Preview: Unavowed

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, Συντάκτης Constantine_R

Preview: Unavowed

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία δουλειά του Dave Gilbert αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο συμπαθέστατος δημιουργός καθόταν άπραγος. Παράλληλα με την παραγωγή των υπόλοιπων δημιουργιών της Wadjet Eye, σχεδίαζε το επόμενό του παιχνίδι και από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι δεν θέλει να κάνει ακόμα ένα adventure. Το Unavowed, όπως ονομάζεται, έχει μπει στην τελική ευθεία και εμείς είχαμε την ευκαιρία να το δούμε και να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Οι Unavowed (Ανομολόγητοι) είναι μια αρχαία μυστική ομάδα ατόμων με ειδικές ικανότητες που σκοπό έχουν την καταπολέμηση οποιουδήποτε υπερφυσικού κακού απειλεί την ανθρωπότητα. Μην τους αναζητήσετε. Ξέρουν να δρουν στις σκιές και φροντίζουν για την ασφάλειά σας χωρίς εσείς να γνωρίζετε ότι απειλείστε.

Η ιστορία ξεκινά με έναν εξορκισμό από τους Unavowed στη σύγχρονη Νέα Υόρκη: το δικό σας. Πριν από έναν χρόνο, ένα δαίμονας κυρίεψε το κορμί σας και σας οδήγησε σε αποτρόπαιες πράξεις αφήνοντας πίσω του μόνο θάνατο. Με μια ζωή κατεστραμμένη και κυνηγημένοι από τις Αρχές αποφασίζετε να παρεισφρήσετε στους κόλπους αυτής της περίεργης ομάδας με σκοπό να εκδικηθείτε μια και καλή τον δαίμονα που σας προξένησε αυτό το κακό. Η έρευνα σας θα σας αποκαλύψει ότι όλα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που μόνο με τη βοήθεια των συμμάχων σας θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε.

Αν και παίξαμε ένα σημαντικό (θεωρώ) μέρος της ιστορίας. Το φινάλε ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα όμως μέχρι εκεί που φτάσαμε μπορούμε να σχηματίσουμε μια πολύ καλή εικόνα για τον κόσμο του Unavowed. Ο Dave Gilbert μένει πιστός στο αγαπημένο του θέμα και μας παρουσιάζει ακόμα μια φορά τη Νέα Υόρκη ντυμένη στο υπερφυσικό πολύ όμως πιο ώριμη και βίαιη από το Blackwell. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό το Unavowed να εξελίσσεται στο ίδιο Σύμπαν με το Blackwell αφού θα συναντήσετε παρόμοιες καταστάσεις και ορολογίες. Αυτή τη φορά πάντως δε μένουμε μόνο στα φαντάσματα αλλά συναντάμε κάθε λογής απόκοσμα όντα καθιστώντας το Unavowed σε ένα από τα πιο πλούσια σε βάθος adventures. Ας αφήσουμε όμως τις λεπτομέρειες για το review...

... Και ας πάμε στο gameplay που είναι και ο λόγος που περιμέναμε το παιχνίδι. Η ιδέα είναι κάθε playthrough να αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Έτσι αρχικά μπορούμε να επιλέξουμε το φύλλο του χαρακτήρα μας καθώς και τρία διαφορετικά επαγγέλματα που θα μας οδηγήσουν σε ανάλογες εισαγωγικές ιστορίες.

Από την πρώτη στιγμή που θα ενταχθείτε στην ομάδα, θα έχετε στο πλευρό σας τη Mandana, ένα τζίνι εκατοντάδων ετών και τον Eli, έναν fire-mage και πρώην λογιστή τη δεκαετία του 50. Κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του δυνάμεις (και ιστορία) και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, θα ενσωματωθούν νέοι χαρακτήρες στην ομάδα μας και εμείς θα έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε δυο από αυτούς. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές τοποθεσίες, θα λύσουμε γρίφους και θα δούμε διαλόγους ανάλογα με τους χαρακτήρες που έχουμε εκείνη τη στιγμή στην ομάδα μας!

Ο χρόνος όπου παίξαμε μας γέμισε προσδοκίες. Το Unavowed μοιάζει να είναι ένα ξεχωριστό adventure που σου δίνει πραγματική αφορμή να το ξαναπαίξεις, πράγμα σπάνιο για το είδος. Ας ελπίσουμε μόνο ότι αυτό που είδαμε είναι μόνο μια πρόγευση του πόσο μοναδικό μπορεί να γίνει το παιχνίδι, αφού και το επίπεδο των γρίφων ήταν πολύ εύκολο και δεν χαρήκαμε όσο θα θέλαμε τους συντρόφους μας.

Ο χειρισμός είναι όσο πιο απλός γίνεται. Η περιγραφή των hotspots γίνεται αυτόματα με ένα κείμενο που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης όταν ο κέρσορας περνάει πάνω από αυτό (όπως στο Stasis). Όλα ουσιαστικά γίνονται με ένα κλικ και αν θέλουμε ο σύντροφό μας να αλληλεπιδράσει κάπου, διαλέγουμε το αντίστοιχο εικονίδιο του από το inventory μας και το χρησιμοποιούμε στο hotspot που θέλουμε.

Ο τομέας που σηκώνει συζήτηση είναι τα γραφικά. Μπορεί η ανάλυση είναι πιο μεγάλη και οι εικόνες να είναι εξαιρετικά χρωματισμένες, το animation όμως έμοιαζε πολύ σπασμωδικό και φτωχό και δυστυχώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις εντάσεις της ιστορίας. Πιάσαμε ταβάνι; Ας περιμένουμε πάλι μέχρι την ημέρα της κυκλοφορίας και βλέπουμε.

Για τον ήχο δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Είναι στα γνωστά ποιοτικά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει ο Gilbert. Κάθε φωνή ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα ενώ η πολύ καλή μουσική κυμαίνεται από χαλαρή τζαζ μέχρι ορχηστρικές εξάρσεις.

Το preview μας άνοιξε την όρεξη για τα καλά. Το σημείο όπου το αφήσαμε μας γέμισε, φυσιολογικά, ερωτήματα για τη συνέχεια και προσδοκίες ότι το Unavowed θα είναι ένα από τα adventures της χρονιάς. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι που θα συζητηθεί. Μένει να δούμε πόσο. Υπομονή μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια