Virtual Machines και Adventure Games.
- moumiaq
- Spammer
Για το mouse δές αν έχει κάποια ρύθμιση στα Win95 για acceleration και απενεργοποίησε την.
Αυτά προς το παρόν.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Την 3.0 που βρισκόταν στο CD δοκίμασα πρώτη και είχα το αποτέλεσμα με τον προβληματικό δείκτη. Ύστερα δοκίμασα και την έκδοση 4.0, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Mouse acceleration στα Windows 95 νομίζω δεν υπήρχε, πάντως τέτοιο setting δεν βρήκα πουθενά. Δοκίμασα και να χαμηλώσω το hardware accelration στα graphics settings, αλλά πάλι δεν βελτιώθηκε η κατάσταση.moumiaq wrote: Όσο αφορά το Quicktime να έχεις την έκδοση 3.0 καμμία νεώτερη , πιθανόν να υπάρχει και στα cd του παιχνιδιού.
Για το mouse δές αν έχει κάποια ρύθμιση στα Win95 για acceleration και απενεργοποίησε την.
Thanks πάντως για τις προτάσεις.
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μόνο στο Virtual Pc πέτυχα πλήρη εγκατάσταση των Win95. Στο Virtualbox, αν και κατάφερα να ολοκληρώσω την εγκατάσταση των Win95, το σύστημα δε δεχόταν με τίποτα τους καλούς drivers vbe9x για την κάρτα γραφικών που προτείνουν όλοι (τα win 95 αρνούνταν να τους εγκαταστήσουν με ένα μύνημα οτι δεν είχαν λογισμικό για το υλικό μου - υποθέτω μάλλον δεν αναγνώριζαν την κάρτα μου) και αναγκάστηκα να συμβιβαστώ με την δεύτερη επιλογή του Scitech Display Doctor. Οπότε δεν ξέρω, αν είχα καταφέρει να περάσω τους drivers vbe9x, ίσως να μην είχα αυτό το πρόβλημα;
Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα είναι καλοδεχούμενη...
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Για τους VGA drivers κατάφερα τελικά και πέρασα τους καλούς drivers (μάλλον αρχικά το είχα παρακάνει στη μνήμη που εκχώρησα στην κάρτα γραφικών). Το Morpheus δυστυχώς όμως συνεχίζει να παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα με τον κέρσορα και με τους καλούς drivers.
Οποιαδήποτε περαιτέρω πρόταση είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ που μπαίνεις και στον κόπο.
EDIT: Απίστευτο! Μάλλον τα κατάφερα!!! Έκανα copy-paste το παιχνίδι από τον φάκελο των XP στον υπολογιστή με τα Windows 7 και το παιχνίδι έτρεξε χωρίς πρόβλημα! (Δεν ξέρω βέβαια πόσο σταθερό είναι.) Δεν χρειάστηκε καν να πειράξω το registry των Windows! Πάντως αν βρει κανείς γιατί δεν έτρεχε καλά στο virtual μηχάνημα ή πως μπορώ να το βελτιώσω για άλλα παιχνίδια, είμαι ανοιχτός σε ιδέες.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Παιδιά βάλτε και εμένα στη λίστα!
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- outcry
- Walker Survivor
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Και με τους κέρσορες δε σου έκανε καθόλου κουλά; Να τρεμοσβήνουν ή να εξαφανίζονται; Αν είναι έτσι, τι να πω... Ειδικά το Virtual Pc το δοκίμασα και στο παλιό laptop με τα XP και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μπορεί το πρόβλημα να βγαίνει μόνο με τα Windows 95. Δυστυχώς δεν έχω Windows 98 για να δω αν τα πηγαίνουν καλύτερα στο συγκεκριμένο θέμα. Ευτυχώς πάντως το Morpheus τουλάχιστον ξεκινάει χωρίς πρόβλημα στα Win7 με το κόλπο που περιέγραψα παραπάνω. Και χάρη στη συμβουλή του φίλου Constantine_R ανακάλυψα ότι αν ακυρώσω όλες τις συμβατότητες και το τρέξω κανονικά στα Win 7 τρέχει και με τις πολύ καινούργιες εκδόσεις του Quicktime (και μάλιστα χωρίς κάτι ψιλοενοχλητικά γραφικά glitches που συνάντησα με το παλιό Quicktime στην απλή συμβατότητα με Win95 - χωρίς virtual machine).outcry wrote: Εμένα το Morpheus έπαιζε χωρίς προβλήματα σε Win98 μέσω Virtual pc (Vista έχω κανονικά).
- outcry
- Walker Survivor
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
- mkllds
- Futuristic Fedora
2) Χθές είπα να ξεκινήσω την σειρά The Journeyman Project. Έκανα install το The Journeyman Project 1 Turbo σε Windows 98 που έτρεχαν μέσω Virtual Machine. Όταν πάταγα όμως το εικονίδιο να τρέξει μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν έβρισκε το CD του παιχνιδιού και μου έδινε την επιλογή να γράψω ποιό γράμμα είναι το CD Drive μου αλλά και πάλι δεν έτρεχε και μου το ζήταγε. Μετά είπα να πατήσω το εικονίδιο που ήταν μέσα στο CD κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να τρέξει το παιχνίδι αλλά με αρκετά προβλήματα όπως να μη τρέχει τα cutscenes και να μην κάνει load. Τελικά ψαχουλεύοντας το intenet ανακάλυψα ότι στη διαδρομή C:/Windows υπάρχει ένα αρχείο "JMAN.INI". Το ανοίγουμε με το notepad και εκεί που γράφει "BasePath=" γράφουμε το γράμμα που είναι το CD Drive μας, δηλαδή "BasePath=D:/". Έαν έχουμε άλλο γράμμα για το CD Drive μας τότε βάζουμε το αντίστοιχο. Το παιχνίδι μετά από αυτό έτρεξε κανονικά. Σε Windows 7 64b δεν μπόρεσα να το τρέξω καθόλου.
Αυτά.
Υ.Γ. 1 Τα αφήνω εδώ σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κι άλλος τα ίδια προβλήματα ώστε να μη φάει τόσες ώρες όσες και εγώ.
Υ.Γ. 2 Ελπίζω να είναι εντάξει εδώ που τα έγραψα αλλιώς ας μεταφερθούν.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- mkllds
- Futuristic Fedora
Είπα να το γράψω εδώ γιατί τελικά τα έτρεξα μέσω Virtual Machine και Windows 98. Επίσης δεν βρήκα το θέμα που αναφέρεις. Εαν είναι κάπου αλλού καλύτερα που πρέπει να το γράψω, πείτε μου.tsampikos wrote: Πιστεύω πως το καλύτερο μέρος για το θέμα αυτό θα ήταν η τεχνική υποστήριξη και η συμβατότητα παλιών παιχνιδιών.
Δοκίμασα να το τρέξω μέσω Windows 3.1x στο DosBox αλλά δεν αναγνώριζε το setup αρχείο για να μπορέσω να το κάνω install. Μου έγραφε ότι το αρχείο αυτό δεν υποστηρίζεται από τα Windows 3.11 ή κάτι τέτοιο τέλως πάντων.tsampikos wrote: Το Journeyman Project 1 το έχω παίξει μέσω Windows 3.1x στο DosBox χωρίς κανένα πρόβλημα.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.