Ποια θα είναι το επόμενο adventure που θα παίξει η Fallen?

More
20 Φεβ 2009 21:51 #23469 by odnorf
Δεν θυμάμαι κάποιο τραγικό dead end στο TCB. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που το ψήφισα. (Ελπίζω να μην κάνω λάθος και ταλαιπωρώ την fallen_angel άδικα.) Ο δεύτερος λόγος για την επιλογή μου είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο (αρκετά πιο εύκολο σε σχέση με το vs lupin για παράδειγμα).

lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Φεβ 2009 22:17 #23471 by Fallen Angel
Λοιπόν, το κατέβασα ήδη από Αbandonia (διανέμεται δωρεάν πλέον). Είπα να το κάνω απευθείας install για να το ξεκινήσω σιγά-σιγά, και τσουπ γίνεται κάτι που με έκανε να αρχίσω να γελάω μετά δακρύων: με ειρωνεύεται η πρώτη οθόνη εγκατάστασης του παιχνιδιού . :lol: :lol:

Τώρα ειλικρινά θέλω να ξεκινήσω να το παίζω!! Αλλά... εχμ... δεν μπορώ!! Πώς ακριβώς γίνεται το installation?!?! Είναι ο πρώτος γρίφος που πρέπει να λύσω αυτός?!

ΥΓ: Odd, παρότι ΠΟΛΥ χαίρομαι που έκανες το συγκεκριμένο σχόλιο για το Lupin, αναμένω να πεις και τα υπόλοιπα!! :P ;)

Nothing happens unless first a dream...

More
20 Φεβ 2009 22:17 #23472 by odnorf
Μετά από απαίτηση του... κοινού θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το TCB ως inventory based adventure έχει λιγότερα αντικείμενα και σημεία για την χρήση αυτών από άλλα που κατηγορούνται ότι δεν είναι adventures, όπως... εντελώς τυχαία επιλέγω... το syberia ;) Επιπλέον, επειδή γίνεται λόγος για την διάρκεια των σύγχρονων adventures σε σχέση με τα παλαιότερα, το TCB έχει διάρκεια demo ;)

More
20 Φεβ 2009 22:51 #23474 by Aya
Κανείς δεν το πρότεινε το TCB για πανδύσκολο παιχνίδι, μην μπερδεύουμε τα πράματα! Δεν ξέρω αν είναι πιο δύσκολο από μέσης δυσκολίας, γιατί όταν το έπαιξα πριν 15+ χρόνια είχα άλλα μέτρα. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, δεν ξέρω περί διάρκειας. Τότε τα adventures έφευγαν πολύ πιο αργά απ' ότι τώρα. Όταν κάποια στιγμή το παίξω στο μέλλον θα μπορέσω να κρίνω (αφού δεν θυμάμαι τίποτα από τους γρίφους θα είναι σχεδόν σαν καινούριο)

Όσο για το intallation, κανένα από τα παιχνίδια της Sierra της εποχής δεν χρειάζεται. Απλά τρέξε το sierra.com. Αν όμως το τρέξεις κατευθείαν μπορεί να μην έχεις ήχο. Θα χρειαστεί ή VDMS ή Dosbox, κάτι που φυσικά ΚΑΘΕ adventurer πρέπει να έχει στο PC του - μιλάω φυσικά για τους γνώστες που ξέρουν τι παίζουν!

More
20 Φεβ 2009 23:06 #23476 by Fallen Angel
Το siera.com δε λειτουργεί, πετάει σφάλμα. Το installation πράγματι δε γίνεται. Οι οδηγίες που βρήκα μιλάνε για ένα αρχείο που δεν υπάρχει μες το φάκελο του παιχνιδιού... ααα, δεν ξεκινάμε καλά, καθόλου καλάαα... :evil:

Θα το ξανακατεβάσω από αλλού μπας και δω φως... αλλιώς αύριο.

ΥΓ: Δηλαδή ορίζεις ένα σύγχρονο παιχνίδι ως μέσης δυσκολίας με τα σημερινά σου δεδομένα (a.k.a. κάποια χρονάκια εμπειρίας και λιωσίματος) κι ένα παλιό ως δύσκολο με τα τότε δεδομένα (νέος κι άβγαλτος στα adventures)?! Δεν είναι πολύ "τίμια" κατηγοριοποίηση αυτή, ξέρεις... ;) :P

More
20 Φεβ 2009 23:10 #23477 by Aya
ΔΕΝ το όρισα ως δύσκολο το TCB. Δεν το θυμάμαι και ως εύκολο πάντως. Τα παλιά που ορίζω ως δυσκολότερα είναι παιχνίδια που έχω παίξει μέσα στο 2000. Άσε που από Syberia, για να μην αναφέρω και αυτό το ανεκδιήγητο Scorpio Ritual, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι ευκολότερο, ασχέτως εποχής.

Σου στέλνω το παιχνίδι σε folder που δεν θέλει installation.

More
20 Φεβ 2009 23:10 #23478 by odnorf
[Ολίγον off topic] Στο άμεσο μέλλον το scummvm θα υποστηρίζει και τα παιχνίδια SCI0 &amp; SCI1 της sierra, δηλαδή και το TCB (χρησιμοποιεί την SCI0 engine). Δεν θέλω να εμπλακώ σε συζήτηση για πραγματικούς adventurers κ.λπ. ;) απλώς ενημερωτικά αναφέρω και το συγκεκριμένο εργαλείο.

More
20 Φεβ 2009 23:29 #23479 by Fallen Angel

Aya_Brea wrote: [...]Σου στέλνω το παιχνίδι σε folder που δεν θέλει installation.

Έχεις δοκιμάσει να το τρέξεις αυτό που μου έστειλες? Δε λειτουργεί, πάλι πετάει το προηγούμενο σφάλμα:
"E:\FREEWA~1\FREEWA~1\Abandon\LAURA_~1\TCB\SIERRA>COM
The NTVDM CPU has encountered an illegal instruction.
CS:0100 IP:0346 OP:fe fe 06 e1 02 Choose 'Close' to terminate the application."

Kάνω κάτι λάθος?! UnRAR το folder, μπαίνω μέσα και click στο αρχείο "sierra.com". Σωστά? :?

More
20 Φεβ 2009 23:30 #23480 by odnorf
Συνηθισμένο μήνυμα για dos παιχνίδια. Θέλει dosbox.

More
20 Φεβ 2009 23:33 #23481 by Aya
Ναι τρέχει κανονικά σε μένα, και στο PC και στο laptop. Τρέξτο σε Dosbox. Θα λύσεις και το πρόβλημα του ήχου έτσι.

More
21 Φεβ 2009 00:10 #23482 by Fallen Angel
Πράγματι, μέσω DosBox έτρεξε απευθείας και ζήτησε το αποτύπωμα. Για να δούμε τώρα...

More
22 Φεβ 2009 11:39 #23506 by istar
Έλα ν αρχίσουν να πέφτουν και τα στοιχήματα σιγά σιγά :P :lol:
Λοιπόν πάρτε θέση παίδες, επιλέξτε στρατόπεδο ... old (games) vs new :P
Χριστίνα μαζί σου ..

(πάω να φτιάξω πανό :) )

NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ

More
22 Φεβ 2009 13:12 #23509 by Fallen Angel
Εχμ... όταν λες "μαζί σου", εννοείς πως παρότι δε σου αρέσουν κι εσένα τα oldies θα παίξεις ένα τώρα για συμπαράσταση ή απλώς πως συμφωνείς αλλά... αναίμακτα?! :lol: :lol:

Όχι, εντάξει, δεν είμαι τόσο σαδίστρια να αναγκάζω τον κόσμο να παίζει παιχνίδια που δεν τον ελκύουν απλώς και μόνο επειδή εμένα μου άρεσαν. No worries, μεταξύ μελών της παράταξης "new" υπάρχει αλληλοκατανόηση!! ;)

ΥΓ: Το παιχνίδι το έπαιξα 10 λεπτάκια όλο κι όλο τελικά (το σταμάτησα μόλις χάρηκα που κατάλαβα πώς λειτουργεί η λογική των εντολών όταν ανακάλυψα ένα μυστικό δωμάτιο), οπότε δεν έχω να πω κάτι ακόμη. Από εβδομάδα...

More
22 Φεβ 2009 13:35 #23512 by istar

Fallen_Angel wrote: Εχμ... όταν λες "μαζί σου", εννοείς πως παρότι δε σου αρέσουν κι εσένα τα oldies θα παίξεις ένα τώρα για συμπαράσταση ή απλώς πως συμφωνείς αλλά... αναίμακτα?! :lol: :lol:

Όχι, εντάξει, δεν είμαι τόσο σαδίστρια να αναγκάζω τον κόσμο να παίζει παιχνίδια που δεν τον ελκύουν απλώς και μόνο επειδή εμένα μου άρεσαν. No worries, μεταξύ μελών της παράταξης "new" υπάρχει αλληλοκατανόηση!!

Xεχε :) δε γεννηθήκαμε όλοι τοσο τολμηροί ώστε να κάνουμε τέτοιου είδους ταρζανιές .
Μπήκες στο χορό .. θα χορέψεις . Όχι μόνο για σένα αλλά και για μας [και για την φουκαριάρα τη μανούλα σου που χει ζάχαρο..]
Ε και μεις να μην ενθαρρύνουμε λίγο? :wink:

NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ

More
22 Φεβ 2009 18:43 #23516 by Elessar
Έχε υπόψιν σου πως αν κάνεις σε οποιοδήποτε αντικείμενο στην οθόνη δεξί κλικ με τον κέρσορα το πρόγραμμα θα σου πει την περιγραφή του. Αυτό σε περίπτωση που κολλήσεις μη ξέροντας με ποιο όνομα αντιλαμβάνεται ο parser μερικά αντικείμενα στον χώρο.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς