Μία πρόκληση και τα παρελκόμενά της
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Aya_Brea wrote: [...]Hint? Μετά από τόσα που άκουσα περί της δυσκολίας του το έχω πάρει πατριωτικά. No hints!
No hints για το συγκεκριμένο?! Νo hints?!?!
I challenge you!!
Αν το τελειώσεις (σε εύλογο χρονικό διάστημα) χωρίς κανένα hint, δηλώνω δημοσίως πως θα παίξω μέχρι τέλους όποιο adventure επιλέξεις -ακόμη κι αν θέλω να κόψω τη φλέβα μου εξαιτίας του!! ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΗΙΝΤ, όμως!! Δε λέμε απλώς να μη δεις walkthrough. Λέμε να μην πάρεις ούτε hint!!
Nothing happens unless first a dream...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Aya
- Moderator
Ούτε ένα hint ναι, ΑΛΛΆ, δεν θα μετρήσει για hint αν σε αυτές τις ερωτήσεις που κάνει εγώ βάλω μία λέξη έτσι, και ενώ είναι η σωστή αυτός τη θέλει διαφορετικά. Έχεις παίξει το παιχνίδι υποθέτω, οπότε καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Επίσης ΑΛΛΆ, αν κερδίσω το adventure που θα παίξεις δεν θα το παίξεις με w/t. Εννοώ βήμα προς βήμα w/t ώστε να φύγει γρήγορα. Θα το παίξεις κανονικά, όπως παίζεις αυτά τα adventurάκια που παίζεις! Μην ανησυχείς, δεν θα ψάξω επίτηδες το πιο δύσκολο ή το πιο στριφνό που υπάρχει. Έχω ήδη σκεφτεί 2-3 υποψήφια.
- ikarus260
- Moderator
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
α. Εύλογο χρονικό διάστημα = 1 μήνας max (μιας κι έχεις καθημερινά χρόνο να του αφιερώσεις αυτή την εποχή)
β. Hint είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! Ακόμη και να δεις screenshots από γρίφους που έπονται!! Αν υπάρξει σημείο όπου θα παιδεύεσαι με την ορθογραφία λέξης, θα σου δώσω εγώ τη λύση και δε θα μετρήσει ως hint. Εσύ, όμως, ΔΕ θα δεις τίποτα μόνος σου στο Internet -ούτε walkthroughs, ούτε hints, ούτε forums, τί-πο-τα!! Θα παίξεις σα να έπαιζες στα '80s όπου αν κόλλαγες κάπου, κόλλαγες. Να παίξουμε τίμια -όσο γίνεται, μιας και δεν ξέρω πόσα έχεις ήδη ακούσει για τους γρίφους του συγκεκριμένου.
γ. Εννοείται πως δε θα το παίξω με το walkthrough ανά χείρας!! ΑΛΛΑ εάν διαλέξεις κάποιο με action / time sequences που θα με δυσκολέψει σε σημείο να μου σπάσει τα νεύρα (ως προς τα αντανακλαστικά), στο λέω να το ξέρεις πως θα "κλέψω" βάζοντας άλλον να μου το περάσει. Other than that, θα παίξω κι εγώ τίμια και δε θα ανατρέχω σε βοήθειες παρ' εκτός αν είμαι στα πρόθυρα να παρατήσω το παιχνίδι.
ikarus260,
Τον προκαλείς κι εσύ σημαίνει πως θα παίξουμε παρέα όποιο διαλέξει αν κατά λάθος τα καταφέρει και τελειώσει το παιχνίδι χωρίς hints? Ή θεωρητικά μόνο? Να ξέρω αν θα έχω συμπαράσταση στην περίπτωση που θα τα καταφέρει.
Σχετικά με τα nicknames:
Συνειδητοποιώ πως η φετινή συνάντηση υπήρξε εξαιρετικά επικοδομητική ως προς τα nicknames. Με άλλα λύθηκαν απορίες και με άλλα (βλέπε του ikarus260) έμαθα από πού προκύπτει που ούτε καν θα το φανταζόμουν (τον Ίκαρο τον είχα σκεφτεί, αεροπλάνα είχα σκεφτεί, λεωφορεία όμως όχι ).
- Aya
- Moderator
β. Οκ. Δεν έχω δει ή ακούσει τίποτα, πέραν του ότι θεωρούν πολλοί ότι είναι το καλύτερο και δυσκολότερο Sherlock (από τα graphic τουλάχιστον). Βλέπεις? Κάτι ξέρω που δεν κοιτάω καν review του PC Master για παιχνίδια που ξέρω ότι θα παίξω κάποια στιγμή! Και για να δεις τι τίμιος που είμαι, δεν θα πάρω τα λόγια σου "σαν να έπαιζες στα 80s" με δικηγορικό τρόπο, γιατί τότε έπαιρνα τηλ τον Τσουρινάκη και βοήθαγε!
γ. Το παιχνίδι που θα παίξεις αν κερδίσω δεν θα έχει timed sequences ή action - άλλωστε πως να έχει action ένα text adventure! (όχι αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι σίγουρα text) Μπορεί να έχει dead ends όμως! Και σχεδόν σίγουρα θα έχει deaths - όσα έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής έχουν. Δεν θα περιμένω ότι δεν θα κοιτάξεις καθόλου w/t ή hints, απλά δεν θα είναι σε συνεχή βάση ώστε να προχωράει το παιχνίδι γρήγορα. Όταν έρθει αυτή η στιγμή βλέπουμε λεπτομέρειες.
Μιλώντας για dead ends, έχει το Arsene Lupin dead ends? Ή δεν πρέπει να μάθω καν? Ρωτάω για να ξέρω ότι αν κολλήσω άσχημα απλά κόλλησα, όχι ότι χάνω το χρόνο μου σε ένα dead end.
Όσο για τον ikarus, αν θέλει να μπει στην πρόκληση, δεν θα παίξει το ίδιο παιχνίδι. Άλλο ο ένας άλλο ο άλλος. Θα σκεφτώ μέχρι τότε ποιο παιχνίδι θα πρέπει να παίξει.
- ikarus260
- Moderator
- ikarus260
- Moderator
- Aya
- Moderator
β. Οκ (και 4 ερωτήσεις που έχω περάσει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα ορθογραφικών!)
γ. Τα dead ends έχω παραδεχτεί πολλές φορές ότι ήταν η μοναδική (και πολύ μεγάλη) πληγή των adventures της παλαιάς εποχής. Και φυσικά τα απεχθάνομαι. Αλλά η δήλωση ήταν: "δηλώνω δημοσίως πως θα παίξω μέχρι τέλους όποιο adventure επιλέξεις -ακόμη κι αν θέλω να κόψω τη φλέβα μου εξαιτίας του!!" Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Όπως και με το action στοιχείο (το οποίο θα είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρχει) θα κοιτάξω να μην γίνω πολύ κακός στο συγκεκριμένο θέμα - π.χ. να σε έβαζα να παίξεις Larry 2!! Βλέπουμε όταν έρθει η στιγμή. Και δεν θα μπορούσα να σου πω από πριν, γιατί δεν μιλάμε για 1 dead end που αποφεύγεται με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά γενικά για dead ends - π.χ. ο ήρωας, όταν έχεις ξεχάσει κάτι σημαντικό, δεν θα γυρίσει να σου πει "Δεν θέλω να φύγω ακόμα γιατί κάτι έχει μείνει να κάνω" όπως γίνεται τώρα.
δ. Βασικά για dead end bug μίλαγα. Αν υπάρχει κανένα γνωστό δηλαδή στο Lupin. Ξανά, παραδέχομαι ότι αν υπάρχει 1 πράμα που τα σύγχρονα adventures έχουν καλυτερέψει σε σχέση με τα παλιά, πέραν γραφικών/ήχου, είναι ότι δεν υπάρχουν dead ends.
ε. Και δεν έχω κανέναν λόγο να cheatάρω. Καμία νίκη δεν απολαμβάνεται έτσι. Όταν θα απολαμβάνω τα καντίλια που θα κατεβάζεις για το παιχνίδι που θα παίζεις και τα γραφικά του, θα γνωρίζω ότι είναι μία απόλαυση που την κέρδισα!
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
α. 30 μέρες ημερολογιακά τότε, ώστε να μπορούμε να τις μετράμε πιο εύκολα. 10 Μαρτίου πρέπει να το έχεις ολοκληρώσει.
γ. Πράγματι είπα "όποιο adventure επιλέξεις", αλλά ούτε καν σκέφτηκα τα dead ends. Δεν υπάρχουν στον κόσμο μου!! Τέλος πάντων, θες να έχει dead ends και να μου πάρει 10 μήνες να το τελειώσω? Έστω! Θα έχω και βιωματικά επειχειρήματα πλέον για προτροπές αποφυγής ορισμένων παιχνιδιών!! Ααχ... το σκέφτομαι κι εκνευρίζομαι, όχι να το ζήσω κιόλας!! Ποιος θα με ακούει μετά...
(Θα προτιμούσα πάντως να μην έχει dead ends... [φατσούλα αγγέλου δεν έχουμε, φαντάσου την!!] )
δ. Αν θυμάμαι καλά, δεν έχει γενικά bugs το συγκεκριμένο παιχνίδι αν και της Frogwares. Εγώ είχα αντιμετωπίσει ένα προβληματάκι σε ένα σημείο κι αναγκάστηκα να φορτώσω παλιότερο save μου γιατί δε δεχόταν τη (σωστή) λύση ενός puzzle, αλλά ήταν random.
ε. Μα γι' αυτό και σου έδωσα το ανάλογο κίνητρο!! Εσύ δε χάνεις τίποτα στο συγκεκριμένο στοίχημα. Όπερ σημαίνει πως my stake είναι καθαρά για κίνητρο/πρόκληση. Οπότε, δεν αμφιβάλλω πως θα παίξεις τίμια.
Day 2 and counting!!
- Aya
- Moderator
γ. Δεν έχω σκοπό, από τη στιγμή που η συμφωνία είναι πολύ ελαφρά χρήση hints, να κάνω εντελώς σαδιστική επιλογή. Άλλωστε, είναι η μοναδική ευκαιρία να παίξεις κανά σωστό adventure, δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη! Το παιχνίδι btw δεν είναι απαραίτητο να είναι παλιό. Θα είναι ένα από τα καλύτερα adventures που έχουν περάσει, το οποίο εσύ ποτέ δεν θα έπαιζες με άλλο τρόπο. Έχω σκεφτεί παιχνίδια από το 1987 μέχρι και σήμερα.
(η μπορεί να με πιάσει η κακία και να σε βάλω να παίξεις Chrono Quest! )
ε. Δεν θα έλεγα ότι το τέλειωσα χωρίς hints ενώ είχα κοιτάξει, ακόμα κι αν δεν υπήρχε η πρόκληση. Τώρα όμως απλά δεν υπάρχει περίπτωση να κοιτάξω!
- Aya
- Moderator
90s? Δεν ασχολούμαστε με τέτοια φουτουριστικά παιχνίδια! 80s baby!!Fallen_Angel wrote: Αya,
Oh-my-God (alla Friends)!! Όλο απειλές είναι αυτό το "β"!! Πρώτα απ' όλα, το Chrono Quest δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα ακούστηκε σαν απειλή. Έπειτα, το '87 με πόνεσε ως προοπτική... ούτε καν του '90? Θα τρέχει στον υπολογιστή μου ή θα πρέπει να βρω κάποιο μνημιακό κομμάτι για να το παίξω? Και τέλος η δήλωση "Δεν έχω σκοπό να κάνω εντελώς σαδιστική επιλογή" σημαίνει πως έχει προαποφασιστεί ότι θα είναι εν μέρει τουλάχιστον σαδιστική. Ωραία, τουλάχιστον ξέρω τι να περιμένω αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του (γιατί άλλος τρόπος να το τελειώσεις μόνος σου δεν υπάρχει!! ).
Τέλος πάντων, παραμένω αισιόδοξη: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ HINTS και θα έρθεις σαν καλός ηττημένος να το δηλώσεις εδώ πέρα σε όλους!! Μουαχαχαχα...
Και ναι, δεν θα είναι εντελώς σαδιστική η επιλογή, αλλά λιγάκι ε, πρέπει να είναι. Είναι μέρος της όλης απόλαυσης!
Btw, Chrono Quest (όπως και Larry 2) είναι από τα χειρότερα όσον αφορά dead ends παιχνίδια που έχουν καταγραφεί στην ιστορία. Το CQ (I & II) είχαν βγει μόνο σε Amiga (ίσως και Atari?) και ήταν η προσπάθεια της τότε Psygnosis να μπει στον χώρο.
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Aya_Brea wrote: [...]Και ναι, δεν θα είναι εντελώς σαδιστική η επιλογή, αλλά λιγάκι ε, πρέπει να είναι. Είναι μέρος της όλης απόλαυσης! [...] Btw, Chrono Quest (όπως και Larry 2) είναι από τα χειρότερα όσον αφορά dead ends παιχνίδια που έχουν καταγραφεί στην ιστορία. [...]
Λιγάκι πρέπει να είναι? Χαχαχα... bring it on, dear!! ΑΝ -και μόνο ΑΝ- καταφέρεις να τελειώσεις το Sherlock χωρίς καμία βοήθεια!!
Πολύ χρήσιμη η συνοπτική παρουσίαση. Σε ελεύθερη μετάφραση: "Chrono Quest και Larry 2 = μακριά κι αγαπημένα!!" (για εμένα κι όχι γενικά, ασφαλώς )
- Elessar
- Team
Υπάρχουν και άλλα dead ends στο συγκεκριμένο παιχνίδι;
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- BostonLow
- Walker Survivor
You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)
- Aya
- Moderator
@Elessar: Το Larry 2 δεν έχει dead ends, ειναι dead ends! Το παιξα πριν κανά μήνα, και είχα w/t το οποίο συμβουλευόμουν κάθε φορά που συνέβαινε κάτι από όπου δεν μπορούσα να επιστρέψω, και παρόλα αυτά κατάφερα και έπεσα σε dead end! Δεν μπορώ να στα αναφέρω όλα, είναι αμέτρητα.
Ναι, ναι, νομίζω θα το διασκεδάσει η Fallen!