Λίστα Adventures

More
11 Φεβ 2009 14:05 #23079 by panagios
Replied by panagios on topic Λίστα Adventures
αναδιατυπωνω. Οχι τις αρνητικες κριτικες αλλα αυτες που εκλαμβανει ως κακοπροαιρετες.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
11 Φεβ 2009 14:31 #23081 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Λίστα Adventures
Συγγνώμη, αλλά καλά κάνει ο κόσμος αν κατακρίνει τις κακοπροαίρετες ή τις κακόβουλες κριτικές (π.χ. άρθρα σε γνωστά αγγλόφωνα sites όπου ο συντάκτης θεωρεί πως σου κάνει και χάρη που γράφει για adventures και γράφει υποτιμητικά και για το είδος και για το κάθε παιχνίδι που θα τύχει να παρουσιάσει απλώς και μόνο επειδή ο ίδιος δεν το γουστάρει ως είδος γενικότερα).

Ωστόσο, στην προκειμένη νομίζω πως είναι λίγο άτοπο. Δεν νομίζω πως θα μπορούσε να θεωρηθεί κακοπροαίρετος κάποιος που έκατσε κι έκανε τόση δουλειά για ένα συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών. Προφανώς το αγαπά κι αφιερώνει το χρόνο του για να βοηθήσει κι άλλους με το είδος (π.χ. παρέχοντας πληροφορίες/λίστες για τα παιχνίδια). Προφανώς δεν είναι, λοιπόν, κακοπροαίρετος. Το γεγονός πως ασκεί αρνητική κριτική σε ορισμένα παιχνίδια επίσης δεν είναι κακό εάν πράγματι έτσι νοιώθει. Ούτε όμως και το να διαφωνούν κάποιοι με τα σχόλιά του.

Και δε θυμάμαι να λέει πουθενά πως είναι κριτικός. Τη γνώμη του εκφράζει ο άνθρωπος. Απλώς αντί να την εκφράσει σε ένα φίλο του ενώ πίνουν καφέ, την εκφράζει κάπου όπου θα τη διαβάσουν κι άλλοι που πιθανά δε γνωρίζει καν. Αν θες (επειδή π.χ. συνήθως συμφωνείς μαζί του), τη διαβάζεις. Αν δε θες, την αγνοείς. Όπως θα έκανες και με ένα φίλο, όπως θα έκανες και με ένα συντάκτη, όπως θα έκανες και με έναν "καταξιωμένο κριτικό".

Εdit:

panagios wrote: [...]Αλλωστε και με τον Τσουρινακη δεν συμφωνουσα (ολα τα παιχνιδια ειναι > 9,5 / 10,0 η εναλλακτικα δεν τα αναφερουμε) διοτι η ηταν πολυ αισιοδοξος η πολυ καλος ανθρωπος και εβλεπε μονο τα καλα ενος παιχνιδιου η κατι αλλο συνεβαινε, αλλα δεν ειδα ποτε κανεναν να λεει οτι δεν συμφωνει μαζι του γιατι δεν εγραφε ποτε κακα πραγματα.[...]

Ξέχασα να σε ρωτήσω και κάτι σχετικά με αυτό σου το σχόλιο. Αλήθεια δεν έχεις ακούσει τίποτε?!?! Επειδή εγώ χρόνια τώρα ακούω από πολλές και διάφορες πηγές. Kαι μάλιστα είναι τόσο γνωστό αυτό το "πρόβλημα" που αν προσέξεις, θα δεις πως οι βαθμολογίες του πλέον κινούνται σε διαφορετικά επίπεδα. Πάλι σταθερά ανάμεσα σε ένα φάσμα 20% (είναι γνωστή η ένστασή του ως προς τις βαθμολογίες), αλλά σαφώς χαμηλότερα από παλιά. Πιστεύεις πως συνέβη τυχαία κάτι τέτοιο και πως δε σχετίζεται με τα σχόλια των αναγνωστών? Κανένα άκρο δεν αρέσει στους πολλούς, ούτε ο άμετρος αρνητισμός ούτε η άμετρη θετικότητα. ;)

Nothing happens unless first a dream...

More
11 Φεβ 2009 14:37 #23082 by odnorf
Replied by odnorf on topic Λίστα Adventures
Ίσως να υπήρξα λίγο υπερβολικός στην αντίδρασή μου (σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει) αλλά επί της ουσίας εξακολουθώ να διατηρώ την ίδια άποψη.

Ως προς την κριτική στις κριτικές είναι σαφές ότι όποιος διαβάζει περιοδικά του χώρου και (πολύ περισσότερο) παρακολουθεί τις αντίστοιχες ιστοσελίδες γνωρίζει ότι πάντα οι θετικές κριτικές είναι αυτές που δέχονται τα αρνητικά σχόλια. Ακόμα και μία αθώα φράση "μου άρεσε το Χ παιχνίδι" σε forum είναι αρκετό για να τον εκτελέσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Πολύ απλά, το να μην σου αρέσει (σχεδόν) κανένα παιχνίδι (χωρίς καν να τα έχεις παίξει ή "πω πω, το σταμάτησα μετά το δεύτερο δωμάτιο γιατί ένα pixel ήταν κόκκινο ενώ θα μου άρεσε να είναι πράσινο") είναι η τάση που επικρατεί.

lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->

More
11 Φεβ 2009 15:14 #23084 by panagios
στις 3 πρωτες παραγραφους δεν διαφωνουμε καθολου.

οσον αφορα στο πισι μαστερ, το εχω κοψει εδω και 2 χρονια και μιλαω φυσικα μονο για τα προηγουμενα 10 χρονια (περιπου) που το διαβαζα.

αν εχει αλλαξει παω πασο, προσκυνω, ζητω ταπεινα συγνωμη και αποδιδω τον πρεποντα φορο τιμης σε οποιον εθιξα

More
11 Φεβ 2009 15:19 #23085 by panagios

Fallen_Angel wrote: Συγγνώμη, αλλά καλά κάνει ο κόσμος αν κατακρίνει τις κακοπροαίρετες ή τις κακόβουλες κριτικές (π.χ. άρθρα σε γνωστά αγγλόφωνα sites όπου ο συντάκτης θεωρεί πως σου κάνει και χάρη που γράφει για adventures και γράφει υποτιμητικά και για το είδος και για το κάθε παιχνίδι που θα τύχει να παρουσιάσει απλώς και μόνο επειδή ο ίδιος δεν το γουστάρει ως είδος γενικότερα).

προσεχε ομως τι γραφω... κριτικες που "εκλαμβανει" ως κακοβουλες. Ειμαι λιγακι λεπτολογος μερικες φορες. Δεν ειναι κακοβουλες αλλα εκλαμβανονται ως κακοβουλες.

Ειναι σαν να σου πουν οτι οι παικτες τις ομαδας σου ειναι ασχετοι. Εσυ νομιζεις οτι προσπαθει να σε θιξει, το παιρνεις προσωπικα, ενω, αν εισαι παναθηναικος, ο "κριτικος" σου λεει την αληθεια :P

οσον αφορα στο 2ο σκελος του κουοουτ που κανω, εχεις μεγαλο δικιο, το εχω δει στο πισι γκειμερ το αγγλικο οπου οι σχολιαστες-κριτικοι κραζανε ΟΛΑ τα αντβεντστουρ παιχνιδια. Ομως το κανανε με τοσο ωραιο και χιουμοριστικο τροπο που με διασκεδαζε αφανταστα

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
11 Φεβ 2009 15:43 #23086 by Fallen Angel

panagios wrote: προσεχε ομως τι γραφω... κριτικες που "εκλαμβανει" ως κακοβουλες. Ειμαι λιγακι λεπτολογος μερικες φορες. Δεν ειναι κακοβουλες αλλα εκλαμβανονται ως κακοβουλες.

Ειναι σαν να σου πουν οτι οι παικτες τις ομαδας σου ειναι ασχετοι. Εσυ νομιζεις οτι προσπαθει να σε θιξει, το παιρνεις προσωπικα, ενω, αν εισαι παναθηναικος, ο "κριτικος" σου λεει την αληθεια :P [...]

Μα επειδή πρόσεξα αυτή τη λεπτομέρεια, σου έγραψα τη δεύτερη παράγραφο. ;)

Όσο για τον Παναθηναϊκό... δεν ασχολούμαι γενικά με το σπορ, αλλά έχω ακούσει πως είναι η μόνη ομάδα που ξέρει πέντε πράγματα και γι' αυτό κι έχει να επιδείξει και μια ευρωπαϊκή πορεία. Μήπως οι δικοί μου "κριτικοί" είναι πιο ενημερωμένοι από τους δικούς σου?! Mήπως τελικά είναι όλα υποκειμενικά και δε θα βγάλουμε ποτέ άκρη σε τέτοιες συζητήσεις?! :P

Τέλος, για να μην παρεξηγιώμαστε: δεν είπα πως το PC master έχει αλλάξει γενικά. Τα κείμενα του κ. Τσουρινάκη παραμένουν αισιόδοξα και δεν έχει τύχει να διαβάσω "φτυάρι" για κανένα παιχνίδι σε άρθρο του. Νομίζω πως εξακολουθεί να προτιμά να εστιάζει στα καλά ενός παιχνιδιού παρά το αντίθετο (γενικά, υπάρχουν και σαφείς εξαιρέσεις). Οι βαθμολογίες του, όμως, έχουν πέσει πολύ. Δε βλέπεις πλέον 90άρια, τα περισσότερα είναι μεταξύ 70 και 85. Αυτό είπα. Nothing more nothing less...

(edit, επειδή μου τη δίνει να υπάρχουν αναγραμματισμοί σε όσα γράφω)

More
11 Φεβ 2009 15:48 #23087 by odnorf

panagios wrote: στις 3 πρωτες παραγραφους δεν διαφωνουμε καθολου.

οσον αφορα στο πισι μαστερ, το εχω κοψει εδω και 2 χρονια και μιλαω φυσικα μονο για τα προηγουμενα 10 χρονια (περιπου) που το διαβαζα.

Ειδικά για αυτό το θέμα, ο Ανδρέας Τσουρινάκης έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις βαθμολογίες. Και σε αυτή την περίπτωση οι θετικές κριτικές δέχονται την εντονότερη κριτική και όχι οι αρνητικές. (Δεν εκφράζω εδώ καμία κριτική και καμία προσωπική άποψη. Απλώς αναφέρω ένα γεγονός που γνωρίζω.)

EDIT: Και για να πω και την προσωπική μου άποψη. Κακώς υπάρχουν οι βαθμολογίες και κακώς στεκόμαστε σε αυτές. Υπάρχει ένα κείμενο από πίσω (review) και αυτό είναι το μοναδικό που έχει αξία. Οι αριθμοί είναι για να ζυγίζουμε τα ψάρια που αγοράζουμε.

More
11 Φεβ 2009 15:51 #23088 by panagios
οντως δεν ασχολεισαι με τα σπορ. keep walking :P

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
11 Φεβ 2009 16:06 #23089 by Fallen Angel

odnorf wrote: [...]Κακώς υπάρχουν οι βαθμολογίες και κακώς στεκόμαστε σε αυτές. Υπάρχει ένα κείμενο από πίσω (review) και αυτό είναι το μοναδικό που έχει αξία. Οι αριθμοί είναι για να ζυγίζουμε τα ψάρια που αγοράζουμε.

Συγγνώμη, αλλά διαφωνώ κάθετα!! Οι βαθμολογίες (αν κι όχι ιδιαίτερα αυτές στα 100 όπως του PC Master) επιτελούν έναν πάρα πολύ πρακτικό σκοπό, να μπορώ (ως αναγνώστης) να καταλάβω ο ίδιος συντάκτης πιο παιχνίδι απόλαυσε περισσότερο μεταξύ 2-3 που έχει σχολιάσει π.χ. θετικά. Είναι μια "λετομέρεια" που προσωπικά θέλω να τη μαθαίνω. Κακώς (κατ' εμέ πάντα) αποκτούν οι βαθμολογίες τη βαρύτητα που αποκτούν από ορισμένους αναγνώστες. Καλώς υπάρχουν, όμως!!

More
11 Φεβ 2009 16:12 #23091 by aiRness
Replied by aiRness on topic Λίστα Adventures
panagie, έχουμε (όχι μόνο εγώ) διαφωνήσει κατά καιρούς με τον τρόπο που κάνει reviews ο Τσουρινάκης (δεν με αφορά τι βαθμολογίες μικρές-μεγάλες βάζει και δεν περιμένω ΔΑ και review του) αλλά και με τον τρόπο που διαχειρίζεται το "είδος" ορισμένες φορές από τα λεγόμενά του. Ξέρω ξέρω, bad aiRness κτλ.

Συμφώνω και για την χρησιμοποιήση (όπως το θέτεις) του όρου κριτικός επίσης, reviewer, editor-in-chief, president of the united states of america, center for και πάει λέγοντας :)

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
11 Φεβ 2009 16:40 #23093 by odnorf

Fallen_Angel wrote: Συγγνώμη, αλλά διαφωνώ κάθετα!! Οι βαθμολογίες (αν κι όχι ιδιαίτερα αυτές στα 100 όπως του PC Master) επιτελούν έναν πάρα πολύ πρακτικό σκοπό, να μπορώ (ως αναγνώστης) να καταλάβω ο ίδιος συντάκτης πιο παιχνίδι απόλαυσε περισσότερο μεταξύ 2-3 που έχει σχολιάσει π.χ. θετικά. Είναι μια "λετομέρεια" που προσωπικά θέλω να τη μαθαίνω. Κακώς (κατ' εμέ πάντα) αποκτούν οι βαθμολογίες τη βαρύτητα που αποκτούν από ορισμένους αναγνώστες. Καλώς υπάρχουν, όμως!!

Ένα παιχνίδι πήρε 82% και ένα άλλο 83%. Σε ποια ζυγαριά τα βάζεις γιατί μπορεί να υπάρχουν και απώλειες ανάλογα με την πίεση του αέρα.

EDIT: Στις 2 μπύρες ένα συντάκτης βάζει 7% καλύτερη βαθμολογία και στις 3 μπύρες βάζει 3% χειρότερη βαθμολογία. Πρέπει να υπάρχει και αλκοτέστ στα review.

More
11 Φεβ 2009 16:44 #23094 by aiRness
Odnorf μην γίνεσαι ιερόσυλος, δεν είναι εικόνα αυτή που δίνεις...

More
11 Φεβ 2009 16:47 #23095 by panagios
και ομως, εχει ενδιαφερον αυτη η αποψη. σκεψου να μην ειναι μπυρες αλλα κατι πιο βαρυ

More
11 Φεβ 2009 16:48 #23096 by aiRness
panagie, όπως; :)

More
11 Φεβ 2009 16:51 #23097 by odnorf
@aiRness

Μην με εμπλέκεις σε προβλήματα, εντάσεις και φαντασιώσεις στις οποίες δεν συμμετέχω σε παρακαλώ.