Η οικονομική κρίση και τα αdventure games

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
19 Ιουλ 2010 20:32 #28095 by Fallen Angel
Δυστυχώς, η οικονομική κρίση δεν αφήνει ούτε τα games ανεπηρέαστα, με αποτέλεσμα άλλη μία γνωστή για τα adventure παιχνίδια της εταιρεία να κλείσει. Ο λόγος για τη γερμανική The Games Company (εταιρεία ανάπτυξης των Goin' Downtown, Everlight, Simon the Sorcerer 4 και 5), η οποία ετοιμάζεται να κλείσει κατά πώς δείχνουν τα πράγματα. Μετά την απόλυση των δύο διαχειριστών Markus Malti και Carsten Strehse, καθώς κι άλλων σημαντικών παραγόντων της εταιρείας, λέγεται πως θα ακολουθήσει διαδικασία πτώχευσης λόγω ανεκλήρωτων υποχρεώσεων.

Ακόμη δε γνωρίζουμε επακριβώς τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης στα παιχνίδια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη αυτή την στιγμή από την TGC, όπως το Alpha Polaris . Ας ελπίσουμε πως θα καταφέρουν να ολοκληρωθούν και να κυκλοφορήσουν...

Πηγή: Adventure's Planet

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Ιουλ 2010 00:58 #28102 by outcry
Αν είναι σα τα 2 τελευταία Simon και το Everlight καλύτερα να μη κυκλοφορήσουν. Σίγουρα δε θα τους βγάλουν απ το οικονομικό αδιέξοδο.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
20 Ιουλ 2010 09:42 #28103 by shodan
Ασχέτως με την ποιότητα των παιχνιδιών, όπου είναι και κάτι το υποκειμενικό πολλές φορές, είναι πολύ λυπηρό να κλείνουν εταιρείες που υποστηρίζουν ένα είδος όπως τα adventures.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
20 Ιουλ 2010 16:44 #28105 by outcry
Βέβαια η ποιότητα των παιχνιδιών καθορίζει σε κάποιο βαθμό το μέλλον της κάθε εταιρείας.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
20 Ιουλ 2010 17:10 #28106 by crocark
Το Simon 5 δεν το έχω παίξει, αλλά νομίζω είναι κοντά στο 4. Το οποίο 4 μου άρεσε πολύ. Επίσης κάτι μου λέει ότι το 4 έχει πουλήσει αρκετά καλά. Για το 5 δεν ξέρω. Πάντως το 5 θα το παίξω κάποια στιγμή (ελπίζω όχι πολύ μακριά από τώρα) και πολύ θα χαιρόμουν να έπαιζα και το #6 και το #7 κοκ. Επομένως και για μένα κρίμα που έλεισε η εταιρεία.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
08 Ιαν 2011 17:23 #30401 by Fallen Angel
Δυστυχώς, άλλες δύο εταιρείες γνωστές για την ανάπτυξη/έκδοση adventure παιχνιδιών βρίσκονται στα πρόθυρα να κλείσουν λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο λόγος για τις: White Birds Productions και JooWooD.

Συγκεκριμένα:

Η JoWooD ανακοίνωσε χθες πως βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η εταιρεία δεν κλείνει ακόμη, κι υπάρχουν ελπίδες να καταφέρει να "σωθεί" εντός των ερχόμενων τριών μηνών. Ωστόσο, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ας ελπίσουμε να καταφέρει να ορθοποδήσει, ώστε να δούμε τόσο το The Book of Unwritten Tales του οποίου έχει αγοράσει τα δικαιώματα, όσο και το Haunted της Deck 13.
Πηγή: corporate.jowood.com/content/view/224/1/lang,de/

Η White Birds Production του Benoit Sokal, αντίθετα, έχει ήδη ανακοινώσει πως παύει οριστικά τη λειτουργία της λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μια απόφαση που απ' ό,τι όλα δείχνουν είναι μη-αναστρέψιμη από τα τέλη του 2010.
Πηγή: www.gamekult.com/actu/white-bird ... tor=RSS-10

More
08 Ιαν 2011 18:13 #30402 by Tasos
Λυπηρό σίγουρα το να κλείνει μια επιχείρηση... Από την άλλη, όμως, νομίζω πως οι λόγοι που κλείνουν οι συγκεκριμένες εταιρίες είμαι εμφανείς. Ειδικά για την White Bird μας έχει ανακοινώσει εδώ και πολλά χρόνια ένα σωρό projects από τα οποία δεν είδαμε κανένα να υλοποείται. Δεν είναι λογικό, λοιπόν, το κοινό να τους γυρίσει την πλάτη? Επίσης, όσο καλά σαν παιχνίδια να ήταν το Simon 4 και 5, γιατί και το 5 ήταν πολύ καλό, δεν είχαν κανένα λόγω ύπαρξης! Έπαιζες ένα παιχνίδι με καλά γραφικά, καλούς γρίφους, μέτρια story και αναρωτιώσουν γιατι?? Τί ήθελαν να πουν αυτά τα παιχνίδια? Τι πρόσέθεσαν στην ιστορία των simon?? Τίποτα απολύτως! Κι όταν φτάνεις να εμπλέκεις έναν ήρωα σεναριακά με εξωγήινους, όπως στο Simon 5 -συνειρμικά έρχεται στο μυαλό μου και το Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull- δεν αποφεύγεις όσο καλό κι αν είναι το παιχνίδι (και η ταινία που προανέφερα) να δίνεις στο κοινό την αίσθηση ότι τραβας ένα franchise από τα μαλλιά άνευ λογου. Το Everlight, όσο καλό κι αν είναι, δεν παύει να είναι ένας κλωνος των Simon, τουλάχιστον οπτικά!

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
08 Ιαν 2011 18:22 #30403 by tsampikos
Η JoWooD με την κυκλοφορία των, δύο προαναφερθέντων παιχνιδιών, δηλ. Book of unwritten Tales και Haunted, πιστεύω ότι θα ξελασπώσει. Άλλωστε δεν έχουν να χάσουν και τίποτα, άρα θα τα κυκλοφορήσουν τα παιχνίδια λογικά. Γιατί μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγούν. Εγώ ας πούμε ήδη το Haunted το έχω κάνει προπαραγγελία.

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
08 Ιαν 2011 22:54 #30407 by Fallen Angel

tsampikos wrote: [...]Άλλωστε δεν έχουν να χάσουν και τίποτα, άρα θα τα κυκλοφορήσουν τα παιχνίδια λογικά. Γιατί μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγούν.[...]

Μακάρι να ίσχυε αυτό. Αλλά μην ξεχνάς πως το κόστος έκδοσης και διάθεσης δεν είναι αμελητέο. Και για μια εταιρεία στα πρόθυρα χρεοκοπίας σίγουρα είναι... αρκετά βαρύ. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω όχι μόνο να καταφέρουν να τα εκδόσουν, αλλά να τους δώσουν και το "φιλί της ζωής" που χρειάζονται για να συνεχίσουν. Είναι κρίμα να κλείνουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά (ή κατά κύριο λόγο) με adventures. Δεν είναι που δεν είναι πολλές...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
08 Ιαν 2011 23:17 #30410 by tsampikos
Η Telltale έχει πιάσει την καλή! Ας παραδειγματιστούν και αυτοί και ας ψάξουν να βρουν τι κάνουν λάθος. Τα Book of Unwritten Tales και Haunted είναι παιχνιδάρες και πολυαναμενόμενα! Άρα λογικά θα καταφέρουν να κρατηθούν στη ζωή. Σίγουρα υπάρχει πολύς κοσμός που αναμένει τα συγκεκριμένα παιχνίδια και θα σπεύσει να τα αγοράσει.

More
10 Ιαν 2011 09:19 #30418 by Elessar
Θεωρώ τον ορισμό του απίθανου εταιρεία να ορθοποδήσει από τις πωλήσεις...adventures - ακούγεται σχεδόν σαν ανέκδοτο 8)

Η JoWood για μένα πληρώνει τεράστια λάθη στρατηγικής και marketing - κλασσικότερο όλων ο απίστευτα τραγικός τρόπος που χειρίστηκε το θέμα με το Gothic 3.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
10 Ιαν 2011 09:37 #30419 by crocark

Elessar wrote: Η JoWood για μένα πληρώνει τεράστια λάθη στρατηγικής και marketing - κλασσικότερο όλων ο απίστευτα τραγικός τρόπος που χειρίστηκε το θέμα με το Gothic 3.

Απλά και ξεκάθαρα. Τελεία και παύλα που λέμε :lol:
(ίσως μια από τις μεγαλύτερες πατάτες σε στρατηγική όλων των εποχών)
Δεν ξέρω πως όλο αυτό το βλέπουν στην Piranha ...

Edit: εδώ που τα λέμε, να μια καλή ευκαιρία για την Piranha να πάρει το αίμα της πίσω (εξαγορά της εταιρείας και των διακαιωμάτων της σειράς της κλπ.)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
10 Ιαν 2011 10:02 #30420 by Elessar
Κανένα δικαίωμα της σειράς να μην πάρει πίσω η Piranha - to gothic για μένα ολοκληρώθηκε στο 3, καλύτερα να πάνε παρακάτω παρά να προσπαθήσουν να αναστήσουν το πτώμα.
O Nameless έχει κάνει πια τον κύκλο του...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
10 Ιαν 2011 10:20 #30421 by tsampikos
Δεν ξέρω τι στην ευχή του Θεού θα γίνει με αυτήν την εταιρεία. Ήδη αυτή η Jowood έχει παέι πίσω την κυκλοφορία των δύο αυτών παιχνιδιών για τον Μάρτιο του 2011. Το καλό που τους θέλω να τα βγάλουν. Αλλά και να μην τα βγάλουν οι άχρηστοι, που θα πάει, με το που χρεοκοπήσουν θα πάρει τα δικαιώματα κάποια άλλη (σοβαρή) εταιρεία να κυκλοφορήσει τα παιχνίδια. Ειδικά αυτό το ρημαδιασμένο το Book of unwritten Tales κυκλοφορεί στα γερμανικά από το 2009, δηλαδή πάνω από έναν χρόνο. Απορώ τι στην ευχή κάνουν τόσο καιρό σε αυτή την ανυπόλυπτη εταιρεία.....

More
10 Ιαν 2011 10:27 #30422 by crocark
Περισσότερο αναφερόμουν στο ηθικό επίπεδο. Ειλικρινά, δε με αφορά διόλου αν κάποιος αποφασίσει να συνεχίσει τη σειρά ή όχι. Τα 2 πρώτα τα απόλαυσα, αλλά ακόμη κι αυτά, καθόλου δε θα με χαλούσε αν δεν τα 'χα παίξει. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα βρίσκω την ανύπαρκτη, συμφωνώ λίγο - πολύ με τον Τάσο, ιστορία των Simon από το να κυνηγάω καινούρια ορκ την ίδια εποχή κάθε χρόνο ... έτσι, για να μη ξεχνιόμαστε. Και το νέο franchise της Piranha, για να το δω ... θα πρέπει να το δώσει δώρο κανένα PcMaster. Αλλά για να το ολοκληρώσω, ούτε λόγος.

Στον τομέα που μας αφορά κάπως περισσότερο τώρα. Αν δεν κάνω λάθος η JoWood αναλάμβανε τα παιχνίδια της Telltale. Ίσως γι' αυτό το Tales of MI, όπως μας έλεγε τις προάλλες ο Τάσος, το ανέλαβε η LM;

Προσθήκη:
@ Τσαμπίκο

Άσε με να μαντέψω (που λένε κι οι Αγγλοσάξονες). Κι αυτά η Lace Mamba. Εν καιρώ ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ