Asterix & Obelix (cartoons)
- Mortal
- Adventure's Advocate
aiRness wrote: Μάλλον μιλάω μόνος μου...Δεν ανέφερα παιχνίδια πουθενά. Αντιθέτως τα αναφέρεις συνέχεια εσύ σε μία συζήτηση που ξεκίνησε για τα standards. 1ον αυτό...2ον όσα games θέλω να παίξω ΕΓΩ συγκεκριμένα (γιατί σε μένα απευθύνεσαι) τα παίζω μια χάρα στο debian GNU/Linux.
Ναι δεν είχε κλείσει...Από reboot πως πάμε; Τελικά ο γάιδαρος πετάει; Βρήκανε την κιβωτό; Η ατλαντίδα είναι ή δεν είναι μύθος; Ο Elvis τελικά ζει;
ΥΓ. Δεν το `είπαμε' Linux αλλά GNU/Linux.
Μην ξεχνιόμαστε όταν μιλάς για Linux GNU/Linux σε όποια ενσάρκωση του είναι αυστηρά παιχνίδι! (Για ποιά διείσδυση μιλάμε στην αγορά Από την άλλη όταν μιλάς για δουλειά, και χιλιάδες μηχανηματάκια σε δίκτυα μιλάς για Windows 2K/2003/Server και φυσικά στο μέλλον για τα Longhorn! Όσο για τα games για πες μου για ποιά πλατφόρμα γράφονται αρχικά και με ποιούς emulators τα τρέχεις; (Στα standards είπες πως η κουβέντα κάπου έχασε το νόημα, οπότε άσε γιατί να το παιδέψουμε περισσότερο.)
Όσο για τα reboot μόνο αν ήθελα να κάνω κάποιο περίεργο update (και δεν θυμάμαι να πέρασα και τίποτα, πλάκα πλάκα). Πολλά τα Giga που συνάντησαν τις επιφάνειες των δίσκων και των DVD, χιλιάδες οι ώρες, φυσιολογικότατη η λειτουργία! Ανακάλυψα το Holy Grail των λειτουργικών και λέγεται Windows 2000! Η διασκέδαση όντως είναι μια πολύ σοβαρή εργασία και πρέπει να την πέρνουμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα και τα κατάλληλα εργαλεία! (Εγώ πάντως προσπάθησα να το αποτρέψω!)
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- aiRness
- Topic Author
- Platinum Member
Tα games προφανώς γραφόντουσαν για dos/amiga τότε και τρέχουν μια χαρά με dosbox και scummvm (μιλάμε για ελεύθερα προγράμματα αν σου λέει τίποτα αυτό). Καινούργια δεν παίζω και γι'αυτό (για άλλη μια φορά δεν πρόσεξες τι έγραψα) επειδή αναφέρθηκες σε μένα σου είπα εγώ βολεύομαι. (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, δεν μιλάμε για παιχνίδια, αλλα δεν καταλαβαίνεις...).
Αν δεν πέρασες τίποτα στο σύστημα σου για πιο uptime μας μιλάς...; Εγώ περναώ συχνά apps και κάνω ένα κάρο εργασίες (και μόνο που κάθομαι και συγκρίνω το αεροπλάνο με την νυχτερίδα -οι νυχτερίδες είναι τυφλές- πονάει το κεφάλι μου). Πρόσφατα έκανα ενα dist-upgrade γύρω στα 400mb. Το PC ακόμα ανοιχτό είναι...Anyway, ανούσια πράγματα να συγκρίνουμε αυτά τα μεγέθη.
Holy Grail των OS τα windows (2000 or whatever...), το λιγότερο γελοίο έτσι...; no comments.
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- Mortal
- Adventure's Advocate
aiRness wrote: Για ποια διείσδυσή? Ξέρεις πολλές σοβαρές εταιρείες (μιας και που μιλάς μόνο για κολοσσούς) που να μην έχουν unix-like συστήματα τουλάχιστο στους servers τους; Το μέλλον του Longhord?! (σοβαρέψου...). Το μέλλον του Longhord είναι το παρελθόν επί δεκαετίες στα unix-like συστήματα.
Μήπως λιγάκι ξεφύγαμε, γιατί όταν το 90 δούλευα στο Unix, δεν είδα και κάτι που με έκανε να το λατρέψω, και no news good news (αν είχε πρόβλημα έπρεπε να μυρίσεις τα νύχια σου, να καλέσεις το τοπικό medium της περιοχής κ.λ.π) και το κατέβαζα και για πλάκα με μερικά ατέρμονα loopάκια με | στην κεντρική consola. (To στάδιο της κουταμάρας να κρεμάσω το σύστημα το 'χει περάσει πολύς κόσμος). Δεν έχω αντίρηση για τους κολλοσούς αλλά ωστόσο μιλάς πάντα για ποσοστά κάτω του 20% της παγκόσμιας αγοράς.
aiRness wrote: Tα games προφανώς γραφόντουσαν για dos/amiga τότε και τρέχουν μια χαρά με dosbox και scummvm (μιλάμε για ελεύθερα προγράμματα αν σου λέει τίποτα αυτό). Καινούργια δεν παίζω και γι'αυτό (για άλλη μια φορά δεν πρόσεξες τι έγραψα) επειδή αναφέρθηκες σε μένα σου είπα εγώ βολεύομαι. (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, δεν μιλάμε για παιχνίδια, αλλα δεν καταλαβαίνεις...).
Sorry φίλε μου, αλλά προσωπικά ψάχνω ακόμη για τίτλους σύγχρονους (εμπορικούς) που να με ενδιαφέρουν, και να έχουν κάτι νέο να μου δώσουν όταν το ζητήσω. Καλό το παρελθόν, δεν λέω, και το τιμώ ανα περιόδους, αλλά δεν μπορώ να το βάλω και σαν μπάλα βατυποινίτη στο πόδι μου και να το σέρνω (είτε να με σέρνει). Το παιχνίδι για την ώρα με διασκεδάζει και δεν το διασκεδάζω εγώ.
aiRness wrote: Αν δεν πέρασες τίποτα στο σύστημα σου για πιο uptime μας μιλάς...; Εγώ περναώ συχνά apps και κάνω ένα κάρο εργασίες (και μόνο που κάθομαι και συγκρίνω το αεροπλάνο με την νυχτερίδα -οι νυχτερίδες είναι τυφλές- πονάει το κεφάλι μου). Πρόσφατα έκανα ενα dist-upgrade γύρω στα 400mb. Το PC ακόμα ανοιχτό είναι...Anyway, ανούσια πράγματα να συγκρίνουμε αυτά τα μεγέθη.
Είδες που έρχεσαι στα λόγια δίχως να το αντιληφθείς, όταν κάτι δουλεύει και σου δίνει αυτό που θέλεις, τότε γιατί να το κάνεις upgrade? Ενώ κάτι που έχει διαρκώς προβλήματα απλά του βάζεις, του βάζεις, και τελικά έχει τον άπατο. Ανα δυο με τέσσερα χρόνια κάνω ένα install, βάζω και τις εφαρμογές μου, πετάω και κατα καιρούς κανα upgraded πρόγραμμα για extra goodies, και απλά διασκεδάζω, δεν κάνω πλέον install/unistall έτσι για τον χαβαλέ της ιστορίας , κάθε πρόγραμμα μπαίνει μόνο και μόνο αν έχει κάποια χρησιμότητα, και τα περισσότερα προγράμματα που πειραματίζομαι δεν έχουν καν installation, (δεν χρειαζόμαστε κι άλλα σκουπίδια στην registry).
Αν ο πολιτισμός χτιζόταν όπως τα Free/free/F.R.E.E. (ή με όποια άδεια τα κυκλοφορούνε) τότε κάθε βδομάδα θα τον διαλύαμε και θα τον στήναμε από την αρχή, (δωρεάν αλλα back to square one and all over again) ενώ με την Μ$ απλά τον πληρώνουμε(αν θέλεις να λειτουργείς πραγματικά δεν γίνεται αλλιώς) και τον έχουμε. Και απλά πάμε (σαν τα σαλιγκάρια το μόνο κακό) μπροστά και σταθερά. Την Ρώμη την χτίζεις μια φορά, όχι κάθε μέρα, απλά της κάνεις upgrade!
aiRness wrote: Holy Grail των OS τα windows (2000 or whatever...), το λιγότερο γελοίο έτσι...; no comments.
E! Φυσικά! Το καλύτερο λειτουργικό το χρησιμοποιούμε μόνο για διασκέδαση, και όντως διασκεδάζουμε! Τα υπόλοιπα τα έχουμε για να παίζουμε και να πειραματιζόμαστε!
- aiRness
- Topic Author
- Platinum Member
Εκεί...με τα παιχνίδια εσύ....
ΕΠΕΙΔΗ δεν γνωρίζεις, σου αναφέρω πως έκανα upgrade γιατί πολύ απλά δεν είχα ξανακάνει. Το OS μου το έβαλα μια φορά πριν 2 χρόνια. Σου λέει κάτι αυτό...;
Ειλικρινά είναι το τελευταίο post που κάνω σε αυτό το θέμα (για τον Obelix ήθελα να μιλήσω εγώ..). Όταν μιλάμε για free μιλαμε για ελευθερία οχι για τιμή καταρχάς. Επίσης μπορείς κάλλιστα να πουλήσεις και να αγοράσεις ελευθερο λογισμικό. Τώρα τεχνικά τυχαίνει να είναι ανώτερο...γιατί άραγε...;
Εσύ πλήρωνε την microsoft και επικρότησέ το και από πάνω. Αλάτι ρίχνεις στις πληγές;
Το `ποιο' λειτουργικό...; Μεταφράσεις κάνεις, άνοιξε ένα λεξικό να δεις τι σημαίνει όταν κάτι είναι *οντως* σε λειτουργία.
ΥΓ1. Το θέμα έλειξε, θα προτιμούσα να συζητήσω για το θέμα μέ όλη μου την ευχαρίστηση, αλλά βαρέθηκα να αραδιάζω definitions και εκτός αυτού να μην βγαίνει άκρη. Όταν δουλέψεις με όλα αυτά που αναφέρω τότε ξανασυζητάμε, ως τότε διασκέδασε με το συγκεκριμένο OS και άσε εμάς να "παιδευόμαστε". Πάω να χαλαρώσω...
ΥΓ2. apt-get install frape-metrio-xoris
- Mortal
- Adventure's Advocate
aiRness wrote: Ας χρησιμοποιύσες dos που ήταν "ανώτερο", γιατί ολοι οι σοβαροί άνθρωποι χρησιμοποιουσαν UNIX. Ξανακάνε την έρευνα σου για το ποσοστό της αγοράς.
Εκεί...με τα παιχνίδια εσύ....
Το Dosάκι μόλις το πρωτοτάϊσα με 4MB μνήμη (στο 8086 ακόμη) μου έκανε χαρές από τότε, και τα Exception errors άντε να τα έβλεπα μια στις πόσες.
Το ανώτερο σύστημα ποτέ δεν με είχε ικανοποιήσει, αντίθετα κάτι ξεγυρισμένα LOOM, Dig, στο Dosάκι τα είδα! Δεν αλλάζω με τίποτα, M$ για όσο θα βγάζει κάτι καλό και θα μπορώ και να το αγοράζω.
Και τα παιχνίδια είπαμε, είναι μια από τις απολαύσεις της ζωής!
aiRness wrote: ΕΠΕΙΔΗ δεν γνωρίζεις, σου αναφέρω πως έκανα upgrade γιατί πολύ απλά δεν είχα ξανακάνει. Το OS μου το έβαλα μια φορά πριν 2 χρόνια. Σου λέει κάτι αυτό...;
95 - ΝΤ4 1st install (Νεο μηχάνημα) P1
97 - ΝΤ4(κάποιο SP) 2nd install (Νεο μηχάνημα) P2
99 τέλη - NT5 1st Install (Νεο μηχάνημα) P3
02 - NT5-SP2 2nd Install (Νεο μηχάνημα) P4
04 - ΝΤ5-SP3 3rd install (Άλλαξα δίσκους και έκανα νέα διαμόρφωση συστήματος - μισό terra δεν το αφήνεις στην μοίρα του (Πότε πάμε στο 1 Exa (και περισσότερα δεν με χαλάει) να χαλαρώσουμε και να έχουμε χώρο για δουλειά; ))
Μήπως σε εσένα τα δικά μου!?
aiRness wrote: Ειλικρινά είναι το τελευταίο post που κάνω σε αυτό το θέμα (για τον Obelix ήθελα να μιλήσω εγώ..). Όταν μιλάμε για free μιλαμε για ελευθερία οχι για τιμή καταρχάς. Επίσης μπορείς κάλλιστα να πουλήσεις και να αγοράσεις ελευθερο λογισμικό. Τώρα τεχνικά τυχαίνει να είναι ανώτερο...γιατί άραγε...;
Εσύ πλήρωνε την microsoft και επικρότησέ το και από πάνω. Αλάτι ρίχνεις στις πληγές;
Θα ήθελες μήπως να αρχίσουμε για ακόμη μια φορά την συζήτηση περί υποκειμενικότητας και γούστου!?!?!
aiRness wrote: Το `ποιο' λειτουργικό...; Μεταφράσεις κάνεις, άνοιξε ένα λεξικό να δεις τι σημαίνει όταν κάτι είναι *οντως* σε λειτουργία.
ΥΓ1. Το θέμα έλειξε, θα προτιμούσα να συζητήσω για το θέμα μέ όλη μου την ευχαρίστηση, αλλά βαρέθηκα να αραδιάζω definitions και εκτός αυτού να μην βγαίνει άκρη. Όταν δουλέψεις με όλα αυτά που αναφέρω τότε ξανασυζητάμε, ως τότε διασκέδασε με το συγκεκριμένο OS και άσε εμάς να "παιδευόμαστε". Πάω να χαλαρώσω...
ΥΓ2. apt-get install frape-metrio-xoris
Επιμένεις βλέπω! Πάντως όπως το θέλεις, σας αφήνω να παιδευόσαστε, προσωπικά οι πόλεμοι με κούρασαν πλέον και θέλω ειρήνη μεταξύ υπολογιστή, λειτουργικού, εφαρμογών. Σας αφήνω να δώσετε τις δικές σας μάχες.
P.S. [cofee machine on board system] Coffee is served!
Αφού εσύ δεν θέλεις να ασχοληθείς με τον "μαγικό ζωμό" γιατί παιδεύεσαι; Η M$ έπεσε μέσα στο cauldron όταν ήταν μικρή, και είδες τι έγινε!; Με μια τζούρα linux δεν κάνεις τίποτα! Άντε μην πιαστούμε στις μπούφλες εδω μέσα!
- aiRness
- Topic Author
- Platinum Member