Horror Adventures
- istar
- Templar Hunter
maladroid wrote: Για να επιστρέψω και λίγο σε πιο forumly correct χωράφια, εξαιρετικό adventure με ελαφρό horror theme βρήκα το Dracula 3: Path of the Dragon. Δεν έχει σαν σκοπό να σε τρομάξει αλλά καταφέρνει να δημιουργήσει αυτή την έντονη και κλιμακούμενη ανησυχία που, προσωπικά, θεωρώ πιο πολύτιμη από τις στιγμές εμφράγματος σε ένα παιχνίδι τρόμου. Χώρια που το σενάριό του είναι από τα πιο πλήρη και καλογραμμένα της τελευταίας πενταετίας (και λίγο λέω) στον χώρο των adventures.
Χμ! όντως τώρα που ακούω και κάποιον άλλον να το λέει, το Dracula 3: Path of the Dragon ήταν ευχάριστη έκπληξη και για μένα, με ΠΟΛΥ καλή ατμόσφαιρα - "ανησυχίας" 'οπως άριστα το έθεσε ο maladroid . Δεν του το "είχα" καθόλου αρχικά!
NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- zorbas
- Elite Member
- maladroid
- Templar Hunter
Greydas wrote: Εγώ πάλι θεωρώ το Dracula 3 μάλλον μέτριο. Ναι έχει ατμόσφαιρα και καλούτσικο σενάριο αλλά την όλη ροή του παιχνιδιού την καταστρέφουν οι άκυροι και κουραστικοί γρίφοι.
Κουραστικοί οπωσδήποτε, αλλά άκυροι; Δε συμφωνώ. Ευχαρίστως παραδέχομαι ότι συμβουλεύτηκα το walkthrough ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (με αποκορύφωμα το φινάλε για τη σωστή εξέλιξη της στιχομυθίας) αλλά τις περισσότερες (μπορεί και όλες) τις φορές αναγκαζόμουνα να παραδεχτώ ότι έφταιγε η ανυπομονησία μου για τη συνέχεια της πλοκής και όχι η διεστραμμένη αίσθηση της λογικής από πλευράς των δημιουργών. Εκείνο που θεωρώ ως "άδικο" είναι ότι σε κάποιους (θυμάμαι, φερ' ειπείν, το σημείο όπου έψαχνες να κυκλώσεις λέξεις-κλειδιά στην Hidden Apocalypse του Θωμά) απαιτούσε π.χ. γνώση λατινικών ή εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου. Επειδή, όμως, γουστάρω τρελά τέτοιους "διακειμενικούς" γρίφους που ανοίγουν τρύπες στον λεγόμενο "τέταρτο τοίχο", δεν κρατάω καθόλου κακία στους δημιουργούς αλλά μόνο στην ημιμάθεια και έλλειψη υπομονής που με δέρνει
Edit: Με αφορμή την αναφορά μου στην Hidden Apocalypse, θυμήθηκα και κάτι που είναι κατ'εξοχήν παραβίαση του τέταρτου τοίχου: ψάχνοντας στα τυφλά τις κενές σελίδες που μένουν στο inventory, κατάφερα να κυκλώσω την ημερομηνία 2001, η οποία, στην ολοκληρωμένη της μορφή που, δυστυχώς, δεν κατόρθωσα να εντοπίσω, υποψιάζομαι ότι θα μας έδινε "προφητεία" για την γνωστή επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους. Μια και, όπως προανέφερα, οι γνώσεις που μου έχουν απομείνει στα λατινικά αποδεικνύονται ελλιπέστατες, χτένισα τα walkthroughs του Internet μπας και κανένας πιο έξυπνος από μένα βρήκε τη κρυμμένη καταχώρηση αλλά τζίφος - ούτε καν η θεά MaGtRo ανέφερε το παραμικρό. Ακόμα κι έτσι, πάντως, το βρήκα πολύ πετυχημένο ως ιδέα και ενισχυτικό της ατμόσφαιρας "εναλλακτικής ιστοριογραφίας" που καλλιεργούσε το παιχνίδι αναμειγνύοντας το μύθο με πραγματικά γεγονότα.
No good deed goes unpunished
- zorbas
- Elite Member
Πρώτον εμένα μου φάνηκαν χρονικά "άκυροι". Χρονικά οι γρίφοι του παιχνιδιού δεν είχαν την καλύτερη κατανομή. Μέχρι το σημείο που έχω φτάσει αυτό μπορώ να πώ.
Δεύτερον ένας γρίφος ο οποίος δεν σου δίνει αρκετά στοιχεία για να τον λύσεις είναι πάλι άκυρος, για τον απλούστατο λόγο ότι πρέπει να μαντεύεις ή να χρησιμοποιείς walkthrough. Το τελευταίο μάλιστα το έκανα αρκετές φορές. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι ένα παιχνίδι (ανεξαρτήτως αν είναι adventure ή όχι) δεν πρέπει να καταστρέφει την ροή του. Το Dracula 3 έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα. Έτσι δεν ευχαριστιέσαι. Δεν χαλαρώνεις. Αλλά κάθε λίγο και λιγάκι είσαι με alt + tab για να βλέπεις παράλληλα και το walkthrough. Είναι σαν διαβάζεις ένα μυθιστόρημα και γυρνάς μπρος πίσω συνέχεια τις σελίδες για να δεις τι ξέχασες. Και όπως ανέφερες σε κάποιους χρειάζεσαι ακόμα και λατινικά. Για ποιον λόγο έπρεπε να είναι στα λατινικά. Άμα είναι να ψάχνεις εντός παιχνιδιού και μετά να ψάχνεις και εκτός παιχνιδιού για να βρεις την λύση σε έναν γρίφο.... ε εντάξει τότε. Δεν παίζεις. Κάνεις εργασία. Εμένα αυτά με κούρασαν πάντως.
- treptolemus
- Elite Member
Γι'αυτό κι εγώ έχω δει τα 2/3 της τριλογίας μόνο. Πότε θα το δω, & θα ασχοληθώ μαζί του διεξοδικά -δεν έχω ιδέα. Δε με ξενερώνει όμως κι αν είναι δύσκολο...Greydas wrote: ........................ Άμα είναι να ψάχνεις εντός παιχνιδιού και μετά να ψάχνεις και εκτός παιχνιδιού για να βρεις την λύση σε έναν γρίφο.... ε εντάξει τότε. Δεν παίζεις. Κάνεις εργασία. Εμένα αυτά με κούρασαν πάντως.
Ετοιμάζουν κι άλλο πάντως να δω τι αποτέλεσμα θα βγάλουν.
[i:3vscgu69]"Vast Universe...Cosmic Sea...This emptiness is normal,
the richness of our own neighbourhood is the exception..."[/i:3vscgu69]