Secret of Monkey Island: Special Edition
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Κι αφού προειδοποιήσω πως περιέχει spoilers, να σας ευχηθώ να enjoy the Monkey Island Flash Film !!
YΓ: Να δώσω και τα συγχαρητήριά μου στον άνθρωπο που το έφτιαξε. Είναι πραγματικά εξαιρετικό!!
Nothing happens unless first a dream...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- qrious
- Topic Author
- Yahvo
Fallen_Angel wrote: Δε σχετίζεται άμεσα με τη special edition, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για περίληψη του εν λόγω τίτλου (του original για την ακρίβεια) και νομίζω πως αξίζει το χρόνο σας εν όψει της αυριανής κυκλοφορίας. Ορισμένοι ίσως να το έχετε δει ήδη μιας και δεν είναι καινούριο, αλλά εγώ μόλις σήμερα το είδα κι ακόμη γελάω!!
Κι αφού προειδοποιήσω πως περιέχει spoilers, να σας ευχηθώ να enjoy the Monkey Island Flash Film !!
YΓ: Να δώσω και τα συγχαρητήριά μου στον άνθρωπο που το έφτιαξε. Είναι πραγματικά εξαιρετικό!!
τέλειο...
- qrious
- Topic Author
- Yahvo
Προς το παρόν δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσω σε αγορά «αέρα» εκτός και αν ανακοινώσουν οτι τα χρήματα που δίνει κάποιος για το digital θα αφαιρεθούν από την full έκδοση όταν κ αν πότε αυτή κυκλοφορήσει .Το να μην το κάνουν για μένα είναι απαράδεκτο.
- Elessar
- Team
qrious wrote: Προς το παρόν δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσω σε αγορά «αέρα»[...]
Δεν θα μπορούσες να το θέσεις καλύτερα Και εγώ περιμένω την retail έκδοση για να το αγοράσω πάντως...
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Γιατί άλλο να μην ακούς τίποτε και να βλέπεις αυτό
(εξηγώντας του πως μια πόρτα θέλεις απλώς να την ανοίξει):
Κι άλλο να ακούς την πειρατική διάλεκτο (έχω ήδη εθιστεί) ενώ βλέπεις αυτό
(και να ξέρει πως την πόρτα θέλεις απλώς να την ανοίξει):
ΥΓ: ΕΠΟΥΔΕΝΙ δε λέω πως το original δεν ήταν αριστούργημα για την εποχή του, έτσι?! Μην παρεξηγηθούμε άδικα. Θέλω να πιστεύω πως όλοι ξέρετε πλέον ποια είναι η γνώμη μου επί του θέματος οπότε δεν επαναλαμβάνομαι...
- giovanna
- Adventure's Advocate
Τιλες?
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
- Όσοι δεν έχουν παίξει το original -> ευκαιρία να γνωρίσουν επιτέλους το μεγαλείο του ΜΙ μύθου
- Όσοι έχουν παίξει το original και τους άρεσε -> ευκαιρία να θυμηθούν έναν πολύ αξιόλογο τίτλο και να γελάσουν
- Όσοι θεωρούν εαυτούς adventure gamers -> είναι κομμάτι που πρέπει να υπάρχει σε όλες τις συλλογές (να περιμένετε κουτί!! )
Κι όλα αυτά τα λέω όχι επειδή το έχω δει μέχρι τέλους περί τίνος πρόκειται και σας το συνιστώ ανεπιφύλαχτα , αλλά επειδή θέλω να τα πάει ΠΟΛΥ καλά ο συγκεκριμένος τίτλος, ώστε να βγάλουν κι όλα τα υπόλοιπα old time classics σε remake. Για εντελώς ιδιοτελείς λόγους δηλαδή...
- Praetorian
- Walker Survivor
Το ίδιο ισχύει και για μένα. Αποφάσισα ότι δε θα περιμένω έκδοση με κουτί (δεν νομίζω να έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο σχετικά).Fallen_Angel wrote: Εμένα πάλι τα δέκα ευρώ μου φάνηκαν αστείο ποσό στην προκειμένη (ακόμη και για download) δεδομένου πως πρόκειται για ολόκληρο παιχνίδι πόσων ωρών -ή έστω το remake του.
Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά στο remake από όσο πρόλαβα να παίξω. Λίγο με ενόχλησαν η εμφάνιση του Guybrush, ο τρόπος που περπατάει σαν να γλιστράει και ότι ίσως γινόταν καλύτερη δουλειά αν δεν πατούσαν ακριβώς πάνω στο παλιό (θα μπορούσαν να κάνουν κάποιες κινήσεις πιο ομαλές, κάποιους χαρακτήρες να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους όταν μιλάνε κλπ). Είναι όμως πολύ καλή η επιλογή να επιστρέφεις στο κλασικό παιχνίδι on-the-fly!
Δεν καταλαβαίνω που ήταν το "πρόβλημα" στο κλασικό παιχνίδι. Και εκεί είχε default actions για αντικείμενα, χωρίς να χρειαστεί να επιλέξεις πρώτα το ρήμα και μετά το αντικείμενο. Για τις πόρτες ήταν πάντα το Open.Γιατί άλλο να μην ακούς τίποτε και να βλέπεις αυτό
(εξηγώντας του πως μια πόρτα θέλεις απλώς να την ανοίξει):
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- crocark
- Adventure's Advocate
Ειλικρινά, διαβάζω αυτά που γράφεις και χαίρομαι αφάνταστα (έχοντας ρίξει μια ματιά σε ό, τι έχεις γράψει στο παρελθόν για τα MIs). Μπράβο βρε Fallen. Και συμφωνώ μαζί σου σε ό,τι γράφεις με μια διαφορά. Το θέμα του κουτιού. Θέλω κουτί βρε παιδί. Αυτό που λέει ο Qrious περί αέρα είναι σωστό - είμαι αν θες λίγο πιο παραδοσιακός.
Σημ. Είναι η μόνη περίπτωση που αν βγει τελικά σε κουτί με το καλό, θα ήθελα να είναι ένα απλό DVDόκουτο, για να διαφέρει από την πρωτότυπη έκδοση και να μην τις μπερδεύω. Χιχιχι...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- moumiaq
- Spammer
- qrious
- Topic Author
- Yahvo
Διαφωνώ με τον φίλο Praetorian που είπε ότι ίσως να μην έπρεπε να παταει στο παλιό, για μενα το πιο εντυπωσιακό είναι η αλλαγή με F10 από το παλιό στο νέο, εκεί μπορεί να δει τελικά κανείς πόσο δουλειά έπεσε στον τίτλο.
Όσον αφορά το animation...μπορείς να φανταστείς τον Stan να κάνει smooth κινήσεις με τα χέρια;; θα χανε όλη την γοητεία του..
Η μοναδική ένσταση μου είναι το interface όπου πρέπει να έχεις δυο παράθυρα ανοιχτα για verbs και inventory , θα προτιμούσα να υπάρχει επιλογή να ειναι καρφωμένα στο κατω μέρος της οθόνης όπως στο original.
moumiaq wrote: Δεν μπορεί να έχεις τα δικαιώματα για game που έχει γράψει ιστορία και να παρακαλάς , γιατί ουσιαστικά αυτό κάνουν , να αγοράσουμε το game μπας και βγάλουν και τα άλλα.Και να έχω στα χέρια μου αέρα κοπανιστό.Όλοι αυτοί που αγόραζαν games απο παλιά ? Ενα παλιόκουτο να μου έβαζε , μόνο και μόνο για την μεγάλη ιστορία του παιχνιδιού .Η ένα παλιοDVDκουτο.Προσωπικά θα έδινα και 100? αν μου έβγαζε μια καλή εκδοσούλα σε κουτί με κάποια καλούδια οπότε ελπίζω να καταλαβαίνετε οτι δεν έχει να κάνει με τα παλιο 10 - 15 ?.
Συμφωνώ , κ εγώ έδινα άνετα ένα μεγάλο πόσο για μια προσεγμένη έκδοση.
- Praetorian
- Walker Survivor
Αυτό που είπα, και προφανώς δεν το μετέδωσα καλά, είναι ότι η εναλλαγή μου άρεσε, είναι και εμένα από τα αγαπημένα μου σημεία στο Special Edition. Αλλά πατώντας ακριβώς πάνω στο παλιό παιχνίδι κρατήσανε πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν κι εκείνα αναβαθμιστεί. Επίσης, τελικά παρατηρώντας τις υπόλοιπες αλλαγές νομίζω ότι αυτό δεν ήταν τόσο "περιορισμός" της σύνδεσης με την παλιά μηχανή, όσο χρονικός περιορισμός να κάνουν κάτι παραπάνω, γιατί σε σημεία έχουν προσθέσει έξτρα visual fx και κίνηση.qrious wrote: Διαφωνώ με τον φίλο Praetorian που είπε ότι ίσως να μην έπρεπε να παταει στο παλιό, για μενα το πιο εντυπωσιακό είναι η αλλαγή με F10 από το παλιό στο νέο, εκεί μπορεί να δει τελικά κανείς πόσο δουλεία έπεσε στον τίτλο.
Δεν έφτασα ακόμα στο Stan.Όσον αφορά το animation...μπορείς να φανταστείς τον Stan να κάνει smooth κινήσεις με τα χέρια;; θα χανε όλη την γοητεία του..
Το πηγαίνω αργά γιατι το κλασσικό το έχω λιώσει μέχρι θανάτου, και μάλιστα και σχετικά πρόσφατα λόγω της μετάφρασης και του εξαντλητικού testing, και αυτό βγαίνει τώρα όσο και να μου αρέσει αυτό που βλέπω και θέλω να το δω ολόκληρο.
Αυτό που προκάλεσε το σχόλιο για το animation ήταν ο τύπος στο Scumm Bar που στροβιλίζεται με τον πολυέλαιο.
Συμφωνώ στο σχόλιο για το interface με τα verbs και το inventory. Ειναι κάπως δυσκίνητο και μάλλον έχει γίνει για να βολέψει τους χρήστες XBOX περισσότερο. Έχουν παραμείνει ωστόσο τα keyboard shortcuts -τα οποία χρησιμοποιούσα κυρίως στο κλασικό- και η εναλλαγή με το mouse scroll κάνει σχετικά καλή δουλειά για τα ρήματα, οπότε μένει μόνο το pop-up του inventory στην ουσία.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Χμμ... ίσως να μην το θυμάμαι εγώ καλά τότε. Είχα μείνει με την εντύπωση πως έπρεπε να πατάω το verb "Open" για να επιλεγεί το σωστό ρήμα προτού ανοίξει μια πόρτα. Περίεργο... θυμάμαι πως ήταν ένα από τα πράγματα που με είχαν ενοχλήσει πολύ. Και τελικά δεν ισχύει?! :shock:Praetorian wrote: [...]Δεν καταλαβαίνω που ήταν το "πρόβλημα" στο κλασικό παιχνίδι. Και εκεί είχε default actions για αντικείμενα, χωρίς να χρειαστεί να επιλέξεις πρώτα το ρήμα και μετά το αντικείμενο. Για τις πόρτες ήταν πάντα το Open.
Πέραν αυτού,
θα συμφωνήσω με Preatorial & Qrious πως η δυνατότητα του F10 είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!! Το πατάω κάθε τρεις και λίγο για να χαίρομαι με το πώς ήταν και πώς έγινε!! Αντίθετα, για το interface θα διαφωνήσω. Προσωπικά μου αρέσει πολύ που είναι κρυμμένα τα verbs και το inventory. Άλλωστε δε χρειάζεται να τα ανοίγετε και τα δύο: πατάτε "U" ή "P" (ή όποιο άλλο, απλώς αυτά είναι τα συνηθέστερα) κι έπειτα "Ι". Τι να πατάτε αυτά τα δύο τι να κάνετε κλικ πάνω σε δύο αντικείμενα για να συνδυάσετε μες το inventory... ίδιος "κόπος"!!
Όσο για το κουτί... ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΟΥΤΙ!! Εννοείται αυτό, όλοι οι συλλέκτες θέλουν κουτί!! Ωστόσο, δεν κατακρίνω την κίνησή τους να το βγάλουν για download. Δε μου το χρέωσαν 40 ευρώ για να έχω λόγο να ωρύομαι (όπως κάνω με άλλους). Ζητάνε λίγα. Πολύ λίγα για τη δουλειά που έχουν κάνει if you ask me. Εάν έκριναν πως "δεν τους έπαιρνε για κουτί", καλύτερα έτσι παρά καθόλου.
Τώρα, εάν το βγάλουν σε κουτί κάποια στιγμή και δεν κάνουν έκπτωση σε όσους το έχουμε αγοράσει digital, τότε ναι, να τους "κράξω". Αλλά έως ότου δω εάν θα το χειριστούν έτσι, διατηρούν την αμέριστη υποστήριξή μου!! Κοινώς: αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου!!
YΓ: Crocark, εγώ να δεις πόσο χαίρομαι!! Δεν ξέρω αν το μεταδίδω, αλλά ειλικρινά τους έχω τρελλάνει όλους με το συγκεκριμένο project. Δεν ξέρουν τι εστί ΜΙ, αλλά ξέρουν πως βγήκε SE που είναι εξαιρετική!!
- Praetorian
- Walker Survivor
Ναι, το τσέκαρα και το έχουν όντως κρατήσει και στο Special Edition αν το δοκιμάσεις στην "παλιά μηχανή". Πηγαίνοντας τον κέρσορα (sic) πάνω σε ένα αντικείμενο (πχ πόρτα), τότε αυτόματα γίνεται highlight στο προεπιλεγμένο verb, και με δεξί κλικ κάνεις την προεπιλεγμένη πράξη -εδώ το open.Fallen_Angel wrote: Χμμ... ίσως να μην το θυμάμαι εγώ καλά τότε. Είχα μείνει με την εντύπωση πως έπρεπε να πατάω το verb "Open" για να επιλεγεί το σωστό ρήμα προτού ανοίξει μια πόρτα. Περίεργο... θυμάμαι πως ήταν ένα από τα πράγματα που με είχαν ενοχλήσει πολύ. Και τελικά δεν ισχύει?! :shock:
- crocark
- Adventure's Advocate
Το μεταδίδεις μια χαρά γι' αυτό και σου λέω ότι χάρηκα - παρόλο που εγώ δεν το 'χω παίξει. Γι' αυτό και για το hunk of meat που πρόσεξα στο inventory σου (έτσι δεν το λένε ; ) και για τα πολλά pieces of eight που σου λείπουν Ποιους έχεις τρελάνει;
Edit: θες βρε παιδί να βάλεις παρένθεση κι αυτή μετατρέπεται σε ματάκι - τι κακό είν' τούτο
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ