Virtual Machines και Adventure Games.

More
24 Αυγ 2011 01:25 #33521 by Ebon Page
Replied by Ebon Page on topic Re: Virtual Machines και Adventure Games.
Ειμαι σιγουρος πως καποιο serial θα υπάρχει στο νετ για τον SchiTech, αλλα και στην trial μορφη που τον δοκιμασα δεν με επισε πως αξιζει την ταλαιπωρια σε σχεση με τα αποτελεσματα.

tsampikos wrote: Αλήθεια στα Windows 3.11 το ποντίκι σου δουλεύει κανονικά? Αυτά μπορείς να τα εγκαταστήσεις για άψογα αποτελέσματα μέσω DOSBOx!

Το ποντικι δουλευει μια χαρα χωρις να κάνω κάποια ιδιεταιρη ρυθμιση. Το ξερω πως τα 3.11 τρεχουν και μεσω DosBox, απλα δεν τα παω και πολύ καλα με τις ρυθμισεις του. Παντως στο VirtualBox τρεχουν μια χαρα, φορτωσα και παιχνιδι και τρεχει αψογα. Θελει λίγη υπομονη μεχρι να τα σεταρεις σωστα και πάνω από όλα δεν θελουν βιασυνη. Δηλαδη εγκαθιστας ενα-ενα αυτα που θες (drivers, προγραμματα κτλ) και καθε φορα που σου ζητα restart πατας "οχι" και κανεις μόνο σου την επανακκινηση γιατι διαφορετικα παρατηρησα τρομερα κολληματα, ως και αδυναμια "φορτωσης" του λειτουργικού απο το VirtualBox (που σημαινει ξανα όλα από την αρχη). Βρηκα και μια καλή σελιδα με όλους τους απαραιτητους drivers κτλ για win 3.1.

Οποιος θελει links για drivers κτλ ας το πει.

Ειναι πολύ καλή φαση να βλεπεις (και να καταφερνεις) εν ετει 2011 να τρεχεις λειτουργικα σχεδόν 20ετιας. Μπορω εχοντας εγκατεστημενα DOS, Win 3.11, Win 95 και Win 98 στο VirtualBox να παιξω κάθε παιχνιδι της δεκαετιας του 90.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
24 Αυγ 2011 01:36 #33522 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Virtual Machines και Adventure Games.
Πόσταρε τα λινκ εδώ να τα έχουμε όλοι αδερφέ. Για Drivers. Να κατεβάζει όποιoς ενδιαφέρεται. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει αυτό το Thread! :D

More
24 Αυγ 2011 17:16 #33525 by Petran79
Replied by Petran79 on topic Re: Virtual Machines και Adventure Games.
σε οτι αφορα το Virtual Box ειχα δοκιμασει να βαλω drivers για AC97 αλλα χωρις επιτυχια. Μετα απο προβληματα ειχα βαλει SB16 με ηχο απλα χωρις υποστηριξη MIDI. Oρεξη εχω τωρα, συν τα XP να σκαλιζω και τα WIndows 98 οπως πριν 10 χρονια; αντε απο κει. Αφου λυθηκε το προβλημα δεν ξανασχολουμαι.

το Scitech απο εδω το ειχα κατεβασει απο παραπομπη οδηγιων εγκαταστασης του VMWare, δε θυμαμαι ποια. Εχει και SN και ειναι η τελευταια επισημη εκδοση

ετσι και αλλιως επισημη υποστηριξη δεν υπαρχει πλεον και η εταιρια εχει μετονομαστει και ασχοληται με αλλα πραγματα πιο συγχρονα

www.yousendit.com/dl?phi_action ... 0D7152535B

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
24 Αυγ 2011 19:00 #33529 by tsampikos
Κι όμως γίνεται αδερφέ, το AC97 σε Virtualbox! Αρκεί να σβήσεις την SB16 από το Device Manager γιατί διαφορετικά δημιουργείται conflict!

More
25 Αυγ 2011 13:25 #33539 by Ebon Page
Replied by Ebon Page on topic Re: Virtual Machines και Adventure Games.
Χρήσιμες σελίδες για να στησει κανεις VM με Windows 3.1x και Windows NT 3.51 στο VirtualBox

Windows 3.1x (και DOS)

Zamba's VMware page:
www.scampers.org/steve/vmware/index.htm

H βασική σελίδα που περιέχει όλους τους απαραιτητους drives για να στησει κανείς ενα VM με Windows 3.1x.
Καπου στην μεση της σελίδας και στην ενοτητα με τίτλο MS-DOS / Windows 3.1 / Windows for Workgroups 3.11 driver package υπάρχει ενα λίνκ για να κατεβάσουμε σε ένα μονο άρχειο όλα τα απαραιτητα που χρειαζόμαστε. Το πακέτο αυτό περιέχει drivers και updates για να στησουμε ένα πλήρως λειτουργικό VM για Windows 3.1x και DOS. Περιελαμβάνει drivers για καρτα γραφικών (1024x768 με 256 χρωματα), drivers για καρτα δικτυου (επομενος μπορούμε να συνδεθούμε στο ίντερνετ!), drivers για ήχο και άλλα πολλά.

...freaked
home.comcast.net/~zerosky/freaked/16bitweb.html

Σελιδα που έχει για κατεβασμα τις τελευταιες εκδόσεις των browser που είναι συμβατοί με Windows 3.1x.

Καλύτερος από όλους είναι ο Netscape 4.08 ο οποίος είναι ο πιο σταθερος και είναι ο μοναδικός στον οποίο κατάφερα
να δειχνει ελληνικούς χαρακτηρες κατα την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ακολουθεί ο Opera 3.62 και τελευταίος ο ΙΕ 5.

Για να λειτουργήσει σωστα ο Netscape χρειαζεται πρώτα να εγκαταστησετε το Video for Windows 1.1. (κατεβαστε το από εδω: papa.indstate.edu:8888/ftp/main! ... ayers.html Είναι το 4ο αρχειο από το τελος, το wv1160.exe)

Επειδη τα Windows 3.1x δεν υποστηριζουν unicode χαρακτηρες πρέπει να εγκαταστησουμε μόνοι μας ελληνική γραμματοσειρα και driver για να εναλλάσουμε στο πληκτρολόγιο μας από αγγλικά σε ελληνικά, αν θέλουμε τόσο να βλέπoυμε ελληνικούς χαρακτηρες στο διαδικτυο, αλλα και να μπορούμε να γραφουμε ελληνικά στο write (το σημερινό wordpad).

Ελληνικές γραμματοσειρές και οδηγίες πως να τις εγκαταστήσουμε, αλλα και πως να ρυθμίσουμε τους browsers μας για να αποδίδουν σωστά τις ελληνικές σελίδες μπορούμε να βρούμε στις παρακάτω σελίδες:

Hellenic Resources Network
www.hri.org/fonts/windows/win-eng.html
Στην σελίδα αυτη περιέχεται και ένα σημαντικό fix. Μην παραλείψετε να το εγκαταστησετε και αυτό.

Glavopoulos C.D. and Associates Inc
www.glavopoulos.gr/fonts/greek-fonts.php
Σελίδα επίσης με ελληνικές γραμματοσειρες και αναλυτικές οδηγίες για το πως να ρυθμίσει κανείς τον IE και τον Netscape.

Προσωπικά καταφερα μονάχα μεσω Netscape να δω τις ελληνικές σελίδες σωστά (με ελαχιστα λαθακια)
Μην ξεχνάμε οτι στις αρχες του 90 οι σελιδες του ιντερνετ δεν είχαν καμια σχεση με τις σημερινές. Τοτε απλά ήταν μόνο κειμενο, αντε και καμια φωτογραφία που και που. Οποτε η απόδοση των σελιδων είναι λίγο.... καπως.

Win32s
Αρχειο που αναβαθμίζει τα Windows 3.1x ωστε να έχουν μια υποτυπώσης υποστηριξη κάποιων βασικών 32-bit προγραμμάτων. Κατεβάστε το από την μαμά Microsoft:
ftp://ftp.microsoft.com/softlib/MSLFILES/PW1118.EXE
Σ' αυτό το λινκ ( www.i24.com/en/win32s/tips/w32slist.htm ) μπορείτε να δείτε μια συγκεντρωτική λίστα με τα 32-bit προγραμματα που υποατηρίζονται απο το Win32s.

win31.de
www.gaby.de/win3x/esoft.htm

Σελίδα με πολλά και διάφορα καλούδια για τα Windows 3.1x

HPC:Factor
www.hpcfactor.com/support/patching/win31/

Σελίδα με διάφορα μή απαραιτητα updates για τα Windows 3.1x. Με το μη απαραίτητα εννοώ πως και χωρις αυτα το λειτουργικό θα τρεχει μια χαρά (και σταθερά), αλλα μερικά updates ποτε δεν εβλαψαν κανέναν.

Net lab
www.ibiblio.org/ais/nl-win16.htm

Σελιδα με διαφορα προγραμματα που τρεχουν στα 16-bit Windows 3.1x. Μπορείτε να βρειτε video και audio player, image editors, browsers και άλλα πολλά.

OldDos.org:
wiki.oldos.org/Downloads/Windows3x
Σελίδα παρόμοιυ περιεχομένου με την παραπάνω.

Windows NT 3.51 Workstation

Ευτυχώς τα Windows NT 3.51 εγκαθιστούνται πολύ πιο εύκολα και δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά, μιας και έχουν ενσωματωμένους τους περισσότερους drivers.

Windows NT Version Service Pack 5:
Απαραίτητο update για τα 3.51, καθως χωρίς αυτό δεν μπορούμε να εγκαταστησουμε ουτε τον IE. Το κατεβάζουμε από την μαμά Microsoft
support.microsoft.com/default.as ... -us;128465

To αρχειο που μας ενδιαφέρει είναι το SP5_351I.EXE.

Universal VESA/VBE Video Display Driver:
navozhdeniye.narod.ru/vbemp.htm

Σελίδα με drivers για την κάρτα γραφικών.

...freaked
home.comcast.net/~zerosky/freaked/winnt351.html

Σελίδα απο όπου μπορούμε να κατεβάσουμε browsers, καποια επιπλέον μικρά Updates και διαφορα προγραμματακια που είναι συμβατα με τα ΝΤ 3.51.

Κορυφαιος browser για τα ΝΤ 3.51 είναι ο Opera 5.12 (32-bit). Όλοι οι άλλοι τρώνε σκόνη. Είναι ελαφρυς, είναι γρηγορος και αποδιδει τις σελίδες σχεδόν όπως είναι και σημερα. Αψογος. Μην ασχοληθείτε καν με τον ΙΕ γιατι δυστυχως για τα ΝΤ 3.51 δεν υπάρχει 32-bit ΙΕ που να υποστηριζεται. Οπότε ουσιαστικά περναμε τον ίδιο με τα Windows 3.1x.

Εδω δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες ιδιεταιρες ρυθμίσεις για να αποδωσουμε σωστα τις ελληνικές σελίδες. Λογικά θα φαινονται οκ. Αν θελουμε όμως μπορούμε να φορτωσουμε μερικές ελληνικές γραμματοσειρες με τον ίδιο τρόπο όπως και στ Windows 3.1x.

HPC:Factor
www.hpcfactor.com/support/patching/winnt351/

Σελιδα με καποια updates κτλ.

Αυτα τα λίγα λοιπόν για τα Windows 3.1x και Windows NT 3.51. Γενικά σε όλες τις σελίδες περιέχονται οδηγιες για το τι πρέπει να κάνεις για να εγκαταστησεις σωστα τα αρχεία και σχεδόν όλα συνοδευονται και από ενα ReadMe αρχειο.
Ελπίζω να φανουν χρήσιμα σε κάποιυς τα παραπάνω λινκς.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
25 Αυγ 2011 14:15 #33542 by tsampikos
Πολύ καλός Ebon Page! :D

More
10 Οκτ 2011 15:49 #33956 by zorbas
Επικό Thread πραγματικά!
Έχω εγκαταστήσει όλα τα παιχνίδια της Sierra μέσω DosBox. Η Sierra έχει υποστήριξη
για όλα τα παιχνίδια της με installers για Windows αλλά και patches, game manuals κ.τ.λ
www.sierrahelp.com/Games/GameHelp.html

Είναι τέλειο γιατί παίζουν όλα κανονικά και με shortcuts από το Desktop των Win7 που έχω.
Τώρα θα προχωρήσω στο Scumm για να εγκαταστήσω μερικά ακόμα διαμάντια (Grim Fandango,
Full Throttle, The Legend of Kyrandia κ.α) ελπίζω να δουλέψει και αυτό έτσι σχετικά απροβλημάτιστα.
Έχω βαλθεί να εγκαταστήσω στο PC όλα τα adventures που έχω και εκτός του ότι το βρίσκω υπέροχο
να μπορώ να τα έχω όλα συγκεντρωμένα έχει πέσει και πολύ συγκίνηση :oops: Μερικά παιχνίδια είχα
να τα δω χρόνια :D
Εκεί που "κολλάω" να ασχοληθώ ακόμα είναι με τα παιχνίδια που θέλουν win3.1 και 95-98. Σίγουρα αυτό
το thread θα με βοηθήσει αρκετά όταν το αποφασίσω :wink:

More
10 Οκτ 2011 18:44 #33960 by outcry
^
Ό,τι και να χρειαστείς ο tsampikos είναι εγγύηση.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
10 Οκτ 2011 22:57 #33963 by skoros

Zorbas wrote: Επικό Thread πραγματικά!
Έχω εγκαταστήσει όλα τα παιχνίδια της Sierra μέσω DosBox. Η Sierra έχει υποστήριξη
για όλα τα παιχνίδια της με installers για Windows αλλά και patches, game manuals κ.τ.λ
www.sierrahelp.com/Games/GameHelp.html

Είναι τέλειο γιατί παίζουν όλα κανονικά και με shortcuts από το Desktop των Win7 που έχω.
Τώρα θα προχωρήσω στο Scumm για να εγκαταστήσω μερικά ακόμα διαμάντια (Grim Fandango,
Full Throttle, The Legend of Kyrandia κ.α) ελπίζω να δουλέψει και αυτό έτσι σχετικά απροβλημάτιστα.
Έχω βαλθεί να εγκαταστήσω στο PC όλα τα adventures που έχω και εκτός του ότι το βρίσκω υπέροχο
να μπορώ να τα έχω όλα συγκεντρωμένα έχει πέσει και πολύ συγκίνηση :oops: Μερικά παιχνίδια είχα
να τα δω χρόνια :D
Εκεί που "κολλάω" να ασχοληθώ ακόμα είναι με τα παιχνίδια που θέλουν win3.1 και 95-98. Σίγουρα αυτό
το thread θα με βοηθήσει αρκετά όταν το αποφασίσω :wink:

Για το Grim Fandango:
το εγκατέστησα σε win 7 64 bit χωρις scumm κτλ.
Έβαλα τα παλιά cd στο drive, αλλά αντί να τρέξω το setup που είχε μέσα χρησιμοποίησα αυτό που υπάρχει σε αυτή τη σελίδα.
quick.mixnmojo.com/software/grim-fandango-setup
Έπειτα εγκατέστησα το 1.01 patch.
Τέλος πέρασα το Patch της ελληνικής μετάφρασης (προαιρετικό εννοείται).

More
11 Οκτ 2011 17:58 #33973 by zorbas
Skoros,
Έκανα όπως είπες και το Grim Fandango δουλεύει κανονικά :)
Ευχαριστώ πολύ! Μήπως έχεις και link για το ελληνικό patch;

More
11 Οκτ 2011 21:13 #33976 by skoros

Zorbas wrote: Skoros,
Έκανα όπως είπες και το Grim Fandango δουλεύει κανονικά :)
Ευχαριστώ πολύ! Μήπως έχεις και link για το ελληνικό patch;

www.insomnia.gr/topic/138753-pat ... try1091996

Θα το βρεις στην πρώτη δημοσίευση.
Να ξέρεις ότι κάποια bug υπάρχουν στο παιχνίδι [δε φταίει η μετάφραση γι αυτό].
Κάνε save συχνά καλου κακού.
Όπως και να χει, η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού ειναι τέτοια που δεν επισκιάζεται από τίποτα.

More
12 Οκτ 2011 16:02 #33979 by zorbas
Ευχαριστώ και πάλι Skoros :wink:

More
17 Απρ 2012 00:32 #36909 by Dr Zoidberg
Replied by Dr Zoidberg on topic Re: Virtual Machines και Adventure Games.
Γεια σας παιδιά! Προσπαθώ και εγώ με τη σειρά μου να στήσω ένα virtual machine με Windows98 SE. Σε μια απόπειρα που είχα κάνει παλαιότερα με το vmware, δεν αντιμετώπισα σημαντικά προβλήματα. Τώρα βέβαια με το Virtual Box, δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ στο ίντερνετ (από το guest OS) και επιπλέον έχω την εντύπωση ότι το νέο -παλιό- σύστημα είναι αρκετά αργό.
Ψάχνοντας λίγο στο internet, δίαβασα σε ένα φόρουμ, ότι αν περάσω τους drivers για την κάρτα γραφικών, ώστε να μπορώ να την ανεβάσω στα 32bit, τα πράγματα θα είναι κάαααπως καλύτερα.

Anyway. θα σας πω τι ρυθμίσεις έχω κάνει, ώστε αν σας είναι εύκολο να μου προτείνετε κάποιες αλλαγές μήπως δω και εγώ άσπρη μέρα (και το Ripper να τρέχει στο Vm μου.) .

Λοιπόν,έχω βάλει:
1) 128 ΜΒ Ram μνήμη συστήματος (ο ταπεινός μου πέντιουμ 75 αν θυμάμαι είχε 8 αν θυμάμαι καλά, οποτε μπορεί να το παράκανα)
2)32 ΜΒ Ram gpu
3) 2GB HD (Εδώ και αν το παράκανα)
4) Την Soundblaster, που λειτουργεί χωρίς να κατεβάσω τους Drivers
5) PS/2 mouse. or not to PS/2 mouse? Προς το παρόν έχω επιλέξει το "enable absolute pointing device".
"έτρεξα" και εκείνη την εντολή που διορθώνει τις συντεταγμένες αν και δεν ξέρω αν είναι η ιδανική επιλογή!
Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι πρέπει να βάλω στο execution cap και στο network adapter (δοκίμασα κάποια πράγματα αλλά τίποτα).

Στην ουσία αυτό που προέχει είναι να λύσω το θέμα της απόδοσης. Το internet το θέλω απλά για να κατεβάσω drivers, directX κτλπ. Αν δε γίνεται τίποτα, θα το πάρω απόφαση, θα μαζέψω ότι χρειάζομαι
και θα τα περάσω ως virtual cd!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :mrgreen:

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
18 Απρ 2012 13:41 #36954 by tsampikos
Για το internet στο virtualbox για τα Windows 9x, πρέπει να κάνεις τα ακόλουθα:

1) Από τις ρυθμήσεις του προγράμματος ορίζεις ως εξής: NAT, και AMD PCnet-II network chip. Θα το δει αυτόματα το Windows 98 σύστημα.

2) Εγκατάσταση του Internet explorer 6 SP1

3) Mέσα από τα Windows 98 θα πας στο control panel, από εκεί στην επιλογή "internet options" μετά "δημιουργία σύνδεσης" και τέλος επιλέγεις LAN (Local Area Network). Την ίδια διαδικάσια, αν θυμάμαι καλά (δεν το έχω μπροστά μου), μπορείς να την κάνεις και απευθείας με το που εκκινήσεις τον ΙΕ6. Θα σε ρωτήσει τι σύνδεση θές, διαλέγεις LAN και τέλος!

Το σύστημα θα συνδεθεί και θα έχεις ωραιότατο internet! :)

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
02 Αυγ 2012 18:20 #38652 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Virtual Machines και Adventure Games.
Να αναστήσω αυτό το ξεχασμένο thread για να κάνω μια ερώτηση;

Βρήκα καταχωνιασμένα σε κάποιο συρτάρι τα παλιά μου Windows 95 και είπα να δοκιμάσω τα Virtualbox/Virtualpc 2007 στο windows 7 64bit μηχάνημά μου για να μπορώ να παίζω σ'αυτό πιο παλιά παιχνίδια χωρίς να πρέπει να καταφεύγω στο WinXP laptop μου. Με λίγη δυσκολία και αφού έψαξα πληροφορίες στο Internet και κατέβασα και κάποια συνοδευτικά προγράμματα, κατάφερα κουτσά στραβά να στήσω ικανοποιητικά το virtual μηχάνημα με τα Windows 95. Και μια και όλα φαίνονταν να λειτουργούν ικανοποιητικά, είπα να δοκιμάσω να φορτώσω το Morpheus (για το οποίο έχω ακούσει τόσο καλά λόγια) για να δω το αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως ενώ το παιχνίδι εγκαθίσταται και τρέχει κανονικά, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τον δείκτη του mouse. Όποτε υπάρχει δυναμική εικόνα στο background (δηλαδή παίζει κάποιο quicktime video) ο δείκτης του mouse αρχίζει να τρεμοσβήνει σε βαθμό που γίνεται δύσχρηστος ή ακόμα και αόρατος. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το διορθώσω; Δοκίμασα και τα δύο virtual προγράμματα και διάφορες (παλιές) εκδόσεις του quicktime χωρίς αποτέλεσμα. Παραδόξως στo laptop με τα XP, το παιχνίδι φαίνεται να τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα.