Secret Files *Tunguska*

More
15 Δεκ 2006 07:29 #13810 by Elessar
Replied by Elessar on topic Secret Files *Tunguska*
Έχεις απόλυτο δίκο για το σκηνικό με το κοριτσάκι. Απο εκείνο το σημείο ξεκίνησε ο "παραλογισμός" των γρίφων και μετά εντάθηκε ακόμα περισσότερο...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Δεκ 2006 05:42 #14050 by cult
Replied by cult on topic Secret Files *Tunguska*
Εγω το βρηκα απο καλυτερα που επαιξα φετος.Δεν ειχε και το pixel hunting

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
21 Δεκ 2006 06:30 #14051 by
Replied by on topic Secret Files *Tunguska*
Θα συμφωνήσω με τον cult.

More
21 Δεκ 2006 08:15 #14053 by giovanna
Replied by giovanna on topic Secret Files *Tunguska*
Και εγώ επίσης. Είναι ένα πανέμορφο παιγνίδι!!! :wink:

More
21 Δεκ 2006 18:30 #14084 by shodan
Replied by shodan on topic Secret Files *Tunguska*
Πανέμορφο όντως αλλά εγω θα παραπονεθώ όπως και πολλοί άλλοι για το τέλος. Πολύ ρηχό βρε παιδί μου. Αν και έχω κατεβάσει το patch για το εναλλακτικό τέλος αλλά δεν το δοκίμασα ακόμη.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
21 Δεκ 2006 21:20 #14087 by enwsiths
Replied by enwsiths on topic Secret Files *Tunguska*
Όντως ήταν από τα καλύτερα της games της χρονιάς,μακάρι να έβγαιναν κι άλλα σαν κι αυτό.

@shodan

favourite game system shock 2??????

File Attachment:

upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005

...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

More
22 Δεκ 2006 03:19 #14099 by shodan
Ξέρω δεν έχει σχέση με τα adventures αλλά το system shock 2 ήταν το απόλυτο παιχνίδι.. Απλά RESPECT!

A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
22 Δεκ 2006 03:26 #14101 by enwsiths
Replied by enwsiths on topic Secret Files *Tunguska*
Η electronic arts στα μεγαλεια της με τα system shock πιο παλια με το sherlock holmes case of serrated scalpel κτλ. οχι οπως εχει καταντησει τωρα...

File Attachment:

upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005

...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

More
22 Δεκ 2006 03:56 #14107 by shodan
[offtopic]
Αν και ξεφεύγουμε του θέματος (και μάλλον θα μας τα ψάλουν)... Η Irrational Games και Looking Glass Studios ήταν υπεύθυνες για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, η electronic arts απλά ήταν η εκδότρια εταιρεία. Τώρα βέβαια εκδίδει ότι κάτσει.
[/offtopic]

More
14 Αυγ 2010 04:56 #28200 by Ebon Page
Replied by Ebon Page on topic Re: Secret Files *Tunguska*
Αν και παλιο το θεμα (πάλι, τι να κάνω παιδιά, τώρα βρήκα την ευκαιριά να πάιξω μερικά adventures ξανα)

προσωπικά βρίσκω το Tunguska πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν το έχω τερματισει ακόμα, αλλα μεχρι το σημειο που βρίσκομαι δεν με εχει απογοητευσει. Λογικoi γριφοι (μονο έναν βρηκα που ήταν κάπως, με ένα χρηματοκιβώτιο σε ένα τρένο), καλοί διάλογοι και συπαθητικοί χαρακτήρες. Λίγο η φωνη της Nina μου φαινεται σπαστική (κάτι από Sex & the City μου θυμίζει), αλλά κατα τα άλλα το παιχνιδι είναι πολύ καλό. Η ιστορια επίσης του παιχνιδιού σε κρατάει, με αποτελεσμα να θες να συνεχίζεις μεχρι να μάθεις περισσότερα στοιχεια.

Πάντως τα παιδια που αναφεραν οτι οι γρίφοι του παιχνιδιού δεν είναι λογικοί, δεν ξέρω. Εγω διαφωνώ. Αν οι γρίγοι του Tunguska είναι παραλογοι τότε τί να λέμε για κάποια άλλα παιχνιδια που κραταν το σκήπτρο του παραλόγου?

Ανυπομονώ να το τερματισω και να πάω στο 2ο παιχνίδι της σειρας.

Επίσης η Νινα έχει και πολύ καλοσχεδιασμένα οπίσθια :D Κατι που είναι θετικό (για τους αντρες τουλάχιστον)

Ενα ακόμα πράγμα. Δεν θέλω να ξεκινήσω flame κτλ αλλά Elessar και σ' αυτό το thread και σε ένα άλλο που διάβασα γράφεις αρνητικά σχόλια για το παιχνίδι, ενώ στο review που έχεις κάνεις και υπάρχει αναρτημένο στο site ( Αναρτήθηκε από Elessar, 04/12/2006
) του δινεις 4 αστερια (αρα κάτι δεν πάει καλά. Κάνω παραθεση από αυτα που έγραψες σε άλλο thread :

"Το περιμένα πολύ καιρό και σίγουρα απογοητευτήκα όταν έπεσε στα χέρια μου και ασχολήθηκα μαζί του. Αυτό που το χαρακτηρίζει κατά την γνώμη μου είναι η φράση 'χρυσή μετριότητα'. "

Αν η μετριοτητα αξίζει 4 αστερια τοτε δεν ξέρω τι να πω.

More
15 Αυγ 2010 03:44 #28202 by Ebon Page
Replied by Ebon Page on topic Re: Secret Files *Tunguska*
Λοιπόν σήμερα το τελειωσα.

Τελικά θα κανω ενα βημα πίσω και θα συμφωνησω με τον Ellesar και τους πιο "χλιαρούς" όσον αφορα το παιχνιδι. Ενώ ξεκιησε πολύ καλά, το τέλος με αφησε λίγο ανικανοποίητο. Βεβαια ειναι ξεκαθαρο οτι η ιστορια συνεχιζεται. Αυριο θα ξεκινησω το Secret Files 2.

Την Νινα σαν χαρακτηρα την συμπάθησα πάντως. Μου αρεσαν και μερικές ατακες που πεταξε μέσα στο παιχνίδι.

Σε γενικές γραμμες πάντως το παιχνίδι μου αφησε καλές εντυπώσεις και όλοι οι γρίφοι (εκτός απο 2) προσωπικά μου φάνηκαν λογικοί.

Παρ' ολ' αυτα ήθελα κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, από την ιστορία του. Κάτι να με τραβήξει ακόμα περισσότερο (που ως ένα βαθμό το έκανε βέβαια). Πως να το πω, θέλει να είναι Syberia αλλα δεν το φτανει, ενω το Longest Journey τους κοιτα και τους δυο από ψηλά χαμογελώντας.

Αξιζει πάντως κάποιος να ασχοληθεί μαζί του.

More
16 Αυγ 2010 11:31 #28205 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Secret Files *Tunguska*
Και τα 2 παιγνίδια της σειράς μου έχουν αρέσει πολύ. Το Tunguska περισσότερο. Δεν ανήκουν σε καμία περίποτωση σε κάποιο top, αλλά διασκέδασα παίζοντάς τα. Επειδή Ebon Page μ' αυτό που αναφέρεις μου δίνεις μια ακόμη ευκαιρία να τοποθετηθώ, δε θα αντέξω στον πειρασμό :wink:

Λοιπόν, χίλιες φορές να παίζω μόνο παιχνίδια Tunguska παρά οποιαδήποτε αρλούμπα του Sokal. Εννοείται πως το TLJ είναι μοναδικό και για μένα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι χρησιμοποιείτε τα Syberia ως μέτρο σύγκρισης για κάτι καλό. Παιδιά, δείτε το σενάριο τους. Μια γυναίκα παρασέρνεται σε ένα ταξίδι προς το άγνωστο με οδηγό ένα κονσερβοκούτι, υπερβαίνοντας ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει από φυσικό νόμο. Άλλο να παίζεις με ρομποτάκια όπως στο Machinarium κι άλλο να έχεις ως έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες τον Oscar, έναν από τους πιο γελοίους που έχω συναντήσει ποτέ. Στενοχωρώ κάποιους, αλλά έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
16 Αυγ 2010 14:05 #28206 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Secret Files *Tunguska*

Ebon Page wrote: Ενα ακόμα πράγμα. Δεν θέλω να ξεκινήσω flame κτλ αλλά Elessar και σ' αυτό το thread και σε ένα άλλο που διάβασα γράφεις αρνητικά σχόλια για το παιχνίδι, ενώ στο review που έχεις κάνεις και υπάρχει αναρτημένο στο site ( Αναρτήθηκε από Elessar, 04/12/2006
) του δινεις 4 αστερια (αρα κάτι δεν πάει καλά. Κάνω παραθεση από αυτα που έγραψες σε άλλο thread :

"Το περιμένα πολύ καιρό και σίγουρα απογοητευτήκα όταν έπεσε στα χέρια μου και ασχολήθηκα μαζί του. Αυτό που το χαρακτηρίζει κατά την γνώμη μου είναι η φράση 'χρυσή μετριότητα'. "

Αν η μετριοτητα αξίζει 4 αστερια τοτε δεν ξέρω τι να πω.

Καταρχήν, να σε καλοσωρίσω στο adventure advocate φίλε μου :)

Κατα δεύτερον, το review του SF: Tunguska που αναφέρεις δεν το έχω γράψει εγώ. Το ότι φαίνεται το όνομα μου σαν reviewer οφείλεται στο ότι η συντάκτρια του κειμένου - η Kate - δεν έχει κάνει ακόμα login στο νέο site και τεχνικά δεν μπορώ από το admin panel να αντιστοιχίσω το όνομα της στο κείμενο που έγραψε. Γι αυτό και αναγκάστηκα να βάλω το δικό μου ώστε να ανεβεί το review.

Η παρατήρηση σου πάντως είναι απόλυτα δικαιολογημένη μιας και δεν είχαμε ενημερώσει τους αναγνώστες γι αυτό το θέμα.

Για την ιστορία, το παιχνίδι πράγματι δεν μου άρεσε καθόλου. Ενώ δηλαδή ξεκίνησε πολύ καλά, κάπου στην πορεία έγινε πολύ generic για τα γούστα μου. Τα ίδια ισχύουν και για το Puritas Cordis, το οποίο και παράτησα κάπου στην μέση.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Visitor
  • Visitor
16 Αυγ 2010 14:46 #28207 by
Replied by on topic Re: Secret Files *Tunguska*
Τα Syberia ακόμα δεν τα έχω παίξει. Περιμένουν στο ράφι. Κάποια στιγμή θα γίνει το καλό... Όσο για τα Secret Files...τα έπαιξα και τα δύο. Ωραία γραφικά δε λέω. Και οι γρίφοι είχαν μία σχετική ισορροπία (στο 2ο περισσότερο) χωρίς να κουράζουν ιδιαίτερα. Αλλά από σενάριο άστα να πάνε. Το 5χρονο ανιψάκι μου μπορεί να γράψει σενάριο με μεγαλύτερο βάθος. Τίγκα στα κλισέ, αδιάφοροι χαρακτήρες, αδιάφορα cinematics κλπ, κλπ, κλπ. Ειδικά στο δεύτερο, νόμιζα σε κάποια φάση ότι θα πεταχτεί μέσα από το παιχνίδι ο Chuck Norris... :lol:
Όπως και να 'χει τώρα πλέον ξέρω τι θα κάνω όταν θα βγει το Secret Files 3... :wink:

More
16 Αυγ 2010 17:55 #28208 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Secret Files *Tunguska*

Greydas wrote: Όπως και να 'χει τώρα πλέον ξέρω τι θα κάνω όταν θα βγει το Secret Files 3... :wink:

Στη φάση που βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή, δε θα λεγα πως κάνω "κρα" για Secret Files 3. Ή αν θέλεις αντίστοιχα για το Lost Horizons. Είναι σίγουρο πως τα παιχνίδια είναι λίγο ρηχά:

Elessar wrote: κάπου στην πορεία έγινε πολύ generic για τα γούστα μου.

Δε διαφωνώ με τον Elessar. Από την άλλη όμως έχω παίξει τρισχειρότερα παιχνίδια από αυτά και τουλάχιστον μ' αυτά τα 2 διασκέδασα. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό, ίσως ακόμη και στο τι άλλο έχεις παίξει εκείνη την περίοδο.

Για τα Syberia, δε θέλω να το συνεχίσω, επιφυλάσσομαι γι' άλλη φορά :wink:

(ίσως είμαι από τους λίγους παγκοσμίως που χάρηκαν που δεν είχαμε νέα του Νο3 όπως αρχικά αναμένετο αν θυμάμαι καλά για Q2 2010)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ