Η οικονομική κρίση και τα αdventure games

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
10 Ιαν 2011 11:37 #30425 by tsampikos
Απ'οτι φαίνεται αυτή η Jowood κατάντησε σαν την θρυλική Commodore. Εταιρεία πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρονικών home υπολογιστών (το 1994 ο Commodore 64 πουλούσε 150.000 κομμάτια στην Ευρώπη, δηλ. 12 χρόνια μετά την εμφάνισή του), Amiga, C64, PCs, κι όμως κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να χρεοκοπήσει. Λάθη επί λαθών, λάθος αποφάσεις σε θέματα στρατιγικής και μάρκετινγκ οδήγησαν την εταιρεία στην χρεωκοπία.Έτρεχε μόνη της και βγήκε δεύτερη! Τα ίδια μάλλον συμβαίνουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία δεν έτρεχε βέβαια μόνη της αλλά όταν διαχειρίζεσαι σπουδαίους τίτλους και τα κάνεις λίμπα τότε μάλλον μόνο το κακό σου κεφάλι φταίει και σίγουρα όχι ο...Χατζηπετρής.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
10 Ιαν 2011 18:45 #30433 by WickedMan
Στεναχωρημένος με τα νέα για τη Jowood. Έχω συνδέσει το logo της με καλές αναμνήσεις. Όσο για το Gothic, από όσο ξέρω η Piranha ξαναπαίρνει τα δικαιώματα της σειράς μετά το αναμενόμενα αδιάφορο Gothic 4, επομένως θεωρώ απίθανο να μην υπάρξει συνέχεια. Εκτός κι αν πατήσει στο πολύ καλό Risen που εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε, και ετοιμάσει τη συνέχειά του. Είτε συμβεί το ένα είτε το άλλο, δε μας χαλάει καθόλου (το αντίθετο μάλιστα).

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
11 Ιαν 2011 00:36 #30439 by EmperorXIII

Fallen_Angel wrote:

tsampikos wrote: [...]Άλλωστε δεν έχουν να χάσουν και τίποτα, άρα θα τα κυκλοφορήσουν τα παιχνίδια λογικά. Γιατί μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγούν.[...]

Μακάρι να ίσχυε αυτό. Αλλά μην ξεχνάς πως το κόστος έκδοσης και διάθεσης δεν είναι αμελητέο. Και για μια εταιρεία στα πρόθυρα χρεοκοπίας σίγουρα είναι... αρκετά βαρύ. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω όχι μόνο να καταφέρουν να τα εκδόσουν, αλλά να τους δώσουν και το "φιλί της ζωής" που χρειάζονται για να συνεχίσουν. Είναι κρίμα να κλείνουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά (ή κατά κύριο λόγο) με adventures. Δεν είναι που δεν είναι πολλές...

Εδώ επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.. Μπορεί σαν έσχατη λύση αν είναι τόσο ζόρικα ώστε να μην μπορεί να τα εκδώσει καν (δεν ξέρω πόσο ολοκληρωμένα είναι τα παιχνίδια πάντως.. αν δεν είναι χαίρω πολύ δεν παίζει ούτως ή άλλως..), μπορεί λοιπόν να τα βγάλει απλά μέσω Steam πχ ή GoG (ναι Good Old Games ftw αλλά το Witcher 2 λέει από κει θα βγει νομίζω).. Αν είναι έτοιμα λοιπόν, θα είναι κουφό να μην βγουν κάπως ή έστω απλά πουληθούνε στην τελική σε μια τρίτη εταιρία..

Πάντως ως τώρα μιλάμε για 3 εταιρίες που με βάση τα αποπάνω δεν είναι και τόσο σίγουρο αν φταίει η κρίση ή έτσι κι αλλιώς είχανε αυτήν την πορέια..

Einai ena xorto magiko........

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
11 Ιαν 2011 19:05 #30452 by Fallen Angel

EmperorXIII wrote: [...]Πάντως ως τώρα μιλάμε για 3 εταιρίες που με βάση τα αποπάνω δεν είναι και τόσο σίγουρο αν φταίει η κρίση ή έτσι κι αλλιώς είχανε αυτήν την πορέια..

Πολύ φοβάμαι (σε συνδυασμό με όσα είπε κι ο Τάσος νωρίτερα) πως παίζει και να έχεις δίκιο σε αυτό...

Nothing happens unless first a dream...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
14 Ιαν 2011 10:28 #30552 by tsampikos
www.adventuregamers.com/newsitem.php?id=2200

corporate.jowood.com/content/view/224/1/lang,en/

Στο παραπάνω λινκ βλέπουμε τα νέα για τις χεωκοπίες. Όχι μόνο αυτή η JoWood αλλά και η White Birds που έβγαλε μεταξύ άλλων τα Νikopol και Sinking Island βάρεσε κανονι! Άσχημα τα πράγματα! επιπλέον αναφέρεται πως τα παιχνίδια που είναι σε εκκρεμότητα όπως αυτά που έχουμε προαναφέρει είναι αγνωστο αν θα κυκλοφορήσουν. Ωστόσο από την JoWood εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα ορθοποδήσουν! Μέχρι τότε όμως ο ΑΡΗΣ θα έχει πάρει το Europa Leauge και το Βοοκ of Unwritten Tales θα το περιμένουμε ακόμα..... Μου φαίνεται πως θα το παραγγείλω στα Γερμανικά και για το Haunted έχει ο Θεός.... :rolleyes:

More
14 Ιαν 2011 17:29 #30567 by WickedMan

tsampikos wrote: Μέχρι τότε όμως ο ΑΡΗΣ θα έχει πάρει το Europa Leauge και το Βοοκ of Unwritten Tales θα το περιμένουμε ακόμα...

Χωρίς πλάκα...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
02 Μαρ 2011 17:15 #31667 by Vassilis_24
To The Book of Unwritten Tales, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στα Αγγλικά, ε? Κανένα νέο ξέρουμε?

More
02 Μαρ 2011 17:53 #31668 by zafos

Vassilis_24 wrote: To The Book of Unwritten Tales, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στα Αγγλικά, ε? Κανένα νέο ξέρουμε?

Δέν έχει κυκλοφορήσει όχι, εάν δε σε ενοχλεί όμως το γερμανικό speech (που γενικά οι γερμανικές παραγωγές έχουν ποιοτικό voiceover), μπορείς να το παίξεις με αγγλικό text στους διαλόγους, μεταφρασμένο απο fans.

More
03 Μαρ 2011 11:20 #31670 by EmperorXIII

zafos wrote:

Vassilis_24 wrote: To The Book of Unwritten Tales, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στα Αγγλικά, ε? Κανένα νέο ξέρουμε?

Δέν έχει κυκλοφορήσει όχι, εάν δε σε ενοχλεί όμως το γερμανικό speech (που γενικά οι γερμανικές παραγωγές έχουν ποιοτικό voiceover), μπορείς να το παίξεις με αγγλικό text στους διαλόγους, μεταφρασμένο απο fans.

Ούτε καν που το ήξερα, άπειρα ευχαριστώ μιας και ήδη το ψάχνω το θέμα.. :)

Einai ena xorto magiko........

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
16 Αυγ 2011 20:46 #33406 by tsampikos
Επιτέλους κι ένα καλό νέο:

Η Nodric Games, εταιρεία από την Αυστρία αγόρασε τις Jowood/Adventure Company.

Άντε καλή επανεκκίνηση!

Το νέο από την ιστοσελίδα της εν λόγω εταιρείας:

www.nordicgames.se/index.php?/ar ... re_company

More
17 Αυγ 2011 10:03 #33407 by crocark

tsampikos wrote: Μέχρι τότε όμως ο ΑΡΗΣ θα έχει πάρει το Europa Leauge και το Βοοκ of Unwritten Tales θα το περιμένουμε ακόμα...

Αυτό σημαίνει τίποτα και για την αγαπημένη σου ομάδα μήπως; Μωρέ λες να έφτασε τέτοια ώρα;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
18 Οκτ 2011 02:44 #34054 by talliman

outcry wrote: Βέβαια η ποιότητα των παιχνιδιών καθορίζει σε κάποιο βαθμό το μέλλον της κάθε εταιρείας.

Αυτό ξαναπέστο φίλε μου, κλασικό παράδειγμα η εταιρεία του Sokal. Δεν παρήγαγε αρκετά καλά παιχνίδια για να αντέξει τον ανταγωνισμό και επιπλέον επέδειξε μεγάλη προχειρότητα με το να χρησιμοποιεί προβληματικά προγράμματα προστασίας λογισμικού όπως το Starforce copy protection (βλ. Paradise) και βέβαια με το να μην βγάζει patch σε όλες τις γλώσσες στις οποίες έχει εκδώσει τα παιχνίδια της (βλ. Sinking Island). Πραγματικά κινήσεις που δείχνουν αν όχι προχειρότητα σίγουρα ερασιτεχνισμό. Στεναχωριέμαι μόνο για το Aquarica, που ακυρώθηκε μαζί με τόσα άλλα γιατί ακουγόταν πολλά υποσχόμενο. Εκτός βέβαια και αν ο κύριος Sokal καταδεχθεί να γυρίσει στην εξαιρετική και σοβαρή εταιρεία, Microids. Μακάρι να το κάνει γιατί έχει πολλά να κερδίσει από μια τέτοια κίνηση και αυτός και εμείς σαν τελικοί χρήστες.

More
18 Οκτ 2011 10:22 #34055 by crocark

talliman wrote: Εκτός βέβαια και αν ο κύριος Sokal καταδεχθεί να γυρίσει στην εξαιρετική και σοβαρή εταιρεία, Microids.

Αχ, φίλε, να χαρείς! Μην του βάζεις ιδέες. Ας' τον εκεί που βρίσκεται. Αρκετά μας ταλαιπώρησε κι εμάς και το είδος. Φαντάζομαι θα έχει κι αυτός κάπου ... κάποια ικανότητα. Δεν μπορεί να είναι τόσο κακός σε όλα. Δεν ξέρεις ... Ίσως κάποια στιγμή βρει κι αυτός το δρόμο του. Σε κάτι άλλο σίγουρα. Και προφανώς μακριά από μια σοβαρή, συμφωνώ μαζί σου, εταιρεία όπως η Microids. Η οποία, φαντάζομαι, θα πρέπει να καταντήσει να είναι πολύ απελπισμένη για να ξανασυνεργαστεί μαζί του.
(για το Aquarica που λες, νομίζω ότι κέρδος είχε - όσο πιο γρήγορα καταλαβαίνεις μια επερχόμενη αποτυχία, τόσο πιο πολλά γλιτώνεις)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
18 Οκτ 2011 10:50 #34056 by tsampikos
Η επιτυχια στην αγορά για μια εταιρεία, με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί είναι ένα σύνολο τριών παραγόντων.

1) Καλές τιμές
2) Φιλικότητα προς τον πελάτη και εξυπηρέτηση (με μια λέξη σεβασμός)
3) Ποιότητα του παιχνιδιού, πακέτο κλπ.

Μέχρι στιγμής σε διεθνές επίπεδο το νόημα το έχουν πιάσει μόνο δύο εταιρείες.

1) Η Telltale Games
2) Η Lace Mamba Global

ΓΙ αυτό και είναι επιτυχημένες.

More
18 Οκτ 2011 11:51 #34058 by crocark
Εντάξει αυτά τα γενικά τα οποία έχουν να κάνουν όλα με τη φάση μετά το πέρας της δημιουργίας. Τι γίνεται όμως όταν η δημιουργία είναι σκουπίδι; Πιστεύεις δηλαδή ότι το Sinkiing Island αν το είχε η Lace Mamba ή η Telltale προς έκδοση θα ήταν πιο επιτυχημένο; Για να δώσω μόνος μου την απάντηση πιστεύω ότι τουλάχιστον η Telltale δεν επρόκειτο ποτέ να αναλάβει παιχνίδι σαν το Sinkiing Island. Ούτε το Paradise. Η LM ίσως. Αλλά όσα πόστερ και να του έβαζε μέσα στο κουτί του Sinking Island και όσα audio CDs, το αρχικό σκουπίδι θα παρέμενε σκουπίδι. Άμα δεν το 'χει ο δημιουργός κι άμα έχεις να κάνεις με αναμάσηση των χειρότερων διαχρονικά χαρακτηριστικών του είδους και μάλιστα στη χειρότερή τους μορφή κι ακόμη χειρότερα, τι να μου πει μετά εμένα η χαμηλή τιμή. Άντε και μου έλεγαν εμένα σήμερα ότι δίνουν πακέτο το Paradise με το Sinking Island σε κουτί με ζάντες αλουμινίου και αεριζόμενα δισκόφρενα στα 5?. Σιγά να μη χαλάλιζα 5? για ζάντες και δισκόφρενα σε ζωγραφιστό αυτοκίνητο. Θα μου πεις (και θα 'χεις δίκιο) αφού ρε φίλε το ξέρεις ότι το καρπούζι είναι μάπα, γιατί του τα 'σκασες και δεύτερη και τρίτη φορά; Η μόνη μου δικαιολογία είναι ότι είμαι αργόστροφος και μου πήρε 5 παιχνίδια να το καταλάβω :!: :!: :!:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ