Λογοτεχνία-Adventures

More
01 Μάι 2007 08:02 #15807 by Mortal
Replied by Mortal on topic Λογοτεχνία-Adventures
Μάλιστα, που είσαι εξαφανισμένη και εσύ κυρία μου; :-) Λοιπόν, ποιό πολύ πιστεύω πως ο Eco κάνει ορισμένες μεγαλύτερες αναφορές σε αναλογίες και σε καταστάσεις και τις βλέπει από πολλά πλαίσια. Το κακό είναι πως τις σκέφτομαι απλά κατά το διάβασμα και ακόμη πιο απλά αυξάνω ένα μετρητή (για τους προγραμματιστές θα πρέπει να θεωρηθεί φυσιολογικός ο τρόπος λειτουργίας) στα θετικά του. Κάθε βιβλίο του λειτουργεί καθαυτό τον τρόπο. Το συγκεκριμένο φυσικά το έχω διαβάσει πριν από 18 χρονάκια (περίπου) οπότε δεν μπορώ να πω και τίποτα.

Για τα Gabriel πράγματι υπάρχουν βιβλία (πρέπει να έχει αναφερθεί και παλαιότερα σε κάποια ψιλοκουβέντα σχετικά με την Jensen και τα Gabriel). Το Pilgrim πρέπει να είναι κατά πολύ παλαιότερο, με απλούστερα γραφικά (ακόμη και για τον τίτλο δεν έχω ιδέα).

Σχετικά με βιβλία και adventure θα αναφέρω ακόμη ένα που θυμήθηκα και έχω παίξει, και πρόκειται για το βιβλίο του Larry Niven, Ringworld. Πρόκειται για σειρά βιβλίων (και ο Niven έχει γράψει πολλά βιβλία), αλλά το συγκεκριμένο θυμάμαι ότι ήταν ωραίο παιχνιδάκι, και μάλιστα δεν ήσουν μόνος σου αλλά είχες περισσότερους χαρακτήρες.

Άλλα βιβλία.... Dracula φυσικά του Bram Stoker, The Time Machine του H.G.Wells και φυσικά πολλοί έχουν ασχοληθεί με τον προσφιλή σε όλους μας Jules Verne του οποίου του έχουν δώσει να καταλάβει. Φυσικά έχει γίνει παιχνίδι (και έχει αναφερθεί και εδώ πολλές φορές (αν και ποτέ δεν τον θυμάμαι) και ο Edgar Allan Poe. Ίσως και ο Stevenson να έχει βάλει το χεράκι του σαν επιρροή για πολλά με το περίφημο Νησί των Θησαυρών του.

Σε επιρροές θα μιλήσω για το Shadow Of The Comet το οποίο είναι επηρεασμένο από τον Lovecraft και δεν θυμάμαι αν προέρχεται από το Colour out of space και φυσικά από την γνωστή πόλη του Insmouth.

Αν πάρει ποτέ μπροστά η συσκευή και θυμηθώ και άλλα εδώ θα είμαι.

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Μάι 2007 11:03 #15810 by BostonLow
Replied by BostonLow on topic Λογοτεχνία-Adventures
Η σεναριογράφος του Γκάμπριελ Τζέιν Τζένσεν είχε ταλέντο στη συγγραφή (είχε γράψει τους φανταστικούς διαλόγους του KQVI). Εξελίχτηκε σε συγγραφέα μετά.

Το βιβλίο απο ότι μου είπε ο φίλος μου, μοιάζει με Walkthrough καθότι δεν προσφέρει πολλά παραπάνω

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.