Whispered World II - Silence
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Άλλο ένα βήμα στα παιχνίδια που λύνονται μόνα τους.
Έλεος βρε παιδιά. Να πάω να δω κανένα σινεμά καλύτερα.
Πέρα από πλάκα, η βιομηχανία του gaming διέρχεται βαθύτατη και ουσιαστική κρίση. Τα παιχνίδια περνάνε κρίση ταυτότητας και θέλουν να γίνουν ταινίες και Hollywood στη θέση του Hollywood. Όλο και πιο συχνά βλέπουμε παιχνίδια που έχουν περισσότερα cut-scenes από gameplay. Δυστυχώς τώρα πια η κρίση αρχίζει να επεκτείνεται και στα adventure που μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισαν να σηκώνουν ξανά κεφάλι. Και παρ' όλο που θα στεναχωρήσω πολλούς, κατά τη γνώμη μου για αυτό φταίει σε μεγάλο βαθμό η Telltale Games. (Αργκρρρρρρρ... Κάτι ήξερα που χαλάστηκα με την υπερεπιτυχία του Walking Dead... )
Να δούμε τι θα γίνει με το Silence, αλλά οι πρώτοι οιωνοί δεν προμηνύουν τίποτα το καλό. Αν δικαιωθούν οι "κασσανδρικές" μου προβλέψεις, ελπίζω τουλάχιστον να γκρινιάξει πολύ για τη δυασάρεστη στροφή το γερμανικό κοινό που δείχνει να αγαπάει πραγματικά τα κλασσικά adventure.
(Ας χρησιμέψουν επιτέλους και σε κάτι καλό αυτοί οι γερμανοί... )
Πάνω από όλα σαν επίλογος:
Τι είναι αυτό το μένος που έχει πιάσει τους game designers κατά του inventory;;;;;;;;
Κάποιος να τους πει επειγόντως:
Αγαπάμε INVENTORY
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Μα γ%^$$#^ τ%^ π*&^)(* επίτηδες το κάνουν;;;;;;
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- alkis21
- Banned
Όλα δείχνουν πως μπαίνουμε στην Γ' Περίοδο Κλώνων των adventure games. Ελπίζω το είδος να καταφέρει να βγει αλώβητο και από αυτή...
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Επίσης, δεν κατάλαβα τι σχέση έχει αυτό με την απουσία inventory από το WW2 (το ένα δεν αποκλείει το άλλο).
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Elessar
- Team
Κρίμα, τελικά η επιτυχία του WD περισσότερο κακό μας έκανε παρά κακό.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- tsampikos
- Master of Dimensions
- manos426f
- Futuristic Fedora
Η αλήθεια όμως είναι ρε παιδιά ότι κι εγώ αν ήμουν στη θέση των στελεχών της Daedalic, αν οτιδήποτε κυκλοφορούσα δε μπορούσε να ακουμπήσει ούτε το 80% στο Metacritic (ορίστε ένα σχετικότατο παράδειγμα ), τη στιγμή που το WD πήρε τον τίτλο του GOTY, θα δοκίμαζα την οδό της απλοποίησης, μπας και κατάφερνα να προσελκύσω μεγαλύτερος μέρος του casual κοινού, το οποίο και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα πολλών games.
Περαστικά μας...
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- tsampikos
- Master of Dimensions
- giovanna
- Adventure's Advocate
- tsampikos
- Master of Dimensions
giovanna wrote: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παιγνίδι χωρίς Inventory μπορεί κάποιος να τους το πεί, απλώς δεν γίνεται
Mια χαρά γίνεται, απλά δεν μιλάμε για Adventure. Μιλάμε για κάτι που κάπως πρέπει να βαφτιστεί και ίσως βαφτιστεί και Adventure.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Ας τα ονομάσουνε "πινακωτή απο το άλλο μου αυτί γιατί η μάνα μου είναι κουφή,'' τρελένομαι
- maladroid
- Templar Hunter
Πιστεύω, όμως, κι εγώ ότι ακόμα κι αν η Daedalic κάνει οριστική στροφή προς τα εκεί, αυτό δεν σηματοδοτεί το τέλος των παραδοσιακών adventures απλά μειώνονται (κι άλλο) οι ελπίδες μας να δούμε καθαρόαιμα adventures υψηλών προδιαγραφών (και από πλευράς budget) αφού οι μεγάλοι "παίκτες" του χώρου ένας ένας βάζουν πλώρη για αλλού. Αυτή η "προδοσία" μου θυμίζει τα στούντιο/δημιουργούς που ανδρώθηκαν χάρη στην αγορά του PC και μετά την κάνανε για τις κονσόλες μόλις μυρίστηκαν χρήμα (το έχει κάνει και ο φίλος μου ο Schafer, παρεμπιπτόντως).
Πάντως μέχρι να μας εξηγήσουν τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους για το Silence διατηρώ κάποιες ελπίδες να δούμε ένα παιχνίδι βασισμένο στο gameplay του LOOM.
No good deed goes unpunished
- crocark
- Adventure's Advocate
Ε;
Τι έγινε ρε παιδιά; Μπήκε το τριόδιο; Κάτσε .. βγήκε μόλις. Πιάσαμε πρωταπριλιά; Ααααα ... κατάλαβα ... τρολιά ... ΟΚ. Απλά δεν είμαι συνηθισμένος σε ομαδικές τρολιές ... Πετυχημένο
@ WickedMan
Τρολιά κι η δική σου από αλλού όμως ...
@ C_R
Άσχετο αλλά σημαντικό, επειδή το 'χω παρατηρήσει καιρό τώρα σε σένα, αλλά και σε άλλους.
Δεν το λες καλά. Στο τέλος πρέπει να βάλεις και:Constantine_R wrote: γ%^$$#^ τ%^ π*&^)(*
μ%$
Πρέπει για να δώσεις την απαραίτητη έμφαση στη δήλωση αγανάκτησης, το ουσιαστικό να το κάνεις κτήμα σου. Θέλει κτητικό! Μη φοβάσαι μην και τυχόν σε χαρακτηρίσουν ν%$#@#%$ λόγω του κτητικού. Όλοι ξέρουν.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
crocark wrote: @ Castledoque, tsampikos, manos426f, maladroid
Ε;
Τι έγινε ρε παιδιά; Μπήκε το τριόδιο; Κάτσε .. βγήκε μόλις. Πιάσαμε πρωταπριλιά; Ααααα ... κατάλαβα ... τρολιά ... ΟΚ. Απλά δεν είμαι συνηθισμένος σε ομαδικές τρολιές ... Πετυχημένο
Ναι δεν είχαμε τι να κάνουμε και λέμε δεν τρολάρουμε τον croc που τώρα κάτι θα αναπροσαρμόσει για να μας πει ακόμα μια φορά "σας τα έλεγα εγώ"...
Επίσης:
γιατί; δεν είμαι νταβατζής να μου ανήκει καμιά...crocark wrote: Δεν το λες καλά. Στο τέλος πρέπει να βάλεις και:
μ%$
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- crocark
- Adventure's Advocate
1. Δεν αναφέρομαι σε σένα. Κάνε το 3ο πληθυντικό. Εσύ παίζεις σε δική σου κατηγορία μόνος σου.
2. Σου είπα ήδη ότι δεν είσαι ν$#@$%#$%@. Απλά θέλει κτητικό για να ολοκληρώσεις την έμφαση που απαιτεί η στιγμή για εκδήλωση αυτού του μεγέθους οργής. Επίσης, αν μου επιτρέπεις, ακούγεται πιο εύηχο. Ο κόσμος το περιμένει από σένα να το πεις. Μην τον απογοητεύεις ... Κι αυτός ψυχούλα έχει
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ