Fahrenheit Demo
- aiRness
- Platinum Member
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- NikolasFigaro
- Elite Member
Λοιπόν, αναφορικά με το demo του fahrenheit, ομολογώ ότι με εντυπωσίασε τρομερά και θεωρώ ότι θα δώσει ίσως μία νέα ώθηση στο είδος, προσελκύοντας πιθανότατα και νέο αγοραστικό κοινό. Και μην μιλήσει κανείς για "ξεπούλημα" των adventures, γιατί, κακά τα ψέμματα, εάν θέλουμε να συνεχίσουν να βγαίνουν καλά adventures, θα πρέπει να μεγαλώσει και το αγοραστικό κοινό. Γιατί ένας νέος gamer πως θα ασχοληθεί και θα παθιαστεί με τα adventures, παίζοντας κάποιο τετριμμένο κακέκτυπο του myst, που έχουν κατακλύσει την αγορά; Δεν νομίζω...
Και στο κάτω κάτω της γραφής ρε παιδιά, ας βγεί εδώ κάποιος υπεύθυνα και τεκμηριωμένα τι εστί adventure. Είναι μόνο τα point n click; Προκαλώ κάποιον να μας δώσει τα φώτα του.
Για να αποφευχθούν οι όποιες παρεξηγήσεις, παίζω φανατικά adventures από το 1986, έχω δει σχεδόν τα πάντα και δεν μπορώ πλέον αυτήν την κατάσταση που επικρατεί. Αν βγει κάποιο adventure πρέπει ντε και καλά να το αποθεώσουμε, όσο τετριμμένο και μέτριο κι αν είναι, απλά και μόνο επειδή είναι adventure. Και από την άλλη οτιδήποτε ξεφεύγει έστω και ελάχιστα από αυτά που έχουμε συνηθίσει, τότε το ρίχνουμε στην πυρά. Δηλαδή τα τελευταία 2 χρόνια έχει βγει κανένα σοβαρό adventure, και δεν το έχω πάρει χαμπάρι; Ποιο; Ή μήπως τώρα αρχίσανε να βάζουνε κάποια arcade sequences στα adventures; Η Sierra τι έκανε δηλαδή;
Γι'αυτό παιδιά σοβαρευτείτε και δείτε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά και όχι τόσο μονόχνωτα. Άλλωστε -υποτίθεται- ότι οι adventure gamers φημίζονται για το ανοιχτό τους πνεύμα...
Si vis pacem, para bellum
- aiRness
- Platinum Member
- NikolasFigaro
- Elite Member
Πρέπει κάποτε να κατασταλάξουμε αναφορικά με το τι ζητάμε και και να μην κολλάμε σε ταμπέλες και ορισμούς. Τελικά τι ζητάμε οι adventure gamers από ένα παιχνίδι; Περιμένω απάντηση.
Και φίλε airness, δεν νομίζω ότι από όλα αυτά που έγραψα στο προηγούμενο thread, συνοψίζονται στην τελευταία και μόνο πρόταση, την οποία και αναφέρεις. Έθεσα κάποια, έυλογα νομίζω, ερωτήματα. Και θα ήθελα κάποιες απαντήσεις.
- stiv_ntouzos
- Elite Member
Τι γνώμη έχεις και για τις action στιγμές του full throttle? Εγώ πιστεύω οτί όχι μόνο δεν πείθουνε τους adventuraδες αλλα ούτε καν τους υπόλοιπους gamers.Οι σπαστικές μονομαχίες με την μηχανή με κουράσανε μέχρι να βρω τη λύση.To θέμα είναι αν σε point and click παιχνίδι έχουμε δει ποτε κάτι αξιόλογο και η απάντηση είναι μάλλον όχι και αυτό γιατί όλες οι εταιρείες δεν δώσαν την απαραίτητη σοβαρότητα στον action τομέα απλώς βάλαν διάσπαρτα στοιχεία action ντε και καλά για να πούνε ότι κάναν κάτι πρωτότυπο είναι το fahrenheit η εξαίρεση?τα action στοιχεία του θα είναι εθιστικά ή θα πρόκειται πάλι για μια adventure αγγαρεία ?
Πάντως για μένα έχουν γίνει και κάποιες πολύ πετυχημένες προσπάθειες όμως δεν ήταν point and click adventures ποιός δεν θυμάται την φανταστική alone in the dark τριλογία ? το πανέμορφο little big adventure που απο τη μέση και κάτω με κέρδισε. Το bioforge?το θυμάται κανένας? παρόλα αυτά επειδή το fahrenheit δεν το κόβω να ανήκει σ'αυτή τη σχολή επέτρεψε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου.....εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι ένα πραγματικά καλό παιχνίδι υπάρχει περίπτωση να θαφτεί μόνο και μόνο επείδη έχει μέσα action στοιχεία? απλώς να μας πείσει ότι τα στοιχεία αυτά αξίζουν και δεν υπάρχουν μόνο για διαφημηστικούς λόγους. Πάντως επιμένω ότι σε point and click adventure κάθε προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς και το κρίνω δύσκολο να γίνει καλό πάντρεμα .Μακάρι ,έχω ακούσει πολλά γιαυτό το farenheit ελπίζω να πρόκειται για κάτι όντως καινούργιο επειδή δεν έχω ιδέα και δύσκολα θα κατεβάσω demo με την άθλια σύνδεση που έχω μπορείς να μου πεις τι εννοείς action?και κατα πόσο τα βρίκες τα action του στοιχεία ευχάριστα ?Αυτά αν και σύντομα πιστεύω να μάθουμε .Εσύ δηλαδή έχεις παράδειγμα απο adventure παιχνίδι που άξιζε πραγματικά και θάφτηκε λόγω action στοιχείων ?
kill a man and you're a murderer,
kill many and you're a conqueror,
kill them all and you're GOD
- aiRness
- Platinum Member
Όσον αφορά την τελευταία παράγραφό σου, εσύ ανέφερες περί σοβαρότητας και απλά μόνος σου μπήκες στην "λακούβα". Εγώ έτσι απάντησα στο ερώτημα σου, γιατί θεωρώ αυτό το σημείο σημαντικό (περί είδους και "evolutionize" και όχι αυτά που λες..). Άλλωστε υπάρχει sticky thread στο forum για αυτό το θέμα και θα σου πρότεινα να το διαβάσεις προσεκτικά, γιατί πολλά παιδιά εξέφρασαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και αν θες κάτι απλά συνέχισέ το. Θα έχεις πιο σφαιρική άποψη και θα χρειαστεί μερικοί απο εμάς να ξαναγράφουμε τα ίδια.
- NikolasFigaro
- Elite Member
Και φίλε airness,το θέμα της "σοβαρότητας" δεν έχει κυριολεκτική έννοια. Δεν υποννοώ ότι εγώ είμαι σοβαρός και οι υπόλοιποι όχι. Απλά θεωρώ ότι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τα "καθαρόαιμα" adventures είναι άνευ ουσίας, χωρίς κανένα πρακτικό ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τους adventure gamers. Και εννοείται ότι δεν προσπαθώ να πείσω τον κόσμο ότι το Fahrenheit θα είναι το "απόλυτο" adventure, και ότι καλά θα κάνουν όλοι οι adventure gamers να το παίξουν. Τουναντίον. Προσωπικά μιλώντας πάντα, το Fahrenheit θα το παίξω και θα το ευχαριστηθώ, γιατί απλούστατα θεωρώ ότι θα μου προσφέρει όλα αυτά που ζητάω από μία gaming εμπειρία: Πλούσιο σενάριο, υποβλητική ατμόσφαιρα, δράση που με προκαλεί εγκεφαλικά, γενικά ένα σύνολο το οποίο θα με απορροφήσει. Και βασικά κάτι πιο "ώριμο" και adult από αυτό που μας προσφέρουν τα περισσότερα adventures τον τελευταίο καιρό. Αν είναι και τεχνικά άρτιο, ακόμα καλύτερα.
Όλα αυτά νομίζω μπορεί να τα προσφέρει μόνο ένα adventure, έστω κι αν απέχει αρκετά από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το αν θα πρέπει στην τελική να χρησιμοποιήσω gamepad, δεν με απασχολεί καθόλου.
- aiRness
- Platinum Member
ΥΓ. Το sticky thread υπάρχει ακόμα, εκεί είναι μεγάλο μέρος των απόψεών μου και αρκετών παιδιών ακόμα.
- NikolasFigaro
- Elite Member
Καταρχήν, όπως προανέφερα, ΔΕΝ προσπαθώ να πείσω κανέναν να πάρει το παιχνίδι, ούτε προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι, ναι, αυτό είναι το μέλλον, άρα αποδέξου το. Και εγώ είμαι άτομο με μία Α εμπειρία στον χώρο και θα ήθελα όσο τίποτα να επιστρέψει το είδος στις ρίζες του. Άλλωστε τα παλιά παίζω και ξαναπαίζω. Είμαι adventuras και δεν το αλλάζω με τίποτα, μόνο αυτό το είδος παιχνιδιών με γεμίζουν. ΔΕΝ μου αρέσουν τα arcade sequences, ΠΡΟΤΙΜΩ το point n click σε σχέση με οτιδήποτε άλλο και γενικά ΑΓΑΠΩ το είδος παθολογικά. Αυτό που δεν πρόκειται όμως να κάνω είναι να ΑΠΟΡΡΙΨΩ κάτι λίγο διαφορετικό, που θα με γεμίζει ωστόσο το ίδιο, και θα με κάνει νε περνάω τις ώρες μου κολλημένος μπροστά στην οθόνη, όπως παλαιότερα.
Ξαναλέω, μακάρι το μέλλον να είναι συνυφασμένο με το παρελθόν, αλλά δεν πρόκειται να περιορίσω τις προτιμήσεις μου, και -το βασικό- δεν πρόκειται να στερήσω από τον εαυτό μία έντονη gaming εμπειρία, επειδή ξεφεύγει από τα καθιερωμένα (χωρίς φυσικά να είναι αυτό κατ'ανάγκη θετικό).
- aiRness
- Platinum Member
ΥΓ. Δεν είμαι gamer.
- NikolasFigaro
- Elite Member
Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι το εξής: Γιατί δεν είσαι gamer; Ο χαρακτηρισμός θεωρείς ότι είναι μειωτικός; Παίζεις adventures ή όχι;
- aiRness
- Platinum Member
Διαχωρίζω στο μυαλό μου τον gamer (ειδικά τον σημερινό) με τον adventurer (κυρίως τον παλιό).
Πέραν αυτού που είναι καθαρά άποψή μου, όχι δεν παίζω παιχνίδια και adventures παίζω τα τελευταία 2 χρόνια πολύ σπάνια. Δεν έχω πρόβλημα με τους gamers φυσικά, αλλά δεν θα ήθελα να είμαι σαν τους σημερινούς gamers (αν έπαιζα) σε καμία περίπτωση, βλ. MMORPG κτλ. Επαναλαμβάνω πως τα adventures και τον adventurer τον κατηγοροποιώ διαφορετικά στο μυαλό μου, με πιο αγνή έννοια και ψυχαγωγική.
- NikolasFigaro
- Elite Member
Επειδή όμως δημιουργούνται κάποια να ερωτήματα, φτιάχνω νέο thread σχετικό.