The Ultimate Adventure Hero!!…The R.P.G. Version

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015, Συντάκτης Constantine_R

The Ultimate Adventure Hero!!…The R.P.G. Version

Αν υπάρχει ένα είδος που εμείς οι adventure gamers θεωρούμε αδελφικό, τότε σίγουρα είναι τα Παιχνίδια Ρόλων ή RPG’s που λέμε και στο καπηλειό όταν πίνουμε μπύρες, συζητάμε τα τελευταία κουτσομπολιά της περιοχής και ακούμε το βάρδο να εξυμνεί τα κατορθώματά μας. Οι ρίζες είναι κοινές και η αγάπη για τα δυο είδη είναι, στους περισσότερους, αμοιβαία. Μου γεννήθηκε λοιπόν το ερώτημα: ένας ήρωας από adventure τι χαρακτηριστικά θα είχε σε έναν τέτοιο κόσμο; Αν ήταν να φτιάξουμε το καλύτερο adventure χαρακτήρα, πως θα τον διαμορφώναμε; Η αγωνία λαμβάνει τέλος! Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ο απόλυτος adventure χαρακτήρας σε RPG παιχνίδι! (εκκωφαντικά πνευστά)… όπα, όπα… κάτσε λίγο. Πρέπει κάπως να το περιορίσουμε… χμμμ… μούμπλε… μούμπλε… α ναι!... πολύ καλό… λοιπόν… Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε τον: ΑπόλυτοAdventureΉρωα ΚωμικούadventureόπωςαυτάπουσυνηθίσαμεαπότηLusasArtsSierra κτλ σε R…P…Ggggg… (εκκωφαντικότερα πνευστά). Παρακαλώ δέστε τις ζώνες σας, ξεκινάμε.

RACE: HUMAN

Εύκολη επιλογή. Θα μπορούσε ποτέ ήρωα adventure παιχνιδιού να έχει τη χάρη και τη φινέτσα ενός Elf; Ούτε γι’ αστείο! Τη τσαπατσουλιά και την απληστία ενός Dwarf; Θα μπορούσε αλλά δεν θα ταίριαζε με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας. Για Halfling ούτε συζήτηση. Αυτά τα σπαστικά κατάστρεψαν ένα δαχτυλίδι και το έχουν δει ιστορία! “Τώρα με βλέπεις! Τώρα δεν με βλέπεις! Τώρα με βλέπεις! Τώρα δεν με βλ… ααααουυυ!!”. Πατήστε τα κοντοστούπικα!

 GENDER: MALE

Sorry κορίτσια αλλά μεταξύ μας… ο σωστός, ο κάφρος, ο πρόστυχος ήρωας πρέπει να είναι γένους αρσενικού. Είδαμε και τα θηλυκά στα adventures… σαν το “Περηφάνια και Προκατάληψη”. Άντε δυο-τρεις εξαιρέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Η επιλογή είναι μονόδρομος.

 

 

CLASS: ROGUE

Έχετε δει ποτέ ήρωα σε adventure να χιμά στη μάχη φωνάζοντας “DEEEEAAAATTHHH”; Ποτέ. Ο σωστός ήρωας θα βρει πάντα έναν πλάγιο τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Θα παραπλανήσει, θα ξεγελάσει, θα “δανειστεί” διάφορα αντικείμενα που δεν του ανήκουν (και όταν οι άλλοι δεν κοιτάνε), θα δηλητηριάσει σκυλιά, θα ρίξει υπνωτικά χάπια στις σούπες, θα πει ψέματα και… θα το βάλει στα πόδια όταν τα βρει σκούρα. Με άλλα λόγια, κλασικός rogue. Για πολύ hardcore καταστάσεις θα μπορούσαμε να διαλέξουμε και Wizard αλλά όπως θα δείτε και παρακάτω, θα ήταν ένας κόντρα ρόλος καθότι τα spells μας θα ήταν ελάχιστα. Οπότε η ασφαλής επιλογή είναι, rogue (καλά εννοείται πως Paladins, Clerics, Druids και άλλες “νομοταγείς” κλάσεις αποτελούν ανέκδοτο).

 

ABILITY SCORES

Strength: 6/18 (και πολύ του!)

Ίσα, ίσα να περπατάμε. Τα μπράτσα δεν ήταν ποτέ το φόρτε μας. Τι να τα κάνει αλώστε ένας rogue; Ακόμα και σε καυγά να μπλέξουμε, το μικρότερο Halfling θα μας κάνει να κοιτάμε το ποτάμι ανάποδα. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να διαλέξουμε το  perk: “Sack of Unlimited Space”. Ένα σάκο που μας έπλεξε η γιαγιά μας όταν ήμασταν μωρά για την προίκα μας. “Άπειρος χώρος στο inventory και κάθε αντικείμενο ζυγίζει 0lbr. Tο μαλλί όμως που χρησιμοποίησε η γιαγιά μας τσιμπάει: -3 strength”.

 

 

Dexterity: 16/18

Όχι, δεν θέλουμε υψηλό dexterity για να ρίχνουμε καλά με το τόξο, ούτε για θανατηφόρα backstabs. Ένα καλό dexterity μας εξασφαλίζει γρήγορα πόδια που σημαίνει: “όπου φύγει, φύγει” (perk που ξεκλειδώνει μετά από 20 επιτυχημένες οπισθοχωρήσεις οπότε και αποκτάμε το skill “τρεχάτε ποδαράκια μου: +20 speed”) και καλό sneak για να ξεγλιστράμε εκεί που η ταχύτητα δεν βοηθά. Φροντίζουμε βέβαια κάθε level up να φορτώνουμε και το pickpocket μερικούς πόντους για μεγαλύτερη ευκολία στην κλεπτομανία μας.

 

Constitution: 18/18

Μπορεί να μην είμαστε δυνατοί αλλά… ω αδελφέ… αντέχουμε. Ηλεκτροπληξία, δηλητήρια, βαριά και κοφτερά αντικείμενα, ξύλο…  τα κόκαλα μας έχουν αποκτήσει ευλυγισία που θα ζήλευαν και τα μπαμπού ενώ οι πληγές μας επουλώνονται πιο γρήγορα και από του Wolverine. Σε συνδυασμό με το perk “Gift of Immortality” κατά το οποίο: “Η καλή νεράιδα-νονά μας, μας έφτυσε όταν γεννηθήκαμε να μην αβασκαθούμε και από τότε ο θάνατος μας βλέπει και μας γυρνάει την πλάτη. Το σάλιο όμως της νονάς μπήκε και στα μάτια και μας προκάλεσε μόνιμη ζημιά: -15 στο pixel-hunting και απολύτως κανένα μπόνους σε Darkvision, Infravision, Ultravision και Eurovision” είμαστε πρακτικά άτρωτοι. Θυμηθείτε ότι στους κανόνες παλαιότερης έκδοσης (2.314.67b) το αντίστοιχο perk λεγόταν “Gift of Restoreness” και για να ενεργοποιηθεί έπρεπε πρώτα να τάξεις μια saveslot στην Santa Roberta αλλά το μόνο πέναλτι ήταν η απώλεια της Eurovision. Μερικοί ακόμα αναπολούν το συγκεκριμένο perk.

 

Intelligence: 18/18

Η βασικότερη ability του ήρωα. Έλα, ας το παραδεχτούμε χωρίς intelligence στο full δεν πας πουθενά. Όσο εύκολη και να είναι η περιπέτεια. Tα μπόνους που παίρνουμε στα: Craft, Decipher Script, Forgery και Disable Device skills είναι απαραίτητα για να τα βγάλουμε πέρα. Μπορεί η κοψιά σου να μην εμπνέει εξυπνάδα αλλά χάρη στο υψηλό intelligence θα καταφέρεις να κατασκευάσεις μια μπαταρία από λεμονάδα και σαπουνόνερο και να φτιάξεις μια chainmail από 100.010 “δαχτυλίδια” από αναψυκτικό.

 

Wisdom: 0/18

Και ερχόμαστε στο περιβόητο Wisdom… δυστυχώς από τη στιγμή που μιλάμε για adventure ήρωα το ability αυτό παραμένει κλειδωμένο και υποχρεωτικά στο μηδέν. Μπορεί να σου κόβει αλλά Ο,ΤΙ και να κάνεις… δεν θα μάθεις ποτέ… Και στη τελική ρε φίλε αν μάθαινες πως θα έβγαζες sequels της τάξης του 5 παραγοντικό;! Αν λοιπόν διαλέγαμε Wizard ότι spells θα είχαμε θα ήταν από το υψηλό intelligence. Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν δυο δοκίμασαν και τα κατάφεραν σχετικά καλά. Μας έβγαλαν την πίστη όμως μέχρι να τα καταφέρουμε. Είπαμε, Wizard μόνο αν επιθυμείτε hardcore δυσκολία.

 

Charisma: 12/18

Εσύ νομίζεις ότι το έχεις αλλά οι άλλοι γελάνε με τα μούτρα σου! Η αλήθεια πάντως είναι ότι καμιά φορά μπορείς να ξεγελάσεις κάποιον ταλαίπωρο (ή κάποιον κοιμισμένο) αλλά ως εκεί. Όπως και να έχει, μια τιμή λίγο πάνω από τη μέση είναι η σωστή.

 

ALIGNMENT: CHAOTIC GOOD

Όπου και να πάει, πίσω του ακολουθεί το χάος αλλά κατά βάθος… wtf… είναι ο ήρωας της ιστορίας. Ακόμα και αν δεν το ξέρει στο τέλος αυτός θα σώσει τον κόσμο.

 

Αυτός λοιπόν είναι ο απόλυτος ήρωας. Την επόμενη φορά που θα παίξετε ένα RPG φτιάξτε έναν τέτοιο ήρωα και αν αντέξετε πάνω από πέντε πρώτα λεπτά εγώ σας κερνάω μπύρα στο καπηλειό. Στην υγειάς σας……… “τι το κελάρι της φουρνάρισσας γέμισε ποντίκια; Αυτό είναι quest για μένα!”

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Αγαπημένα