Preview: The Journey Down - Chapter 1

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012, Συντάκτης Tsampikos

Preview: The Journey Down - Chapter 1

Το "Τhe Journey Down",  είναι ένα νέο adventure game, της εταιρείας SkyGoblin. Όπως ήδη γνωρίζετε, το παιχνίδι αναμένεται εντός της άνοιξης, και πιο συγκεκριμένα, όπως πρόσφατα ενημερωθήκαμε, στα μέσα  Μαΐου. Η SkyGoblin, με μια ευγενική χειρονομία μας παραχώρησε το παιχνίδι (το πρώτο από τα πέντε κεφάλαια που αναμένεται να κυκλοφορήσουν), λίγο πριν βρει το δρόμο του προς την αγορά. Εμείς το παίξαμε και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας:

Στο παιχνίδι αναλαμβάνουμε το ρόλο του Bwana, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Kito διατηρούν, με χίλια ζόρια, ένα βενζινάδικο. Επιπλέον, έχουν και ένα υδροπλάνο, το οποίο όμως, ουδέποτε κατάφεραν να "σηκώσουν" στον αέρα. Χωρίς χρήματα και με τις απειλές της εταιρείας παροχής ενέργειας σχετικά με τα απλήρωτα χρέη τους, ο Bwana και ο Kito δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Όταν σαν από μηχανής Θεός εμφανίζεται μια πελάτισσα που θα χρειαστεί τις "αεροπορικές" υπηρεσίες τους, αυτοί δε διατίθενται να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πρέπει άμεσα να επισκευάσουν το αεροπλάνο.

Την ίδια στιγμή, ένας εξαφανισμένος καθηγητής, ένα βιβλίο του Bwana, καθώς και τα σχέδια μιας μεγάλης εταιρείας ίσως τους οδηγήσουν, εν αγνοία τους, σε απρόσμενες περιπέτειες... Στο πρώτο επεισόδιο ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους Kito και Bwana να επισκευάσουν το υδροπλάνο τους και για πρώτη φορά να εξυπηρετήσουν έναν πελάτη με αυτό.

Η ιστορία του  πρώτου επεισοδίου φαίνεται αρκετά απλοϊκή, γίνεται όμως σχεδόν αμέσως ξεκάθαρο, ότι στα επόμενα επεισόδια τα πράγματα "θα αγριέψουν" καθώς παράλληλα με την ιστορία των ηρώων μας μαθαίνουμε πως "κάποιοι άλλοι" καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια.

Πρόκειται για ένα κλασσικότατο point 'n' click adventure game τρίτου προσώπου, ενώ είναι επηρεασμένο από τα παλιά κλασσικά adventures που έκαναν το είδος διάσημο και αγαπητό. Ο χειρισμός του είναι απλούστατος και θυμίζει αρκετά αυτόν του Yesterday της Pendulo Studios, αφού για να αλληλεπιδράσει ένα αντικείμενο με το περιβάλλον πρέπει να το "τραβήξουμε" πατώντας το πλήκτρο του mouse πάνω του και στη συνέχεια να το απελευθερώσουμε πάνω στο σημείο που θέλουμε, αφήνοντας το πλήκτρο. Είναι πολύ εύκολο και συνηθίζεται αμέσως. Οι θέσεις για save δεν είναι απεριόριστες είναι όμως αρκετές, δεδομένου ότι το παιχνίδι, με εξαίρεση 2-3 σημεία, δε διεκδικεί "δάφνες" δυσκολίας.

Οι γρίφοι του είναι στην  πλειοψηφία τους "εντελώς λογικοί". Έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με αλληλεπίδραση στο περιβάλλον, με συνδυασμούς αντικειμένων στο inventory, μέ γρίφους που λύνονται μέσα από τους διαλόγους και 1-2 εύκολα παζλ που συναντάμε. Η διάρκειά του δεν είναι μεγάλη, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το πρώτο κεφάλαιο ενός παιχνιδιού που θα ολοκληρωθεί σε 5 κεφάλαια.

Οι διάλογοι είναι μερικές φορές κουραστικοί καθώς είναι μεγαλύτεροι και περισσότερο μακροσκελείς απ' όσο πιθανά θα έπρεπε. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι χειροποίητα, καρτουνίστικου στυλ και αρκετά λεπτομερή. Στο animation έχει γίνει εκπληκτική δουλειά. Τα χρώματα είναι σωστά διαλεγμένα, απολύτως ταιριαστά με το περιβάλλον με αποχρώσεις του πορτοκαλί, του καφέ, του μωβ και του κόκκινου κατά κύριο λόγο να κυριαρχούν. Οι ενδιάμεσες σκηνές video καθώς και η εισαγωγή του παιχνιδιού θα ικανοποιήσουν απόλυτα με την ποιότητά τους. Υπέροχη τζαζ ή ρέγγε μουσική μας συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μπορούμε να πούμε ότι η μουσική παίζει μεγάλο ρόλο στην ατμόσφαιρα, μάλιστα. Τα ηχητικά εφέ κάνουν καλά τη δουλειά τους, χωρίς όμως να αποτελούν κάτι το ξεχωριστό. Τέλος, το voice acting κρίνεται πολύ καλό και κυμαίνεται σε υψηλά ποιοτικά επίπεδα.

Συνολικά μπορούμε να πούμε ότι το πρώτο επεισόδιο του Journey Down είναι ένα πολύ καλό, ευχάριστο παιχνίδι, πρωτότυπο στη υπόθεση και εύθυμο. Αποτελεί το πρώτο κομμάτι ενός παιχνιδιού που θα ολοκληρωθεί μετά από τέσσερα επιπλέον επεισόδια, με τα πρώτα δείγματα να κρίνονται θετικότατα.

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια