wrote: Ωραία και κάποιες προσθήκες να κάναν διαφωνείς ότι ξοδεύουν τα ελάχιστα resources που έχουν για να βγάλουν τα ports τους σε μια αγορά που χρειάζεται περισσότερο χρήμα για πετύχεις μιας και θέλεις τρελό marketing για να φανεί το παιχνίδι σου ανάμεσα στα άπειρα παιχνίδια του wii/ds? Αυτό μακροπρόθεσμα δεν κόβει resources που θα πήγαιναν για pc adventures? Εγώ λέω ότι μονο στα pc adventures κάνουν κακό τα ports όχι στα adventures γενικά.[...]
H λέξη "PC" μου είχε διαφύγει. I stand corrected!!
Όσο για το ότι ξοδεύουν τα ελάχιστα resources για να βγάλουν τα ports σαφώς δε διαφωνώ. Ίσως, όμως, να έχω ένσταση στο γεγονός πως πρέπει να ξοδέψεις τόσα χρήματα στο marketing... adventures δεν υπάρχουν πολλά για κονσόλες, κι ως εκ τούτου δε νομίζω πως χρειάζονται την super-duper διαφήμιση όπως ένα οποιοδήποτε action παιχνιδάκι.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
- equallyavant
- Elite Member
καλό φαίνεται το παιχνίδι για τα δεδομένα του ds, έχει κ κάποιους δανεισμένους γρίφους απ΄το Another Code, η μουσική του trailer είναι πάντως αποτυχία...δεν κολλάει. Ειδικά το σημείο που κορυφώνεται η μουσική όταν δείχνει το inventory είναι λες και έκαναν καμία πρωτοπορία