Manuals
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
29 Νοε 2010 17:27 #29464
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Replied by crocark on topic Re: Manuals
Ωπ! Νάτα - νάτα. Νομίζω εδώ κάπου σηκώνει φωτογραφία
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
08 Μαρ 2011 18:51 #31751
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Πως θυμήθηκα τα manuals; Λέγε - λέγε εδώ μέσα με το King' s quest remake, μπήκα στη διαδικασία να ξεθάψω τη συλλογή (King's Quest Collection) που έχει μέσα από το 1 έως το 7 να δουλεύουν σε XP (ο text parser δουλεύει και σε Xp λοιπόν ...). Οι συλλογές αυτές δεν έχουν manual σε φυσική μορφή, αλλά σε κάποια φάση που έπαιζα το V και μου δημιουργήθηκε μια απορία, είπα να κλικάρω το view manual που έχει σαν επιλογή στο κεντρικό menu. Φανταστική δουλειά. Κανένα 50σέλιδο PDF που λέει μέσα πολλά και διάφορα και για τη σειρά και για την εταιρεία και για τη Roberta. Αλλά ποιος κάθεται να τις διαβάσει όλες ... Γράφει μέσα κάποιος Williams (δε θυμάμαι το μικρό), ως "ιστορικός" της σειράς, ίσως γιός τους, ποιος ξέρει;
(για την ιστορία, έχω αφιερώσει στο 5 κανένα πεντάωρο, έχω μαζέψει 24 πόντους κι έχω πεθάνει καμιά εκατοστή φορές...)
(για την ιστορία, έχω αφιερώσει στο 5 κανένα πεντάωρο, έχω μαζέψει 24 πόντους κι έχω πεθάνει καμιά εκατοστή φορές...)
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- emmanuel
- Spammer
Less
More
09 Μαρ 2011 11:41 #31756
by emmanuel
Βασικά, είναι ο Ken Williams, σύζυγος της Roberta Williams και συνιδρυτής της Sierra.
“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)
Replied by emmanuel on topic Re: Manuals
Γράφει μέσα κάποιος Williams (δε θυμάμαι το μικρό), ως "ιστορικός" της σειράς, ίσως γιός τους, ποιος ξέρει;
Βασικά, είναι ο Ken Williams, σύζυγος της Roberta Williams και συνιδρυτής της Sierra.
“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
09 Μαρ 2011 12:27 #31757
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Όχι ... Τον Ken τον ξέρω. Άλλο όνομα ... Γι' αυτό και είπα ότι πρέπει να είναι γιος τους. Και υπογράφει ως κάτι που το μετέφρασα ως "ιστορικός της σειράς" γιατί κάπως έτσι μου βγήκε. Με την πρώτη ευκαιρία θα το δω και θα σας πω.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Visitor
09 Μαρ 2011 13:33 #31759
by
Replied by on topic Re: Manuals
O John Williams einai aderfos tou Ken.
- BostonLow
- Walker Survivor
Less
More
24 Μαρ 2011 17:33 #31924
by BostonLow
You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)
Replied by BostonLow on topic Re: Manuals
Αχ μεγαλη ιστορια τα 'καλουδια' των πακέτων, μια συνήθεια η οποία πλέον είναι ρετρό. Σήμερα τα παιχνίδια έχουν βιομηχανοποιηθεί και franchise-οποιηθεί οπότε ένα καλούδι παραπάνω μέσα στο πακέτο δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω.
Απ' ότι έχω ακούσει η χρυσή εποχή των καλουδιών ξεκινησε απο την αρχαία Infocom η οποία σε κάθε πακετο περιελάμβανε όχι μόνο manuals και copy protection, αλλά χάρτες, χαρτάκια, κάρτες, μπιχλιμπίδια, και άλλα in-universe αντικείμενα. Αυτα παραδοσιακά τα αποκαλούσαν feelies. Υπαρχει και ιστοσελίδα με φωτογραφίες και σκαναρίσματα αυτών των αντικειμένων.
Άλλα παιχνίδια, adventures και μη, προσέφεραν τουλάχιστον πόστερ, σιδερότυπα, αυτοκόλλητα, κονκάρδες, ή και κόμικς με την προϊστορία του παιχνιδιού. Σε άλλα παιχνίδια όπως το Loom η άλλα της Σιέρρα, το manual είχε τη μορφή ενος in-universe εγχειριδίου με λίστα αντικειμένων, spells και στρατηγικής που θα χρειαζόταν στο παιχνίδι. Στο Zak McKracken υπηρχε μια φυλλάδα της εφημερίδας οπου δουλεύει ο Ζακ!
Για μενα το πιο εντυπωσιακό ήταν το πακέτο του Indiana Jones and the Last Crusade που περιείχε ένα απόσπασμα του ημερολογίου του πατέρα του Ιντυ!!!!
indianajones.wikia.com/wiki/Grail_Diary_replica
Απ' ότι έχω ακούσει η χρυσή εποχή των καλουδιών ξεκινησε απο την αρχαία Infocom η οποία σε κάθε πακετο περιελάμβανε όχι μόνο manuals και copy protection, αλλά χάρτες, χαρτάκια, κάρτες, μπιχλιμπίδια, και άλλα in-universe αντικείμενα. Αυτα παραδοσιακά τα αποκαλούσαν feelies. Υπαρχει και ιστοσελίδα με φωτογραφίες και σκαναρίσματα αυτών των αντικειμένων.
Άλλα παιχνίδια, adventures και μη, προσέφεραν τουλάχιστον πόστερ, σιδερότυπα, αυτοκόλλητα, κονκάρδες, ή και κόμικς με την προϊστορία του παιχνιδιού. Σε άλλα παιχνίδια όπως το Loom η άλλα της Σιέρρα, το manual είχε τη μορφή ενος in-universe εγχειριδίου με λίστα αντικειμένων, spells και στρατηγικής που θα χρειαζόταν στο παιχνίδι. Στο Zak McKracken υπηρχε μια φυλλάδα της εφημερίδας οπου δουλεύει ο Ζακ!
Για μενα το πιο εντυπωσιακό ήταν το πακέτο του Indiana Jones and the Last Crusade που περιείχε ένα απόσπασμα του ημερολογίου του πατέρα του Ιντυ!!!!
indianajones.wikia.com/wiki/Grail_Diary_replica
You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
03 Οκτ 2011 21:17 #33871
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Λοιπόν, τώρα που τα ξαναδιάβασα όλα με αφορμή το νήμα του Μάνου μου δημιουργήθηκε μια απορία, αλλά καλύτερα να την υποβάλω σε μορφή παράκλησης. Δυο χαμένοι τύποι εδώ κι αρκετούς μήνες, ο ένας με παρατσούκλι Tasos κι ο άλλος με παρατσούκλι Maladroid, αν τύχει και περάσουν από τα μέρη μας, έστω κι από σπόντα, ας κάνουν τον κόπο να πουν ένα γεια. Ευχαριστώ.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ