Κυκλοφόρησε το Tales of Monkey Island (episodic)
- alkapel
- Elite Member
Και δεν αναφέρομαι μόνο στα παιχνίδια, αλλά οι σειρές, τα τραγούδια, οι ποδοσφαιριστές είναι πράγματα που θεωρούμε οτι στην εποχή μας είναι για λύπηση, ενώ πριν από 20 χρόνια ήταν πολλές κλάσεις ανώτερα! Πόσο μάλλον οταν πρόκειται για την συνέχεια μιας ιδέας που δημιουργηθηκε εκείνη την εποχή.
Παρατηρηστε εξάλλου οτι αρνητικά λογια για το Tales of Monkey Island έγραψαν ΜΟΝΟ όσοι το είχαν βγαλει "βλακεία" πολυ πριν κυκλοφορησει το πρωτο επεισοδιο! Η επιφυλακτικότητα είναι προσόν, αλλά δυστυχώς πολλές φορές η επιφυλακτικότητα μετατρέπεται σε προκατάληψη και αρνητισμό!
Για ότι αφορά το παιχνίδι είναι καταπληκτικό, αξίζει και με το παραπάνω το όνομα "Monkey Island" και έχει ήδη γίνει κλασικό, παρότι είναι μόλις ενός χρόνου!
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- maladroid
- Templar Hunter
Εντάξει, συμφωνώ λίγο. Αλλά ο μπαμπάς μου είναι πιο δυνατός από τον δικό σου!
Λοιπόν, αυτό που λες για την προσκόλληση στο παρελθόν είναι εν μέρει σωστό και όντως έκανα πολλές συγκρίσεις με τα πρώτα Monkey Islands ώστε να καταλήξω να αντιπαθήσω (σεναριακά πάντα) το καινούργιο παιχνίδι. Όχι όμως από μνήμης αλλά στην πράξη, μια και οι Special Editions που έπαιξα πρόσφατα μου θύμισαν πόσο καλογραμμένα και διασκεδαστικά παιχνίδια είναι, πολύ καλύτερα από τη γερασμένη μου μνήμη! Ειδικά ως προς την ιστορία, παίζοντας ξανά τα παλιά, αντιλαμβάνεται κανείς ολοκάθαρα ότι ο Gilbert είχε στο μυαλό του κάτι πολύ συγκεκριμένο και το απέδιδε με το προσωπικό του στυλ που -καλώς ή κακώς- δεν μπορεί να αντιγραφεί. Τουλάχιστον όχι από τύπους σαν τον Stemmle (μα μου κάθεται στο στομάχι λέμε).
Άλλωστε, τα υπόλοιπα παιχνίδια της Telltale που έχω παίξει (Sam and Max, Wallace & Gromit) είναι μια χαρά πιστά στο "πρωτότυπο", οπότε δεν έχω καθόλου προκαταλήψεις εναντίον της εταιρείας, το αντίθετο μάλιστα. Εγώ φταίω που στην ιστορία (κυρίως) των Tales τα έκανε θάλασσα?
No good deed goes unpunished
- alkapel
- Elite Member
- Tasos
- Templar Hunter
- alkapel
- Elite Member
- maladroid
- Templar Hunter
alkapel wrote: Στο Tales ο Stemmle έγραψε τα επεισόδια 1 και 4. Μάλιστα το 4 θεωρείται το καλύτερο επεισόδιο από την πλειονότητα όσων έπαιξαν το Tales of Monkey Island!
Όπα, φάουλ, alkapel ευτυχώς που το πρόσεξες. Κατά λάθος του "χρέωσα" το 2ο επεισόδιο ενώ, όπως σωστά έγραψες, δικά του είναι τα 1 και 4. Τα 2 και 5 είναι του Mark Darin νομίζω (επίσης αρκετά μέτρια, ειδικά το 2).
Προφανώς και είναι θέμα γούστου η γραφή κάθε designer/writer αλλά ο Stemmle πιστεύω στ' αλήθεια ότι δεν είναι "συγχρονισμένος" με το vibe του Monkey Island και το Escape μαζί με τα προαναφερθέντα δύο επεισόδια μου το απέδειξαν περίτρανα. Το The Trial and Execution of Guybrush Threepwood (Ep. 4) όντως θεωρείται από κάποιους ως το καλύτερο της σειράς, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό συμβαίνει διότι οι σεναριακές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτό είναι πολύ πιο "ζουμερές" και απρόβλεπτες συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Το σενάριο, όμως, δεν το έγραψε ο Stemmle από μόνος του, καλώς ή κακώς είναι προϊόν δουλειάς τριών ατόμων (Stemmle, Grossman και του Darin, αν δεν απατώμαι) οπότε αυτός πιστώνεται πλήρως μόνο τους διαλόγους και -ίσως- το σχεδιασμό της δράσης. Αμφότερα έχουν τα κακά τους τα χάλια, για μένα, κυρίως όμως οι πρώτοι. Σαφώς και είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, αλλά αν εξαιρέσεις ορισμένες χαριτωμενιές του Stan (πάλι καλά δεν βρίσκεται στα θλιβερά επίπεδα της παρουσίας του στο Escape...μπρρρρ) δεν γέλασα πουθενά.
Όσοι έχουν εντρυφήσει στον Asterix θα καταλάβουν τον παραλληλισμό: τα αλμπουμάκια που βγήκαν μετά το θάνατο του δημιουργού του, Ren? Goscinny, είχαν κι αυτά την πλάκα τους (εξαιρούνται τα δύο τελευταία που ήταν αποτρόπαια) αλλά το "πνεύμα" των παλιών περιπετειών είχε χαθεί οριστικά και με μια πιο προσεκτική και αποστασιοποιημένη ανάγνωση μπορεί κανείς να το διακρίνει με ευκολία. Το ίδιο πιστεύω συμβαίνει και με τη σειρά των Monkey Island: οι χαρακτήρες συνεχίζουν να μπλέκονται σε τρελές περιπέτειες, οι γκαφατζήδες πειρατές αφθονούν, ο LeChuck δε λέει να πεθάνει αλλά το "mojo" δεν υπάρχει πια.
Τέλος πάντων, μακάρι να είχα ευχαριστηθεί τη σειρά όσο εσείς αλλά δυστυχώς τη βρήκα αρκετά ξένη προς το Monkey Island mythos και αυτό με ενόχλησε σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσα να απολαύσω τις όποιες αρετές του απερίσπαστος, κάτι που δε με προβλημάτισε σε άλλα παιχνίδια της Telltale, όπως ξαναείπα. Τουλάχιστον βρήκα την υγειά μου με το Deathspank όπου το γέλιο ρέει άφθονο και ο Gilbert δείχνει να βρίσκεται και πάλι σε μεγάλες φόρμες.
ΥΓ: Για να είμαι απόλυτα δίκαιος, ο Guybrush ναι μεν "χάλασε" οριστικά με το Escape from MI όπου είχε γίνει το δουλάκι της -ανισόροπης- Elaine, αλλά το κακό έχει τη ρίζα του στον ανόητο τερματισμό του τρίτου παιχνιδιού όπου τα πιτσουνάκια παντρεύονταν και σαλπάρανε προς το happily ever after. Από τα ελάχιστα (αλλά ανεξίτηλα) μελανά σημεία του Curse of Monkey Island που κατά τα άλλα ήταν σχεδόν αντάξιο των πρώτων - τα αποτελέσματά του τα πληρώνει ακόμα η σειρά.
No good deed goes unpunished
- Tasos
- Templar Hunter
Τουλάχιστον βρήκα την υγειά μου με το Deathspank όπου το γέλιο ρέει άφθονο και ο Gilbert δείχνει να βρίσκεται και πάλι σε μεγάλες φόρμες.
Φτάσαμε σε σημείο που συμφωνούμε απόλυτα! Μόλις το τελείωσα και είμαι ενθουσιασμένος! Ο Gilbert είναι πραγματικά κορυφαίος για άλλη μια φορά στο παιχνιδι αυτο! Το χιούμορ του είναι απίστευτο!
- alkapel
- Elite Member
- WickedMan
- Tentacled Overlord
alkapel wrote: Ναι, στον Asterix ήταν όντως τεράστια η διαφορά μεταξύ του Goscinny και του Uderzo. Όπως επίσης και στο Lucky Luke (αφου αρχίσαμε τα κόμιξ) στο οποίο διάβασα καινούργια τεύχη και... το λιγότερο ξενέρωσα!
Μεταξύ μας, ο Morris την έσωζε κάπως τη δουλειά. Goscinny δεν είναι κανείς, αλλά κάτι γινόταν. Τα αστερίξ σε σενάριο Uderzo όμως, είναι όντως για κάψιμο με ελάχιστες εξαιρέσεις...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- crocark
- Adventure's Advocate
Tasos wrote: Για όσους επιθυμείτε να παίξετε το συναρπαστικό Tales of Monkey Island και δεν θέλετε να μπλέξετε με digital downloading τα νέα είναι ευχάριστα!
Η σωτήρια Lace Mamba που έχει ήδη στα σκαριά μερικούς πολύ ενδιαφέροντες τίτλους ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια Συλλεκτική Έκδοση του Tales of Monkey Island στη Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη στις 25 Μαρτίου 2011. Ακόμα είναι άγνωστο αν η συλλεκτική έκδοση θα είναι η ίδια με αυτή της Telltale πάντως η Lace Mamba υπόσχεται πολλά καλούδια...
www.play.com/Games/PC/4-/18069169/Tales-...0s}+c{362}+c{10009}+
Edit: Δεν τα καταφέρνω να το κάνω κλικαριστό, αλλά κάντε ένα κόπο να πάτε να δείτε την τιμή ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- photiscta
- Spammer
crocark wrote:
Edit: Δεν τα καταφέρνω να το κάνω κλικαριστό
1. Κάνεις επικόλληση τη διεύθυνση στο κείμενό σου
2. Επιλέγεις-φωτίζεις ολόκληρη τη διεύθυνση
3. Πατάς το κουμπάκι URL
και εφαρμόζεται στην επιλογή σου
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- photiscta
- Spammer
Αφορμή για υπενθύμιση
πριν βρω το "κολπάκι" της επιλογής και μετά εφαρμογής url, εγραφα όλο το κείμενο και πάντοτε έκανα λάθος