Σε πόσους αρέσει ο Stephen King???

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
26 Σεπ 2004 22:40 #2390 by Mortal
Βασικά απόψε έχει το IT του Stephen King, στο star, και μιας και είμαι ολίγον fan του συγκεκριμένου συγγραφέα (δεν το έχει καταλάβει κανείς εως τώρα :P ), θα ήθελα να μάθω ποιό από όλα τα βιβλία σου σας άρεσε περισσότερο. Προσωπικά τα έχω διαβάσει όλα εκτός του The Girl Who Loved Tom Gordon, τα τρια τελευταία του Dark Tower, και το From A Buick 8, τα οποία τα έχω αλλά δεν μπορώ να γυρίσω ούτε μια σελίδα δίχως να αρχίσω να χασμουριέμαι! :oops:

Έτσι λοιπόν ας αρχίσω, μολονότι τα βιβλία που με μύησαν στον King ήταν τα Christine, Carrie, και Skeleton Crew (συλλογή), εκείνο που μου άρεσε περισσότερο σαν στυλ και ιστορία ήταν το Pet Sematary.

Άντε περιμένω τους υπόλοιπους fans να φανούν. :wink:

[Edit]

Καλά και για όσους δεν έχουν ιδέα απο King θα σας πω μερικές ταινίες που έχουν γυριστεί μήπως και τον θυμηθείτε!

Carrie
Christine (John Carpenter)
Salems Lot
Thinner (Το έγραψε σαν Richard Bacman)
Apt Pupil (Sir Ian McKelen)
Pet Sematary
IT
The Stand
The Shining (2 εκδόσεις η μια του Κιούμπρικ με τον Jack Nicholson και η άλλη μεγάλης διάρκειας τηλεταινία του 1999-2000, με την Rebeca De Morne)
Rose Red
Dolores Clairborn (Kathy Bates)
Storm Of The Century
Secret Window
Hearts In Atlantis (Antony Hopkins)
Misery (Kathy Bates)
The Dark Half (George Romero)
The Green Mile (Tom Hanks)
The Tommyknockers
The Sleepwalkers
Tales From The Crypt (Η πρώτη ταινία)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
26 Σεπ 2004 23:04 #2391 by qrious
Insomnia για μενα αν και δεν εχω διαβασει κανενα απο τους πυργους

More
27 Σεπ 2004 03:08 #2394 by Stknightmare
Replied by Stknightmare on topic Σε πόσους αρέσει ο Stephen King???
Den tis thumamai kai apeksw exw dei to auto,alla entaksei einai kai palia tenia me palia grafika.

[url:1ivrqgyu]http://dtps.unipi.gr/users/knightmare[/url:1ivrqgyu]
"Don't be afraid of the dark,fear only what moves inside"

More
29 Σεπ 2004 15:43 #2419 by lia
Έχω δει καμιά 10αριά ταινίες του, κάποιες από αυτές εντελώς πατάτες και κάποιες άλλες πάρα πολύ ωραίες. Καλύτερη θεωρώ το Rose Red και χειρότερη μια με ένα βρυκόλακα που δε θυμάμαι τίτλο. Προχτές είδα και το Μυστικό Παράθυρο. Ούτε με ενθουσίασε αλλά ούτε και με πήρε ο ύπνος...

More
29 Σεπ 2004 17:17 #2420 by Elessar
Εαν δεν βαριεστε πηγαιντε στη διευθυνση www.cinemascope.gr/special/bios/ ... ng01.shtml
Εχω γραψει ενα αφιερωμα σε ολες τις κινηματογραφικες ταινιες που ειναι βασισμενες σε βιβλια ή διηγηματα του Stephen King.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
29 Σεπ 2004 18:01 #2422 by Mortal

Elessar wrote: Εαν δεν βαριεστε πηγαιντε στη διευθυνση www.cinemascope.gr/special/bios/ ... ng01.shtml
Εχω γραψει ενα αφιερωμα σε ολες τις κινηματογραφικες ταινιες που ειναι βασισμενες σε βιβλια ή διηγηματα του Stephen King.

Μπράβο!!! Μπράβο Elessar συγχαρητήρια. Μολονότι έχω δει σχεδόν τα πάντα (όπως και διαβάσει) απο King ποτέ δεν κάθισα να γράψω έναν τόσο ολοκληρωμένο άρθρο! Πάντα τέτοια.

Αλλά το Night Flier ήταν για μείον στα αστεράκια, και το Apt Pupil ήθελε ακόμη κανα δυο (O Sir Ian McKellen είναι θεός! Όπου και να παίξει κάνει τον ρόλο να έχει σημασία και αξία).

Και καλή αξιολόγηση για το Dolores Clairborne, η Kathy Bates ήταν ανώτερη ακόμη και απο τον ρόλο της στο Misery.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
29 Σεπ 2004 18:07 #2423 by Mortal

lia wrote: Έχω δει καμιά 10αριά ταινίες του, κάποιες από αυτές εντελώς πατάτες και κάποιες άλλες πάρα πολύ ωραίες. Καλύτερη θεωρώ το Rose Red και χειρότερη μια με ένα βρυκόλακα που δε θυμάμαι τίτλο. Προχτές είδα και το Μυστικό Παράθυρο. Ούτε με ενθουσίασε αλλά ούτε και με πήρε ο ύπνος...

Λια αναφέρεσαι στο Salem's lot ή στο Night Flier? Αν είναι το δεύτερο όντως ήταν ανόητο, υπερβολικά, το πρώτο πάλι υπήρξε μια πολύ μέτρια ταινία (φθηνή παραγωγή) αλλά το βιβλίο ήταν εξαιρετικό. Αν θυμάμαι καλά είναι με έναν συγγραφέα ο οποίος επιστρέφει στην γενέτειρα του και μπλέκεται σε μια πολύ ιδιόρυθμη ιστορία με ένα βρυκόλακα.

More
30 Σεπ 2004 00:19 #2431 by lia

Mortal wrote: Λια αναφέρεσαι στο Salem's lot ή στο Night Flier? Αν είναι το δεύτερο όντως ήταν ανόητο, υπερβολικά, το πρώτο πάλι υπήρξε μια πολύ μέτρια ταινία (φθηνή παραγωγή) αλλά το βιβλίο ήταν εξαιρετικό. Αν θυμάμαι καλά είναι με έναν συγγραφέα ο οποίος επιστρέφει στην γενέτειρα του και μπλέκεται σε μια πολύ ιδιόρυθμη ιστορία με ένα βρυκόλακα.

To Sleepwalkers ήταν.

More
30 Σεπ 2004 01:34 #2432 by Elessar
Thanx Mortal!!

Οντως, το Salem's Lot (πληρης τιτλος Return to Salem's Lot) ειναι απο τις χειροτερες ταινιες που εχω δει ποτε στη ζωη μου!!! Απιστευτο σκουπιδι. Μπροστα του το "Οταν οι ροδες χορευουν" (ελληνικο μιουζικαλ-δραμα, και οποιον παρει ο χαρος, με Γαρδελη-Παναγοπουλου) μοιαζει με υπερπαραγωγη!!!

More
01 Νοε 2004 11:45 #2963 by MikeR1925
kai liga les.....apisteyto xali...

Kai to periergo einai oti vasizetai se ena apisteyto vivlio...
giati to vivlio einai isws to kalitero tou King se ayti tin katigoria...
krima..

kati akoustike oti tha vgei nea tainia gia to salem's lot...
to senario tha to grapsei o idios o King kai mallon tha einai se morfi seiras ...
kati allo paremferes tha vgei kai gia ton ifantokosmo tou barker (opoios dent exei diavasei xanei)..mono pou edw ta pragmata einai kapoios pio sovara....tin paragwgi tha tin kanei to BBC kai to badget einai arketa megalo

More
01 Νοε 2004 15:10 #2965 by Elessar
Το Salem's Lot έχει ήδη γυριστεί σε μορφή τηλ. σειράς (νομίζω παράγωγη BBC το 1979) αλλά πλέον είναι αδύνατον να το εντοπίσεις.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες ότι σκέφτονται να το ξαναγυρίσουν. Έχεις κανένα link;

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
01 Νοε 2004 20:06 #2968 by Mortal

MikeR1925 wrote: kai liga les.....apisteyto xali...

Kai to periergo einai oti vasizetai se ena apisteyto vivlio...
giati to vivlio einai isws to kalitero tou King se ayti tin katigoria...
krima..

kati akoustike oti tha vgei nea tainia gia to salem's lot...
to senario tha to grapsei o idios o King kai mallon tha einai se morfi seiras ...
kati allo paremferes tha vgei kai gia ton ifantokosmo tou barker (opoios dent exei diavasei xanei)..mono pou edw ta pragmata einai kapoios pio sovara....tin paragwgi tha tin kanei to BBC kai to badget einai arketa megalo

Το βιβλίο ήταν όντως ιδιαίτερα καλό και είναι κρίμα που η μεταφορά του ήταν τόσο φθηνιάρικη. Δυστυχώς όλα τα έργα του Stephen King είχαν αρκετά κακή μεταχείρηση όσων αφορά τις τηλεοπτικές τους μεταφορές. Για το Salem's Lot σε σειρά είχα ακούσει και εγώ αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ. Θα προσπαθήσω να το κοιτάξω κάποια στιγμή και να σας ενημερώσω. Το τελευταίο πάντως που θυμάμαι ήταν μια μεταφορά του Lars Von Triers ονόματι Kingdom, το οποίο έχει αναλάβει ο Stephen King να κάνει την μεταφορά στο Maine και σε ένα περίεργο νοσοκομείο με σκοτεινό παρελθόν.

Τώρα για τον Υφαντόκοσμο που το πέτυχες το καλό το νέο;;;; Όχι απλώς ενδιαφέρον! :D

More
01 Νοε 2004 23:19 #2971 by Elessar
Δεν έχεις δίκιο για τις τηλεοπτικές σειρές....
Τα IT, The Stand ήταν τηλεοπτικές σειρές και ήταν πάρα πολύ αξιόλογα. Εμ, στο εξωτερικό τις γυρίζουν και με κεφάλαια και με φροντίδα. Όχι όπως εδώ που είναι όλες τις πλάκας παραγωγές!!

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Νοε 2004 00:04 #2972 by Mortal
Βασικά Elessar καλώς ή κακώς τα βιβλία του King με ελάχιστες εξαιρέσεις είχαν καλές μεταφορές στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Είτε τα ανέλαβαν καρμίρηδες παραγωγοί, με κακόγουστο διευθυντή φωτογραφίας, και σκηνοθέτη από την κάτω κολοπετινίτσα. :wink: Τα μόνα που θα θεωρούσα πιο αξιοπρεπείς δουλειές ήταν τα Dolores Clairborne, The Dark Half, Christine, Carrie, Cubrick's Shining, το Pet Sematary (με πολλές επιφυλάξεις) και το Misery, το Stand (με τις ίδιες ή και περισσότερες επιφυλάξεις), και το Green Mille (τουλάχιστον από όσα θυμάμαι άμμεσα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη). Το Firestarter (το πρώτο) και το Deadzone μόνο αν νερώσω αρκετά το κρασί μου! :twisted:

Αν θέλεις τις καθαρές αποτυχίες, φθηνιάρικες ως το κόκκαλο με "γυφτέ-τσαντιρέ" σκηνοθεσία, φωτογραφία, και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που απαρτίζουν μια ταινία, ήταν τα Langoliers, Night Flier, Rose Red, Tommyknockers, Needfull Things (Και ο Max Von Sydow κάνει λάθη επιλογών), Firestarter II, It.

More
02 Νοε 2004 00:23 #2973 by qrious

Mortal wrote: Βασικά Elessar καλώς ή κακώς τα βιβλία του King με ελάχιστες εξαιρέσεις είχαν καλές μεταφορές στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Είτε τα ανέλαβαν καρμίρηδες παραγωγοί, με κακόγουστο διευθυντή φωτογραφίας, και σκηνοθέτη από την κάτω κολοπετινίτσα. :wink: Τα μόνα που θα θεωρούσα πιο αξιοπρεπείς δουλειές ήταν τα Dolores Clairborne, The Dark Half, Christine, Carrie, Cubrick's Shining, το Pet Sematary (με πολλές επιφυλάξεις) και το Misery, το Stand (με τις ίδιες ή και περισσότερες επιφυλάξεις), και το Green Mille (τουλάχιστον από όσα θυμάμαι άμμεσα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη). Το Firestarter (το πρώτο) και το Deadzone μόνο αν νερώσω αρκετά το κρασί μου! :twisted:

Αν θέλεις τις καθαρές αποτυχίες, φθηνιάρικες ως το κόκκαλο με "γυφτέ-τσαντιρέ" σκηνοθεσία, φωτογραφία, και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που απαρτίζουν μια ταινία, ήταν τα Langoliers, Night Flier, Rose Red, Tommyknockers, Needfull Things (Και ο Max Von Sydow κάνει λάθη επιλογών), Firestarter II, It.

καταρχας ξεχασες το shawnshank redemption που αν δεν κανω λαθος ηταν κ υποψηφιο για oscar.
το langoliers για μενα ειχε πολυ καλη ατμοσφαιρα αν κ ειχε χαλια εφφε.