Ποιοι σκότωσαν τα adventures;
- Elessar
- Topic Author
- Team
Στο κείμενο αυτό, μεταξύ άλλων αναδημοσιεύεται ένα μέρος μιας συνέντευξης του Scott Billas στο Adventure Clasic Gaming που σύμφωνα με το άρθρο "ήταν υπεύθυνος του ΄τεχνικού' επανασχεδιασμού του Gabriel Knight 3 (σημείωση δική μου: Μην με ρωτάτε τι είναι αυτό, δεν έχω ιδέα!), ενώ μετά την Sierra δούλεψε επάνω στο Dungeon Siege και τώρα είναι developer director στην Oberon Games".
O Scott Billar λοιπόν λέει (το αναδημοσιεύω από το άρθρο του Αντρέα):
Σκέφτομαι πως τα adventure games έγιναν πολύ 'σκληροπυρηνικά' για τον πολύ κόσμο. Κάθε χρόνο, μία διαρκώς μειούμενη κατηγορία ανθρώπων ήταν πρόθυμη να τα αγοράσει. Μία πολύ μικρή, αλλά ταυτόχρονα πολύ 'ηχηρή' ομάδα παικτών συνέχιζαν να φωνάζουν 'αυτό είναι πολύ εύκολο, αυτό είναι πάρα πολύ εύκολο. ωθώντας τα adventures όλο και πιο μακριά από τον κοινό (μέσο) άνθρωπο.
Σκέφτομαι ότι αυτό είναι που "κατέστρεψε" τα adventure games: οι λεγόμενοι hardcore adventure gamers. Οι λεγόμενοι casual (περιστασιακοί - αμεθόδευτοι) δεν θα το ανέχονταν."
Ο Scott αναφέρει και μερικά παραδείγματα που κατά την άποψη του τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του, αλλά το κυρίως 'ζουμί' αυτών που λέει είναι το παραπάνω απόσπασμα.
Θα καθίσω κάποια στιγμή να γράψω την άποψη μου πάνω σε αυτά αλλά θέλω να 'κάτσουν' καλύτερα μέσα μου ώστε η θέση μου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο τεκμηριωμένη και 'ψύχραιμη'. Παραθέτω εδώ το απόσπασμα, ώστε αν θέλετε να το σχολιάσετε.
Τέλος, ο Αντρέας αφιερώνει το κομμάτι της συνέντευξης που μιλά για τους hardcore adventure gamers στους "φίλους του Adventure Advocate, που παρακολουθώντας τα reviews και τα fora τους, νομίζεις πως όλα τα adventures 'είναι πολύ εύκολα, μα πάρα πολύ εύκολα' ".
Ευχαριστούμε Αντρέα
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- neo83_gr
- Schattenjäger
- odnorf
- Templar Hunter
lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->
- giovanna
- Adventure's Advocate
Και ναι κανείς δεν μπορεί να σκοτώσει τα adventures, γιατί είναι τρόπος ζωής!!!
- shodan
- Schattenjäger
Για πολλα χρονια το συνολο των gamers επαιζε adventures. Δε γινεται ομως μια ζωη να ασχολουνται ολοι με το ιδιο ειδος παιχνιδιων. Νομιζω ειναι λογικο. Κι ο κορεσμος μεσα στο παιχνιδι ειναι. Σαυτο το σημειο, ολοκληρη η βιομηχανια παραγωγης advs, πρεπει να δειξει τις ικανοητες της. Δηλαδη, τι αλλαγες πρεπει να κανουν ωστε να ανανεωσουν το ενδιαφερον των Gamerz. Τεσπα..
Τελος, για να μην κουραζω κ πολυ, δε μας αναφερεις φιλε Elessar τη θεση του κ. Τσουρινακη με αποτελεσμα να μην καταλαβαινω (εγω προσωπικα) κατα ποσο κολακευτικη ειναι η τελευταια παραγραφος.
Αυτα/
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- Elessar
- Topic Author
- Team
Οπότε, εκτός και αν έχω κάποιο πρόβλημα κατανόησης του γραπτού λόγου, ο Αντρέας συμφωνεί με τον κο. Billas...
Τεσπα, ο Billas λέει προφανώς την γνώμη του και δεν μπορώ να καταλάβω από που και ως πού αυτή έχει τόσο βαρύνουσα σημασία και γιατί θα έπρεπε να της αποδίδεται τόση σπουδαιότητα.
Το να είσαι στην Oberon Games (εταιρεία που παράγει casual παιχνιδάκια όπως το Betrapped και άλλα) δεν αποτελεί δα και και τόσο τρομερό προσόν.
Τέλος, όσον αφορά την "πολυπλοκότητα" των games που αποτρέπει τον 'μέσο' gamer (επ' ουδενί δεν αποδέχομαι αυτόν τον χαρακτηρισμό. Τι πάει να πει 'μέσος' gamer; Τι πάει να πει 'μέσος' πολίτης; Τέτοιοι χαρακτηρισμοί κατά την γνώμη μου παραπέμπουν σε άλλου είδους εποχές και κοινωνικά συστήματα - όποιος κατάλαβε, κατάλαβε), εμένα όλη αυτή οι κουβέντα μου θυμίζει την 'διαμάχη' μεταξύ κινηματογραφόφιλων.
Υπάρχουν ταινίες όπως 'Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος' αλλά υπάρχουν και ταινίες όπως το 'Ran'. Δικαίωμα κάποιων θεατών είναι να βλέπουν τις πρώτες για να περνάνε απλά την ώρα τους, μα μην κατηγορούμε και αυτούς που αρέσκονται στην δεύτερη κατηγορία πως 'σκοτώνουν' τον κινηματογράφο επειδή απαιτούν κάτι παραπάνω από απλό οπτικό ποπ-κορν...
ΥΓ. Η τελευταία παράγραφος δεν είναι καθόλου κολακευτική φίλε Scatman
- odnorf
- Templar Hunter
Στη συγκεκριμένη υπόθεση δε θα εμπλακώ ενεργά (στο τμήμα που αφορά ή θα φτάσει να αφορά σχόλια επί προσωπικού απ' όλες τις πλευρές - καμία διάκριση), αλλά ο αγοραστής φέρει την ευθύνη του τι αγοράζει. "Ευθύνη" όχι με τη κυριολεκτική σημασία (υπάρχει και εξαναγκασμός κ.λπ.) αλλά με μια πιο ήπια ερμηνεία (που επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει – όποιος θέλει το προσπερνά).
Μέσος gamer είναι αυτός που έχει μερική εμπειρία και λίγο χρόνο σε συνέχεια (όποια άλλη ερμηνεία δεκτή εκ των προτέρων) και δεν υπήρχε σε παλαιότερες εποχές για να θυμίζει κάτι. Ενώ ο "μέσος πολίτης" ζει και βασιλεύει στο σημερινό σύστημα και μάλλον δεν υπήρχε παλαιότερα - διαχωρισμός έμμεσου και άμεσου σκλάβου (ο λιθοβολισμός παρακαλώ τρία βήματα πιο δεξιά – να τρομάξω είναι αρκετό).
Η χρήση πολλών (περισσότερων από όσο πρέπει) παρενθέσεων είναι ηθελημένη. Ο καθένας μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων (εις διπλούν) ότι μπορεί να κόψει-ράψει ότι θέλει. Πολλά πράγματα μπορούν να λυθούν και από κοντά (έλεγχος διαθεσιμότητας, ένα τηλέφωνο, done)... διαιτητής δεν χρειάζεται (γήπεδο ο κόσμος με πεπερασμένη διάσταση μεν, μεγαλύτερη των δυνατοτήτων μας δε).
- shodan
- Schattenjäger
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- Elessar
- Topic Author
- Team
Απλά επειδή γράφτηκε κάτι δημόσια για το site, θεώρησα σωστό και εγώ να γράψω την άποψη μου δημόσια. Κυρίως όμως, το thread αφορά την τοποθέτηση του Billas και όχι τόσο τα γραφόμενα του κου. Τσουρινάκη.
Εγώ πάντως τον όρο 'μέσος' δεν τον δέχομαι με τίποτα.
- odnorf
- Templar Hunter
- giovanna
- Adventure's Advocate
Πραγματικά εδώ και πολύ ώρα προσπαθώ να καταλάβω τι θέλεις να πείς, αλλά δεν καταλαβαίνω. Με απλά λόγια, εξήγησε το. Η εγώ είμαι πολύ χαζή αλλά, απλά λόγια σίγουρα θα ήτανε ευπρόσδεκτα!!
- istar
- Templar Hunter
Επειδή δλδ τα ψάχνει ισως λιγο περισσότερο?...Χμμ.....και Πότε ακριβώς και σε ποιό topic προεκυψε ότι τα τελευταία adventure είναι πολύ εύκολα??
Περίεργη η άποψη ... ...
NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ
- giovanna
- Adventure's Advocate
Ασε καλή μου και εγώ αυτό ψάχνω να βρώ τώρα, με ποση ευκολία όλοι μα όλοι ..και το εννοώ θέλουν να μας βγάλουνε να είμαστε στην τρελή χαρά και να βρίσκουμε όλα τα παιγνίδια τόσο μα τόσο εύκολα, και ξέρεις κάτι εαν καποιος θέλεινα μας πει κάτι, γιατί δεν μπαίνει στο forum και να πεί αυτό που θελει να πει!!! Μάλλον δύσκολο είναι, αλλά είναι πολύ απλό, γράφεσαι και λές την γνώμη σου, Σε προκαλω, κάντο!!
- odnorf
- Templar Hunter
Κανένας δεν είναι "χαζός" ασφαλώς, είναι διαφορετικός τρόπος σκέψης. Αυτό που είπα είναι ότι φεύγουν κατηγορίες από παντού προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, ενώ η λύση βρίσκεται λίγα μέτρα δίπλα μας (μισό μέτρο για εμένα αυτή τη στιγμή, εκεί βρίσκεται το κινητό μου).
- neo83_gr
- Schattenjäger
(odnorf παραπανω αναφερεσαι στον εαυτο σου!)