Cordes, τι μαγειρεύεις;
- Elessar
- Team
Μάλλον ο κόσμος δεν είναι ζεστός ακριβώς λόγο του ότι το έκανε χωρίς να κυκλοφορήσει πρώτα το Asylum.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- manos426f
- Futuristic Fedora
Υπέπεσαν επίσης στην αντίληψή μου κάποιες κινήσεις που, πάλι κατά τη δική μου αντίληψη, είναι τελείως άστοχες και, αν δε βλάπτουν κιόλας, σίγουρα δε βοηθούν την καμπάνια (βλέπε φωτογραφία με την κάλτσα στο FB).
Η λογική λέει ότι σύντομα θα κάνει δεύτερη απόπειρα, με ~ 50% μικρότερο στόχο.
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Περισσότερο "παραπονέθηκαν" ότι δε φαίνεται αρκετά σκοτεινό και ότι δεν του ταιριάζουν τα cartoonish γραφικά, παρά για το Asylum (που κι εγώ θεωρούσα πως θα έκανε τη "ζημιά"). Όντως δε δείχνει να τα καταφέρνει, πάντως. Κρίμα, κρίμα.Elessar wrote: [...]Μάλλον ο κόσμος δεν είναι ζεστός ακριβώς λόγο του ότι το έκανε χωρίς να κυκλοφορήσει πρώτα το Asylum.
Nothing happens unless first a dream...
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Πολύ κρίμα όντως, αν και το φοβόμουν από την αρχή για πολλούς λόγους.Fallen_Angel wrote: Όντως δε δείχνει να τα καταφέρνει, πάντως. Κρίμα, κρίμα.
- Elessar
- Team
Αν ήμουν μπάκερ του Asylum (το οποίο δεν μάζεψε δα και τα τρελά λεφτά) και έβλεπα πως ο ίδιος δημιουργός έκανε νέο KS για άλλο παιχνίδι χωρίς να έχει κυκλοφορήσει πρώτα αυτό για το οποίο ήδη έχω πληρώσει, δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να γκρινιάξω - απλά δεν θα ασχολούμουν.
Προσωπικά το Dexter Ward μ αρέσει αλλά αφενός θεωρώ ότι ζητάνε πολλά χρήματα (με την έννοια ότι δεν θα τα μαζέψουν, όχι πως έχω γνώμη πόσο θα τους στοιχίσει) και αφετέρου τα διαπιστευτήρια του όσον αφορά την έγκαιρη κυκλοφορία των παιχνιδιών του δεν είναι και τα πλέον ιδανικά.
Και στην τελική, αυτό το "κάνω νέο KS για να μην απολύσω τους γραφίστες μου" δεν με συγκινεί καθόλου.
- alkis21
- Banned
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Elessar
- Team
alkis21 wrote: Πληροφοριακά, όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται ο Agustin και μας είχε πει κατά λέξη ότι δεν περιμένει από τους backers του Asylum να στηρίξουν και το CDW.
Τότε από που περίμενε να μαζέψει τα χρήματα; Δεν είναι και τόσο μεγάλη η δεξαμενή ώστε να βρει "καινούριο" κόσμο για να του δώσει 250k δολάρια.
Δεν ξέρω, έχω την εντύπωση ότι το χειρίστηκε τελείως λάθος το θέμα. Αν περίμενε να βγει πρώτα το Asylum και μετά να βγάλει το CDW, ζητώντας φυσικά λιγότερα χρήματα, ίσως είχε κάποια ελπίδα.
Το κακό είναι ότι βλέπω να μαζεύει τόσα λίγα χρήματα ώστε να μην μπορεί να κάνει αργότερα νέο KS με το μισό ποσό.
- manos426f
- Futuristic Fedora
Elessar wrote: Το κακό είναι ότι βλέπω να μαζεύει τόσα λίγα χρήματα ώστε να μην μπορεί να κάνει αργότερο νέο KS με το μισό ποσό.
Αυτό ακριβώς.
Οτιδήποτε λιγότερο από $50.000 ουσιαστικά δεν αφήνει κανένα περιθώριο για νέο Kickstarter.
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- alkis21
- Banned
Elessar wrote: Τότε από που περίμενε να μαζέψει τα χρήματα; Δεν είναι και τόσο μεγάλη η δεξαμενή ώστε να βρει "καινούριο" κόσμο για να του δώσει 250k δολάρια.
Από τους Lovecraft fans. Αλλά συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου.
Elessar wrote: Το κακό είναι ότι βλέπω να μαζεύει τόσα λίγα χρήματα ώστε να μην μπορεί να κάνει αργότερο νέο KS με το μισό ποσό.
Ίσως. Από την άλλη, μπορεί το τελικό ποσό ενός KS project να μην είναι απολύτως ενδεικτικό, καθώς είναι λογικό αν ένα project οδεύει φανερά προς αποτυχία να μην κάνει pledge πολύς κόσμος που διαφορετικά θα έκανε. Για παράδειγμα, το remake του Wings που κυκλοφορεί σε λίγο, στο πρώτο του KS το 2012 είχε συγκεντρώσει μόνο $52,000 από τα $350,000 που ζητούσε. Την επόμενη φορά, ζήτησε $85,000 και τα πήρε.
Πάντως όταν τον ρώτησα τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν πάρει χρηματοδότηση, δεν μου είχε πει για νέα απόπειρα crowdfunding, αλλά ότι θα προσπαθήσει να βρει publisher.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Elessar
- Team
alkis21 wrote: Πάντως όταν τον ρώτησα τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν πάρει χρηματοδότηση, δεν μου είχε πει για νέα απόπειρα crowdfunding, αλλά ότι θα προσπαθήσει να βρει publisher.
Μακάρι, το project φαίνεται πολύ υποσχόμενο
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Αυτό που οι περισσότεροι συνδέουν τον φόβο/τρόμο αναγκαστικά με το σκοτάδι... Μια χαρά τα βρίσκω τα γραφικά. Μακάρι να βρει publisher γιατί δεν είναι εποχή για kickstarter μου φαίνεται. Η Phoenix λέτε να μπορεί;Fallen_Angel wrote: Περισσότερο "παραπονέθηκαν" ότι δε φαίνεται αρκετά σκοτεινό και ότι δεν του ταιριάζουν τα cartoonish γραφικά
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Κοίτα, να το συζητήσουμε...Constantine_R wrote: Αυτό που οι περισσότεροι συνδέουν τον φόβο/τρόμο αναγκαστικά με το σκοτάδι...
Α> Σε βάζω σε μια σκοτεινή σπηλιά που δε βλέπεις τι υπάρχει στο ένα μέτρο από εσένα.
Β> Σε βάζω σε μια φωτεινή ακρογιαλιά όπου το γαλάζιο και ο ήλιος απλώνονται μέχρι τον ορίζοντα.
ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΕΣΥ, ΔΗΛΑΔΗ;!
Πέρα από την πλάκα, πάντως, κι εμένα μ' αρέσουν τα γραφικά του. Δε χρειάζεται να είναι τρόμου (τέρατα και μαυρίλα) για να βγάλει "σκοτάδι" η ατμόσφαιρα. Και θεωρώ πως η μούρη του ήρωα (call me Lovecraft clone)
επαρκεί για να νιώθεις ανήσυχος και να μπεις "σε κλίμα".
Nothing happens unless first a dream...
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Fallen_Angel wrote: Κοίτα, να το συζητήσουμε...
Α> Σε βάζω σε μια σκοτεινή σπηλιά που δε βλέπεις τι υπάρχει στο ένα μέτρο από εσένα.
Β> Σε βάζω σε μια φωτεινή ακρογιαλιά όπου το γαλάζιο και ο ήλιος απλώνονται μέχρι τον ορίζοντα.
ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΕΣΥ, ΔΗΛΑΔΗ;!
Ε καλά το σκοτάδι είναι βασικός παράγοντας φόβου. Δεν βλέπω/Δεν ξέρω. Αλλά έτσι και σε βάλω σε μια παραλία όπως λες και καταφέρω και σε κάνω να χ#$%^ πάνω σου... πόσο μάγκας θα' μαι;;; Ακόμα η τρυφερή μου ψυχή δεν έχει ξεπεράσει το σοκ που πέρασε όταν, μικρή ακόμα (12-13 ετών) είδε "Τα πουλιά"... μέρα μεσημέρι τους κυνήγαγαν...
Έτσι ακριβώς.Fallen_Angel wrote: Και θεωρώ πως η μούρη του ήρωα (call me Lovecraft clone)
επαρκεί για να νιώθεις ανήσυχος και να μπεις "σε κλίμα".
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Επίσης στο "Plein Soleil" το πρώτο μισό διαδραματίζεται σε ένα κότερο στην καταγάλανη Μεσόγειο κι όμως η ένταση είναι τόσο πυκνή που κόβεται με μαχαίρι, που λένε κι οι φίλοι μας οι ξένοι.Constantine_R wrote: Αλλά έτσι και σε βάλω σε μια παραλία όπως λες και καταφέρω και σε κάνω να χ#$%^ πάνω σου... πόσο μάγκας θα' μαι;;; Ακόμα η τρυφερή μου ψυχή δεν έχει ξεπεράσει το σοκ που πέρασε όταν, μικρή ακόμα (12-13 ετών) είδε "Τα πουλιά"... μέρα μεσημέρι τους κυνήγαγαν...
Και το Twin Peaks φωτεινό δεν είναι σε πολλά σημεία του; Όπως και μεγάλο μέρος από το δεύτερο μισό του Lost Highway.
Αν θυμάμαι καλά έτσι είναι και το πρωτότυπο παλιό Wickerman (που όμως δεν το έχω δει ολόκληρο) κι άλλα που δε μου έρχονται τώρα.
Συμφωνώ δηλαδή με τον Κώστα. Το σκοτάδι όντως είναι εγγύηση για ατμόσφαιρα φόβου (αν το χειριστείς σωστά). Όμως αν καταφέρεις να κάνεις μια ηλιόλουστη παραλιά με γαλαζοπράσινα νερά υπόγεια ανησυχαστική είσαι μεγάλος μάγκας.
Εξάλλου είμαι σίγουρος πως η εικονογραφία του παιχνιδιού του Cordes θα σκοτείνιαζε καταλλήλως εκεί που πρέπει. Είμαι πολύ υπέρ του κατάφωτου ξεκινήματος όπου κάτι είναι ανεπαίσθητα off και μετά σιγά σιγά όλα γίνονται τρόμος.
Επιτέλους μας μιλάς ξανά!crocark wrote: Και για να το κάνω ΟΝ. Κάποτε ρε φίλε/φίλη φτιάχναν ωραία παιχνίδια. Έπαιζες Runaway και γούσταρες. Που πηγαίνει αυτός ο κόσμος ήθελα να 'ξερα. Ή μάλλον δε θέλω.
Πάντως χωρίς να θέλω να σου την πω, κατά τη γνώμη μου και τώρα φτιάχνουν ωραία παιχνίδια, αλλά επειδή δεν θέλεις να ξέρεις που πάει αυτός ο κόσμος γι' αυτό δεν τα γνωρίζεις.
EDIT: Πως το ξέχασα! Και το GK1 που τα ξαναέπαιξα πρόσφατα κατάφωτο είναι κι όμως η ένταση αυξάνεται γεωμετρικά όσο προχωράς.
- Elessar
- Team
Stay on-topic please και συνεχίζουμε