Άνθρωπος και οικοσύστημα

More
27 Σεπ 2012 09:08 #39800 by crocark

Constantine_R wrote: Ότι γράφω είναι προσωπικές γνώμες επηρεασμένες από το χαρακτήρα μου και τις γνώσεις μου.

Το ίδιο κι από 'δω. Κι ας φαίνεται κάποιες φορές κάτι διαφορετικό. Σα συζήτηση το βλ΄πεω και κάποια πράγματα τα λέω για πλάκα.

Constantine_R wrote: Δεν είναι απλά "για να μη χρειάζεται να τα λέμε κάθε φορά όλα από την αρχή".

Προφανώς, αλλά εδώ αυτήν τους την ιδιότητα ήθελα να χρησιμοποιήσω για συντομία. Άλλωστε δεν έχω διάθεση - ούτε και δυνατότητα προφανώς - να καταρρίψω οποιοδήποτε οικοδόμημα.

Constantine_R wrote: Τους παρουσιάζεις σαν χαρτογιακάδες, χαμάληδες των υπολοίπων,

Με την καμία. Απλά λέω ότι οι άλλοι έχουν πιο πολλή φαντασία.

Constantine_R wrote: Η Μαθηματική (Φιλοσοφική αν θες) σκέψη μια χαρά μπορεί να "σταθεί" μόνη της.

Σα σκέψη φυσικά. Σα φιλοσοφική σκέψη, δε βλέπω τον τρόπο.

Constantine_R wrote: Πάρε τα Μαθηματικά από τους υπόλοιπους και θα κλάψουν μανούλες.

Προφανώς, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα υπερασπίζεσαι. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος :)

Constantine_R wrote: Εξάλλου ο μεγαλύτερος επιστήμονας όλων των εποχών, ο Gauss, μαθηματικός ήταν.

Μπα! Για πες. Από που προκύπτει αυτό;

Constantine_R wrote: Εσύ όμως θεωρείς ότι οι μη υποστηρικτές της ΑΑ ( ) είναι εξ ορισμού από το "σωρό"! Κάτσε ρε φίλε, μόνο οι "δικοί" σου είναι οι καλοί;

Ρε συ ... Πλάκα κάνω σε μερικά. Μην τα παίρνεις της μετρητής όλα. Η συζήτηση για μένα δεν μπορεί να έχει τέλος. Το αντικείμενό της αγγίζει άλλες σφαίρες, μη αποδείξιμες. Πράγματα για τα οποία δεν μπορείς να αλλάξεις τη γνώμη του άλλου (και γι' αυτό άλλωστε δε θα μπορούσε να είναι αυτός ο σκοπός μου, που λέγαμε παραπάνω). Μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα δεις στο χαρτί, σε πείραμα κλπ. Είτε τα πιστεύεις, είτε όχι. Μπορεί κάποια στιγμή κάποιος στη ζωή του ν' αλλάξει στρατόπεδο, αλλά δε θα μπορεί να πει στους άλλους για τι το έκανε και να τους πείσει γι' αυτό :wink:

Θυμίζω για τι μιλάμε. Για την ΑΑ. Η ΑΑ παραπέμπει σε ορισμένα πράγματα ...

Άρα δεν κάνω πλάκα για το ότι μου πάει σαν αρχή, αλλά κάνω πλάκα σ' όλα τ' άλλα. Αυτό που λες ως κλισέ, το θεώρησα "εσωτερικού τύπου" αστείο. Πως αλλιώς να το πω; :? :lol:

Constantine_R wrote: Εξάλλου, πίστεψέ με, πολλές φορές ο "σωρός" έγινε ο αφανής ήρωας που έσωσε τον κ%^$ της μεγαλοφυΐας. Όλα μια αλυσίδα είναι.

Σε πιστεύω, αλλά άσε με λίγο να γενικεύσω. Ξέρεις, αν κάνεις μερικές μεγάλες εκλαϊκευμένες γενικεύσεις, ο σωρός είναι αυτοί που δέχονται την ΑΑ. Μπορώ και να σου τους υπολογίσω. Θα 'ναι ίσα με 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι :wink: Οπότε αυτομάτως οι άλλοι που δεν τη δέχονται γίνονται οι λίγοι κι οι εκλεκτοί :wink:

Σοβαρά. Σίγουρα δε λέω ότι κάποιοι είναι ο σωρός. Με τίποτα. Ο καθένας από το μετερίζι του. Απλά με βάση τα δικά μου στατιστικά, οι ευεργέτες συνήθως ήταν στην από 'δω πλευρά :) Μπορεί να 'ναι και σύμπτωση απλώς ή φυσικά να κάνω λάθος.

Constantine_R wrote: Ευτυχώς δεν υπάρχει κανένας που να είναι προσκολλημένος μόνο σε φιλοσοφικές έννοιες...

Ευτυχέστατα, μόνο που δε νομίζω ότι αυτό θα ήταν πρόβλημα της επιστήμης. Κι αυτό που λέω τώρα είναι πολύ σοβαρό. Τι καλά που θα ήταν να ήταν πιο πολλοί σχετικοί με το φιλοσοφικό κομμάτι! Πόσα δεινά θα είχαμε γλιτώσει ... Αλλά εδώ θα πάμε στην ηθική της επιστήμης κι είναι ένα άλλο, ακόμη μεγαλύτερο θέμα.

:rolleyes: Τελευταίο:

Constantine_R wrote: crocark έγραψε:
Κοίτα τώρα. Αντί να σου βγάλω εκείνη τη φωτογραφία με τα adventures, θα σου βγάλω μια με τη βιβλιοθήκη μου (καμιά σαρανταριά δηλαδή ...) και θα δεις τη σχέση μου με τη φιλοσοφία και θα καταλάβεις γιατί αυτά που μου λες μου φαίνονται οικεία. Όλα.

Α, ρε Κώστα ... Από αυτά που λες παρακάτω, καταλαβαίνω ότι νόμισες ότι καμαρώνω για τα βιβλία μου. Δε χρειάζεται να βγάλω σαράντα φωτογραφίες για να σου τα δείξω. Σαράντα φωτογραφίες χρειάζεται για να δει της βιβλιοθήκη την ίδια. Πως το λένε; Το έπιπλο. Είναι έλατο. Όχι πολύ καλά τριμμένο, γιατί ... έλεος ... Περασμένο με λάδι σε χρώμα φουντουκί, σαν της Μερέντας, κι από πάνω με βερνίκι νερού, ακρυλικής βάσης και "σατινέ" (ματ θα μπορούσαμε να πούμε, αν και όχι ακριβώς ...) υφής. Η σκόνη που έχει εγκλωβιστεί κατά τη βαφή δένει αρμονικά με το σύνολο (όπως κι αυτή από το ελλιπές ξεσκόνισμα ...) κι ακόμη κι αν δεν έχει την επιθυμητή αντοχή, δίνει μια καλή συνολική εικόνα :wink:

ΥΓ εντός θέματος (ας πούμε). Πέτυχα στο τέλος της μια συζήτηση της Φλέσσα προχθές με έναν Έλληνα καθηγητή φυσικής στη ΝΥ αν κατάλαβα καλά. Επειδή το έχασα το πιο πολύ, δεν ξέρω ούτε ποιος ήταν (λυπάμαι πραγματικά) ούτε κατάλαβα πλήρως ακόμη και το λίγο που πρόλαβα. Πάντως μερικές ενδιαφέρουσες απόψεις του, με έκαναν ν' αναρωτηθώ για την άποψή του σε σχέση με την ΑΑ και - ήθελα, δεν ήθελα - σε σκεφτόμουν βραδιάτικα ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar Topic Author
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
27 Σεπ 2012 09:25 #39802 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Άνθρωπος και οικοσύστημα

crocark wrote: ...νόμισες ότι καμαρώνω για τα βιβλία μου. Δε χρειάζεται να βγάλω σαράντα φωτογραφίες για να σου τα δείξω.

Και γιατί βρε φίλε να μην καμαρώνεις για τα βιβλία σου; Το βρίσκω απολύτως θεμιτό, όπως άλλοι καμαρώνουν για τη συλλογή γραμματοσήμων τους, τις κατασκευές μοντελισμού που έχουν φτιάξει ή τις συλλογές τους από PC Games. Για να μην πω ότι προσωπικά θεωρώ τα βιβλία πολύ πιο σοβαρό λόγο να καμαρώνει κάποιος.

More
27 Σεπ 2012 09:45 #39805 by crocark
Ααααα, εγώ φίλε, τα βιβλία μου τ' αγαπάω, τα εκτιμάω, αλλά για τη βιβλιοθήκη καμαρώνω περισσότερο. Κι ακόμα περισσότερο για τις μοντελιστικές μου κατασκευές. Αλλά αν του έδειχνα φωτογραφίες της βιβλιοθήκης, θα καταλάβαινε και τι διαβάζω. Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κατεβάσω τα βιβλία για να του δείξω το έπιπλο. Αν ήταν έτσι ... θα την ξεσκόνιζα κιόλας :lol: :lol: :lol:

Ας γελάσουμε και λίγο γιατί πρωί - πρωί μου ανεβάσατε την πίεση πάλι ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Σεπ 2012 11:18 #39810 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Άνθρωπος και οικοσύστημα

crocark wrote: Ρε συ ... Πλάκα κάνω σε μερικά. Μην τα παίρνεις της μετρητής όλα.

Τι να κάνω ρε φίλε; γραπτός λόγος είναι, βάλε εκεί καμιά φατσούλα να συνεννοηθούμε!! :lol:
(Είπα και εγώ....)

crocark wrote: Η συζήτηση για μένα δεν μπορεί να έχει τέλος.

Αν καταφέρναμε να τελειώσουμε μια τέτοια συζήτηση τότε θα μοιραζόμουν και εγώ το Crocίδειο Νόμπελ... :lol:

crocark wrote: Είτε τα πιστεύεις, είτε όχι.

Ακριβώς...

crocark wrote: Προφανώς, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα υπερασπίζεσαι.

Δεν τα υπερασπίζομαι, είναι γεγονός. Εσύ δεν καταλαβαίνω γιατί τα υποβιβάζεις;

crocark wrote: Σε πιστεύω, αλλά άσε με λίγο να γενικεύσω. Ξέρεις, αν κάνεις μερικές μεγάλες εκλαϊκευμένες γενικεύσεις, ο σωρός είναι αυτοί που δέχονται την ΑΑ. Μπορώ και να σου τους υπολογίσω. Θα 'ναι ίσα με 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι :wink: Οπότε αυτομάτως οι άλλοι που δεν τη δέχονται γίνονται οι λίγοι κι οι εκλεκτοί :wink:

Μάλλον παρανόησες, έγραψα:

Constantine_R wrote: έτσι ξεχωρίζουν οι ευεργέτες της Ανθρωπότητας από το σωρό των ιδιοφυών επιστημών.

Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τέτοιο όρο να περιγράψω γενικά έναν πληθυσμό γιατί όπως λες και εσύ:

crocark wrote: Ο καθένας από το μετερίζι του.

αντίθετα με μεγάλη μου χαρά μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη για να κάνω σούμα το 80% των καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (που ξέρω) που αν τους συγκρίνεις με άλλους συναδέλφους τους είναι νηπιαγωγείο. :twisted:
Επίσης, να χαρείς, κάποτε τα 7 δις (που δεν ήταν τόσα τότε) πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη. Μη πιάσουμε αυτή τη κουβέντα γιατί εκτός από τους "εκλεκτούς" (τρομάρα τους) υπάρχουν και οι """""""θεματοφύλακες της γνώσης, των ηθών, των εθνών κτλ κτλ"""""" (πολλά αποσιωπητικά γιατί είναι ειρωνικό προς αυτούς έτσι;; :wink: ).

Πάντως (μπας και γίνει καμιά παύση) δεν με έχεις καταλάβει καλά (εγώ φταίω για αυτό). Δεν μου αρέσουν ότι η απόψεις ότι το Σύμπαν είναι μια τυχαία συγκυρία, τις βρίσκω πολλή χοντροκομμένες, άγευστες και ανέραστες. Θεωρώ μεγάλη μπούρδα (πιστεύει κάποιος ή όχι δεν έχει σημασία) τη κουβέντα του Χώκινγκ ότι αφού το Σύμπαν δεν έχει συνοριακές συνθήκες άρα δεν υπάρχει και Θεός, λες και ο Θεός εξαρτάται από σύνορα... Όταν ο πατέρας μου ήταν φοιτητής, ο καθηγητής του (μαθηματικός :wink: ) τους έλεγε: "Ακόμα και αν το Σύμπαν φτιάχτηκε στην Τύχη, τότε πρέπει να γράφουμε την Τύχη με κεφαλαίο Τ", να μια ωραία σκέψη... :) Μου αρέσει ο Κόσμος να έχει κάποιο "σκοπό", τη πολυπλοκότητα, τη Ζωή, ότι θες....
Εκεί που αντιδράω είναι στην ιδέα ότι το Σύμπαν φτιάχτηκε ΓΙΑ εμάς, τον άνθρωπο, λες και είμαστε τα παιδιά του Ιλούβαταρ :wink: . Δηλαδή άλλη νοήμων ζωή δεν υπάρχει να θαυμάσει το Σύμπαν; τόση ύλη μόνο και μόνο για να καταλήξει σε εμάς; μπορεί να κάνει και καλύτερη δουλεία πιστεύω... :lol: Και τα ζωάκια; γιατί αυτά δεν θαυμάζουν και τιμούν το περιβάλλον τους με τον τρόπο τους; (όταν σου βουτάν τα καλύτερα καρύδια ποιος είναι τότε ο πιο έξυπνος :mrgreen: ) πρέπει να πληρούν τα δικά μας κριτήρια αισθητικής; :lol: Καμιά φορά ξεχνάμε και εμείς τα ζωώδης μας ένστικτα...

crocark wrote: ... Από αυτά που λες παρακάτω, καταλαβαίνω ότι νόμισες ότι καμαρώνω για τα βιβλία μου.

:lol: :lol:
Σοβαρά ούτε που μου πέρασε από το μυαλό. Βρήκα πάτημα για να εξηγηθώ, απλά. Όπως λέει και ο Castle πάντως δεν βρίσκω κάτι το κακό να καμαρώνεις αν θες.

crocark wrote: Όχι πολύ καλά τριμμένο, γιατί ... έλεος ... Περασμένο με λάδι σε χρώμα φουντουκί, σαν της Μερέντας, κι από πάνω με βερνίκι νερού, ακρυλικής βάσης και "σατινέ" (ματ θα μπορούσαμε να πούμε, αν και όχι ακριβώς ...) υφής. Η σκόνη που έχει εγκλωβιστεί κατά τη βαφή δένει αρμονικά με το σύνολο (όπως κι αυτή από το ελλιπές ξεσκόνισμα ...) κι ακόμη κι αν δεν έχει την επιθυμητή αντοχή, δίνει μια καλή συνολική εικόνα

Μια τίμια δουλειά φαντάζομαι, μπορούσες και καλύτερα αλλά πλέον ο δάσκαλος σε έχει βάλει στο σωστό δρόμο... :mrgreen: :mrgreen:

crocark wrote: Ας γελάσουμε και λίγο γιατί πρωί - πρωί μου ανεβάσατε την πίεση πάλι ...

Αν ανεβαίνει από το γέλιο κάνει καλό. Από τα νεύρα είναι η κακή... :D

Edit: Στο 666ο μου post μίλησα για το Θεό..... μου κάνουν πλάκα μου φαίνεται... :mrgreen:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”