Νέα ανακοίνωση απο Lucasarts σήμερα

More
06 Ιουλ 2009 21:46 #25384 by moumiaq
Εγώ λέω να βγάλουμε τα σπαθιά μας να λύσουμε το όλο ζήτημα γιατί θα κουραστεί και ο κόσμος να διαβάζει σε λίγο το thread :lol:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
06 Ιουλ 2009 21:52 #25385 by odnorf
Μάλλον σε αυτό το σημείο ένα split ίσως θα χρειαστεί. :)

Μέτριο το CMI. Ήταν ολίγο προβοκατόρικο (το ομολογώ ;)) σε σχέση με σχόλια που κρίνουν παιχνίδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει (θαύμα). Δεύτερον το θεωρώ καλό adventure αλλά μέτριο MΙ. Το ίδιο και το EMI και τα έχω στην ίδια κατηγορία. Καλύτερα είναι τα s&m:s1 & s&m:s2 (για παράδειγμα εντός θέματος - μπορώ να αναφέρω πολλούς τίτλους ακόμα).

Ως προς το "δημιουργικότερη ομάδα". Είναι η μοναδική εταιρεία που βγάζει σταθερά adventure υψηλής ποιότητας τα τελευταία χρόνια.

Και μιας και βγάζουμε λαγούς (δηλώσεις) από τα μανίκια μας, ο Ron Gilbert λέει τα καλύτερα για την telltale.

lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->

More
06 Ιουλ 2009 21:59 #25386 by moumiaq
BANANA SPLIT ?

More
06 Ιουλ 2009 22:09 #25387 by odnorf
Αν του βάλεις μερικά κιλά ρούμι τότε θα ήταν ταιριαστό και με το θέμα (όχι μόνο με τα adventures της lucasarts αλλά και με κατασκευές που ανάβουν εύκολα ;)).

More
06 Ιουλ 2009 23:56 #25388 by aiRness
Still... Δεν αναφέρεις τίτλους καλύτερους κατά την γνώμη σου.

Πάλι δεν μου απάντησες όμως στο σχόλιο μου περί "δημιουργηκότητας" της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά δεν αιτιολογείς επίσης την υποκειμενική (προφανώς) γνώμη σου για την εν λόγω εταιρεία.

Ο Gilbert λέει (και καλά ξηγιέται) αλλά ο Grossman "δημιουργεί". Επίσης ο Gilbert έλεγε και διάφορα "καλά" για το... μέτριο CMI. Τώρα λέει τα καλύτερα για το TOMI. Αφού το λέει ο Gilbert ok. Το θέμα μάλλον (λέω εγώ τώρα...) είναι ποιος δημιουργεί, γνώμες υπάρχουν πολλές...

Υ.Γ. Πραγματικά περιμένω με ανυπομονησία το Deathspank. Το TOMI προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Αυτό το λέω εγώ, όχι ο Gilbert, αλλά νομίζω και τον Gilbert πιο πολύ το Deathspank τον ενδιαφέρει (το οποίο δημιουργεί)...

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
07 Ιουλ 2009 00:05 #25389 by odnorf
Ανέφερα συγκεκριμένους τίτλους (κατά τη γνώμη μου). Αιτιολόγηση υπάρχει μία γραμμή ακριβώς πιο κάτω. Το "μέτριο" επίσης το εξήγησα (δύο γραμμές πιο πάνω). Και όχι, δεν έκανα edit το post μου. Υπήρχαν αυτά από πριν.

More
07 Ιουλ 2009 00:25 #25390 by aiRness
ok :)

Αν κάποιος άλλος ψήνεται να μου απαντήσει στα παραπάνω και να συνεχιστεί το flame (?) θεωρώ πως θα άρχισει να έχει ενδιαφέρον η συζήτηση.

More
07 Ιουλ 2009 00:27 #25391 by maladroid

aiRness wrote: Υ.Γ. Πραγματικά περιμένω με ανυπομονησία το Deathspank.

Δεν παίρνω θέση για τα υπόλοιπα σχόλια αναφορικά με την ποιότητα των πιο πρόσφατων Monkey Islands και των παιχνιδιών της Telltale αλλά θυμάμαι ζωηρά μια -όχι ιδιαίτερα μακρινή- εποχή που όλα τα non-adventure games τελούσαν υπό διωγμό στο site κι εσύ κρατούσες πυρσό και τσουγκράνα στο off-hand.

Ειδικά την περίοδο που αναμενόταν το Psychonauts του Shaffer, όσοι του δείχναμε εμπιστοσύνη τρώγαμε ληγμένες κονέρεβες, μαζεύαμε βρόχινο νερό σε κορδόνια με κρεμασμένα DVD cases και δεν κυκλοφορούσαμε παραέξω μετά τις 9 το βράδυ. Μνήμες..γεμάτες bad sectors αλλά πολύτιμες.

Anyway, δεν σκοπεύω να συνεχίσω το (διακριτικό) flaming, απλά διαπιστώνω μια ευχάριστη αλλαγή νοοτροπίας...νομίζω.

On-topic ( ; ), το in-game trailer του Tales που είδα πριν κανα-δυο μέρες, μου φάνηκε πολύ αμήχανο και γραμμένο κατευθείαν για τον Ben Stiller, ίσως για το sequel του Meet the Parents (δίνω ιδέα για Meet the Pirates). Απ' όσα έχω δει ως τώρα, τα Wallace and Gromit μου εγγυόνται πιο ευχάριστες ώρες adventuring από τον wannabe rocker Guybrush.
Κοντός ψαλμός αλληλούια, I guess.

No good deed goes unpunished

More
07 Ιουλ 2009 00:41 #25392 by aiRness
Show me the code και ευχαρίστως να δεχτώ το σχόλιο σου στην πρώτη παράγραφο.

Υπάρχουν πάντως και posts για action adventures, action σκηνές σε adventures, παραγωγές που δεν ήταν adventures αλλά βγήκαν από παραδοσιακούς adventure παραγωγούς (πολύ πριν βγει το Psychonauts btw) που έχω αναφερθεί πολλάκις με *θετικά* αλλά και αρνητικά σχόλια. Σίγουρα το era με τους συγκεκριμένους παραγωγούς είναι συγκεκριμένο (Schaffer, Gilbert) και το σχόλιό σου εύστοχο όσον αφορά τον συνειρμό Psychonauts/Deathspank με Schaffer/Gilbert, μην βιάζεσαι όμως να βγάλεις συμπεράσματα.

Σαφώς και δεν υπάρχει πρόβλημα με τέτοιους τίτλους, για να μην αρχίσω να μιλάω για τον Eric Chahi τώρα μέχρι αύριο :). Σε παραπέμπω και εδώ πάντως (δεν λέει κάτι, αλλά δεν θα δίσταζα να πάρω την τσουγκράνα μου αν με χαλούσε κάτι, αποδεδειγμένα): adventureadvocate.gr/html/index. ... opic&t=567 και adventureadvocate.gr/html/index. ... opic&t=612

Όσον αφορά το Psychonauts (το οποίο έχω παίξει) δεν μπορώ να συνδέσω την πρώτη πάραγραφό σου με το εν λόγω game. Για τον δε Schaffer (που τον θεωρώ αν όχι τον κορυφαίο, σίγουρα από τους κορυφαίους) και την εμπιστοσύνη μου σε αυτόν λίγο δύσκολο να έχω αμφιβάλλει ποτέ, όπως φαίνεται παραπάνω και εδώ και πολλά χρόνια (εξ' αρχής) στο avatar...

Όπως και να 'χει χαίρομαι που κάποια παιδιά από εδώ μέσα έχουν καλά αντανακλαστικά στην ποιότητα και μερικές φορές οι συζητήσεις αποκτούν ενδιαφέρον.

Back to topic...

Θα περίμενα (και θα ήθελα) πάντως να σχολιάσεις περισσότερο το υστερογραφό μου και τους λόγους για τους οποίους αναφέρω τον Gilbert και το όποιο "μπλέξιμο" του με το TOMI και όχι να αναφερθείς στην στάση μου *μόνο* στο παρελθόν (στην οποία δεν είσαι συγκεκριμένος). Ενας συνδυασμός και των δύο θα ήταν ότι καλύτερο.

More
07 Ιουλ 2009 00:55 #25393 by odnorf
Να παρακαλέσω να βάζουμε ένα EDIT tag όταν κάνουμε μικρές αλλαγές και νέο post όταν αλλάζουμε τα πάντα (και κάνουμε λάθος edit σε post άλλου για παράδειγμα); Είναι δύσκολο (και ίσως άδικο) να παρακολουθήσει κανείς τη συζήτηση αν αυτή αλλάζει κάθε λίγα λεπτά.

More
07 Ιουλ 2009 09:34 #25394 by odnorf
Μερικές επιπλέον πληροφορίες για τις εκδόσεις των Last crusade και Loom που θα κυκλοφορήσουν.

More
07 Ιουλ 2009 09:47 #25395 by panagios
Για πειτε μου και μενα ρε παιδες που αυτα τα ον-λαιν τα θεωρω του διαβολου πραγματα.

Μιλαμε απλα για τα παλια παιχνιδια σε φρι εκδοση; που θα τρεχουν σε Παραθυρια μοουντ η παλι μεσω ντος-μποξ;

More
07 Ιουλ 2009 09:53 #25396 by odnorf
@panagios

Πρόκειται για ηλεκτρονικές επανεκδόσεις και όχι δωρεάν (τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα). Το τι θα χρησιμοποιούν είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή.

More
07 Ιουλ 2009 11:14 #25398 by crocark
@ Moumiaq

Εμένα δε θα με χαλούσε να τα κυκλοφορούσαν και σε CDόκουτο (το DVD είναι λίγο μεγάλο αφού δεν κάνουν remakes, όπως λέει κι ο Qrious). Θα ήταν πολύ καλή ιδέα να μπορούμε να τα έχουμε στο ράφι σε μορφή συμβατή με τους σύγχρονους υπολογιστές. Αν δεν προστεθεί και η δυνατότητα αυτή, νομίζω η όποια προσπάθεια δε με αφορά, αφού τα steam και τα παρόμοια τα σχετικά με download εγώ αρνούμαι να τα χρησιμοποιήσω.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
07 Ιουλ 2009 15:29 #25402 by Praetorian

odnorf wrote: Μερικές επιπλέον πληροφορίες για τις εκδόσεις των Last crusade και Loom που θα κυκλοφορήσουν.

Άρα η CD talkie έκδοση για το Loom. Κακό αυτό. Είναι η χειρότερη που υπάρχει για το παιχνιδι imho, αν εξαιρεθεί η καλή ποιοτητα της μουσικής. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι αυτό που λένε για το Book of Paterns, το οποίο δεν κατάλαβα τελικά αν θα το ενσωματώσουν κάπως (επιτέλους) στο παιχνίδι ή θα το έχουν μόνο σε pdf. Επίσης δεν αναφέρουν τίποτα για το Audio Drama ...

Για το Indiana Jones 3 είναι καλά υποθέτω τα νέα. Σε έκδοση που δεν έχει κυκλοφορήσει πριν. Και εδώ με ενδιαφέρει να δω τι θα κάνουν με το Grail Diary, γιατί πέρα από το σύστημα προστασίας είχε σημαντικό ρόλο και σε τουλάχιστο ένα βασικό γρίφο του παιχνιδιού.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango