Μία πρόκληση και τα παρελκόμενά της
- Aya
- Moderator
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, από τα καλά των τελευταίων χρόνων, αλλά το θεωρώ μέσης δυσκολίας. Ναι, πρέπει να παραδεχτώ ότι έναν γρίφο, τον οποίο η Fallen θεωρεί τον πανδύσκολο του παιχνιδιού, τον πέρασα με μία ελαφρά δόση κωλοφαρδίας! Αλλά πέραν αυτού, μόνο 2-3 γρίφοι είχαν δυσκολία άνω του μέσου, ενώ από ένα σημείο και μετά (τη ζυγαριά στο παλάτι) το παιχνίδι έπεφτε και σε επίπεδα κατώτατης δυσκολίας - από εκείνο το σημείο και μετά έφυγε "νεράκι". Μεγάλη απογοήτευση και ο τελευταίος γρίφος ο οποίος ήταν πανεύκολος. Αλλά απολαυστικό παιχνίδι ασχέτως.
Τώρα η Fallen περιμένει την ετυμηγορία! Τι την περιμένει μετά από την θρασύτατη πρόκλησή της?! Πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά με ένα παιχνίδι όπως το Space Bar, το οποίο θα δώσει perspective του τι θα πει "Δυσκολία", ή πρέπει να δειχθεί μεγαλοψυχία και να της δωθεί κάποιο εξαιρετικό και βατό adventure το οποίο ποτέ δεν θα έπαιζε λόγω visuals? Λες να το κάνουμε με ψήφο κοινού? Μου αρέσει η ιδέα!!
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Aya_Brea wrote: [...]αλλά το θεωρώ μέσης δυσκολίας. Ναι, πρέπει να παραδεχτώ ότι έναν γρίφο, τον οποίο η Fallen θεωρεί τον πανδύσκολο του παιχνιδιού, τον πέρασα με μία ελαφρά δόση κωλοφαρδίας! [...]
Παρότι στα είπα και live, αφού το ξαναλές δημοσίως, να στα ξαναπώ κι εγώ: Δ-Ε-Ν έχεις κριτήριο. Τέλος!! Άκου μέσης δυσκολίας το Lupin!! Δεν είσαι σοβαρός!! Δ-Ε-Ν!! ._
Όσο για το γρίφο που όλοι μου περάσατε με κωλοφαρδία (είσαι ο τρίτος που το λέει αυτό) τι να πω... μόνο εγώ προφανώς έφτυσα αίμα με τα καταραμένα τα νομίσματα!!
ΥΓ: Αν επιλέξεις αηδιαστικά δύσκολο παιχνίδι, απλώς δε θα το τελειώσω χωρίς walkthrough. Ούτε μαζόχας (περαν του adventuro-δέοντος) είμαι ούτε πρόκειται να κάτσω να αναλωθώ σε έναν παράλογα δύσκολο γρίφο ενώ έχω τόσα άλλα παιχνιδάκια να παίξω. Be warned!!
Nothing happens unless first a dream...
- Aya
- Moderator
Το χουμε ξαναπεί, οι γενεές του Syberia δεν έχουν γνώση περί δυσκολίας (και δεν εννοώ την πόρτα που διασχίζεις 3 δευτερόλεπτα νωρίτερα!). Μετά το Syberia, όποιο παιχνίδι χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω από click όπου αλλάζει χρώμα ο κέρσορας αποκαλείται "δύσκολο"! Αυτό που με προβλημάτισε αρχικά (και που με άγχωσε ότι ίσως να μην έχω αρκετό χρόνο) είναι ότι ο Elessar είπε ότι είναι δύσκολο.Fallen_Angel wrote: Παρότι στα είπα και live, αφού το ξαναλές δημοσίως, να στα ξαναπώ κι εγώ: Δ-Ε-Ν έχεις κριτήριο. Τέλος!! Άκου μέσης δυσκολίας το Lupin!! Δεν είσαι σοβαρός!! Δ-Ε-Ν!! ._
Το συγκεκριμένο σημείο στον συγκεκριμένο γρίφο περνιέται αρκετά εύκολα τυχαία. Οποιοσδήποτε έχει κολλήσει και αρχίσει να κάνει τυχαία click και δοκιμές είναι πολύ πιθανό να του βγει.Όσο για το γρίφο που όλοι μου περάσατε με κωλοφαρδία (είσαι ο τρίτος που το λέει αυτό) τι να πω... μόνο εγώ προφανώς έφτυσα αίμα με τα καταραμένα τα νομίσματα!!
Όπως είπα και από mail, δεν περιμένω ότι δεν θα δεις hints, εκτός και αν γίνει ως αντίστροφη πρόκληση. Βέβαια πλέον δεν ξέρω τι σημαίνει η λέξη "δύσκολο" όταν την χρησιμοποιείς. Ένα "αηδιαστικά δύσκολο" παιχνίδι προφανώς σημαίνει ένα "δυσκολούτσικο" παιχνίδι!ΥΓ: Αν επιλέξεις αηδιαστικά δύσκολο παιχνίδι, απλώς δε θα το τελειώσω χωρίς walkthrough. Ούτε μαζόχας (περαν του adventuro-δέοντος) είμαι ούτε πρόκειται να κάτσω να αναλωθώ σε έναν παράλογα δύσκολο γρίφο ενώ έχω τόσα άλλα παιχνιδάκια να παίξω. Be warned!!
- giovanna
- Adventure's Advocate
Εαν σου δώσει να παίξεις το Space Bar πραγματικά την έχεις βάψει, αλλά δεν πρέπει να το δεχτείς γιατί έχει σκηνές που πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ γρήγορη και αυτό δεν είναι σωστό, επέμενε σε ένα καθαρόαιμο αdventure. Εγώ στο πλευρό σου για συμπαράσταση for ever and ever
- Aya
- Moderator
- odnorf
- Templar Hunter
lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->
- Aya
- Moderator
Όλοι οι άπειροι συνδυασμοί που ένας άνθρωπος στο σύμπαν είναι η πιθανότητα να λύσει τυχαία ισχύουν ξεκινώντας από τα πρώτα βήματα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ SPOILER (δεν βρίσκω spoiler tag αλλά θα το γράψω με μικρά fonts)
Όταν φτάνεις στο πέμπτο βήμα, ουσιαστικά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα νόμισμα. Αν και δεν το ξέρεις εκείνη τη στιγμή, αν δεν έχεις λύσει τον γρίφο από τα clues, και ψάχνεσαι να δεις τι πρέπει να μετακινήσεις και πως κλπ, αν τυχαία κάνεις click στο συγκεκριμένο νόμισμα ενώ δοκιμάζεις διάφορα, ο Sherlock το παίρνει και λύνεται ο γρίφος
Απλά και χωρίς μαθηματικά πανεπιστημίου.
- odnorf
- Templar Hunter
lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->
- Aya
- Moderator
- istar
- Templar Hunter
NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ
- ikarus260
- Moderator
- Aya
- Moderator
@istar: Για να είμαι ξεκάθαρος, όταν λέω μέσης δυσκολίας δεν εννοώ ότι το κάθε puzzle έφτανε μέχρι εκεί. Εννοώ ότι η ολική αίσθηση του παιχνιδιού ήταν μέσης δυσκολίας. Δεν βασίζεται δηλαδή η γενική δυσκολία του παιχνιδιού στον πιο δύσκολο γρίφο. Υπήρχαν 1-2 γρίφοι που ήταν πάνω από μέση δυσκολία.
@ikarus: Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν έχει αξία να λύνεις κάποιον γρίφο από τύχη (ή με trial & error). Αλλά άμα βγει από τύχη δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω, θα ξέρεις ποια είναι η λύση. Όσο για γνώσεις ιστορίας, στα 4 πρώτα βήματα δεν χρειαζόταν καμία γνώση ιστορίας. Απλά λογική βάσει του τι σου λένε τα clues. Στο 5ο βήμα δεν ξέρω, γιατί εκεί ήταν που τελείωσε το puzzle από τυχαίο click. Και, όπως είπα παραπάνω, το να σου βγει από τύχη έχει 1/32 πιθανότητα, πολύ πιθανό δηλαδή - ακόμα πιο πιθανό αν κλικάρεις δοκιμάζοντας πράματα.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Καταρχήν η επιλογή σου είναι παμπάλαιη ούτε κάν ξέρουμε ότι το παιγνίδι θα τρέξει σε XP, καταδεύτερον έλα μεγάλε εσύ έλυσες το γρίφο με τα νομίσματα έτσι τυχαία, οπότε εμείς τι είμαστε αναρωτιέμαι μάλλον ηλίθιοι?
- Aya
- Moderator
Ε, όχι, δεν θα πω ηλίθιο κάποιον που δεν έλυσε ένα puzzle που εγώ το έλυσα τυχαία! Βασικά δεν θα πω ηλίθιο κάποιον που δεν έλυσε κάποιο puzzle γενικά. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι, πολύ πιο σοβαροί, λόγοι που μπορείς να πεις κάποιον ηλίθιο.....giovanna wrote: @Aya_
Καταρχήν η επιλογή σου είναι παμπάλαιη ούτε κάν ξέρουμε ότι το παιγνίδι θα τρέξει σε XP, καταδεύτερον έλα μεγάλε εσύ έλυσες το γρίφο με τα νομίσματα έτσι τυχαία, οπότε εμείς τι είμαστε αναρωτιέμαι μάλλον ηλίθιοι?
Και παμπάλαιο το Space Bar? Αυτό είναι από το πιο καινούρια από όσα έχω επιλέξει! Η Fallen πάει για τρελό retro adventuring λέμε! Και το Space Bar τρέχει σε XP. Το έπαιξα πριν 3-4 χρόνια (είχα γράψει και review για την JA). Αν θυμάμαι καλά όμως, νομίζω θέλει κατέβασμα της ταχύτητας της CPU. Τέσπα, ούτως η άλλως σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω το κοινό να αποφασίσει γιατί εγώ δεν μπορώ. Όχι φυσικά ολόκληρη την απόφαση, αλλά απλά με ψηφοφορία μεταξύ των 5-6 παιχνιδιών στα οποία έχω καταλήξει.
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
***Ακολουθούν spoilers***Aya_Brea wrote: [...]Το συγκεκριμένο σημείο στον συγκεκριμένο γρίφο περνιέται αρκετά εύκολα τυχαία. Οποιοσδήποτε έχει κολλήσει και αρχίσει να κάνει τυχαία click και δοκιμές είναι πολύ πιθανό να του βγει.[...]
Προσπαθείς να με παρανοήσεις? Ποιο το νόημα να κάνεις τυχαία click σε ένα γρίφο που ζητούσε να αντικαθιστάς συγκεκριμένα νομίσματα μεταξύ τους?! Ο γρίφος δεν ευννοεί τους "δοκιμάζω-τα-πάντα-με-τα-πάντα"!! Εκτός αν εσύ διαβάζοντας το ποίημα κατάλαβες πως στην τελευταία κίνηση έπρεπε να βρεις ένα μόνο νόμισμα και να το clickάρεις και ξεκίνησες να τα clickάρεις όλα μέχρι να βρεις το σωστό. Δεν το θυμάμαι πλέον το ποίημα μιας κι έχουν περάσει μήνες που το έπαιξα το παιχνίδι, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά πως είχα φτύσει αίμα προσπαθώντας να καταλάβω το 5ο βήμα. Και προφανώς δεν είχα καταλάβει πως έπρεπε απλώς να clickάρω πάνω σε ένα μόνο νόμισμα, αλλιώς θα τα δοκίμαζα όλα κι εγώ πολύ λογικά.
***Spoilers τέλος***
Προφανώς από όσα λέμε τόσες μέρες το δικό μου "αηδιαστικά δύσκολο" είναι το δικό σου "δυσκολούτσικο". Οπότε εκτός αν δε θες να τελειώσω το παιχνίδι σε κάνα χρόνο (γιατί το λόγο μου θα τον κρατήσω και ΘΑ το τελειώσω κάποτε), διάλεξε κάτι που το κρίνεις ως μέτριας δυσκολίας για να είναι δύσκολο για εμένα.Όπως είπα και από mail, δεν περιμένω ότι δεν θα δεις hints, εκτός και αν γίνει ως αντίστροφη πρόκληση. Βέβαια πλέον δεν ξέρω τι σημαίνει η λέξη "δύσκολο" όταν την χρησιμοποιείς. Ένα "αηδιαστικά δύσκολο" παιχνίδι προφανώς σημαίνει ένα "δυσκολούτσικο" παιχνίδι!
Κι επειδή οι καλοί λογαρισαμοί κάνουν τους καλούς φίλους, να ξεκαθαρίσω πως κοιτάω walkthroughs όταν:
(α) έχω κολλήσει πέραν του δέοντος σε ένα γρίφο (που σημαίνει πως ή θα παρατήσω το παιχνίδι ή θα δω λύση)
(β) έχω προσπαθήσει λίγη ώρα ένα μουσικό γρίφο και δε μου βγαίνει (δεν έχω αυτί κι απλώς εκνευρίζομαι)
(γ) έχω προσπαθήσει λίγη ώρα μία timed sequence και δε μου βγαίνει (αρνούμαι να με κυνηγάει το ρολόι ενώ παίζω adventure, είναι προσωπικό κόλλημα)
Αν το παιχνίδι που θα επιλέξεις περιέχει οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες, δε θα πάρω hint απλώς, θα διαβάσω αναλυτικά το walkthrough σε εκείνο το σημείο.
Αυτό το "την έχεις βάψει" με ψιλοάγχωσε να πω την αλήθεια. Aλλά η επόμενη ατάκα συμπαράστασης με ηρέμησε πάλι. Αν επιλέξει κάτι σαδιστικά, θα γκρινιάζω εδώ μέσα μέχρι να με λυπηθείτε και να μου πείτε τη λύση, την οποία τυχαία θα έχω διαβάσει και δε θα φταίω που την έμαθα.giovanna wrote: Εαν σου δώσει να παίξεις το Space Bar πραγματικά την έχεις βάψει [...] Εγώ στο πλευρό σου για συμπαράσταση for ever and ever
Θα συμφωνήσω (παραδόξως!) με Aya πως δεν κρίνεται κάποιος ως ηλίθιος ή έξυπνος αναλόγως των γρίφων που λύνει χωρίς βοήθεια. Δε σου έχει τύχει να λύσεις γρήγορα ένα γρίφο που δυσκολεύει τους περισσότερους ή να κολλήσεις τραγικά σε έναν αντικειμενικά εύκολο γρίφο? Εμένα μου έχουν συμβεί και τα δύο κατ' επανάληψιν. Έχει να κάνει με τον προσωπικό τρόπο σκέψης του καθένα, με το πόσο του/της ταιριάζει ένας γρίφος, με τη φάση που βρίσκεται όσο παίζει, κ.λπ.giovanna wrote: [...]έλυσες το γρίφο με τα νομίσματα έτσι τυχαία, οπότε εμείς τι είμαστε αναρωτιέμαι μάλλον ηλίθιοι?
ΥΓ: Ααα... και just for the record, δε νοιώθω καθόλου ηλίθια που με δυσκόλεψε το συγκεκριμένο παιχνίδι! Ίσα-ίσα που λέω πως παρότι δεν είμαι ηλίθια, κόλλαγα κάθε τρεις και λίγο γενικότερα και κόλλαγα και "βάρβαρα" σε κάποιους γρίφους, με αποκορύφωμα τα νομίσματα. Που σημαίνει πως το παιχνίδι ήταν δύσκολο!! Όλοι οι δρόμοι εκεί καταλήγουν...
Nothing happens unless first a dream...