Η μαγευτική τέχνη των cosplays από adventure games

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016, Συντάκτης Fallen Angel

Η μαγευτική τέχνη των cosplays από adventure games

«Becoming your favourite character is not easy...»

Το cosplay ως μορφή έκφρασης, αλλά και σύγχρονης τέχνης, δε χρειάζεται συστάσεις. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι σήμερα ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι εμπνέονται από χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών ή κόμικ και αφιερώνουν αμέτρητες ώρες να φτιάξουν μόνοι τους ένα απόλυτα λεπτομερές και πιστό στο πρωτότυπο κοστούμι, καθώς και όλα τα περιφερειακά εξαρτήματα που το συνοδεύουν. Μετά από (συνήθως) πολλές-πολλές ώρες δουλειάς, θα φορέσουν το κοστούμι και θα υποδυθούν το χαρακτήρα που επέλεξαν να παριστάνουν για λίγη μόνο ώρα είτε για να συμμετάσχουν έτσι σε κάποιο convention και να φωτογραφηθούν/διαγωνιστούν είτε απλώς για να στηθούν μπροστά στο φακό των φωτογράφων που θέλουν να τους απαθανατίσουν για πάντα.

Όπως όλες οι δραστηριότητες, έτσι και το cosplay έχει ορισμένους φανατικούς φίλους που θα ξοδέψουν μήνες ολόκληρους για να σχεδιάσουν ένα λεπτομερές και καλοραμμένο κοστούμι που θα ενθουσιάσει το κοινό τους, καθώς επίσης και άλλους που ετοιμάζουν το κοστούμι τους σε λίγες μόνο ημέρες χρησιμοποιώντας έτοιμα ρούχα ή υλικά του εμπορίου. Ορισμένοι cosplayers είναι τόσο αφοσιωμένοι στην «τέχνη» τους που κάνουν το μεγάλο βήμα και ασχολούνται με αυτήν σε αποκλειστική βάση, επαγγελματικά. Ορισμένοι προσλαμβάνονται από εταιρείες για να προωθήσουν προϊόντα, ενώ άλλοι δημιουργούν στολές και εξαρτήματα τα οποία έπειτα πωλούν σε εξίσου ενθουσιώδεις αλλά λιγότερο αφοσιωμένους cosplayers.

Ας απολαύσουμε τα εμπνευσμένα από τον adventuro-χώρο cosplays που ζωγραφίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας, καθώς αντικρίζουμε αγαπημένους ήρωες να αποκτούν σάρκα και οστά (στη σχετική gallery μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη ανάλυση).Αγαπημένα adventures από το παρελθόν δε θα μπορούσαν παρά να πρωταγωνιστήσουν στα adventurο-cosplays. Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε πλήθος cosplays από το Monkey Island, το Grim Fandango, το Day of the Tentacle, το MYST, το Syberia, το Sam 'n' Max, και άλλα πολλά -μερικά εκ των οποίων σίγουρα αναπάντεχα, όπως για παραράδειγμα εκείνο της Laura Bow. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως δίπλα στους ήρωες που έσωσαν τον κόσμο, στέκονται συχνά τόσο οι αγαπημένες τους όσο και οι ορκισμένοι εχθροί τους. Μερικές φορές, μάλιστα, την παράσταση κλέβουν δημοφιλείς NPCs, όπως μια τρικέφαλη μαϊμού δύο μέτρων μπόι.

Ασφαλώς, έχουμε και πάμπολλα δείγματα από δημοφιλείς σύγχρονες adventuro-σειρές, με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες των περιπετειών της Daedalic και της Telltale Games. Η αγαπημένη Clemenetine του Walking Dead, η αθώα σεξουάλα Goal από το Deponia μαζί με το βλακάκο το Rufus, το απίστευτο δίδυμο Fiona και Rhys των Tales from the Borderlands, η μικρή ψυχασθενής Edna πάντα αγκαλιά με τον αγαπημένο της Harvey, και ο αδιανόητα γκρινιάρης Sadwick από το Whispered World αποτελούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Aσφαλώς, δε λείπουν και τα cosplays από άλλες σύγχρονες adventuro-σειρές, όπως η Maxine του Life is Strange και η Rosa του Blackwell.Σε μερικά cosplays τα εξαρτήματα κλέβουν την παράσταση, και παρότι συχνά οι στολές είναι καλοδουλεμένες και εντυπωσιακά πιστές στο χαρακτήρα, εκείνο το κατιτίς που κρατούν οι cosplayers στα χέρια τους είναι που θα κάνει τελικά όλη τη διαφορά. Μπορεί να μας αρέσει να βλέπουμε μπροστά μας τη θαρραλέα Kate Walker ή ακόμη και το μεταλλικό Όσκαρ, αλλά το κουρδιστό μουσικό κουτί του Χανς με τα μαμούθ σίγουρα θα κεντρίσει περισσότερο την προσοχή μας.

Ομοίως, και από Monkey Island το διαβόητο κοτόπουλο (έστω και χωρίς ρόδες) δεν μπορεί παρά να μας κάνει να χαμογελάσουμε, όπως και τότε που λύναμε έναν από τους πιο σαχλούς γρίφους που έμελλε όμως να θυμόμαστε για πάντα. Ένας σωστός Pandorian δε θα μπορούσε να μην έχει μερικά όπλα επάνω του, ενώ ο δύσμοιρος Devitt δε θα μπορούσε παρά να κρατά τη λάμπα λαδιού του που φώτισε σε τόσα επεισόδια το δρόμο του. Ακόμη και μια σωστά τοποθετημένη μπανανόφλουδα, όμως, μπορεί να φανεί μέγιστης σημασίας σε ένα cosplay· πού ξέρετε, ίσως μας προσφέρει τη λύση στο διαβόητο μυστήριο του Falling Man.
Κάποια cosplays καταφέρνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας χάρη στο επαγγελματικού επιπέδου μακιγιάζ τους που μπορεί ενίοτε να φαντάζει απλό, αλλά σας βεβαιώνουμε πως ποτέ δεν είναι και η δουλειά που χρειάστηκε ήταν σίγουρα πολύωρη. Σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις δε βλέπουμε ίχνος από τον cosplayer καθώς έχει «μπει ολόκληρος» μέσα σε κάποια ολόσωμη, φαρδιά στολή. Βέβαια, υπάρχουν και οι ακριβώς αντίθετες περιπτώσεις όπου λυγερόκορμες νεαρές υπάρξεις κόβουν την ανάσα και ξεσηκώνουν τις φαντασιώσες. Κι αν νομίζετε ότι το adventure cosplay δεν μπορεί να είναι σέξι, θα θέλαμε να σας διαψεύσουμε με ορισμένες πανέμορφες παρουσίες που έδωσαν σάρκα και οστά σε αγαπημένους (και μη) χαρακτήρες, διαολίζοντας έτσι τις σκέψεις μας.

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες που επιλέξαμε για εσάς και ξεκινήστε σιγά-σιγά να ετοιμάζετε το δικό σας adventure cosplay, ώστε να καλύψετε το αδικαιολόγητο κενό που υπάρχει καθώς τρανταχτά ονόματα του adventuro-χώρου δε διαθέτουν αξιοπρεπή -ή και καθόλου- cosplay παρουσίαση. Ο νουάρ ντετέκτιβ Tex Murphy, ο βιβλιοφάγος Gabriel Knight (με το μουστάκι!), ο ερωτίλος Suit Larry, ο μουσικόφιλος LOOM, ο μηχανόβιος Full Throttle, αλλά και ο ταξιδιάρης Simon the Sorcerer, όλοι τους περιμένουν κάποιον να τους τιμήσει με ένα καλό cosplay. Άντε adventurers, τι περιμένετε;!Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια