Horror Adventures

• zorbas
  • zorbas's Avatar Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
28 Ιουν 2010 01:10 #27940 by zorbas
Horror Adventures was created by zorbas
Με έπιασε μία μανία τις τελευταίες μέρες να ξεθάψω ότι horror adventure έχω στη συλλογή μου. Τώρα γιατί δεν ξέρω ίσως γιατί είχα καιρό να παίξω δρακουλιάρικο adventure. Τελευταίο που είχα παίξει ήταν το Black Mirror που από ότι θυμάμαι ήταν πολύ σκοτεινό :? Λοιπόν διάλεξα Scratches, Lost Crown και Darkfall The Journal. Δοκίμασα σήμερα το Dark Fall και παρ'όλο που ξένισα λίγο με τα γραφικά στην αρχή πολύ γρήγορα το προσπέρασα... Τώρα σταμάτησα μετά από 2 ώρες και όχι γιατί κουράστηκα αλλά γιατί μένω μόνος, τα παραφυσικά με κάνουν και ανατριχιάζω, και γιατί το μπελά μου μέσα δεν θα μπορώ να κοιμηθώ. Και βρέχει τώρα (βράδυ Κυριακής) και τραβάει και μερικούς κεραυνούς και ξαφνικά κάποιος σφυράει στο Darkfall έξω στην πλατφόρμα :shock: μπρρρ...Είπα να το γράψω στο forum να το μοιραστώ βρε παιδί μου να μου φύγει λίγο η τρομάρα. Δεν κάνω πλάκα. Τέλεια τα horror adventures αλλά ορισμένα με κατατρομάζουν. Έχετε καμμία ανάλογη εμπειρία, θυμάστε?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
28 Ιουν 2010 01:32 #27941 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Horror Adventures
@Zorbas

Καλώς ήλθες στην παρέα μας. Και συγχαρητήρια για το τέλειο Avatar όνομα. Ναι είναι Κυριακή, οι βροντές και οι αστραπές πέφτουν έξω. Ο καημένος ο γατούλης μου έχει κρυφτεί κάτω από τον καναπέ και εγώ να σου πω δύο πράγματα Scratches και Darkness within 2 The dark Lineage απλώς must Παιγνίδια τρόμου. Συνέχεια είμαι όρθια τα παίζω, πετάω ποντίκι και ουρλιάζω φοβερά, τέλεια ατμόσφαιρα για ατμοσφαιρικά, τρομακτικά παιγνίδια και ο Θεός βοηθός. Εγώ τρομάζω το ομολογώ αλλά και την καταβρίσκω, ζω την τέλεια παράνοια. :?

• zorbas
  • Elite Member
  • Elite Member
More
28 Ιουν 2010 02:28 #27943 by zorbas
Replied by zorbas on topic Re: Horror Adventures
Ωραία δεν είμαι μόνος :lol: Έπεσε και το ρεύμα πριν... Πάντως giovanna έχεις δίκιο. Τρομάζουμε αλλά μας αρέσει χαχα.
Έπεσε πάλι το ρεύμα :shock: Είναι η τέταρτη φορά που προσπαθώ να τελειώσω το post. Πάντως το Darkfall με κέρδισε θα το συνεχίσω αύριο το βράδυ γιατί τώρα δεν τολμάω να κατέβω την καταπακτή στο γκαράζ :oops:

More
28 Ιουν 2010 09:36 #27944 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Horror Adventures
Ένα έχω να πω. Δεν πάτε καλά. Αυτό παιδιά είναι ανωμαλία :shock: :wink:

Εγώ δεν έχω ταλειώσει κανένα darkfall. Καλά το 3 δεν το έχω καν. Το Lost Crown το τελείωσα με κλειστό τον ήχο στη μισή διάρκεια και διατηρώντας τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα σε συγκεκριμένα επίπεδα (δεν είναι από τα παιχνίδια που τα συνοδεύεις με καφέ). Το Scratches το τελείωσα με διαρκή παρέα δίπλα μου και με λυσσάρι για να επιταχύνω τη διαδικασία. Το ίδιο έκξανα και με το Barrow Hill το οποίο δεν είναι κι από τα πιο τρομακτικά, αλλά ήταν το πρώτο που έπαιξα και που ψιλικολλούσε σ' αυτήν την κατηγορία. Είπα βλέπετε να αποκτήσω κι εγώ εμπειρία με θρίλερ πριν κάποια χρόνια και σκέφτηκα να μπω ομαλά στην κατηγορία. Αλλά να τα ξαναπαίξω; Ούτε με λιακάδα μέρα μεσημέρι :rolleyes:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Ιουν 2010 10:24 #27945 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Horror Adventures
Ερώτηση:
Το " The Void " ( official site ) θεωρείται horror adventure; Βασικά είδα κάποια gameplay videos και είναι πολύ παράξενο, και σε στυλ που μου αρέσει (αν και λίγο παραπάνω καταθλιπτικό και πανδύσκολο από ό,τι φαίνεται). Διαβάζω πολύ ακραία reviews βέβαια. Αλλού το αποθεώνουν και αλλού το γειώνουν...
Το βλέπω όμως σε καλή τιμή σε play.com και Amazon.co.uk και steam .

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
28 Ιουν 2010 10:59 #27946 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Horror Adventures
Δεν το έχω δει. Αυτό που λέγεται είναι ότι βασικά δεν είναι adventure, αλλά λόγω της δυσκολίας του ταιριάζει πιο πολύ σε έμπειρους adventurάδες. Για το horror κομμάτι δε νομίζω.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Ιουν 2010 11:22 #27948 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Horror Adventures
Α, τι ωραία παιχνίδια.
Στο Scratches όταν κοιτάς μέσα απ τη κλειδαρότρυπα, ξέρεις ότι κάτι θα συμβεί, είσαι προετοιμασμένος και μπαμ, μόλις γίνεται και πάλι τρομάζεις κι έχεις μια ελαφρά ταχυκαρδία για λίγο.
Στο Darkfall, δε τολμούν όλοι να κατέβουν στο υπόγειο/basement προς το τέλος του παιχνιδιού. Ίσως να χουν και δίκιο.
Στο Lost Crown, ρίγη ανατριχίλας σε διαπερνούν όταν βρίσκεις ένα απόκομμα εφημερίδας και διαβάζεις κάτι, για ένα ζευγάρι ανθρώπων. Κρίμα που ήταν τόσο εκτός κλίματος η ηθοποιία των φωνών.
Προσωπικά νιώθω ένα σφίξιμο στη καρδιά μ αυτά τα παιχνίδια, κοιτάζω κλεφτά πίσω μου καμιά φορά την ώρα που παίζω αλλά δε θα τα σταμάταγα ποτέ από φόβο.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
28 Ιουν 2010 16:50 #27951 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Horror Adventures
Φυσικά και δεν είσαι ο μόνος φίλε μου - και εμένα τα horror adventures είναι το αγαπημένο μου είδος. Και τα 3 παιχνίδια που διάλεξες είναι πάρα πολύ καλά ενώ σου προτείνω να δεις οπωσδήποτε και το Sanitarium.

Όσο για το θέμα των υπογείων, αυτό του Scratches είναι μακράν το τρομακτικότερο. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που το επισκέφτηκα με έπιασε μία τρομακτική αίσθηση αγωνίας και ήθελα να φύγω από εκεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• zorbas
  • Elite Member
  • Elite Member
More
28 Ιουν 2010 18:50 #27952 by zorbas
Replied by zorbas on topic Re: Horror Adventures
Ωραίος το θυμάμαι το Sanitarium πολύ τρελό παιχνίδι! Βασικά αυτά τα 3 adventures που ανέφερα απλά δεν τα έχω παίξει καθόλου :rolleyes: Πλάκα πλάκα εκεί που έψαχνα ξέθαψα και το Shadow of The Comet. Τι adventure ήταν αυτό ρε παιδιά πολύ ατμόσφαιρα αλλά θυμάμαι είχε pixel hunting πολύ και δύσκολο στο να βρεις κάποια αντικείμενα. Χώρια ότι το κουτί ήταν γεμάτο καλούδια όχι όπως τώρα :evil: Πολύ ειδική κατηγορία για εμένα τα horror adventures. Αμα είναι καλό πραγματικά με καθηλώνει όσο κανένα άλλο απλά αν είναι βράδυ και είμαι μόνος μετά από κάποια ώρα δεν μπορώ να συνεχίσω. 'Οπως είπε και ο outcry ρίχνω και εγώ κλεφτές ματιές πίσω και φαντάζομαι ότι θα δω κανά κοριτσάκι με κόκκινα μάτια, μεγάλα δόντια να της τρέχουν τα σάλια και να ψυθυρίζει το όνομά μου. Ασε έχω θέμα χαχα

More
28 Ιουν 2010 19:04 #27953 by Elessar
Το SotC ήταν πράγματι εκπληκτικό παιχνίδι, πολύ κοντά στο πνεύμα του μέγιστου Lovecraft. Το μοναδικό του πρόβλημα είναι ότι είχε ΑΘΛΙΟ (με την μέγιστη σημασία της λέξης) χειρισμό. Εξίσου καλή ήταν και η -άτυπη- συνέχεια του, Prisoners of Ice.

More
29 Ιουν 2010 09:01 #27957 by treptolemus
Replied by treptolemus on topic Re: Horror Adventures
Χμμμμ εκείνο που μου έρχεται στο μυαλο (χο χο) διαβάζοντας τρόμο/αγωνία + adventures είναι αυτομάτως το Lost Crown. Μα τι παιχνιδάρα ειν τούτη? Πόσο πιο στην τσίτα πια? Ειδικά εκείνο το σημείο στις κατακόμβες προς το τέλος. Οκ εκεί ήταν εύκολος τρόμος αλλά όσες φορές και να το ξανάπαιξα μετά που το ήξερα απλά έπεφτα απ'την καρέκλα. Όσοι έχουνε καρδιά σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο απλά παίξτε το (για να δείτε πως αυτό μειώνεται κατακόρυφα :P ).
Μετά κλασικά Darkfall και... δε θυμάμαι άλλο αυτή τη στιγμή. Αυτό το Shadow of the Comet λέω να του δώσω ένα τράι πάντως, ούτε που το ξερα.

[i:3vscgu69]"Vast Universe...Cosmic Sea...This emptiness is normal,
the richness of our own neighbourhood is the exception..."[/i:3vscgu69]

More
29 Ιουν 2010 14:55 #27958 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Horror Adventures
Εγώ δε θα μιλήσω για συγκεκριμένα παιχνίδια, υπάρχουν αρκετά που σε αγχώνου/τρομάζουν... Θα πω όμως ότι η στάνταρ αντίδραση μου όταν νιώθω ότι έχω τρομάξει περισσότερο από όσο αντέχω εκείνη τη στιγμή, είναι να κλείσω τον ήχο... Κατευθείαν τα πάντα χάνονται και η καρδιά επιστρέφει στη θέση της... Ο ήχος είναι το παν για τη δημιουργία ατμόσφαιρας... Τινάζεται μπροστά σου ένα φάντασμα με ήχο και πέφτεις απ την καρέκλα... Ίδια σκηνή χωρίς ήχο και σε πιάνουν τα γέλια...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
29 Ιουν 2010 18:25 #27959 by Elessar
Προσωπικά, η πιο τρομακτική στιγμή που βίωσα ως gamer ήταν στο GK2: The Beast Within - στην σπηλιά με τον Von Zell.
Όχι απλά τρόμαξα και πετάχτηκα πίσω τόσο δυνατά που γκρεμίστηκα από την καρέκλα :lol:

More
29 Ιουν 2010 19:25 #27960 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Horror Adventures
Το παράξενο της υπόθεσης, σε προσωπικό επίπεδο τουλάχιστον, είναι ότι δε δοκιμάζω τα ίδια αισθήματα και συναισθήματα όταν βλέπω μια τρομακτική ταινία. Μόνο τα βιβλία και τα παιχνίδια δαγκώνουν τη καρδιά μου ορισμένες στιγμές γι αυτό και τα προτιμώ.
Αναρωτιέμαι αν το παθαίνω μόνο εγώ ή είναι συχνό φαινόμενο γι αυτό και το ποστ-άρω.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
29 Ιουν 2010 19:39 #27961 by treptolemus
Replied by treptolemus on topic Re: Horror Adventures
outcry είναι λίγο περίεργο το ζήτημα. Πρώτον, έχει να βγει καιρό ταινία που πρωσοπικά να με κάνει να αισθανθώ τρόμο/ αφωνία κλπ σε σεβαστό επίπεδο (δε μιλάμε για στιγμές "ΜΠΟΥ, στην έσκασα!"). Από την άλλη στα παιχνίδια είναι και η διάδραση στη μέση και αυτές οι "μπου" στιγμές μετράνε περισσότερο. Ο έλεγχος είναι στα χέρια σου και υπάρχει και ο δισταγμός στη μέση (να πάω να μην πάω..) ενώ στις ταινίες υπάρχει ο παράγοντας χρόνος που δεν τον ελέγχεις, απλά τρέχει και παρακολουθείς. Γι'αυτόν το λόγο μπορεί να ισχύει μερικές φορές στην ταινία ακόμη περισσότερο ή λιγότερο ο τρόμος.

[i:3vscgu69]"Vast Universe...Cosmic Sea...This emptiness is normal,
the richness of our own neighbourhood is the exception..."[/i:3vscgu69]