Phoenix Online Publishing & GDC 2014

More
21 Μαρ 2014 21:48 #42834 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014
Παιδιά, δε διαφωνώ καθόλου ότι τα γραφικά του ΓΙΑ ΤΟΤΕ μπορεί να ήταν καλά. Καταπληκτικά ίσως. Δεν παύουν όμως με απόλυτες συγκρίσεις να είναι φρικτά, αντιαισθητικότατα και φυσικά δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Εγώ το παιχνίδι το έπαιξα για πρώτη φορά πριν από 3-4 χρόνια. Πίεσα τον εαυτό μου να το παίξω μόνο και μόνο λόγω της λατρείας μου για τα παιχνίδια της Jane (και πάλι τραβούσα τα μαλλιά μου σε κάποια σημεία). Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για μένα (και για άλλους σχετικά νέους gamers) αυτό το remake που θα μου δώσει την ευκαιρία να παίξω το GK1 χωρίς να πονάνε τα μάτια μου κάθε 2η οθόνη κι ας μην έχει high end (για το σήμερα) γραφικά.

Δεν παίζαμε όλοι adventures (ή γενικά games) το 1993. Εγώ μάλλον με κουδουνίστρες έπαιζα τότε. :lol:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Μαρ 2014 22:42 #42836 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014
Εντάξει βρε κέρατο για νέοπα. Το καταλάβαμε. Είσαι νέος και δεν είμαστε. Σταμάτα να μας το χτυπάς. Με σύγχισες νυχτιάτικα :evil:

Τα χάπια μου ρε %$#΅@^%$

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
21 Μαρ 2014 22:52 #42837 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014
Λοιπόν, όταν πρωτοέπεσε στα χέρια μου το GK1 μέσα σε ένα εχμ.. συλλεκτικό CD που περιείχε καμιά κατοσταριά games της εποχής (κυρίως adventures και arcades) κι έβαλα να το δω, έπαθα κι εγώ βλεφαρόπτωση ανάλογη με αυτό που περιγράφεις, Wicked. Το έσβησα με τη μία και συνεχίζοντας το ψαχούλεμα του CD, το μάτι μου έπεσε στο Day of The Tentacle που όταν το φόρτωσα μου φάνηκε δύο γενιές μπροστά, από πλευράς γραφικών. Αφού τερμάτισα το DOTT, όμως, είπα να ξαναδώσω μια ευκαιρία στο GK1 κι έκτοτε είμαι φαν του εικαστικού του! Μπορεί να μοιάζει ένα μάτσο άμορφα pixels αλλά το art-direction είναι καταπληκτικό. Πέρα από τις ενδιάμεσες σκηνές-κόμικ που στέκονται ακόμα και σήμερα, τα πορτραίτα στις συζητήσεις, η λεπτομέρεια (ό,τι διακρίνεται τέλος πάντων) στα backgrounds, το pixel-art animation (π.χ. όταν έστρωνε ο Gabriel τα μαλλιά του - τρελό γέλιο), όλα μου φαίνονται μούρλια. Στενοχωριέμαι που το Anniversary έχει τα άχαρα και άψυχα μοντέλα της Phoenix γιατί κατά τα άλλα φαίνεται ότι διατήρησαν σε μεγάλο βαθμό το ύφος του original.

Και μια και είπα για art-direction, συμφωνώ με τον Άλκη ότι τα remakes των MI (ιδίως το πρώτο) έπασχαν ελαφρώς σ'αυτό τον τομέα. Ειδικά το sprite του Guybrush από το SE του Secret of Monkey Island είναι εντελώς ξένο ως προς το πνεύμα του αυθεντικού. Βλέπω την αντιπαραβολή παραπάνω και με πιάνει κατάθλιψη. Αντιθέτως, η Elaine τούς βγήκε αρκετά χαριτωμένη, οφείλω να πω (αν και διαφορετική, επίσης). Ευτυχώς στο Le Chuck's Revenge SE τα πήγανε αρκετά καλύτερα αλλά τα επίπεδα του Curse of Monkey Island π.χ. ούτε με το κιάλι.

No good deed goes unpunished

More
21 Μαρ 2014 23:24 #42838 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014
Έχετε απόλυτο δίκιο για τον Guybrush του Monkey 1 remake. Ουσιαστικά στο MΙ1 (αλλά και στο 2) ο Guybrush δεν ήταν ο φίκης και υποχείριο της Elaine που τον έκαναν από το ΜΙ3 και έπειτα, ήταν πως να το πω, πιο "αρσενικό" και ελάχιστα λιμοκοντόρος.

Αυτό νομίζω αποτυπώνει η οπτική απεικόνιση του Guybrush στα remakes των 1&2, δλδ ουσιαστικά είναι η μεταφορά της κάπως πιο αδύναμης προσωπικότητα που κατέληξε να είναι στα μεταγενέστερα installments της σειράς.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
21 Μαρ 2014 23:50 #42840 by Zagorin
Replied by Zagorin on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014

Elessar wrote: Εγώ θα ήθελα το Χαμένο Κεφάλαιο από το GK2 όπου χειρίζεσαι τον βασιλιά Λούντβιχ τον 2ο, αν το είχαν γυρίσει τότε και απλά δεν το έβαλαν είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ολοκληρωθεί αυτό το αριστούργημα.

Για μένα, ο καλύτερος Gabriel Knight είναι αυτός του Beast Within

Συμφωνώ και επαυξάνω (και στα δύο! :) )

More
25 Μαρ 2014 22:40 #42861 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014

crocark wrote: Εντάξει βρε κέρατο για νέοπα. Το καταλάβαμε. Είσαι νέος και δεν είμαστε. Σταμάτα να μας το χτυπάς. Με σύγχισες νυχτιάτικα :evil:

Τα χάπια μου ρε %$#΅@^%$

:lol: :lol: :lol:

Αυτό τώρα το είδα. :D

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
28 Μαρ 2014 01:16 #42894 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014
brutalgamer.com/wp-content/uploa ... eInt02.jpg

Η Malia μου βγάζει κάτι μεταξύ Tyra Banks και Beyonce (θεότητες both).
Ο Gabriel κάτι μεταξύ Πέτρου Γαϊτάνου και Justin Bieber (θεότητες both..).

No good deed goes unpunished

More
28 Μαρ 2014 01:22 #42896 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014
Πρέπει να το αποδεχτούμε: τα σχεδιά των χαρακτήρων και το animation είναι απλώς χάλια. Προσωπικά στο demo του Moebius τα βρήκα χειρότερα και από του Cognition. Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει απ' ότι φαίνεται και στο GK... Πάντως αν μη τι άλλο το Moebius ήταν πολύ καλό.

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
28 Μαρ 2014 12:12 #42899 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014

Elessar wrote: Εγώ θα ήθελα το Χαμένο Κεφάλαιο από το GK2 όπου χειρίζεσαι τον βασιλιά Λούντβιχ τον 2ο, αν το είχαν γυρίσει τότε και απλά δεν το έβαλαν είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ολοκληρωθεί αυτό το αριστούργημα.

Για μένα, ο καλύτερος Gabriel Knight είναι αυτός του Beast Within

Συμφωνώ απολύτως! Ειλικρινά δεν ήξερα ότι υπήρχε "Χαμένο κεφάλαιο"!

Και επί της ευκαιρίας τα γραφικά του GK1 20AE είναι πανέμορφα. Φυσικά και τα πρωτότυπα ήταν πανέμορφα για την εποχή τους, αλλά όπως και να το δεις σίγουρα τα νεότερα είναι και ομορφότερα...

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
28 Μαρ 2014 21:43 #42925 by Zagorin
Replied by Zagorin on topic Re: Phoenix Online Publishing & GDC 2014
πρόβλημα θα είναι τα 3d μοντέλα περισσότερο παρά τα background. αλλά τεσπά, ότι χρειάζεται για να πάρουμε ένα GK4.