ΑΣΧΕΤΟ: Περι μητρικης... (Help wanted!)
- Mortal
- Adventure's Advocate
Real NC wrote: Εγώ αυτό που έχω παρατηρίσει είναι ότι πολλά εμπορικά προγράμματα δεν κρατάνε τις υποσχέσεις τους, ενώ μερικά που είναι Free έχουν δυνατότητες τις οποίες ποτέ δεν τις υποσχέθηκαν, απλώς τις υλοποίησαν.
Το μόνο βέβαια, έχω βολευτεί με το avisynth και το Vdub και το ATV2000, πολύ περισσότερο απο ότι με αντίστοιχα εμπορικά ή άλλα προγράμματα που έρχονταν μαζί με τις συσκευές.
Είναι απίστευτα δύσκολη δουλειά η δημιουργία μιας διανομής. Αν σκεφτείς ότι έρχεται με χιλιάδες προγράμματα και κοστίζει λιγότερο από το Windows που έρχεται μόνο με καμιά δεκαριά προγράμματα... Είμαι πρόθυμος να δώσω τα λεφτά μου σε μια Linux διανομή, γιατί η τιμή είναι πάρα πολύ μικρότερη από ότι θα ήταν αν καθόνουν να φτιάξω το σύστημα μόνος μου (κατέβασε εσύ 5GB από το internet αν μπορείς).
Προς το παρόν μάλλον δεν θα το δοκιμάσω, ακόμη και τα 30MB των free games πονάνε. Πάντως για την δημιουργία, ναι το καταλαβαίνω. Και για ποιά προγράμματα λες στα windows, καλά θα ήταν, εδώ και τα tools πρέπει να τα αγοράσεις σε συλλογή της microsoft. Ή άλλο ανέκδοτο τα Developer Kit (300,400ΜΒ) αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μερικές λειτουργίες των API στα προγράμματα σου.
Ο καθένας όπως θέλει. Εγώ πάντως δεν νιώθω άνετα να με δουλέυει η Microsoft ψιλό γαζί και να μου λέει κι από πάνω πως θέλει το καλό μου. (Δεν τη "μισώ" τη MS, απλώς δεν την συμπαθώ.)[/quote]Βέβαια δεν θα ήταν πίσσα το σκοτάδι όπως όταν το ζήτημα έχει να κάνει με την M$ αλλά σε μερικούς απο μας αρέσει το σκοτάδι!
Μπα δεν υπάρχει λόγος ούτως ή άλλως, απλά χρησιμοποιείς το λειτουργικό της ή δεν το χρησιμοποιείς. Ή μια τρίτη περίπτωση να σε χρησιμοποιεί το λειτουργικό!
Άρης
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- aiRness
- Platinum Member
1. Real NC, απλά γράφοντας γρήγορα το 'free' μου διέφυγε.
2. Mortal, το να λες ότι 'ΑΝ προσέχεις τα windows και δεν τα ζορίσεις δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα' , είναι πολύ απλά και ξεκάρα, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, να λες ότι απλά βοηθάς έναν ήδη άρρωστο οργανισμό να επιβιώσει.
3. Mortal πάλι , μην πιστεύεις ότι 'απλά' χρησιμοποείς το OS της microsoft...Η τρίτη περίπτωση είναι και η σωστή προφανώς. (Αυτό ισχύει βέβαια για αυτούς που ασχολούνται και αγαπάνε τον χώρο της πληροφορικής).
That's it.
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- Mortal
- Adventure's Advocate
aiRness wrote: Λοιπόν 3 πράγματα :
1. Real NC, απλά γράφοντας γρήγορα το 'free' μου διέφυγε.
2. Mortal, το να λες ότι 'ΑΝ προσέχεις τα windows και δεν τα ζορίσεις δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα' , είναι πολύ απλά και ξεκάρα, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, να λες ότι απλά βοηθάς έναν ήδη άρρωστο οργανισμό να επιβιώσει.
3. Mortal πάλι , μην πιστεύεις ότι 'απλά' χρησιμοποείς το OS της microsoft...Η τρίτη περίπτωση είναι και η σωστή προφανώς. (Αυτό ισχύει βέβαια για αυτούς που ασχολούνται και αγαπάνε τον χώρο της πληροφορικής).
That's it.
Για το Free/free shared/M$Shared/open source κ.λ.π ναι τα είχα δει παλιά αλλά δεν τους έδωσα ιδιαίτερα σημασία πέρα απο τα γενικά, ως επίσης είδα το GNU license στο <!-- w --> www.virtualdub.org <!-- w -->, όπως επίσης είδα και τα link που μου έδωσες.
ok! Στο θέμα της απομυθοποίησης των λειτουργικών. Και την θέλουν αλλά όχι και μεταξύ μας. Στους απέξω που δεν ξέρουν κάν τι σημαίνει λειτουργικό και ρωτάνε τι το θέλουν χρειάζεται!
Απλά να ξεκαθαρίσω πως δεν μιλάω για baby-version windows (95/98/Me/XP) αλλά για NT4/w2k που αν τους φερθείς καλά και με λίγο σοβαρότητα θα σου φερθούν πολύ καλύτερα. Εξακριβωμένο για 6-8 χρόνια τουλάχιστον. Και επειδή έχω δει φίλους να έχουν κάνει τα install καραμελίτσες (Και βασικά αναρωτιέμαι που βρίσκουν το κουράγιο ), δεν μου αρέσει να κρατάω παραπάνω απο 20-30 παιχνίδια, 40-50 εργαλεία (audio/Video/Internet/System/security) και 2-3 office suites & όλα όσα αυτά χρειάζονται (φίλτρα, viewers, dictionaries, encyclopaedias, tools), στο σύστημα, (και κάθε δουλειά έχει το δικό της Partition, οπότε αν κάτι πάει στραβά με το NTFS (εκτός απο τον δίσκο n το MBR) να γλυτώσω ένα μέρος απο ότι δεν έχω προλάβει να πάρω backup) οπότε όπως καταλαβαίνεις μάλλον το προσέχω αρκετούτσικα, ή κοινώς με χρησιμοποιεί αρκετά.
Αλλά μην μου πεις πως και εσύ δεν παιδεύεσαι αρκετά (πέραν του προγραμματισμού) για να προσθέτεις να αφαιρείς εργαλεία, να το συντηρείς τακτικά, να κάνεις compile έναν καινούργιο πυρήνα, να βρεις drivers κ.λ.π.;
Και όταν τα windows σου λένε πρόσεχε το και εσύ δεν δίνεις σημασία, όπως το έχω κάνει παλαιότερα, τιμωρείσαι! Δεν υπάρχει υπολογιστής που να δουλεύουν τα πάντα αν δεν το ψάχνεις λίγο παραπάνω!
Άντε περιμένω να δω τι λούκι έχω να τραβήξω με και τα μακρυκέρατα το 2116 (καλά 2006 λένε αλλά ξέρεις 100πάνω 100κάτω) !!!
Αρης
- aiRness
- Platinum Member
Ένα εκπληκτικό app που αναλαμβάνει να τα κάνει όλα μόνο του (download/compile/install), άλλο να στο λέω, άλλο να το χρησιμοποείς και αυτό απλά είναι ένα παράδειγμα, ήμουν πριν το Debian χρήστης του Slackware για πολύ και καιρό που γίνονται τα installations 'δια χειρός' που επίσης δεν με ενοχλούσε τόσο (εφόσον βέβαια μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι που θα πάει στραβά), αλλά όπως είπα το θέμα είναι και philosofical.
- Mourgos
- Moderator
(και οι εγκαταστάσεις λειτουργικών δεν μου αρέσουν πολύ...καθόλου, ένα-δυο μήνες την φορά για να κάνεις finetune τα χοντρά, δεν λέει.)
Κλασσική απάντηση Windows-user, όπου πρέπει να κάνεις εγκατάσταση το λειτουργικό 5 φορές το χρόνο και reboot 10 φορές τη μέρα. Εγώ το Linux το έβαλα πριν 4 χρόνια, και δεν χρειάστηκε να το ξανακάνω εγκατάσταση. Και reboot κάνω μόνο όταν θέλω να μπω Windows να παίξω κανά παιχνίδι.
Υπερβολές μέχρι ανοησίας.Εγώ στον παλιό υπολογιστή είχα τα WinMe μαζί με τα Redhat Linux ,χωρίς συντηρήσεις και ένα κάρω ανοησίες(μα καλά πως κάνετε συντήρηση στο λειτουργικό; ),του εγκαθιστούσα ότι έβρισκα και δεν χρειάστηκε όλα αυτά τα χρόνια να κάνω ούτε ένα format στο δίσκο...και μιλάμε για περίοδο 2-3 χρόνια.Και είναι κι από τα χειρότερα λειτουργικά που έφτιαξε ο Μπίλις.Εντάξει για επανεκκινήσεις δεν το συζητώ,δύο φορές την ημέρα απαραιτήτως,αλλά στα ΧΡ και στα 2000,που έχω περασμένα στον καινούριο υπολογιστή από το καλοκαίρι,έχω χρειαστεί να κάνω ελάχιστες επανεκκινήσεις κι αυτό μόνο όταν κολλάει το CD-ROM(πονεμένη ιστορία).Και τι είναι αυτό το "σε χρησιμοποιεί το λειτουργικό";Το λειτουργικό το βάζεις για να τρέχεις κάποιες εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν,τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο,εκτός αν ασχολείσαι με τον προγραμματισμό ή τους υπολογιστές γενικότερα και θες να έχεις επίγνωση του τι και πως το κάνεις.Εγώ χρησιμοποιώ τα linux μόνο όταν ασχολούμαι με τον προγραμματισμό(τι μόνο δηλαδή ώρες ατελείωτες).Γιατί;Πρώτον γιατί δεν αναγνωρίζουν το usb modem μου οπότε την πραγματικότητα ιντερνετ την ξεχνάμε,και γιατί οι άλλες δραστηριότητες επί του υπολογιστή είναι να παίξω κανά παιχνιδάκι ,να δω κανά DVD ,να ακούσω καθόλου μουσική ,άντε να παίξω και λίγο με το autocad,πράγματα δηλαδή που γίνονται το ίδιο καλά και(και μερικά ,όπως τα παιχνίδια ,αποκλειστικά) στα παράθυρα(βαριέμαι να ξαναλλάζω γραμματοσειρά).
Υπάρχουν και πολλοί της κατηγορίας "θέλω να βοηθήσω τους άλλους γι' αυτό συμμετέχω στην ανάπτυξη open source software". ]
Δεν αντιλέγω, άλλα σκέψου ότι δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό όταν βγουν στον εργασιακό στοίβο και αρχίσουν να δουλεύουν απο 9 ως 9. Είναι ιδιαίτερα κουραστικό και οι περισσότεροι έχουν και άλλη ζωή εκτός υπολογιστών που είναι πιο απαιτητική τις περισσότερες φορές.
Ίσα ίσα.Με προσπάθειες όπως το Linux ,δεν βοηθάς μόνο τους τριγύρω σου αλλά κυρίως τον εαυτό σου.Πρώτον φτιάχνεις ένα λειτουργικό που λειτουργεί (καλός ο πλεονασμός εεεε; ) όπως θέλεις και όπως θα έπρεπε κάνοντας ευκολότερη την ζωή σου.Δεύτερον αποκτάς πραγματική γνώση του αντικειμένου που λέγεται υπολογιστής και γίνεσαι άσσος στην δουλειά σου.Προσπαθώντας μαθαίνεις κυριολεκτικά τα πάντα.Άρα μπορείς να ανταπεξέλθεις σε ότι και να σου ζητηθεί στην δουλειά σου.Τρίτον ακόμα και εντελώς πρακτικά να το δεις το πράγμα ,βοηθάει (δεόντως) στο βιογραφικό σου.Ο Λίνους μπορεί να μην κέρδισε πουλώντας το δημιούργημά του όπως άλλοι, αλλά τώρα χρυσοπληρώνεται για να παρέχει υπηρεσίες σε εταιρίες.Κι όταν και αν διαδοθεί ποτέ σε μεγάλο βαθμό το Linux και οποιαδήποτε παρόμοια προσπάθεια μάντεψε ποιον θα προτιμήσου οι (σοβαρές τουλάχιστον) εταιρίες.Συν το ότι οι περισσότεροι είναι:
Απλά είμαι πιο πολύ της software κατηγορίας:
το γράφω για την δουλειά μου, ή για το κέφι μου, έχω την άνεση να μην ζω απο αυτό, και σας το προσφέρω αν κάνει και σε εσάς για τον σκοπό που το χρησιμοποιώ και ο ίδιος. Αν σας ικανοποιήσει έχει καλώς και το χαίρομαι, ειδάλως αν αξιωθώ να το διορθώσω ή να προσθέσω δυναντότητες θα σας ενημερώσω όποτε μου δωθεί η ευκαιρία.
Παράθεση:
Και άλλο πράγμα οι εκδόσεις του Linux που κάποιος στείνει μια εταιρεία και προσθέτει και πέντε ακόμη πράγματα τα οποία συγκεκριμένα πληρώνεις και όχι το λειτουργικό το ίδιο (εδώ δεν το γνωρίζω με βεβαιότητα). Άλλα απο όσο γνωρίζω το Linux είναι free με την έννοια του δωρεάν. (Παλιά το μόνο κόστος που είχες ήταν το download.)
Είναι απίστευτα δύσκολη δουλειά η δημιουργία μιας διανομής. Αν σκεφτείς ότι έρχεται με χιλιάδες προγράμματα και κοστίζει λιγότερο από το Windows που έρχεται μόνο με καμιά δεκαριά προγράμματα... Είμαι πρόθυμος να δώσω τα λεφτά μου σε μια Linux διανομή, γιατί η τιμή είναι πάρα πολύ μικρότερη από ότι θα ήταν αν καθόνουν να φτιάξω το σύστημα μόνος μου (κατέβασε εσύ 5GB από το internet αν μπορείς).
Να 'ναι καλά η νησίδα ΚΥΤΠ στο βιολογικό του ΑΠΘ.Το μόνο κόστος είναι αυτά που θα πληρώσεις για τα άγγραφα cd που θα τους πας.
Γενικότερα οι εταιρίες που παράγουν τις διανομές δεν κερδίζουν από τις πωλήσεις αλλά από την παροχή υπηρεσιών(τεχνικών και άλλων) στις εταιρίες που χρησιμοποιούν τις διανομές τους,γιατί όπως και να το κάνουμε τα linux δεν είναι plug 'n' play.
Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
Γιατί όμως ρε γαμώτο, να είμαι ο μόνος που το βλέπει;
- aiRness
- Platinum Member
Mourgo sorry αλλά δεν με πείθουν τα επιχειρήματά σου ΕΙΔΙΚΑ για τα περί απλών διεργασιών πάνω στο Linux.
Δεν το κουράζω άλλο το θέμα εγώ, τα βασικά μου επιχειρήματα είναι παραπάνω για τα περί Free Software και Linux.
- Mourgos
- Moderator
Δεύτερον δεν παρέθεσα κανένα επιχείρημα πόσο μάλλον για απλές διαδικασίες(αν θεωρείς απλές διαδικασίες τον προγραμματισμό θα με τρελάνεις τελείως).Γεγονότα παρέθεσα τίποτα περισσότερο.Κι έτσι από περιέργεια και μόνο όσοι έχουν εγκατεστημένη κάποια διανομή των Linux ,για ποιον σκοπό την χρησιμοποιείτε; Προγραμματισμός ,internet ,λογιστικές εργασίες ...τι;
Και για να ξεκαθαρίσω τελείως την θέση μου δεν αντιλογώ με κανέναν.Είμαι και εγώ χρήστης Linux(αν και όχι ιδιαίτερα έμπειρος πρέπει να ομολογήσω) κι εξάλλου Linux και γενικότερα προγράμματα ανοιχτού κώδικα δεν χρειάζονται επιχειρήματα.Και να μην τα γουστάρεις που λέει ο λόγος παίρνεις τον κώδικα και τον τροποποιείς όπως θες ,χωρίς γκρίνιες. Δεν είναι δυνατόν να επιχειρηματολογούμε γιατί αξίζει να χρησιμοποιείς δωρεάν ,τροποποιήσιμα ,αντιγράψιμα(αν στέκει ο όρος) ,και βασικότερα ανώτερα προγράμματα από αντίστοιχα εμπορικά.Δεν επιχειρηματολογείς γιατί η γη είναι στρογγυλή, απλώς είναι.
Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
- aiRness
- Platinum Member
Τρίτον...Χρησιμοποιώ το Debian GNU/Linux για τα *πά-ντα* (programming, ,internet, multimedia, gaming, *you* name it..). Το μόνο μεμπτό στοιχείο είναι τα adventures και πάλι μόνο τα νεότερα και όχι τα oldies.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αβάσιμο είναι αυτό που λες. Επειδή όμως όπως λες δεν είσαι ιδιαίτερα έμπειρος χρήστης Linux (που προσωπικά δεν με ενοχλεί, ίσα ίσα χαίρομαι να βοηθάω), κακώς ανέφερες αυτήν την παράγραφο. Αξίζει να επιχειρηματολογούμε, εφόσον υπάρχει σωστός αντίλογος (αλλιώς ΔΕΝ πρόκειται να ασχοληθώ).Δεν είναι δυνατόν να επιχειρηματολογούμε γιατί αξίζει να χρησιμοποιείς δωρεάν ,τροποποιήσιμα ,αντιγράψιμα(αν στέκει ο όρος) ,και βασικότερα ανώτερα προγράμματα από αντίστοιχα εμπορικά.Δεν επιχειρηματολογείς γιατί η γη είναι στρογγυλή, απλώς είναι.
- Mourgos
- Moderator
Όσο για το αν πρέπει να υποστηρίζεις κάποια αυτονόητα πράγματα επίτρεψέ μου να έχω αντίθετη άποψη.Αλλά δεν έχει και σημασία.Έχεις δίκιο καλύτερα να το λήξουμε εδώ.
Καληνύχτα για σήμερα.
Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
- Mortal
- Adventure's Advocate
Mourgos wrote: Υπερβολές μέχρι ανοησίας.Εγώ στον παλιό υπολογιστή είχα τα WinMe μαζί με τα Redhat Linux ,χωρίς συντηρήσεις και ένα κάρω ανοησίες(μα καλά πως κάνετε συντήρηση στο λειτουργικό; ),του εγκαθιστούσα ότι έβρισκα και δεν χρειάστηκε όλα αυτά τα χρόνια να κάνω ούτε ένα format στο δίσκο...και μιλάμε για περίοδο 2-3 χρόνια.Και είναι κι από τα χειρότερα λειτουργικά που έφτιαξε ο Μπίλις.Εντάξει για επανεκκινήσεις δεν το συζητώ,δύο φορές την ημέρα απαραιτήτως,αλλά στα ΧΡ και στα 2000,που έχω περασμένα στον καινούριο υπολογιστή από το καλοκαίρι,έχω χρειαστεί να κάνω ελάχιστες επανεκκινήσεις κι αυτό μόνο όταν κολλάει το CD-ROM(πονεμένη ιστορία).Και τι είναι αυτό το "σε χρησιμοποιεί το λειτουργικό";Το λειτουργικό το βάζεις για να τρέχεις κάποιες εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν,τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο,εκτός αν ασχολείσαι με τον προγραμματισμό ή τους υπολογιστές γενικότερα και θες να έχεις επίγνωση του τι και πως το κάνεις.Εγώ χρησιμοποιώ τα linux μόνο όταν ασχολούμαι με τον προγραμματισμό(τι μόνο δηλαδή ώρες ατελείωτες).Γιατί;Πρώτον γιατί δεν αναγνωρίζουν το usb modem μου οπότε την πραγματικότητα ιντερνετ την ξεχνάμε,και γιατί οι άλλες δραστηριότητες επί του υπολογιστή είναι να παίξω κανά παιχνιδάκι ,να δω κανά DVD ,να ακούσω καθόλου μουσική ,άντε να παίξω και λίγο με το autocad,πράγματα δηλαδή που γίνονται το ίδιο καλά και(και μερικά ,όπως τα παιχνίδια ,αποκλειστικά) στα παράθυρα(βαριέμαι να ξαναλλάζω γραμματοσειρά).
Βασικά εγώ μιλάω πάντοτε σε σχέση και με το παρελθόν και έχω ζήσει όπως πιστεύω πολλοί απο μας την κακή περίοδο του trial & error (DOS2.1 έως DOS 6.20, Windows 3.0, 3.11, 95, 98/98SE, ME, κλπ), οπότε επειδή πλέον κουράστηκα και όταν ανοίγω τον υπολογιστή θέλω να κλείσει μόνον όταν το θελήσω ο ίδιος, και οι συσκευές του να λειτουργούν όσο καλύτερα γίνεται αποδίδοντας στο έπακρο. Αυτό έγινε μόνο και μόνο απο την μέρα που έμαθα πως "παίζεις" με το σύστημα υπό όρους, τους όρους του κατασκευαστή του και τους περιορισμούς του (αν δεν έχεις το σαράκι του προγραμματισμού για να το κόψεις και να το ράψεις με δικά σου εργαλεία στα μέτρα σου). Αν δεν κάνεις ένα defrag το τριήμερο, αν δεν έχεις το pagefile σε άλλο partition, τα internet files, τα downloads, τα emails, σε άλλο, την δουλειά που σε ενδιαφέρει σε άλλα και ούτω καθεξής διακινδυνεύεις μονίμως και δυσκολεύεις την ζωή σου. Το "χύμα" στον υπολογιστή και αν δεν κρεμάσει έχει καλώς, δεν αποτελεί λύση που με ικανοποιεί. Και, πού και πού (μεταφράζεται σε τακτά διαστήματα), πρέπει να κάνεις και ένα update στα JET, στα DLL της κάθε γλώσσας για τα προγράμματα που κυκλοφορούν, στα DotNet, κ.λ.π. να βρίσκεις τις νεώτερες εκδόσεις τους... Να βρίσκεις τα patches των παιχνιδιών που έχεις στην συλλογή σου γιατί στο μέλλον δεν θα τα βρίσκεις με την ίδια άνεση και τα κρατάς στο αρχείο σου, πληροφορίες που μπορεί να σου χρειαστούν, βασικά links στο περίπου για να έχεις ένα σημείο αναφοράς. μπλα-μπλα-μπλα.
Για να τα κάνεις όλα αυτά απαιτείται χρόνος, που μπορεί να τον έχεις, αλλά αν δεν τον έχεις υποχρεώνεσαι να τον βρείς. Πρέπει να βρείς καλά εργαλεία να ελέγχουν startup, registry, να βρίσκουν τις βασικές επιλογές των windows και να της διαφοροποιούν μέχρι να βρείς την σχετική χρυσή τομή. Εκεί λοιπόν δεν χρησιμοποιείς πραγματικά τον υπολογιστή για ψυχαγωγία αλλά σε χρησιμοποιεί σαν περιφερειακό. Σκέψου σαν να στρώνεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Πρέπει κάποια πράγματα να τα κάνεις σωστά και με την κατάλληλη σειρά απο την αρχή, ειδάλλως θα έχεις προβλήματα. Βέβαια με το internet πλέον είναι ευκολότερο, αλλά δεν μπορείς να στηρίζεσαι μονίμως στους άλλους γα τα προβλήματα σου.
Έτσι αν τα κάνεις όλα αυτά μετά παύεις να το σκέφτεσαι γιατί σου γίνονται δεύτερη φύση, και τα θεωρείς αυτονόητο. Βέβαια δεν μπορείς πλέον να βοηθήσεις εύκολα άλλους γιατί το αυτονόητο για σένα σε κάνει πιο τεμπέλη ίσως να σκεφθείς λύσεις σε προβλήματα. Ο Airness και ο Real ψάχνονται ακόμη και αυτό μου αρέσει, απλά προσωπικά δεν νοιώθω ότι έχω την θέληση να το κάνω.
Άρης
- aiRness
- Platinum Member
Make it easier, try GNU/Linux.Mortal wrote: Αν δεν κάνεις ένα defrag το τριήμερο, αν δεν έχεις το pagefile σε άλλο partition, τα internet files, τα downloads, τα emails, σε άλλο, την δουλειά που σε ενδιαφέρει σε άλλα και ούτω καθεξής διακινδυνεύεις μονίμως και δυσκολεύεις την ζωή σου.
Έγραψες τόσα για να αναφέρεις τι χρειάζεται ενα OS και τα windows συγκεκριμένα, για να μπορεί να αποδίδει σωστά και ότι χρειάζεται χρόνος για όλες αυτές (έπετρεψε μου) τις 'βλακείες'...Φαντάσου να κατανάλωνες τον χρόνο σου σε κάτι που άξιζε πραγματικά, ξέρεις τι εννόω. Τέλος λες ότι δεν έχεις την θέληση να το κάνεις...Σεβαστό, τουλάχιστο βάλε mozilla!
- Mortal
- Adventure's Advocate
aiRness wrote: Make it easier, try GNU/Linux.
Έγραψες τόσα για να αναφέρεις τι χρειάζεται ενα OS και τα windows συγκεκριμένα, για να μπορεί να αποδίδει σωστά και ότι χρειάζεται χρόνος για όλες αυτές (έπετρεψε μου) τις 'βλακείες'...Φαντάσου να κατανάλωνες τον χρόνο σου σε κάτι που άξιζε πραγματικά, ξέρεις τι εννόω. Τέλος λες ότι δεν έχεις την θέληση να το κάνεις...Σεβαστό, τουλάχιστο βάλε mozilla!
Εκεί που διαβάζω ξανά τα όσα έγραψα και με πιάνει η βαριά κατάθλιψη μου, έχεις τον τρόπο σου να τα τινάζεις όλα πάλι στον αέρα!
Δυστυχώς κάποτε για αυτές τις βλακίες (που έχεις απόλυτο δίκιο, δεν χρειάζεται να σου επιτρέπει κανείς να πεις το σωστό) αφιέρωνα τόσο πολύ χρόνο που ούτε για τις κουβέντες που κάνουμε αυτήν την περίοδο δεν είχα χρόνο, αλλά και οι 3 φίλοι που έχω έκαναν να με δουν και μήνες και με έβριζαν για αυτό (τώρα τουλάχιστον με βλέπουν 1-2 φορές το μήνα ). Τέσπα. Όντως είναι καλύτερο να τα αφιερώνεις σε κάτι που έχει πραγματική σημασία.
Όσο για το Mozzila κάτσε να βγεί απο το RC mode και να είναι σίγουρο ότι αν πας να τον κάνεις uninstall δεν θα σου "πάρει" μαζί και το μισό λειτουργικό (να μου πεις εδώ τελικά προιόντα άλλων εταιρικών το κάνουν και δεν δίνουν και λόγο ) και βλέπουμε.
Ακόμη δεν έχω ελεήσει να περάσω όλους τους δίσκους σε συρταριέρες, (έχω μόνο 5 bays και θέλω τουλάχιστον εφτά, (DVD, DVD writer, SB panel, 4 δίσκοι (3εις ενεργοί μόνιμα) και σιχαίνομαι το βάλε καλώδια, βγάλε καλώδια (καλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο θα μου πεις απο την άλλη)) οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένω μέχρι να μαζευτώ λίγο και να πάρω/βρω άλλο κουτί) ώστε να βάλω πάνω έναν απο τους παλιούς μου δίσκους για πειράματα.
Αρης
- aiRness
- Platinum Member
Το πιο...;...μαζί και το μισό λειτουργικό.
- Mortal
- Adventure's Advocate
aiRness wrote: Ε όχι δα, δεν τα τινάζω εγώ...Από αλλού ξεκινάνε όλα.
Το πιο...;...μαζί και το μισό λειτουργικό.
Καλά εντάξει, το μισό μη λειτουργικό λειτουργικό, αφήνωντας σε με κάτι που θέλει να πιστεύει πως είναι λειτουργικό! Αμαν πια πολύ το λειτουργήσαμε το θέμα, δεν μας πληρώνει και ο Βασιλάκης! Εμείς τον πληρώνουμε.
Άρης