Virtual Machines και Adventure Games.

More
22 Αυγ 2011 03:31 #33455 by Ebon Page
Replied by Ebon Page on topic Re: Virtual Machines και Adventure Games.
tsampikos,

μπορεις να δωσεις μια βοηθεια για το πως να ενεργοποιησω το USB στα win95 για το virtualbox;

Σαν βασικο οδηγο χρησιμοποιησα το ποστ ενος τυπου απο το φορουμ του virtualbox (λινκ: forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=6&t=29596 )

Ολα πανε καλα μεχρι το προτελευταιο βημα οπου ενω βαζω το στικακι μου το αναγνωριζει εγκαθιστα drivers, αλλα οταν παει να κανει update για το USB mass storage port κολλαει το virtualbox.

Καμια λύση??

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
22 Αυγ 2011 09:14 #33456 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Virtual Machines και Adventure Games.
Αγαπητέ φίλε, ειδού η λύση:

Κατ'αρχήν απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις Windows 95.B/ 2.1 (4.00.950 B στο system properties), μιας και η αρχική έκδοση των Windows 95 δεν υποστηρίζει USB.

Βλ. και www.usbman.com/Win95%20USB%20Guide.htm

1) Σβήνεις από το Device Manager κάθε μή αναγνωρισμένη συσκευή.

2) Στο CD των WIndows 95 στον φάκελο "other/updates/usb" θα βρεις δύο αρχειάκιa. Τα "usbsupp" και "usbupd". Εγατέστησε πρώτα το supp και μετά το upd (το πρώτο είναι το βασικό και το δεύτερο update).

3)Στις ρυθμήσεις του Virtualbox διαλέγεις "enable USB", όχι όμως και τον 2.0 Driver. Και αυτό γιατί στα WIndows 95 USB 2.0 σχεδόν δεν υπάρχει. Μετά θα προσθέσεις ένα "empty filter" το οποίο θα αφήσεις ανενεργό (στη νέα έκδοση του Virtualbox κρασάρει το σύστημα με ενεργό, ελπίζω να το διορθώσουν).

Τώρα αν συνδέσεις ένα φλασάκι θα στο βρει αλλά θα θέλει και....Drivers. Για το λόγο αυτό έχουμε το επόμενο βήμα:

4) Κατέβασε τους Drivers από την παρακάτω σελίδα. Είναι οι μόνοι που βρήκα και λειτουργούν με όσα φλασάκια έχω δοκιμάσει.

www.usbman.com/Win95%20USB%20Guide.htm

Βάλτους σε ένα CD και μετά από εκεί στο C:/ των Windows 95 σου μέσα σε έναν φάκελο που θα τον ονομάσεις π.χ. USB.

Tώρα κάθε φορά που θα συνδέεις USB, θα το αναγνωρίζει, αλλά θα χρειάζεται drivers, οπότε εσύ θα του δίνεις τη διαδρομή για τον φάκελο που έχεις τους Drivers που κατεβάσες και έβαλες μέσα. Φυσικά η διαδικασία της αναγνώρισης γίνεται για το ίδιο φλασάκι μόνο μια φορά.

Αυτά είναι φίλε, αν έχω ξεχάσει κάτι θα το αναφέρω το μεσημέρι που θα είμαι σπίτι. Ελπίζω να τα καταφέρεις!

More
22 Αυγ 2011 13:18 #33468 by Ebon Page
Ευχαριστω πολύ για την απαντηση.

Στο βημα 4 που αναφερεσε στους drivers που πρέπει να κατεβασω από την σελίδα, σε ποιο αρχειο αναφερεσε ακριβως; Γιατι δεν καταλαβα ακριβως τι πρεπει να κατεβασω.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
22 Αυγ 2011 15:56 #33475 by tsampikos
ΣΤην σελίδα αυτή, κάπου στη μέση έχει τους drivers σε μορφή Zip, EXE. Διάλεξε ένα από τα δύο.

Είναι εκεί που έχει το κείμενο σε πλαισιάκι μέσα μακρόστενο και δίπλα με μπλέ χρώμα τα αρχεία για κατέβασμα. ΑΝ για κάποιον λόγο δεν σου πετύχει υπάρχουν άλλα δύο βηματάκια που ίσως χρειαστεί να κάνεις. Δοκίμασε και πες μου και θα σε κατατοπίσω ανάλογα.

Επιπλέον τα ακόλουθα: Όπου σου ζητήσει Restart να το κάνεις. Αφου περάσεις τον Driver από το CD στον C:/ μετά κάνε την εγκατάσταση καλύτερα σε Safe Mode για μεγαλύτερη σιγουριά.

More
22 Αυγ 2011 17:52 #33486 by Ebon Page
tsampikos,

σε ευχαριστω για τις απαντησεις.

Παρ' αυτα το virtualbox συνεχιζει να κολλάει. Με το που βαζω το στικάκι το αναγνωριζει εγκαθιστα τους drivers, μεχρι εδω όλα καλα. Μετα πεταει ενα new hardware found και προσπαθει να κανει update το USB mass storage port. Στο σημειο αυτο κολλάει και δεν γίνεται τιποτα.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
22 Αυγ 2011 18:53 #33488 by tsampikos
@Ebon Page

Έχεις Π.Μ.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
22 Αυγ 2011 19:27 #33490 by tsampikos
@Εbon Page.

Δες τα Π.Μ. σου πάλι. Τώρα θα βγάλεις άκρη που θα πάει!

More
22 Αυγ 2011 21:00 #33494 by Ebon Page
Ευχαριστω παρα πολύ tsampikos.

Επιτελους δούλεψε. Ίσως το patch της Intel τελικα να εκανε την δουλεια.

Ευχαριστω ξανα για τον κοπο που εκανες και για όλες τις οδηγιες που εγραψες.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
22 Αυγ 2011 21:03 #33495 by tsampikos
Μάλλον αυτό ήταν. Χαίρομαι που βοήθησα! :D

Δεν είναι τρέλα να βλέπεις κάτι να πετυχαίνει? :D :D

Όλα αυτά τα σχετικά με Virtual Machines, emulators κλπ. με ενδιέφεραν πάντα.

More
22 Αυγ 2011 21:23 #33496 by shodan
Κάπου είχα βρει μια *γκουχου* τροποποιημένη έκδοση με την ονομασία windows 99 (δεν είναι τυπογραφικό) και από όσο θυμάμαι ήταν η απόλυτη έκδοση όσο αφορά υποστήριξη usb συσκευών αλλά και σταθερότητας. Μου βάλατε ιδέες να ξαναδοκιμάσω τα παλιά, όχι τίποτε άλλο αλλά ήθελα να παίξω μετά από χρόνια commandos και στα 7αρια πρέπει να κάνω 1200 ρυθμίσεις για αν παίξει σωστά.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
22 Αυγ 2011 21:55 #33497 by tsampikos
Υπάρχουν αυτά τα χακαρισμένα τα 99. Τα βρίσκεις για κατέβασμα. Εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, αλλά λόγω της....ερμαφρόδιτης έκδοσης δεν θα συνεργάζεται ούτε με ενημερώσεις αλλά ούτε και με Drivers.

More
23 Αυγ 2011 21:37 #33517 by Petran79
Replied by Petran79 on topic Re: Virtual Machines και Adventure Games.

tsampikos wrote: Το Virtualbox έχει καλύτερο full screen χωρίς μπάρες. Για τα γραφικά το VMWare δεν θα έπρεπε να έχει κανένα πρόβλημα γιατί και στα Windows 9x εγκαθιστά τα VMWare tools που έχουν δικό τους SVGA Driver επομένως ούτε Display Doctor χρειάζονται ούτε τίποτα. Αντιθέτως, στο Virtualbox χρειάζονται οι Drivers μιας και ανάλογα tools για τα Windows 9x δεν έχει. Και πάλι όμως το Display Doctor δεν το χρησιμοποιώ γιατί κολλάει και χρησιμοποιώ άλλον driver.

Στη μουσική πάλι το Virtualbox εξομοιώνει απευθείας SB16 σε αντίθεση με το VMWare που πρέπει να τα φτιάξεις μόνος σου, όπως είπες κι εσύ.

Καλά είναι και τα δύο, αλλά το Virtualbox έχει καλύτερο fullscreen ενώ και τα προβλήματα των γραφικών λόγω έλλειψης πλήρους υποστήριξης (σε αντίθεση με το VMWare) το ξεπερνάει όταν κάνουμε αυτά που πρέπει.

συνεχεια της συζητησης

το VirtualBox οντως υποστηριζει Sound Blaster 16 αλλα δεν καταφερα να κανω το MIDI player να λειτουργησει σε οσα παιχνιδια το χρειαστηκαν.

αντιθετα στο VMWare ακολουθησα αυτον τον οδηγο και δεν υπηρξε κανενα προβλημα. μου φαινεται η εξομοιωση ειναι απο διαφορετικη καρτα σε σχεση με το Virtualbox

www.compdigitec.com/labs/2010/02 ... on-vmware/

τωρα σε οτι αφορα τα γραφικα για το Virtualbox ειχα εγκαταστησει αυτους τους οδηγους εδω μιας και ο ενσωματομενος οδηγος για WIndows 9x ειναι πολυ παλιος και δεν υποστηριζε πανω απο 16 χρωματα.

navozhdeniye.narod.ru/vbe9x.htm

ομως οταν αλλαζα την αναλυση σε 256 χρωματα ή ετρεχα παιχνιδι που την αλλαζε, τα Windows κολλουσαν. σε 16-bit Και 32-bit αναλυση δεν υπηρχε προβλημα

και στο VMWare το ιδιο γινονταν με τον ενσωματομενο οδηγο αλλα οταν εβαλα την εκδοση του Scitech Display Doctor λυθηκε το προβλημα.

παντως σε οτι αφορα 3D acceleration στα WIndows 9x ειναι αρκετα δυσκολο να γινει σε ικανοποιητικο βαθμο.

Ετσι πχ δεν θα μπορεσω να παιξω καποια παιχνιδια με 3D patches που ειχαν βγει οπως το Dungeon Keeper ή παιχνιδια που βασιζονται σε 3D επιταχυνση εξολοκληρου και δεν τρεχουν σε XP ή νεοτερα.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
23 Αυγ 2011 22:51 #33518 by tsampikos
Στο Virtualbox, έχω βάλει αυτόν τον driver, που λες ότι κολλαει. Πράγματι έτσι είναι. Ωστόσο τη λύση τη βρήκα για να μην κολλάει καθόλου.

α) Η μια περίπτωση που κολλάει είναι όταν εγκαθίσταται κάτι μέσω κονσόλας (DOS).

β) H άλλη είναι όταν βάζουμε στις ρυθμήσεις του Virtualbox μεγάλη ποσότητα MB Video RAM, με αποτέλεσμα όταν αλλάζουμε την ανάλυση μεταξύ 16-bit,32-bit,256 κλπ. επίσης να κολλάει.

Λύση:

στο α) Για εγκατάσταση κονσόλας θέλει ανάλυση 640χ480 16-bit και κάτω (κανένα πρόβλημα εδώ μιας και για τα παιχνίδια που το θέλουμε δεν τίθεται θέμα κονσόλας).

στο β) Έχω βάλει τη Video Ram στα 32 ΜΒ και αυτό ήταν! Κανένα πρόβλημα πια, κανένα κόλλημα, όλα άψογα! Τα παιχνίδια τέλεια, οι αλλαγές στην ανάλυση κλπ. Έτσι κι αλλιώς για τα συστήματα αυτά ήταν υπεραρκετά τα 32 ΜΒ γραφικών!

Το Scitech Display Doctor, εκτός του ότι με εκνεύριζε με τα παράθυρα που άνοιγε, μου κολλούσε το σύστημα στο shutdown/reboot.

Επιπλέον ο άλλος Driver βρίσκεται υπό συνεχή βελτίωση.

Όσον αφορά το VMware, ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα γραφικά του σε καμιά ανάλυση. Ο Driver των VMWare Tools μου φαίνεται άψογος. Άπό τότε που βρήκα πάντως την υγειά μου με το Virtualbox, έστω και αν είναι πιο κοπιαστική διαδικασία (λόγω του ότι πολλά πρέπει να τα εγκαταστήσεις μόνος σου, καθώς για τα windows 9x. η υποστήριξη είναι μόνο η βασική), δεν ξανασχολήθηκα με το VMWare για παλιά παιχνίδια.

Στα του ήχου:

Στο Virtualbox, εκτός από την Soundblaster, έχεις επιλογή και για ICH97 ήχο, αρκει να διαλέξεις τη σχετική ρύθμηση από το μενού και να εγκαταστήσεις τον κατάλληλο Driver. Το έκανα και πέτυχε μια χαρά! Γενικά πάντως και με τον ήχο από Soundblaster δεν έχω παράπονο.

Αν θες τον ΙCH97 Driver στον ανεβάζω.

Στο VMWare πράγματι μπορείς να εγκαταστήσεις εκπλητικούς Driver, το έκανα κι εγώ και τα αποτελέσματα ήταν τέλεια.

More
23 Αυγ 2011 23:22 #33519 by Ebon Page
Θα συμφωνησω με τον tsampiko στο θεμα των graphic drivers. Κι εγω χρησιμοποιω τον Universal VESA/VBE Video Display Driver στα win9x και δεν αντιμετωπιζεις προβλημα στα παιχνιδια. Τρωει μερικα κολληματα καμια φορα, αλλα αναμενομενο είναι. Το βασικο πρόβλημα (για μενα) του Scitech Display Doctor είναι πως είναι shareware (σε 21 ημερες παει) και επισης η εταιρεια εχει κλείσει αν δεν κάνω λάθος, οπότε δεν υποστηριζεται πια.

Οσον αφορα τον ήχο με τους καταλληλους drivers και τις επιλογες που διαθετει το VirtualBox στις ρυθμισεις του δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σημερα εστησα Virtual Drive με Windows 3.11 :D (Υπάρχουν μερικα διαμαντακια adventures που τρεχουν μόνο σε win 3.1). Μου εκανε εντυπωση που καταφερα να μπω και στο internet με explorer και Νetscape :D Καταφερα να αναβαθμισω γραφικα και αναλυση, στερεο ηχο. Όλα δουλευουν ρολοι.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
24 Αυγ 2011 00:56 #33520 by tsampikos
Για τον SchiTech κάπου "βόσκει" στο Ιντερνετ μαζί με τον 7.0 κι ένα Serial. Το βάζεις και δεν έχεις πρόβλημα ενεργοποίησης. Αλλά η συμπεριφορά του γενικά δεν μου άρεσε. Ο άλλος driver που χρησιμοποιούμε με τις ρυθμήσεις που προανέφερα παίζει ρολόι.

@Ebon_Page, γουστάρησες ε? :D

Αλήθεια στα Windows 3.11 το ποντίκι σου δουλεύει κανονικά? Αυτά μπορείς να τα εγκαταστήσεις για άψογα αποτελέσματα μέσω DOSBOx!