Preview: Shardlight

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016, Συντάκτης Tsampikos

Preview: Shardlight

Όταν η Wadget Eye Games του καταξιωμένου δημιουργού Dave Gilbert ανακοινώνει τη δημιουργία και κυκλοφορία ενός νέου παιχνιδιού, η συντριπτική πλειοψηφία των απανταχού adventure gamers, ικανοποιείται στο άκουσμα της είδησης. Και όχι άδικα, καθώς από το 2006, οπότε και συστήθηκε στο κοινό, η εν λόγω εταιρεία έχει χαρίσει στο φανατικό κοινό των adventure games αξιοπρόσεκτα και επιτυχημένα παιχνίδια, όπως η σειρά παιχνιδιών Blackwell, το Resonance, το πιο πρόσφατο Technobabylon και άλλα που άφησαν όσους ασχολήθηκαν μαζί τους απόλυτα ικανοποιημένους. Το τελευταίο πόνημα της εταιρείας του Dave Gilbert ακούει στο όνομα Shardlight και σύμφωνα τα όσα έχουν ανακοινωθεί το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το παιχνίδι και σας την παρουσιάζουμε.

Τα πάντα στο παιχνίδι εξελίσσονται στον κόσμο του μέλλοντος. Μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο όλα έχουν πάψει να θυμίζουν τον ως τότε γνωστό ανθρώπινο πολιτισμό. Τα πάντα, από την κοινωνική δομή της ανθρωπότητας ως και την καθημερινότητα έχουν μεταβληθεί προς το χειρότερο. Μέσα στα ερείπια, σε έναν άχαρο, μουντό και θλιβερό κόσμο , η πείνα, η εξαθλίωση, και οι αρρώστιες κυριαρχούν. Η άρχουσα αριστοκρατική τάξη ελέγχει τα πάντα σε μια μαστιζόμενη από τις ως άνω συμφορές κοινωνία. Στο παιχνίδι ο παίκτης παίρνει το ρόλο της Amy Wellard, μιας νεαρής κοπέλας που μάχεται για την επιβίωση καθημερινώς. Πιστεύει πως υπάρχει κάποια θεραπεία για έναν άσχημο ιό που αποδεκατίζει τον πληθυσμό και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να την ανακαλύψει. Τόσο για το καλό της ανθρωπότητας όσο και το δικό της καθώς από την εν λόγω αρρώστια έχει προσβληθεί η ίδια. Διαπιστώνουμε πως το σενάριο κινείται στο γνωστό ύφος των παιχνιδιών της Wadget Eye Games, τα οποία συνήθως καταπιάνονται με ιστορίες που περιέχουν το μελλοντολογικό και θλιβερό στοιχείο.

Στα γραφικά του το παιχνίδι δεν ξεφεύγει από την πετυχημένη και καθιερωμένη από την Wadget Eye Games συνταγή. Ακολουθείται το ρετρό στυλ , το οποίο θυμίζει τις εποχές που τα adventure games ξεκίνησαν να γίνονται δημοφιλή στο ευρύ κοινό. Χρησιμοποιείται χαμηλή ανάλυση και ο παίκτης καλείται αν εξοικειωθεί με “παλιού τύπου” γραφικά τα οποία, βέβαια διατηρούν την γοητεία τους. Όσοι έχουν παίξει τα υπόλοιπα παιχνίδια της Wadget Eye Games δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα προσαρμογής. Εξαιρετικού επιπέδου είναι το voice acting των χαρακτήρων ενώ υποτονικά και θλιμμένα μουσικά κομμάτια κυριαρχούν για να τονίσουν τις μαύρες εποχές στις οποίες εξελίσσεται το παιχνίδι.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι απλούστατος και ο πλέον κλασσικός και ενδεδειγμένος για ένα Adventure game. Όπως και στο υπόλοιπα παιχνίδια της εταιρείας έτσι και στο Shardlight o παίκτης χειρίζεται την ηρωίδα από την οπτική τρίτου προσώπου με τη χρήση του ποντικιού. Με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού δίδεται η εντολή για ενέργεια και με το δεξί εξετάζονται τα αντικείμενα του περιβάλλοντος χώρου. Το μενού του παιχνιδιού είναι απλό και περιέχει όλες τις απαραίτητες επιλογές για ένα adventure game και η δυσκολία των γρίφων ποικίλει όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι της Wadget Eye Games. Στην προ κυκλοφορίας έκδοση που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δεν διαπιστώθηκαν οποιαδήποτε παικτικά προβλήματα.

Aναμφίβολα το παιχνίδι δείχνει να διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κατέστησαν τα προηγούμενα παιχνίδια τις εταιρίας αγαπητά κι επιτυχημένα. Το περιμένουμε και επισήμως με ανυπομονησία σε Windows και ενδεχομένως άλλες πλατφόρμες, για να μας χαρίσει ενδιαφέρουσες ώρες δράσης στον θλιβερό κόσμο του.

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δυνατό το demo που έπαιξα. Μου άρεσε παρα πολύ η ατμόσφαιρα. Και τα γραφικά και το animation τα βρήκα καλύτερα π.χ. από το αριστούργημα Gemini Rue. Μπήκε άνετα στην wishlist μου.

  • Ρε γαμώτο, γουστάρω με τρέλα τις ιστορίες της Wadget, αλλά μου τη δίνουν τα πιξελωτά γραφικά που χρησιμοποιούν.

  • Σε απάντηση: Fallen Angel

    Εμενα παλι οχι! :D Ανυπομονω για το παιχνιδι. Το μονο "παραπονο" που εχω ειναι οτι θα ήθελα πάρα πολύ να δω και κάποιο παιχνίδι με θεματολογία παραπλήσια αυτών της Infamous Quests, γιατί τα φουτουριστικά / post apocalyptic σενάρια δεν είναι τόσο πολύ του γούστου μου. Πάντως, είναι γεγονός πως το voice acting και η όλη ατμόσφαιρα στα παιχνίδια της είναι εξαιρετικά!

Αγαπημένα

  • Ρε γαμώτο, γουστάρω με τρέλα τις ιστορίες της Wadget, αλλά μου τη δίνουν τα πιξελωτά γραφικά που χρησιμοποιούν.