Asterix & Obelix (cartoons)

• aiRness
  • Topic Author
  • Platinum Member
  • Platinum Member
More
17 Ιουλ 2005 02:00 #5410 by aiRness
Asterix & Obelix (cartoons) was created by aiRness
Έψαχνα καιρό τις ταινίες `Asterix & Obelix' με γαλλικό audio. Όλα καλά μέχρι εδώ αφού έχω καταφέρει να τις βρω όλες. Τώρα το πρόβλημα είναι οι υπότιτλοι. Μπορώ κάλλιστα να νοικιάσω και τα dvd (που παρεπιπτόντως όσα βρήκα ήταν μόνο με ελληνικό και αγγλικό audio) και να ripparo από εκεί τα subs. Όμως θα ήθελα κάτι πιο οικονομικό αν γίνεται. Αν κάποιος έχει υπότιτλους από τις ταινίες-cartoons τους υπότιτλους, αγγλικούς ή ελληνικούς δεν με ενδιαφέρει ή αν γνωρίζει σημείο για downloading ας απαντήσει.

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Visitor
  • Visitor
17 Ιουλ 2005 18:56 #5415 by
Replied by on topic Asterix & Obelix (cartoons)
Χαίρομαι πολύ που βρίσκω κι άλλον έναν fan του αγαπημένου μου cartoon!
Το ίδιο ακριβώς με σένα aiRness έκανα κι εγώ πριν από κάτι μήνες και τελικά κατάφερα να βρω 5 επεισόδια. Τα

1. Asterix et Cleopatre.
2. Asterix et la surprise de Cesar.
3. Asterix et le coup du menhir.
4. Asterix le Gaulois.
5. Les Douze travaux d'Asterix.

Μήπως υπάρχει κάποιο που μου ξέφυγε; Εσύ ποια βρήκες;

Τώρα στο θέμα των υποτίτλων.
Για το 1. έχω τους αυθεντικούς υπότιτλους, ριπαρισμένους από ένα DVD που έδινε μια εφημερίδα αρκετό καιρό πριν. Θυμάμαι μόλις είδα την προσφορά είχα ενθουσιαστεί και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην χάσω ούτε ένα. Μόλις όμως πήρα το πρώτο DVD και είδα ότι είχε μόνο ελληνικό και αγγλικό ήχο... Τρομερή απογοήτευση!
Τους υπόλοιπους τους βρήκα σε διάφορα site (για τους ελληνικούς μιλάω πάντα) και είναι αρκετά καλοί, εκτός απ'αυτούς για το 3.

Ευχαρίστως να στους στείλω, αλλά μιας και δεν υπάρχει απ'ότι βλέπω επιλογή στο forum για συνημμένα, περιμένω πρόταση για το πώς.
Δυστυχώς επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός δεν θυμάμαι πού βρήκα ποιούς, για να σου δώσω τις διευθύνσεις. Η μόνη διεύθυνση που θυμάμαι είναι αυτή . Απ'ότι βλέπω έχει υπότιτλους τουλάχιστον για τα 3 από τα 5, αλλά δεν ξέρω την ποιότητά τους, εκτός απ'αυτούς με την ονομασία Asterix et Cleopatre (Cartoon), που τους έχω ανεβάσει εγώ και είναι οι ριπαρισμένοι που αναφέρω πιο πάνω.

Good Luck! An Asterix fan!

• aiRness
  • Topic Author
  • Platinum Member
  • Platinum Member
More
18 Ιουλ 2005 00:24 #5416 by aiRness
Replied by aiRness on topic Asterix & Obelix (cartoons)
Οι μόνοι υποτιτλοι που έχω αυτή τη στιγμή είναι το επεισόδιο με τους βρετανούς. Θα κοιτάξω και αυτά που αναφέρεις. Λείπουν νομίζω 1 ή 2 ακόμα ταινίες.
Τους υπότιτλους αν θες στείλτους στο akis at member.fsf.org. Τα λέμε και μέσο mail αν είναι.

• Visitor
  • Visitor
18 Ιουλ 2005 19:40 #5429 by

aiRness wrote: Λείπουν νομίζω 1 ή 2 ακόμα ταινίες.

Έχεις δίκαιο. Λείπουν οι Βρετανοί. Αυτούς τους ξέχασα, γιατί μιας και τους έχω σε βιντεοκασσέτα από παλιά, δεν τους κατέβασα. Άλλη;

ΥΓ. Έχεις email. :)

• aiRness
  • Topic Author
  • Platinum Member
  • Platinum Member
More
18 Ιουλ 2005 22:39 #5434 by aiRness
Replied by aiRness on topic Asterix & Obelix (cartoons)
Το πήρα το e-mail, θα κοιτάξω τα subs σε κάποια φάση και θα σε ενημερώσω. Μόνο πρόσεχε το character coding όταν στέλνεις (utf-8 ή iso8859-7) θα ήταν ok. Για τα ονόματα των ταινιών θα κοιτάξω λίγο τους ακριβείς γαλλικούς τίτλους και θα σου πω.

ΥΓ1. Χτες είδα ξανά `Τον Μάντη'. Tο αγαπημένο μου θα έλεγα πως είναι όμως αυτό που γίνονται λεγεωνάριοι ο Asterix και ο Obelix (απίστευτο γέλιο). Δεν έχω δει ακόμα αυτό με τους ινδιάνους.

ΥΓ2. Btw, νλέπω και πολύ anime, αν ενδιαφέρεσαι ή κάποιος άλλος ας κάνουμε καμιά συζήτηση.

• Visitor
  • Visitor
20 Ιουλ 2005 02:12 #5449 by

aiRness wrote: Μόνο πρόσεχε το character coding όταν στέλνεις (utf-8 ή iso8859-7) θα ήταν ok.

Windows-1253 ήταν το character encoding. Δεν ξέρω γιατί είχες πρόβλημα.

aiRness wrote: Δεν έχω δει ακόμα αυτό με τους ινδιάνους.

Αυτό με τους Ινδιάνους είναι μεταγενέστερη αμερικάνικη παραγωγή και εκτός του ότι είναι στα αγγλικά, δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με τα υπόλοιπα. Φαντάσου το σαν παραγωγή Walt Disney με τα γνωστά νερόβραστα τραγουδάκια και τίτλο "Όταν ο Αστερίξ γνώρισε την Ποκαχόντας". Προσωπικά δεν μου άρεσε.

aiRness wrote: Btw, νλέπω και πολύ anime, αν ενδιαφέρεσαι ή κάποιος άλλος ας κάνουμε καμιά συζήτηση.

Τα cartoons/comics με τα οποία ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια (και είναι και τα αγαπημένα μου) είναι τα 1. Αστερίξ, 2. Αρκάς, 3. Futurama. Δεν γνωρίζω και πολλά για τα υπόλοιπα.

ΥΓ. Παρακαλώ... :P

More
20 Ιουλ 2005 03:42 #5453 by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic Asterix & Obelix (cartoons)
Μπομπ σφουγκαρακη (spongebob squarepants) δε βλεπει κανεις????

More
20 Ιουλ 2005 05:06 #5456 by Mortal
Replied by Mortal on topic Asterix & Obelix (cartoons)
Αυτό με το encoding, ρε παιδιά, τι ακριβώς παίζει; Μου το εμφάνιζε μια φορά o Azurης(!) του πάτησα ένα default (μακάρι να ήξερα τι ήταν η default τιμή) και απλά κατεβάζω, ως στιγμής ότι έχω βρεί διαβάζεται, βλέπεται, και ακούγεται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Που υπάρχει περίπτωση να παρουσιασθεί όντως πρόβλημα; (Απο όσο θυμάμαι τα Utf έχουν να κάνουν με τις κωδικοποιήσεις γραμματοσειρών μέσω του Explorer και των λοιπών συμβατών με αυτόν προγραμμάτων.) :-)

Όσο για σειρές, όντως τα asterix ήταν τα καλύτερα, αλλά να το κυνηγήσω για να το ακούσω στα Γαλλικά δεν θα το έκανα ποτέ. Πάντως όσες σελίδες κι αν κοίταξα για υπότιτλους, τζίφος! Θα δούμε μήπως βρεθεί και τίποτα σε κάποιο forum (όλο και κάτι παίζει αν πέσεις, ωστόσο, πάνω του)

Από anime θα πρότεινα να ξεκινήσετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, έχουμε το σκληρό (φιλοσοφίας του καναπέ και του καφέ) Scifi όπως το Ghost In The Shell (2 σειρές (26Χ2), 2 ταινίες), έχουμε την σειρά Escaflowne σε Fantasy που διαπραγματεύεται την ιδέα του παράλληλου κόσμου με τις κλασσικές στολές (ο "Δράκος" Escaflowne) που με παραπέμπουν σε Evaggelion, επίσης το Vampire Hunter D, και το VHD - Bloodlust το οποίο είναι μια ιστορία βρυκολάκων αλλά με πολλά twist και η αισθητική του το κάνει όντως να ξεχωρίζει, το Akira (ΣινεΣυλλογή (αν έχει βγει σε πακέτο "όλα τα πουλάμε γιατί μας ξέμεινε", και έχει το DVD akira χτυπήστε το)), το πρώτο ίσως που απόχτησε παγκόσμια φήμη, με τις ιδιόρυθμες ιδέες και την αντιμετώπιση των χαρακτήρων του (πολύ βίαιο, ζωντανό, ανατρεπτικό), το Van Hellsing (πάλι με βρυκόλακες), κουτούτσικο αλλά πιασιάρικο, έχει κυκλοφορήσει και με Αγγλικό dubbing. Υπάρχουν και πολλές άλλες σειρές, αλλά σε αυτά θα μιλήσει περισσότερο ο Άκης. Ένα μέρος για πληροφορίες είναι αν θυμάμαι καλά και το <!-- w --> www.animesuki.com <!-- w --> .

Και για τους φίλους των comics, να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και τα manga (τα comics απο τα οποία βγαίνει το JapAnime). Φυσικά αν έχετε δει κάποια σειρά, μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά από την αρχική ιδέα στο χαρτί (το συνάντησα όταν πέτυχα ένα Ghost In The Shell σε manga).

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

• aiRness
  • Topic Author
  • Platinum Member
  • Platinum Member
More
20 Ιουλ 2005 07:52 #5459 by aiRness
Replied by aiRness on topic Asterix &amp; Obelix (cartoons)
To character coding πρέπει για διάφορους λόγους να είναι κάποιο που τηρεί τα standards γιατί πολύ απλά δεν έχουν όλοι Windows (για το συγκεκριμένο char.coding, αν και μπορώ να το διαβάσω) και τήθεται το μεγάλο θέμα των standards, που εξηγώ πολύ γρήγορα παρακάτω. Φυσικά μπορούν να προκύψουν και άλλου είδους προβλήματα, mailers κτλ.

Mortal δεν έχει καμία σχέση το utf-8 με τον ie. Καταρχάς κατασκευάστηκε από τους Ken Thompson και Rob Pike, μέλη της AT&T και ένας από τους δημιουργούς του UNIX (ο πρώτος, ο δεύτερος είναι ο Dennis Ritchie). Εδώ είναι και το κατάλληλο RFC για πληροφορίες > www.ietf.org/rfc/rfc3629.txt

Το όλο ζήτημα λοιπόν είναι να τηρούνται τα standards. Είτε μιλάμε για character codings, είτε για ΗΤΜL (W3C), είτε για προγραμματισμό (ANSI C) κτλ κτλ. Ο σκοπός απλός, όλα να λειτουργούνε σε όλους ανεξαρτήτου πλατφόρμας. Ο ie Μοrtal είναι ένας browser που αυτή τη στιγμή έχει το 86% της αγοράς χωρίς να τηρεί τα HTML standards... Γιατί γίνεται αυτό; Blame marketing και την μικρή και μαλακιά. (Προσωπικά το θεωρώ μαζοχισμό να χρησιμοποιεί κάποιος ie).

Για περί anime τώρα υπάρχουν πολλών ειδών γούστα. Σίγουρα μερικά κλασσικά είναι τα Akira, Ghost in the Shell, Rurouni Kenshin (πλέον), Area 88, Neon Genesis Evanglion και πάει λέγοντας.
Το animesuki.com είναι community για torrents. Για info από τα καλύτερα είναι το animenfo.com/

More
20 Ιουλ 2005 08:40 #5460 by Mortal
Replied by Mortal on topic Asterix &amp; Obelix (cartoons)

aiRness wrote: To character coding πρέπει για διάφορους λόγους να είναι κάποιο που τηρεί τα standards γιατί πολύ απλά δεν έχουν όλοι Windows (για το συγκεκριμένο char.coding, αν και μπορώ να το διαβάσω) και τήθεται το μεγάλο θέμα των standards, που εξηγώ πολύ γρήγορα παρακάτω. Φυσικά μπορούν να προκύψουν και άλλου είδους προβλήματα, mailers κτλ.

Βγάζω το καπέλο στον ειδικό! (Αλλά τα windows και τις "προβληματικές τους" ανέσεις δεν τα αλλάζω!) :wink:

aiRness wrote: Mortal δεν έχει καμία σχέση το utf-8 με τον ie. Καταρχάς κατασκευάστηκε από τους Ken Thompson και Rob Pike, μέλη της AT&T και ένας από τους δημιουργούς του UNIX (ο πρώτος, ο δεύτερος είναι ο Dennis Ritchie). Εδώ είναι και το κατάλληλο RFC για πληροφορίες > www.ietf.org/rfc/rfc3629.txt

Τον Kerningham(sp?) εννοείς? Ενδιαφέρον το ανάγνωσμα πάντως. Μολονότι έχει υπερβολική πληροφορία για κάποιον που έχει αποφασίσει πως όλα αυτά είναι πλέον παρελθόν και το μέλλον το αναλαμβάνει το λειτουργικό του.

aiRness wrote: Το όλο ζήτημα λοιπόν είναι να τηρούνται τα standards. Είτε μιλάμε για character codings, είτε για ΗΤΜL (W3C), είτε για προγραμματισμό (ANSI C) κτλ κτλ. Ο σκοπός απλός, όλα να λειτουργούνε σε όλους ανεξαρτήτου πλατφόρμας. Ο ie Μοrtal είναι ένας browser που αυτή τη στιγμή έχει το 86% της αγοράς χωρίς να τηρεί τα HTML standards... Γιατί γίνεται αυτό; Blame marketing και την μικρή και μαλακιά. (Προσωπικά το θεωρώ μαζοχισμό να χρησιμοποιεί κάποιος ie).

Λογικό μια και (αφού έχουμε δημοκρατία) η πλειοψηφία (για την ώρα, όντως) διαμορφώνει το αποτέλεσμα. Αλλά μήπως και ο μικρούλης Navigator μέχρι κάποια έκδοση του τα τηρούσε απόλυτα; Κώδικας είναι, υπερβολική ίσως η πολυπλοκότητα σε κάποιο σημείο (οπότε οι ασυμβατότητες είναι πλέον κάτι φυσιολογικό μέχρι να βγούν τα αντίστοιχα patch/hotfixes ή όπως αλλιώς τα βαπτίζουν για να μην επηρεάζουν αρνητικά την αγορά τους), είτε είναι πιο εύκολη η λύση της μεταβολής (καλώς ή κακώς μια μεγάλη εταιρεία διαμορφώνει τα standards είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο) σε κάποιο σημείο των standards δίχως να ενημερωθούν εκείνοι που τα τηρούν.
Αλλά μήπως η M$ έκανε (όταν την είχε κάνει, γιατί πλέον δεν τον έχει αγγίξει και πολύ, μάλλον δεν έχει ενδιαφέρον εκ μέρους της) το καλό να βελτιώσει κάποια πράγματα; Δεν το θεωρώ δεδομένο, λέω μήπως. Γιατί αν θυμάμαι καλά μέχρι και τα frames που να δουλεύουν στο Navigator (το 95-96) δεν τα απέδιδε και σωστά (καλά και η M$ δεν τα πήγαινε και καλύτερα). Βέβαια πολύ νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι, και πολλοί browsers κυκλοφορούν πλέον, οπότε στον καθένα δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιεί αυτό που τον βολέυει, που στο κάτω-κάτω το έχει συνηθίσει και με 2 κλικ κάνει αυτό που θέλει, δίχως να ψάχνεται με νέο πρόγραμμα κάθε βδομάδα. Το Marketing πάλι...ναι παίζει τον ρόλο του, δεκτό.

Έχουμε και βίτσια! :P :wink:

aiRness wrote: Για περί anime τώρα υπάρχουν πολλών ειδών γούστα. Σίγουρα μερικά κλασσικά είναι τα Akira, Ghost in the Shell, Rurouni Kenshin (πλέον), Area 88, Neon Genesis Evanglion και πάει λέγοντας.
Το animesuki.com είναι community για torrents. Για info από τα καλύτερα είναι το animenfo.com/

Sorry, ξεχασμένος.

• aiRness
  • Topic Author
  • Platinum Member
  • Platinum Member
More
20 Ιουλ 2005 09:30 #5463 by aiRness
Δεν ανέφερα τίποτα για Brian Kerninghan. Μάλλον μπερδεύεσαι γιατί μαζί με τον Ritchie γράψανε το `The C Programming Language'.

Το `λειτουργικό του' λοιπόν καλά θα κάνει να τηρεί και να σέβεται τον χρήστη.

Πρώτα απ'όλα δεν ανέφερα κάποιον συγκεκριμένο browser. Σαν παράδειγμα όμως θα αναφέρω τον Firefox που τηρεί πραγματικά τα standards. Όσον αφορά ποιος διαμορφώνει τα standards do your homework και κατάλαβε πως υπάρχουν (εδώ και πάρα πολλά χρόνια) commιties που χάρης σε αυτά οφείλουμε προόδους που γίνονται σε διάφορους τομείς και φυσικά την σωστή και συμβατή λειτουργία σε πολλές πλατφόρμες όπως προείπα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερα και θα καταλάβεις την αξία τους περισσότερο με την χρήση και ακόμα περισσότερο όταν θα πρέπει να δημιουργήσεις κάτι ο ίδιος. Τώρα πες μου ότι δεν θα δημιουργήσεις αλλά αυτοί που δημιουργούν για να χρησιμοποείς εσύ (και πάει λέγοντας) χρειάζονται αξιόπιστες λύσεις.
H microsoft αν θες να ξέρεις είναι αυτή που δεν υποστηρίζει πλήρως το css2, png alpha blending, δεν έχει μάθει ακόμα την διαφορά title και alt στο image tag και και και και...Τώρα θα μου πεις ο ie7 κάτι από όλα αυτά θα διορθώσει απλά εγώ και πολλοί ακόμα τα χαιρόμαστε εδώ και χρόνια. Aν μετά από αυτά και άλλα τόσα προβλήματα μπορείς να μιλάς για συνήθεια np...

More
20 Ιουλ 2005 10:17 #5464 by Mortal

aiRness wrote: Δεν ανέφερα τίποτα για Brian Kerningham. Μάλλον μπερδεύεσαι γιατί μαζί με τον Ritchie γράψανε το `The C Programming Language'.

Όντως αυτό είχα στο μυαλό μου. Ούτε ο "Μάντης" να ήσουν! :wink: Ναι, ο Thomson, σωστά.

aiRness wrote: Το `λειτουργικό του' λοιπόν καλά θα κάνει να τηρεί και να σέβεται τον χρήστη.

Όσο το σέβεται και ο χρήστης (δηλαδή καθόλου). Απλά το έχεις εκεί για να εκτελείς όσα περισσότερα προγράμματα είναι δυνατόν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σου. Καλά μην το πιάσουμε τώρα αυτό το θέμα, γιατί μετά θα πέσουμε σε ατέρμονο loop! :wink: (αυτό το session στο IRC παλιά το θυμάμαι ακόμη!)

aiRness wrote: Πρώτα απ'όλα δεν ανέφερα κάποιον συγκεκριμένο browser. Σαν παράδειγμα όμως θα αναφέρω τον Firefox που τηρεί πραγματικά τα standards. Όσον αφορά ποιος διαμορφώνει τα standards do your homework και κατάλαβε πως υπάρχουν (εδώ και πάρα πολλά χρόνια) commιties που χάρης σε αυτά οφείλουμε προόδους που γίνονται σε διάφορους τομείς και φυσικά την σωστή και συμβατή λειτουργία σε πολλές πλατφόρμες όπως προείπα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερα και θα καταλάβεις την αξία τους περισσότερο με την χρήση και ακόμα περισσότερο όταν θα πρέπει να δημιουργήσεις κάτι ο ίδιος. Τώρα πες μου ότι δεν θα δημιουργήσεις αλλά αυτοί που δημιουργούν για να χρησιμοποείς εσύ (και πάει λέγοντας) χρειάζονται αξιόπιστες λύσεις.
H microsoft αν θες να ξέρεις είναι αυτή που δεν υποστηρίζει πλήρως το css2, png alpha blending, δεν έχει μάθει ακόμα την διαφορά title και alt στο image tag και και και και...Τώρα θα μου πεις ο ie7 κάτι από όλα αυτά θα διορθώσει απλά εγώ και πολλοί ακόμα τα χαιρόμαστε εδώ και χρόνια. Aν μετά από αυτά και άλλα τόσα προβλήματα μπορείς να μιλάς για συνήθεια np...

Αμάν! Ούτε ένα παράδειγμα να μην αναφέρω! :P

Τα Commities όντως υπάρχουν, αλλά δεν είναι κάτι απρόσωπο και αποσταστιοποιημένο. Και εκείνοι άνθρωποι είναι που δουλεύουν με συγκεκριμένα εργαλεία, και που ακόμη και οι ιδέες τους αλλάζουν μέρα με την μέρα. Αν το standard ισοδυναμεί με νόμο (και στην ουσία κάπως έτσι είναι σε χαλαρή απόδοση), τότε ούτε και αυτοί δεν θα προλάβαιναν να συνηθίσουν τους νέους νόμους. Αλλά επειδή αυτού του είδους οι νόμοι ίσως και κάποιες στιγμές να "φρενάρουν" πιθανές αλλαγές (δεν κρίνω το θετικό ή το αρνητικό στοιχείο τους), οπότε οι εταιρείες είτε οι χρήστες (communities) παίρνουν και κάποιες πρωτοβουλίες για να χαιρόμαστε καλύτερα και πιο γρήγορα ορισμένα πράγματα (ή και πιο απλοιποιημένα). Και η διαμάχη των standards μολονότι δίνει σταθερότητα, σε ζητήματα (Unix(clones και λοιπα)/Windows(ότι υποστηρίζεται από την μαμά)/(MacOS?)) ταχύτητας των αλλαγών παίζει τον ρόλο φρένου. Προσωπική αντιμετώπιση ενδεχομένως και πολύ πιο απλοϊκή από όσο θα μπορούσε να είναι.

Όταν ανοίγεις τον Explorer, πάς βρίσκεις την σελίδα που σε ενδιαφέρει και απλά την κάνεις cut n paste στον word ότι σε ενδιαφέρει ή συνεχίζεις να ψάχνεις αυτό που σε θέλεις τότε δεν σε νοιάζει και πολύ. Αν ζητήσεις περισσότερα και όντως έχουν ουσία, θα τα βρεις, (αν δεν τα χρειάζεσαι για την ώρα, γιατί να τα ψάξεις;) Λογικό δεν σου φαίνεται, άλλο να μην ξέρεις πως υπάρχουν, και άλλο να μην ενδιαφέρεσαι. Κάθε αντιμετώπιση όπως έχουμε πει αναρίθμητες φορές έχει να κάνει με ενδιαφέροντα πυρήνα, και οι βαρύτητες που δίνουμε, ρυθμίζονται απο αυτά.

Αμ θεωρείς πρόβλημα το ένα crash ή την έλλειψη ενός tag (που δεν το θεωρώ σωστό και που δυστυχώς ισχύει, αλλά που ωστόσο δεν με έχει προκαλέσει με την απώλεια πληροφορίας, παρά με μερικά δευτερόλεπτα καθυστέρησης σε ανύποπτο χρόνο), τότε πάω πάσο. Προσωπικά τα συνήθισα και απλά δεν με ενδιαφέρουν τόσο ώστε να τους δώσω τόσο πολύ σημασία. Ποιό πολύ θα εκνευρίσει ένα κακογραμμένο παιχνίδι που θα μου καταστρέφει, crashάρωντας ένα μύριο φορές το sec, την όποια σχέση προσπαθώ να χτίσω με τον κόσμο του, παρά οτιδήποτε άλλο. Γούστα είπε ο πίθηκος και χτύπησε τον "πιγκουίνο" φιλικά στην πλάτη! :wink:

• aiRness
  • Topic Author
  • Platinum Member
  • Platinum Member
More
20 Ιουλ 2005 11:16 #5465 by aiRness
Καταρχήν ποιος σου είπε τα standards δεν υποστηρίζονται και απο εταιρείες; Δεν υπάρχει όρος `διαμάχη των standards'. Standard = 1 (που ορίζεται από πάρα πολλούς για όλους). Απλές έννοιες.

Εμπρός; Θα ανοίξω τον explorer και μετά το word και όλο αυτό για να κάνω paste ένα url? Με νοιάζει και με παρανοιάζει. Το να ξέρεις ότι υπάρχουν όλα αυτά που συζητάμε και να μην τα χρησιμοποιείς και έχεις και το θράσος να γκρινιάζεις (όχι εσύ, γενικά) ότι δεν δουλεύουν καλά, φταίει μόνο ένας και αυτός είσαι εσύ.

Μην πιάνεσε από ένα παράδειγμα που έφερα για να σωθείς, πίστεψε με είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που θα "πνιγείς" instandly. Δεν μίλησα ούτε για παιχνίδι ούτε για όλα αυτά που λες, αποπροσανατολίζεται η συζήτηση έτσι.

ΥΓ. Το thread είναι για Asterix &amp; Obelix :)

More
20 Ιουλ 2005 18:06 #5468 by Mortal

aiRness wrote: Καταρχήν ποιος σου είπε τα standards δεν υποστηρίζονται και απο εταιρείες; Δεν υπάρχει όρος `διαμάχη των standards'. Standard = 1 (που ορίζεται από πάρα πολλούς για όλους). Απλές έννοιες.

Όντως απλές! :wink: Να επιμείνω ωστόσο σε κάποια περίεργα παιχνίδια τότε όσον αφορά κάποια "θεωρητικά" standard που ανα περιόδους δεν τα πήγαν και τόσο καλά σαν standards μολονότι θεωρούνταν πως ήταν. OpenGL? Δεν υπήρχαν, και ίσως να υπάρχουν μικροί "πόλεμοι" σχετικά με τις εκδόσεις του και θα όσα θα συμπεριληφθούν και αν θα συμπεριληφθούν; MPEG2/4? Λειτουργούν χρόνια, αλλά αν θυμάμαι καλά από ψιλοκουβέντες σε fora (όχι πως έδωσα και την μεγαλύτερη σημασία) σχετικά με το κάποιος θα ακολουθήσει ένα μέρος του standard με διαφοροποίηση Ν ποσοστού, κάποιος ένα μεγαλύτερο μέρος με άλλο ποσοστό διαφοροποίησης (ας όψονται studios και DVD/CD εταιρείες για αυτό), και φυσικά να μην μιλήσουμε για το MP4 που το 'χουν κάνει 'επι χρήμασι εκδιδόμενη' οι εταιρείες και οι χομπίστες (όχι πως δεν μου κάνει την δουλεία μου, αλλά έτσι για να το βγάλω από μέσα μου'). Όσο για τα standards όταν έχεις 2 ή περισσότερα που πολεμούν για επικράτηση; Εκεί τι γίνεται; Γιατί σε hardware επίπεδο έχουν υπάρχει πόλεμοι με την όποια εντονότατη σημασία του όρου θα μπορούσα να θεωρήσω. Blue Ray (Sony) /HDDVD (ή όπως το λένε από Toshiba & άλλους). Ποτέ δεν είναι τόσο απλά. Δυστυχώς ή και ευτυχώς. (Σ' αυτό δεν έχω καταλήξει, και ελπίζω να μην καταλήξω πριν περάσουν άλλα 100 χρόνια) :wink:

aiRness wrote: Εμπρός; Θα ανοίξω τον explorer και μετά το word και όλο αυτό για να κάνω paste ένα url? Με νοιάζει και με παρανοιάζει. Το να ξέρεις ότι υπάρχουν όλα αυτά που συζητάμε και να μην τα χρησιμοποιείς και έχεις και το θράσος να γκρινιάζεις (όχι εσύ, γενικά) ότι δεν δουλεύουν καλά, φταίει μόνο ένας και αυτός είσαι εσύ.

Όταν έχεις 10 και 15 προγράμματα να τρέχουν μόνιμα (είτε background, είτε ενεργά με κάποιο priority, ο ένας explorer θα σε χαλάσει, βρε 'συ; Αλλά και πάλι γιατί απλά ένα URL, όταν έχω μαζέψει άρθρα και έχω κάνει cut & paste 10άδες σελίδες απο στοιχεία που με ενδιέφεραν, δίχως καν να σκέφτομαι τις ενέργειες, απλά "μάζευα" αυτά που ήθελα. Τα προγράμματα είναι απλά εκεί, και ώρες ώρες (δίχως να θέλω να μειώσω κάθε πρόγραμμα) είναι ασήμαντα (ή και πολύ σημαντικά αν καταφέρνουν να σου κάνουν την δουλειά τους, δίχως να τους πολυδίνεις σημασία). Δεν υπάρχει κάποιος που φταίει, πιστεύω Άκη, απλά υπάρχει αυτό που αποκαλώ (και επαναλαμβάνω διαρκώς, σε σημείο που έχω γίνει γραφικός) υποκειμενικό κριτήριο επιλογής. Ο καθένας μας κάνει τις όποιες επιλογές τον οδηγούν αμεσότερα στους σκοπούς του.

aiRness wrote: Μην πιάνεσε από ένα παράδειγμα που έφερα για να σωθείς, πίστεψε με είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που θα "πνιγείς" instandly. Δεν μίλησα ούτε για παιχνίδι ούτε για όλα αυτά που λες, αποπροσανατολίζεται η συζήτηση έτσι.

Καλά δεν τα βλέπω πλέον από την προγραμματιστική πλευρά ή την πλευρά του τεχνικού που έχει τον τάδε και τον δείνα "παράξενο" (ή απλά υπερβολικά απαιτητικό, για να είναι απαιτητικός) πελάτη. Δεν πιάνομαι από παράδειγμα, απλά ακολουθώ την παράλογη λογική (ως συνήθως όποιος διάβασε πριν μην ξεχνά πως υπάρχει και το Edit!) των λογικά παράλογων συνειρμών μου! Και τα χέλια όντως ξεγλυστράνε! :wink: :P

aiRness wrote: ΥΓ. Το thread είναι για Asterix & Obelix :)

Πράγματι! Μάλλον, κομμάτι ξεφύγαμε (ως συνήθως!) :lol: :wink:

Άντε back to our usual program!

• aiRness
  • Topic Author
  • Platinum Member
  • Platinum Member
More
20 Ιουλ 2005 19:55 #5473 by aiRness
Εγώ δεν μίλησα για games και δεν είπα ότι χρησιμοποιούνται τα standards. Ίσα ίσα ανέφερα οτι δεν τα χρησιμοποιούν *δυστυχώς* όλοι, εταιρείες και μη με αποτέλεσμα να υπάρχει ΜΟΝΟ πρόβλημα.

Αυτό το ότι έχεις προγράμματα να τρέχουν στο backround το παρακάμπτω με το OS που τρέχεις :). Σαφώς και θα με χαλάσει όμως ένα τόσο κακογραμμένο application ενώ υπάρχουν αρκετά ανώτερά του. Συμφωνώ ότι υπάρχει υποκειμενικό κριτήριο ακόμα και σε επιλογή προγραμμάτων από χρήστη αλλά δεν μπορείς να αποφύγεις το αντικειμενικό κριτήριο της τεχνολογίας και του σχεδιασμού ενός application που είναι ανώτερο έτσι κι αλλιώς. Ξαναλέω αν έχεις μπει στην διαδικασία να λες `εγώ βολεύομαι κι έτσι', np by me, αλλά καλό θα ήταν να μην παραπονιούνται όλοι αυτοί από την στιγμή που έχουν ενναλλακτικές λύσεις αντικειμενικά πλέον ανώτερες. Εγώ για καλό τα αναφέρω αυτά.

ΥΓ. Πως σκυλοβαριέμαι να δημιουργώ quotes, νομίζω το κατάλαβες.