- Forum
- Adventure Games
- Συζήτηση για Adventures
- "The Secrets of Da Vinci: The Forbidden Manuscript"
"The Secrets of Da Vinci: The Forbidden Manuscript"
- Guderian
- Elite Member
Zagorin wrote: Η θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια αλλά με την πίστη, την ψυχή και το παραφυσικό γενικότερα. Απλώς είναι ενδιαφέρον να βλέπεις την εξέλιξη της θρησκείας ανά τους αιώνες. Π.χ. πως μπήκαν μερικές gnostic πράξεις (νηστία κ.τ.λ.) στον επίσημο τότε χριστιανισμός ενώ είχε ήδη χαρακτηριστεί ο gnostic χριστιανισμός αίρεση. Και πολλά άλλα. Από εδώ πηγάζουν και τα απόκρυφα ευαγγέλια. Από τον γνωστικισμό.
Επίσης στα ήδη τέσσερα ευαγγέλια που υπάρχουν στην βίβλο συναντάμε πολλές διαφορές μεταξύ τους σε διάφορα γεγονότα, οπότε δεν νομίζω γιατί πρέπει να μένουμε έκπληκτοι και να απειλούμαστε από τα απόκρυφα.
Δεν θα σχολιάσω τις απαντήσεις των Nuclear και aiRness αφού εμπεριέχουν μια δόση φανατισμού σε κάποιο βαθμό και δε θέλω να γίνει flame. Όμως θα απαντήσω σε σένα γιατί βλέπω πολλές ανακρίβειες στο μήνυμά σου που μάλλον οφείλονται σε άγνοια. Η θρησκεία αποτελεί μέρος της ιστορικής αλήθειας. Δεν μπορείς να διαχωρίσεις αυτά τα 2. Ο Χριστός ήρθε στη γη, αυτό είναι ιστορικό γεγονός. Όπως και οι πράξεις του. Πολλοί τα αμφισβητούν θα μου πεις, αλλά θα σου απαντήσω πως για κάθε ιστορικό γεγονός υπάρχει τουλάχιστον ένας που το αμφισβητεί. Εδώ αμφισβητούν τα ολοκαυτώματα των ναζί που είναι και σχετικά πρόσφατα γεγονότα. Και δε μιλάω για απλούς ανθρώπους, εδώ κοτζάμ πρόεδρος του Ιράν βγήκε και τα αμφισβήτησε. Μπορεί αυτός να έχει πολιτικές σκοπιμότητες αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το πιστεύουν. Σίγουρα η πίστη μας έχει να κάνει με το μεταφυσικό αλλά δεν παύει να αποτελεί και μέρος της ιστορίας. Σχετικά με τη φράση "gnostic πράξεις (νηστία κ.τ.λ.) " να σου υπενθυμίσω πως οι Εβραίοι νήστευαν και ο Χριστός νήστεψε 30 ημέρες. Δεν ξέρω πως σου ήρθε μα ο Χριστιανισμός δεν έχει "gnostic πράξεις". Πράγματι τα απόκρυφα ευαγγέλια προέρχονται από τους γνωστικιστές και γι' αυτό είναι ψευδεπίγραφα. Επίσης είναι ψέμα το γεγονός πως τα ευαγγέλια έχουν αντιφάσεις. Δεν ξέρω πως επικράτησε αυτός ο μύθος όμως δεν αληθεύει. Μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου. Οι περισσότεροι που το λένε αυτό δεν έχουν κάνει τον κόπο να τα διαβάσουν. Αν θυμάσαι είχε γίνει αντίστοιχη συζήτηση στο PC Master που ένας χρήστης είχε βάλει αποσπάσματα από ένα βιβλίο ενός στρατηγού που είχε τέτοιες αντιφάσεις. Όταν όμως έκατσα και εξάτασα ορισμένα από αυτά (καμιά εικοσαριά) διαπίστωσα πως επρόκειτο για τραγελαφικά πράγματα. Δηλαδή έπαιζε με τις λέξεις, χρησιμοποιούσε αποσπασματικά κομμάτια με αλλοιωμένο νόημα κτλ κτλ.
Δεν ήταν στόχος μου να αρχίσω θρησκευτική συζήτηση αλλά πίστευα πως; επρόκειτο για το παιχνίδι που βασίζεται στην ταινία. Περιμένω πάντως να το παίξει κάποιος και να μου πει εντυπώσεις.
P.S. Random Quote answer: Ναι είμαι ελληνορθόδοξος και περήφανος γι' αυτό. Αν δε σου αρέσει τότε δικό σου το πρόβλημα.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- aiRness
- Platinum Member
Σ' ευχαριστούμε που μας αποκαλύπτεις την αλήθεια για ακόμα μια φορά. Συνέλθετε...
Την συζήτηση ήθελες δεν ήθελες την άνοιξες, δεν μας ενδιαφέρει τι είσαι, τα ξαναείπαμε αυτά.
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- Nuclear
- Moderator
Gia teleytaia fora, stamata tin thriskeytiki syzitisi se ayto to thread, an se endiaferei toso perna ti sto katalilo meros tou forum, I akoma kalytera vres kapoio forum pou exei na kanei me to thema pou se endiaferei.
P.S. Eise zoo, den ksero pou skata ton eides ton fanatismo, to mono pou sou eipa einai oti oi apopseis sou peri thriskeias den exoun sxesi me ayto to forum kai os enas ek ton original idryton tou site, pou eniote me endiaferei pos paei, se parakalo na stamatiseis.
Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker
- omen
- Moderator
Αυτό το site έχει να κάνει με τα adventures και όχι με τις θρησκευτικές αντιλήψεις του καθενός!
Σε παρακαλώ πολύ μην το χαλάς με θρησκευτικούς φανατισμούς,δεν θα πείσεις κανέναν, ούτε κανένας θα σε πείσει,σωστά? Επειδή ήμουν μέλος σε κάποια forum τα οποία έγιναν μπαχαλο εξαιτίας του αναίτιου θρησκευτικού φανατισμού ,θα σε παρακαλέσω να κρατήσεις τις απόψεις σου για τον εαυτό σου,αλλιώς μόνο flame όπως είπες κι εσύ θα δημιοργηθεί και τίποτα άλλο.
Αν κάτι σε προσβάλλει απλά μην το αγοράζεις, μην κάνεις όμως κι εσύ με τον τρόπο σου προπαγάνδα για να μην το αγοράσουν και άλλοι (και δεν λέω τώρα για το συγκεκριμένο παιχνίδι,που όπως ανέφεραν τα άλλα παιδιά στην ουσία δεν έχει καμία σχέση,μιλάω γενικά).
Στο κάτω κάτω όλα τα adventures και τα παιχνίδια γενικότερα αναφέρονται σε ιστορίες φαντασίας κατά κύριο λόγο,είναι ανώφελο να κάθεσαι να ψάχνεις τη σχέση τους με την πραγματικότητα όπως εσύ τη δέχεσαι ή οποιοσδήποτε άλλος και μόνο flame θα δημιουργήσει,άσε που δεν ανήκει και σε αυτό το thread,όπως είπε και ο Nuclear.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Στο άλλο θέμα γιατί διέκρινα ένα είδος λανθάνοντα φανατισμού. Μπράβο και περήφανος! Άρα δηλαδή πέφτεις στο αμάρτημα της έπαρσης! Αλλά ξέχασα στους Χριστιανούς (μια είναι η μάζα πολλά τα παρακλάδια) επιτρέπονται όλα υπό όρους. Στους υπόλοιπους ωστόσο απαγορεύεται να μιλήσουν. (Όχι εδώ αλλά το έχω δει να γίνεται άπειρες φορές και το έχω σιχαθεί!)
Όσο για τις νηστείες μάλλον στο πέρασαν λάθος γιατί πολλές από αυτές συστάθηκαν στην εποχή του Βυζαντίου όταν υπήρχαν συμφέροντα σχετικά με την προώθηση κάποιων προιόντων αλλά και ελλείψεις ορισμένων.
Ωστόσο επειδή ούτε τότε ήμουν εκεί αλλά ούτε και δυο χιλιάδες χρόνια πριν υπήρχα για να γνωρίζω τα πάντα προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ τον τρίτο που δεν ξέρω και το επίπεδο της αντίληψης του ή της γνώσης σου για τον κόσμο αλλά και το πως κάποιοι τον χειραγώγησαν ή εκείνος χειραγώγησε για να περάσει συμφέροντα.
Ως στιγμής, με μόνη εξαίρεση ίσως τον Βουδισμό που αν θυμάμαι είναι περισσότερο φιλοσοφία παρά θρησκεία, όλες οι "θρησκείες" αποτελούν υπερσύνολα παλαιότερων δοξασιών και εμπεριέχουν βαθιές δόσεις πολιτικής από (πολλές φορές) μεταγενέστερους και χρησιμοποιούνταν ως εργαλεία χειραγώγησης ελέγχου (πλύσης εγγεφάλου) και επιβολής απόψεων. Δηλαδή όταν ο Πετράκης (ναι ο γνωστός) ήρθε στην Αθήνα και αηδίασε βλέπωντας τους Ναούς των προγόνων μας, τι έχεις να πεις? Το ότι βάλαμε ως μάζα λαού τις παρωπίδες του Χριστιανισμού και διαγράψαμε μια υπέροχη ιστοριά σκέψης και δημιουργίας που είχαμε για να δεχθούμε αυτό το Ιουδαϊκό παρακλάδι σαν θρησκεία. Καλωσορήσατε στον Σκοταδισμό (το μόνο σωστό που ειπώθηκε ποτέ ήταν το ουτοπικό περί αγαπάτε αλλήλους, και το οποίο ποτέ δεν ίσχυσε στην Χριαστιανοσύνη) των Ψαράδων, Φορομπηχτών (και τι άλλο ήταν) της Γαλιλαίας. Από την άλλη Το θα σε σκοτώσω στο όνομα του Θεού/Χριστού ακούστηκε πολλές φορές σε πέδία μαχών από ανθρώπους που μισούσαν αλλήλους και ήθελαν να πάρουν αυτό που είχαν εκείνοι για δικό τους ώφελος, αλλά το ξέχασα, ήταν Χριστιανοί! Δικαιολογούνται!
Τέλος λυπάμαι αλλά τόσο τα απόκρυφα όσο και τα εξαπλωμένα δεν τα βλέπω παρά σαν μιας μορφής ημερολόγια απλών ανθρώπων που κατανοούσαν το 1 τοις χιλίοις από όσα υπήρχαν στον κόσμο. Και οι επιστολές, και λοιπά κείμενα τι ήταν παρά γραμματάκια προς τους υπαρχηγούς των τοπικών οργανώσεων Χριστός & Σία! Αλλά δεν μπορώ καλό το franchise των Ιουδαίων, πουλάει ως σήμερα.
[Edit] Sorry παιδιά, το κόβω και εγώ, απλά με κάποια πράγματα νευριάζω πολύ.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- aiRness
- Platinum Member
Μιλήστε για το game.
- Guderian
- Elite Member
Mortal wrote: Στο άλλο θέμα γιατί διέκρινα ένα είδος λανθάνοντα φανατισμού. Μπράβο και περήφανος! Άρα δηλαδή πέφτεις στο αμάρτημα της έπαρσης! Αλλά ξέχασα στους Χριστιανούς (μια είναι η μάζα πολλά τα παρακλάδια) επιτρέπονται όλα υπό όρους. Στους υπόλοιπους ωστόσο απαγορεύεται να μιλήσουν. (Όχι εδώ αλλά το έχω δει να γίνεται άπειρες φορές και το έχω σιχαθεί!)
[Edit] Sorry παιδιά, το κόβω και εγώ, απλά με κάποια πράγματα νευριάζω πολύ.
Αυτό το είπα γιατί ο άλλος είπε λες και πρέπει να ντρέπομαι που είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Δεν είναι κακό να είσαι περήφανος, για κάτι καλό που έχεις, το κακό είναι να νομίζεις πως είσαι τέλειος. Δεν είναι αμάρτημα η περηφάνια, αμάρτημα είναι η αλαζωνεία. Θα συμφωνήσω σε αυτό που είπες, κι εμένα με αηδιάζει αυτή η κατάσταση. Και δυστυχώς τη βλέπω εδώ μέσα΄. Το αντίστροφο συμβαίνει από αυτό που λες αλλά είναι το ίδιο πράγμα. Δηλαδή στους μη χριστιανούς επιτρέπονται όλα, ενώ στους χριστιανούς όχι. Να βλέπεις να σου λένε "σκάσε" είσαι ζώο" "μη μιλάς" "πάνε στο off topic" και ταυτόχρονα να γράφουν οι ίδιοι κατεβατά για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις να προσβάλουν, και να νομίζουν πως αυτά που λένε είναι η απόλυτη αλήθεια. Κι επειδή κι εγώ με κάποια πράγματα νευριάζω πολύ, θα αφήσω εσάς τους ανώτερους εκπροσώπους της αρίας φυλής και εγώ το ζώο θα πάω αλλού να βοσκήσω και δε θα σας ξαναενοχλήσω. Φαίνεται σε λάθος φόρουμ μπήκα. Σβήστε όλες τις απαντήσεις από τη δικιά μου και κάτω, κάντε με ban και θεωρείστε πως δε γράφτηκα ποτέ. Το μόνο που διακρίνω είναι φανατισμό και άγνοια, μα το χειρότερο από όλα είναι να έχεις άποψη για θέματα που δε γνωρίζεις. Αλλά όπως είπε κάποιος σε άλλο φόρουμ "Η άποψη επί παντός επιστητού είναι όπως η κωλοτρυπίδα, όλοι έχουν από μία". Καλά να περνάτε.
- aiRness
- Platinum Member
2. Ωραία άσε μας ήσυχους, αρκετά ανεχτήκαμε τις αντιλήψεις σου, in fact μας έπριξες...
3. Δεν χρειάζεται να κλαίγεσαι...
4. Φανατικός είσαι και φαίνεσαι και ΑΝ και μιλάω απότομα εδώ μέσα ΑΛΛΑ δεν βρίζω ποτέ είσαι μέγας ηλίθιος.
ΥΓ. Το topic έληξε εδώ, αν θέλετε να πλακωθείτε για μπούρδες είτε ανοίξτε ένα topic και ταΐστε το troll ή μην γράφετε τίποτα.
- Guderian
- Elite Member
- aiRness
- Platinum Member
- Zagorin
- Spammer
Θα σας παρακαλούσα να κάνετε edit τα μυνήματά σας και να βγάλετε τους χαρακτηρισμούς. Δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα αλλά το site μιλάει για τα adventures. Γνωρίζω ότι το θέμα προκαλεί πάθος αλλά δεν είναι αυτός λόγος ώστε να καταλήξουμε σε χαρακτηρισμούς μεταξύ μας. Οπότε σας θερμοπαρακαλώ κανετε edit τα μυνήματά σας.
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς