Chaos on Deponia.
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Στο ίδιο ύφος περίπου με το προηγούμενο και κάπως φολκλόρ.... όπα κάτσε.... αυτό είναι διαφορετικό.... ωραίο μπάσο...
Υπάρχουν αρκετά κομμάτια με στίχους
Λέτε να τραγουδάν και άλλοι εκτός του βάρδου;
Πάντως δεν καταλαβαίνω γρι τι λένε.... δε φτάνει που "παίζουν" με τη φωνή τους έχουν και μια ελαφριά γερμανική προφορά...
Κάτσε τώρα το γύρισε στο ρομαντικό.....
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
- manos426f
- Futuristic Fedora
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
"Το gameplay είναι εξίσου καλό ή και καλύτερο σε σχέση με το πρώτο Deponia,με έξυπνους και δύσκολους γρίφους και έναν πλούσιο ανοιχτό κόσμο. Η ιστορία ως concept παραμένει ενδιαφέρουσα και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με ενδιαφέρουσες υποβόσκουσες κοινωνιολογικές αναφορές, οι οποίες όμως μένουν πάντα εκεί που πρέπει, δηλαδή στο περιθώριο. Ωστόσο στο συγκεκριμένο επεισόδιο συμβαίνουν πολύ λίγα σε σχέση με τη συνολική του διάρκεια των 14-15 ωρών και η πλάστιγγα μεταξύ σοβαρότητας και παρωδίας γέρνει υπερβολικά προς την πλευρά του κωμικού, με αποτέλεσμα να πλήττεται σοβαρά η όμορφη ισορροπία που είχε επιτευχθεί στο πρώτο παιχνίδι και να μετριάζεται η αγωνία για το μέλλον του πλανήτη, αφού υπάρχουν σημεία στα οποία ο παίκτης αναρωτιέται κατά πόσο πρέπει να πάρει έστω και στοιχειωδώς στα σοβαρά αυτά που βλέπει. Παρ’ όλα αυτά το «Chaos on Deponia» είναι ένα εξαίρετο adventure, που δεν πρέπει να λείψει από τη συλλογή κανενός φανατικού αντβεντσουρά, με μόνο σοβαρό μειονέκτημα το γεγονός ότι δεν κατορθώνει να αγγίξει τα υψηλά στάνταρ που τέθηκαν από το σφιχτό σενάριο και τις λεπτές ισορροπίες του πρώτου μέρους της σειράς. Διατηρεί ζωηρό το ενδιαφέρον μας, δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματά μας και μας δημιουργεί αδημονία για το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας, που ελπίζουμε να κλείσει την ιστορία με τον (κωμικά) επικό και (μεταφορικά ή και κυριολεκτικά) εκρηκτικό τρόπο που της αρμόζει."
Θα προσθέσω ότι οι γρίφοι είναι και πάλι κλασική old-school απόλαυση, με έναν γρίφο που πιστεύω ότι θα διχάσει έντονα το κοινό για το αν είναι ή όχι άδικος.
Φυσικά υπάρχει και bug. Όσοι ασχοληθείτε, όταν φτάσετε στο mini-game με το training dummy, αν αυτό αναβοσβήνει ασταμάτητα έχετε πέσει σε bug. Ή θα πρέπει να κανετε skip το mini-game ή θα πρέπει να παίξετε στη μέγιστη δυσκολία ένα arcade κομμάτι του παιχνιδιού, που κανονικά με τη βοήθεια αυτού του mini-game γίνεται εύκολο σε υπερθετικό βαθμό.
- crocark
- Adventure's Advocate
Καλύτερα έτσι:
Να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε από πριν. Με το καλό η παρουσίαση, με το καλό οι αναφορές στα μηνύματα προς ντ. με παρακλήσεις για πατς. Με το καλό κι οι αναφορές στις ανύπαρκτες απαντήσεις και στο παραδοσιακό πλέον γράψιμο από την εταιρεία.Castledoque wrote: Φυσικά υπάρχει και bug.
Και τώρα, μια ερώτηση φιλική αλλά ευθεία. Εσύ τώρα δε νιώθεις κάπως, ας πούμε, που αγόρασες γι' ακόμη μια φορά ελαττωματικό παιχνίδι, έτσι; Όλα καλά;
ΥΓ
Δεν τους είχα για τόσο σπιρτόζους ομολογώ ...Castledoque wrote: αφού υπάρχουν σημεία στα οποία ο παίκτης αναρωτιέται κατά πόσο πρέπει να πάρει έστω και στοιχειωδώς στα σοβαρά αυτά που βλέπει.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Τέτοιου είδους bugs δε με ενοχλούν καθόλου. Αν ήταν game-breaking, θα σπαζόμουνα σίγουρα. Το παιχνίδι είναι καλό και το ευχαριστήθηκα, οπότε δε βλέπω το λόγο να νιώθω κάπως.crocark wrote: Εσύ τώρα δε νιώθεις κάπως, ας πούμε, που αγόρασες γι' ακόμη μια φορά ελαττωματικό παιχνίδι, έτσι; Όλα καλά;
Όπως είπα προσωπικά δε με ενόχλησε και τόσο το συγκεκριμένο bug, αλλά επειδή ξέρω ότι πολλοί θα σπαστούν (ειδικά μάλιστα επειδή σχετίζεται έμμεσα με arcade mini-sequence), ενημέρωσα το technical support της daedalic με post στο forum τους και μου απάντησαν άμεσα ζητώντας μου κάποια dxdiag και msinfo files για να κοιτάξουν το πρόβλημα. Τώρα δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα κυκλοφορήσουν τελικά patch, αλλά σε πρώτη φάση τουλάχιστον απάντησαν άμεσα. Πιστεύω πάντως πως κάποια στιγμή θα το διορθώσουν γιατί αφορά τη διεθνή έκδοση του παιχνιδιού. Εγώ πάντως για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου τους έστειλα τα αρχεία που ζήτησαν.crocark wrote: Με το καλό κι οι αναφορές στις ανύπαρκτες απαντήσεις και στο παραδοσιακό πλέον γράψιμο από την εταιρεία
- crocark
- Adventure's Advocate
Καλά έκανες Και πολύ καλά έκαναν και σου απάντησαν. Απλά να σημειώσω ότι και τις άλλες φορές, παρόμοια προβλήματα, αφορούσαν τη διεθνή έκδοση, αλλά αν κατάλαβα καλά, μετά την απομάκρυνση από το γραφείο του μεταφραστή ή κάτι τέτοιο, ουδέν λάθος αναγνωρίστηκε ποτέ; Μακάρι ν' αλλάξουν και να πάψουν να θεωρούν ότι επειδή το κουμπάκι ξεπερνάει το πρόβλημα, δεν υφίσταται και πρόβλημα
Όπως είπα προσωπικά δε με ενόχλησε και τόσο το συγκεκριμένο bug, αλλά επειδή ξέρω ότι πολλοί θα σπαστούν (ειδικά μάλιστα επειδή σχετίζεται έμμεσα με arcade mini-sequence), ενημέρωσα το technical support της daedalic με post στο forum τους και μου απάντησαν άμεσα ζητώντας μου κάποια dxdiag και msinfo files για να κοιτάξουν το πρόβλημα. Τώρα δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα κυκλοφορήσουν τελικά patch, αλλά σε πρώτη φάση τουλάχιστον απάντησαν άμεσα. Πιστεύω πάντως πως κάποια στιγμή θα το διορθώσουν γιατί αφορά τη διεθνή έκδοση του παιχνιδιού. Εγώ πάντως για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου τους έστειλα τα αρχεία που ζήτησαν.crocark wrote: Με το καλό κι οι αναφορές στις ανύπαρκτες απαντήσεις και στο παραδοσιακό πλέον γράψιμο από την εταιρεία
Σημείωση: παρόλο που δεν το έχω προφανώς παίξει και δεν ξέρω από πρώτο χέρι, επιλέγω προσωπικά εδώ και 2 χρόνια να χρησιμοποιώ για τέτοιου είδους προβλήματα τύπου BM3 τον όρο ελαττωματικό προιόν. Δεν είναι bug. Είναι προιόντα που δεν πέρασαν ποτέ στοιχειώδη ποιοτικό έλεγχο. Επιτέλους. Μια κονσέρβα ντομάτας να φτιάχνεις και να απευθύνεσαι σε μια τοπική μόλις κοινωνία από μπακάλικα κι όχι μέσω σούπερ μάρκετ, περνάει ο ΕΛΟΤ και σε ελέγχει. Οι περισσότεροι έχουν άιζο και χασπ. Σε διεθνή αγορά απευθύνονται και πουλάνε προιόντα χωρίς ένας τέστερ adventurάς να παίξει το παιχνίδι. Προφανώς. Προφανέστατα.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Elessar
- Team
Και το κακό είναι ότι το gog δεν βγάζει τα patch σε ξεχωριστό αρχείο αλλά τα ενσωματώνει στο build, οπότε θα πρέπει να ξανακατεβάσουμε το παιχνίδι. Συν ότι στο Deponia 1 το patch μου τίναξε στον αέρα τα saves και έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή.
Ωραία αρχίσαμε
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ίδωμεν...
Πάντως τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Να το ξεκινήσω πριν τη Δευτέρα, χλωμό.... χμμμ πρέπει να κάνουμε σύσκεψη...
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- outcry
- Walker Survivor
Τι εννοείς?Castledoque wrote: Τέτοιου είδους bugs δε με ενοχλούν καθόλου. Αν ήταν game-breaking, θα σπαζόμουνα σίγουρα.
Με το που το βλέπουμε καταλαβαίνουμε ότι είναι bug? Δε μας τρώει την ώρα ενώ προσπαθούμε να λύσουμε/περάσουμε κάτι ενώ δε λύνεται/περνιέται παρά μόνο με αυτό το μαγικό κουμπί?
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν αυτά τα κουμπιά επίλυσης τα έβαλαν στα παιχνίδια για όσους βαριούνται τα πολλά πολλά ή για να καλύψουν τα ελαττώματά τους.
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]