Heavy Rain
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- woody
- Moderator
Το τελευταια point and click που επαιξα και βρηκα πραγματικα ενδιαφεροντα ηταν το overclocked και το memento mori.
Ειπα οτι πρεπει ολα να ακολουθησουν τον δρομο του Heavy Rain? Eιμαι ανοιχτος προς ολες τις κατευθυνσεις οταν υπαρχει ποιοτητα. Απο την αλλη ομως δεν μπορω να καταλαβω καθολου οσους ειναι κολλημενοι ΜΟΝΟ με το point and click. Kαταλαβαινω να μην αρεσει σε καποιους η δραση στο παιχνιδι και να μην θελουν να παιζουν μπαμ μπουμ. Αλλα το Heavy Rain ΔΕΝ ειναι παιχνιδι δρασης. Ειμαι σιγουρος οτι ταιριαζει στους περισσοτερους που παιζουν κλασσικα adventures, οπως ταιριαζει και σε αυτους που δεν εχουν ξαναπαιξει ποτε videogame. Δυο φιλοι το επαιξαν με τις κοπελες τους οι οποιες ενθουσιαστηκαν και δεν ειχαν παιξει ποτε ξανα βιντεοπαιχνιδι. Μετα με πηραν και με ρωτουσαν αν υπαρχει καποιο αλλο παιχνιδι παρεμφερες με αυτο!
Επισης η πεποιθηση μου ειναι οτι οτι δεν εξελισσεται πεθαινει. Και αν τα point and click δεν εξελιχτουν (οχι ντε και καλα προς την κατευθυνση του Heavy Rain) θα επαναλάμβανονται με εναν στειρο τροπο, και οτι γινεται συνταγη παιρνει τον δρομο της κατηφορας. Συνταγη εννοω να παιξω για ΑΛΛΗ μια φορα μια ιστορια με αρχαια συνομωσια, με ταξιδι σε διαφορετικες χωρες του κοσμου, με χιλιοχρησιμοποιημενες συνταγες inventory based γριφων ή puzzle ασχετων με την ιστορια. Και παραγονται συνεχεια τετοιες ρεπλικες! Και οχι μονο δεν εχουν νεα στοιχεια στο gameplay αλλα οι ιστοριες ειναι τοσο ανεμπνευστες και καρμπον! Ε λοιπον ευχαριστω αλλα δεν θα παρω!
Τα καλα point and click παιχνιδια ειχαν πολλη σκεψη απο τους developers στους γριφους και οταν εβρισκες κατι για να προχωρησεις ηταν μια τρομερη ανακαλυψη και μια εξυπνη λυση. Αλλα ολοι οι ανεγκεφαλοι τυπου μαγκαιβερ γριφοι που βλεπω σε παιχνιδια των τελευταιων χρονων μου θυμιζουν ξεπετα και οχι φαντασια και δημιουργικοτητα.
O χωρος των videogames αλλα και των advnetures ειδικοτερα ειναι παρα πολυ νεος ακομα. Φανταστειτε το σινεμα στα πρωτα τριαντα του χρονια ποσα πραγματα δεν ειχε ανακαλυψει. Και δεν εννοω τεχνολογικα. Ειναι πραγματικο κολλημα να μην θελουμε να δουμε νεες προτασεις, νεες αντιληψεις για το τι ειναι videogame και interactive entertainment. To πειραμα του David Cage αλλα και η επιτυχια του εχει αφησει σε αμηχανια ολα τα μεγαλα studios που αναπαραγουν συνεχεια τα ιδια πραγματα με φοβο μην και αποτυχουν στις πωλησεις!
Χαιρομαι Τaso που αποφασισες να παρεις PS3 για το παιχνιδι αυτο. Πιστεψε με δεν θα το μετανιωσεις. Δεν κανω διαφημιση, αλλα οταν νιωσεις μια τετοια απιστευτη εμπειρια (δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες της ιστοριας του παιχνιδιου) θελεις απλα να την μοιραστεις και με αλλους!
- Tasos
- Templar Hunter
Απλά αυτό δεν σημαίνει οτί πρέπει τα adventures να μείνουν μόνο σε αυτό και να μην ενσωματώσουν κι άλλα στοιχεία ή να μην διοχετευτούν και σε άλλες πλατφόρμες.
Κι εγώ προτιμώ το 'χαλαρό' point and click, αλλά δέχομαι τις προσπάθεις για direct control που κάνουν ορισμένες εταιρείες και, επίσης, ενθουσιάστηκα π.χ. με τα Timed Sequences που περιείχε το Still Life 2...
Ναι θα προτιμούσα το Heavy rain να υπήρχε και για τα PC's, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα 'καταδίκαζα' ένα παιχνίδι επειδή κυκλοφόρησε αποκλειστικά για PS3.
@ crocark
έχουμε πολλά θέματα να συζητήσουμε βλέπω στο meeting, οπότε προτείνω να ετοιμάσουμε μια λίστα με τα main topics
- giovanna
- Adventure's Advocate
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Επιτρέψτε μου, πάντως, να δώσω ένα παράδειγμα γι αυτά που λέω... Έστω ότι αύριο κυκλοφορεί το καινούριο παιχνίδι της σειράς Tekken (γνωστά beat 'em ups). Έστω ότι ανακοινώνεται ότι θα κυκλοφορήσει μόνο για pcs και θα παίζεται μόνο με πληκτρολόγιο και ποντίκι... Υπάρχει άνθρωπος που να μην θεωρεί αυτό το πράγμα παλαβό ή έστω να μην τον ξενίζει έντονα;; Μπορεί να το εξηγήσει με επιχειρήματα;; Το μόνο που θα μπορούσα εγώ να πω είναι ότι μέσα στην ίδια την οντότητα των beat 'em ups υπάρχει η έννοια του χειριστηρίου, του σταυρού κατεύθυνσης, του μοχλού και των πολύχρωμων κουμπιών... Μπορεί να κυκλοφορήσει ΚΑΙ στα pcs (λέμε τώρα) άλλα υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει ότι για να παίξεις και να νιώσεις πραγματικά το παιχνίδι χρειάζεσαι χειριστήριο, μοχλό κλπ;; Δεν νομίζω... Ε, κάτι παρόμοιο ισχύει κατά τη γνώμη μου και για τα adventures και τα pcs... Είναι απλά μερικές φορές που λέμε it's just the way it is...
Υ.Γ. Ήξερα ότι θα ανάψουν πάλι τα πνεύματα, αλλά δεν μπορούσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου... Σχεδόν βαρέθηκα να ακούω ότι θα πάρουν κονσόλες για το Heavy Rain...
edit: Και σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζω το παιχνίδι... Αν είχα τη δυνατότητα (ή τη θέληση ή την όρεξη) να πάρω κονσόλα, θα ήταν ένα από τα πρώτα που θα έψαχνα να παίξω... Έχω ακούσει λίγο και το soundtrack και είναι ε-ξαι-ρε-τι-κό... Απλά δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται adventure... Αλλώστε, αν δεν κάνω λάθος, δεν προβάλεται ιδιαίτερα και ως τέτοιο...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- woody
- Moderator
Εχω να πω συνοπτικα τα εξης. Δεν απαντησα στο αν ειναι adventure η οχι. Δεν με απασχολει τι ειναι. Με απασχολησε στο παρελθον, στο βαθμο που καποιοι προσπαθησαν να το υποτιμησουν λεγοντας δεν ειναι adventure. Oπως ειπα και πριν ειναι μια interactive εμπειρια. Τελος με αυτο.
Απαντησα στο εντελως ατοπο κατα τη γνωμη μου σχολιο στο πρωτο σου ποστ οτι ειναι "καταντια" να παρει κανεις Playstation για να παιξει adventure." Εσυ το ονομαζεις adventure.Τελικα ειναι adventure η δεν ειναι ? αποφασισε... Οσο για το αν ειναι καταντια, χαιρομαι που εφτασα τοσο 'χαμηλα' για να παιξω αυτο το παιχνιδι και οτι αλλο βγαλει η Quantic Dreams.
Τα υπολοιπα που γραφεις για τα ποντικια κτλ και οτι το Farheneit ειναι adventure επειδη βγηκε στο pc, τα θεωρω πραγματικα αστεια και παιρνω ολη την ευθυνη των γραφομενων μου. Σαφως και δεν θα επιχειρηματολογησω λοιπον.
Ευτυχως παντως που οι developers δεν "σεβονται" τοσο την ιστορια των videogames γιατι με την λογικη του Wicked Man θα επρεπε να ειχαμε μεινει στα text adventures για να μην χαλασουμε το "just the way it is"...
- crocark
- Adventure's Advocate
Αν μιλήσω προσωπικά θα πω ότι δεν μπαίνω στη διαδικασία ούτε να το δοκιμάσω όχι για το κόστος της κονσόλας (παρόλο που το θεωρώ σοβαρό μειονέκτημα - δε μας περισεύουν είπατε άλλωστε και περί ενοικίασης), αλλά γιατί δεν ταιριάζει σε τίποτα από το είναι μου. Άλλωστε το "καρφί" μου εμένα πήγαινε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση κι από ό,τι είδα ο στόχος το κατάλαβε (αφού θέλει να το εντάξει στη λίστα του με τα main topics)
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- woody
- Moderator
WickedMan wrote: Στηρίζεται λίγο στο συναίσθημα και περισσότερο στην ιστορία... Μερικά πράγματα είναι αξιώματα, απλά ισχύουν... χωρίς "γιατί".
Ναι αρχικα λεει ο wicked man οτι δεν εχει επιχειρηματα, αλλα τελικα εκφραζει την θεση του ως το απολυτο αξιωμα!!!! Γιαυτο νευριαζω! Και το στηριζει λεει στην ιστορια πως μονο οτι βγει μονο στο pc αξιζει να το δοκιμασεις. Τελικα λοιπον προσπαθει να πεισει με επιχειρηματα που ομως δεν στεκουν.
Δεν θα νευριασω αν μου πει καποιος δεν του αρεσει το παιχνιδι και ουτε ειμαι ταγμενος ντε και καλα να το διαφημισω. Πιο πολυ κολλησα στο "ειναι καταντια να παρει καποιος ps3 για adventure" Aυτη τη φραση μονο σε fanboy 13 χρονων μπορω να την καταλαβω.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην συμφωνείς με αυτά που λέω, αλλά το να τα χαρακτηρίζεις αστεία απέχει... Απλά για να λύσω κάποιες απορίες σου και να μην τρελαίνεσαι, λέω ότι όταν μιλάω για κατάντια δεν αναφέρομαι σε κατάντια αυτού που αγοράζει το ps3 για να παίξει το παιχνίδι, (ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τον άλλον αλλά κατάντια του είδους των αdventures.. Διάβασε καλύτερα το πρώτο post λοιπόν και μη βιάζεσαι να κατηγορήσεις... Επειδή η λέξη ακούγεται άσχημα, να χρησιμοποιήσω μια άλλη; Ξεπεσμός; Υποβάθμιση; Το ότι ένα παιχνίδι που πολλοί θεωρούν adventure γίνεται αφορμή να αγοράσουν αυτοί οι ίδιοι ps3 για να το παίξουν το θεωρώ (αισθάνομαι αν θες) υποβάθμιση για το genre... Μια μικρή προσβολή για τα adventures αν θες; Είναι απλά κάτι που δεν μου κάθεται καλά βρε αδερφέ! Δικαίωμα μου και δικαιωμά σου να διαφωνείς. Αυτό προσπάθησα να πω και ελπίζω να είμαι πιο ξεκάθαρος τώρα, γιατί αυτά που λες εσύ είναι εντελώς άσχετα...
Επίσης όταν μιλάω για αξίωμα, λέω ότι εγώ το βλέπω ως τέτοιο και λειτουργώ λαμβάνοντας το ως δεδομένο και όχι ότι ντε και καλά πρέπει και οι άλλοι να το κάνουν ή να συμφωνούν... Επομένως, δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχεις σε αυτό, πέρα από το ότι
προφανώς διαφωνείς (δικαίωμα σου ξαναλέω).
Τέλος επίτρεψε μου να θεωρώ λίγο γελοίο το να με παρομοιάζεις ειδικά εσύ με 13χρονο fanboy... Δεν είμαι πάντως... Αλήθεια...
Πάντως, κακώς μάλλον έμπλεξα στη κουβέντα το αν εγώ θεωρώ ή όχι το Heavy Rain adventure (χιλιωειπωμένο θέμα που ο καθένας έχει να πει και διαφορετικά πράγματα), απλά πήρα πάτημα από την κουβέντα που ακολούθησε το πρώτο μου post... Αυτά και έλεος επιτέλους μην είσαι και τόσο εύθικτος...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- woody
- Moderator
Εξακολουθω να πιστευω οτι το να υπερασπιζουμε το pc, to playstation, η το xbox και να κατηγοριοποιυμε τα παιχνιδια αναλογα με το που κυκλοφορουν ειναι εντελως ατοπο και αδικαιολογητο.
Τωρα για την σποντα οτι δεν μπορω εγω να μιλησω για fanboys εχω να πω το εξης: Αν υπερασπιζομουν μια κονσολα, το pc ή ενα παιχνιδι τυφλά θα δεχομουν τον χαρακτηρισμο. Ποτε στο φορουμ δεν θα κατηγορουσα καποιον επειδη δεν του αρεσει ενα παιχνιδι που αρεσει σε μενα. Γραφω και παραπανω οτι αν ελεγες "δεν μαρεσει το Ηeavy Rain" ουτε καν θα εγραφα καποιο σχολιο για να σε μεταπεισω. Εκει που τα παιρνω ομως (γιατι ειμαι και ευφλεκτος) ειναι οταν συναντω αντιληψεις τετοιου τυπου σαν την δικη σου. Περιμενω (δυστυχως μαλλον) μια πιο ωριμη αντιμετωπιση για ενα παιχνιδι και οχι με βαση αν κυκλοφορει σε pc ή PS3. Δηλαδη αν αρχισουν να βγαινουν συνεχεια adventures στις κονσολες θα ειναι ξεπεσμος? υποβαθμιση? καταντια? Το γεγονος οτι το DS εχει τοσα adventures ειναι κακο?
Συγχωρηστε με αν νευριαζω περισσοτερο αποσο θαπρεπε αλλα δεχομαι τα παντα, εκτος απο αρτηριοσκληρωτικες αντιληψεις που λενε "ΕΤΣΙ ηταν και ΕΤΣΙ θα πρεπει να ειναι και στο μελλον". Ε οχι, η ζωη προχωραει μπροστα, τα πραγματα αλλαζουν, τα παιχνιδια αλλαζουν και μεσα στις αλλαγες που γινονται παντα υπαρχει το ποιοτικο και το σκαρτο. Και δεν κρινεται με βαση σε ποιο format κυκλοφορει.
Δεν εχω φυσικα κανενα προηγουμενο μαζι σου. Απλα αν ανατρεξεις και σε αλλα μου post στo forum θα δεις οτι συνεχεια τσακωνομαι με διαφορους εδω που εχουν "καθεστωτικες" αντιληψεις για τα παιχνιδια. Ποτε δεν διαφωνησα για καποιο παιχνιδι αν ειναι καλο η οχι...
- crocark
- Adventure's Advocate
Διαπιστώσεις:
α) Το σίγουρο είναι πως το θέμα δεν έχει εξαντληθεί.
β) Όλοι θέλουμε να είμαστε - μείνουμε νέοι (έτσι νομίζω τουλάχιστον), αλλά όταν μας χαρακτηρίσουν fanboy 13 ετών, τρελαινόμαστε (εξ ιδίων κρίνω)
Θυμάμαι την αντίδρασή μου πριν ένα χρόνο όταν είχε κυκλοφορήσει η φήμη για το MISE ότι θα γίνει μόνο για το XBOX (τότε τα πήρα που με είπαν fanboy ). Αν πάλι μου το λέγαν κάπως έτσι θ' αντιδρούσα. Αυτό που σίγουρα θα θεωρούσα πολύ αρνητικό για το είδος (για να μην πω τη λέξη ξεπεσμό) είναι να γίνουν όλα τα adventures προνόμιο των κατόχων συγκεκριμένων κονσολών. Όταν ήμουν παιδί, αν ήθελα να παίξω Sonic the hedgehog και Mario Bros (λέω αν, δε σημαίνει πως έπαιζα κιόλας), έπρεπε να έχω και Nintendo και Sega κονσόλα. Τότε οι γονείς μου θα μου έλεγαν: φιλαράκο δεν μπορείς να τα έχεις όλα, αφού έχεις pc. Και σ' αυτήν την ηλικία έτσι σκέφτομαι. Δεν μπορώ να τα έχω όλα και πλέον δε θέλω κιόλας. Ίσως λοιπόν το πιο αρνητικό απ' όλα με τις κονσόλες είναι η δημιουργία τίτλων κατά παραγγελία κι ότι μετά από τόσα χρόνια οι εταιρείες μπορεί να άλλαξαν, αλλά το βιολί βιολάκι. Το pc, αλλά ακόμη και τα home computers του παρελθόντος ήταν πάντα πιο ανοιχτά. Τέλος πάντων. Τι με νοιάζει τώρα εμένα αυτό, αφού έχω ξεκαθαρίσει τα θέλω μου και τα μπορώ μου στο μυαλό μου; Αλλά ρε παιδιά χαλαρά. Παίζουμε ό,τι θέλουμε, σχολιάζουμε όπως θέλουμε, σεβόμαστε τις προτιμήσεις των άλλων.
Ηδη σ' αυτό το thread έχω γράψει πάρα πολλά για μέλος του site που δεν έχει παίξει κι έχει δηλώσει ότι δε θα παίξει το παιχνίδι. Ανεπίτρεπτο κατά τη γνώμη μου. Τέλος
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- photiscta
- Spammer
Γνωρίζει κάποιος αν και πως βλέπεις το ποσοστό ολοκλήρωσης του παιχνιδιού, αφού το τελειώσεις μια φορά;
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Nothing happens unless first a dream...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
- Tasos
- Templar Hunter
Για την ιστορία να πω πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορώ ακόμα να το αφήσω παρότι το έχω ήδη ολοκληρώσει 3 φορές.
Επιπλέον συρρέουν φίλοι στο σπίτι για να το θαυμάσουν και γουστάρω πολύ γιατί εντυπωσιάζονται όλοι...
Όχι μόνο από το story αλλά και από τον εμπνευσμένο χειρισμό που χρησιμοποιεί μοναδικά την τεχνολογία sixaxis στα χειριστήρια του PS3...