The Book of the Unwritten tales

More
26 Μαρ 2012 22:31 #36459 by skoros
Replied by skoros on topic Re: The Book of the Unwritten tales

crocark wrote: Και το επέστρεψα ήδη. 1 -2 ώρες ήταν αρκετό.

είχα παιξει το demo, μου άρεσε πολύ.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
26 Μαρ 2012 22:32 #36460 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: The Book of the Unwritten tales
Εμένα αυτό το παιχνίδι δεν μου άφησε απολύτως τίποτα. Ευχάριστο δεν λέω αλλά συνεχώς αναμασούσε στερεότυπα που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε σε ταινίες, παιχνίδια κτλ

More
27 Μαρ 2012 09:08 #36473 by crocark
Replied by crocark on topic Re: The Book of the Unwritten tales
Είναι παιχνιδιάρικο, έχει εξαιρετικά γραφικά*. Η μουσική του ήταν έτσι κι έτσι και καλά κάνανε και την εμπλουτίσανε με ακούσματα γνωστά. Έχει μερικές σπιρτόζικες ατάκες που με κάνανε και γέλασα όσο έπαιξα. Αλλά, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό θα συμφωνήσω (το είπα και παραπάνω) με τον Τάσο:

Tasos wrote: συνεχώς αναμασούσε στερεότυπα που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε σε ταινίες, παιχνίδια κτλ

και θεωρώ ότι είναι λιγο ψιλοπρόβλημα (αδόκιμο κάπως, αλλά προσπαθώ να είμαι ευγενής) να είμαστε σαν κοινότητα χαρούμενοι όταν τα νέα παιχνίδια είναι (σεναριακά, διαλογικά) μια ολική επαναφορά του παρελθόντος ή μια ολική αναφορά σ' εκείνο, απλά με νέο περιτύλιγμα.

* Είναι τόσο καλά που είναι κουραστικά. Πραγματικά με κούρασαν. Και δεν το λέω για να του προσάψω επιπλέον ένα αρνητικό. Ίσα - ίσα. Για κάποιους που το θέλουν ίσως να είναι τραβηχτικό. Εγώ θέλω λίγο πιο λιτές γραμμές και πιο ευδιάκριτα τα αντικείμενα, να μη χάνονται μέσα σε ένα "έργο τέχνης".

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Μαρ 2012 16:57 #36496 by skoros

crocark wrote: θεωρώ ότι είναι λιγο ψιλοπρόβλημα (αδόκιμο κάπως, αλλά προσπαθώ να είμαι ευγενής) να είμαστε σαν κοινότητα χαρούμενοι όταν τα νέα παιχνίδια είναι (σεναριακά, διαλογικά) μια ολική επαναφορά του παρελθόντος ή μια ολική αναφορά σ' εκείνο, απλά με νέο περιτύλιγμα.

Συμφωνώ εν μέρει αλλά είναι όμως και σχεδόν αδύνατο να περιμένουμε από κάθε παιχνίδι να είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και γεμάτο εκπλήξεις.
Κακά τα ψέματα, οι καλές ιδέες είναι λίγες και σπάνιες.
Εγώ προσωπικά είμαι ικανοποιημένος εάν στο διάστημα ενός χρόνου παίξω 4-5 απλώς ευχάριστα adventures (τύπου book of unwritten tales, runaway) και ένα που θα είναι εξαιρετικό και πρωτότυπο (τύπου Machinarium, ναι το θεωρώ πρωτότυπο και ας εχει το κλισέ ότι πρεπει να ελευθερώσεις το κορίτσι).

More
27 Μαρ 2012 17:18 #36497 by crocark
Replied by crocark on topic Re: The Book of the Unwritten tales
Κοίταξε σε παρακαλώ skoros να μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Κλισέ τύπου σώζω το κορίτσι είναι πάντοτε ευχάριστα, γιατί σε ανυψώνουν γενικά και γιατί δημιουργούν προσδοκίες.

Κλισέ τύπου το κορίτσι το φυλάει ο δράκος είναι άσ' τα να πάνε (θέλω να βρίσω, αλλά έχω και ένα προφίλ που πρέπει να τιμήσω). Η τελευταία φορά που έσωσα κορίτσι από δράκο και το φχαριστήθηκα ήταν στο spellcasting 101 όταν στην αίθουσα της virtual reality έκανα slash dragon (ή κάτι τέτοιο). Φτάνει με τα παραμύθια, λέω εγώ.

Κι είμαι από τους ανθρώπους που διασκεδάζω με τα πάντα (σχεδόν) κι όχι απλώς με 4-5 παιχνίδια. Ίσως όμως φταίει που τον τελευταίο χρόνο δε βλέπω σοβαρά πράγματα. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Είναι οι ανθρώπινες σχέσεις ή η πολιτική, με όλες τις τις έννοιες, ταμπού για τη βιομηχανία του adventuring; Nα πάρει η ευχή μου έχει λείψει τρελά ένα παιχνίδι τύπου Overclocked, Moment of Silence, Reprobates. Όλο goblins και βλακείες τέτοιες. Όχι μόνο δε χρειάζεται να βγει νέο Machinarium, αλλά δεν πρέπει κιόλας. Φτάνει ένα Machinarium και σαν αισθητική και σαν gameplay και σαν σενάριο. Ό,τι παραπλήσιο βγει θα ξεκινάει με ανώτερο όριο το 7/10 γιατί θα δείχνει προς machinarium.

Κώστα, ξέρω τι θα πεις ... Να παίξω το Blackwell. Ξέρω ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Μαρ 2012 00:25 #36516 by skoros

crocark wrote: Κοίταξε σε παρακαλώ skoros να μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Κλισέ τύπου σώζω το κορίτσι είναι πάντοτε ευχάριστα, γιατί σε ανυψώνουν γενικά και γιατί δημιουργούν προσδοκίες.

Συμφωνώ

crocark wrote: Φτάνει ένα Machinarium και σαν αισθητική και σαν gameplay και σαν σενάριο. Ό,τι παραπλήσιο βγει θα ξεκινάει με ανώτερο όριο το 7/10 γιατί θα δείχνει προς machinarium.

Με αυτή τη λογική δε θα βλέπαμε ποτέ το Riven ούτε τα Monkey Island 2,3 κτλ κτλ.
Είναι ωραίο να παίρνεις κάτι ωραίο και να το κάνεις ωραιότερο, αν και αυτό συμβαίνει σπάνια.

crocark wrote: Κώστα, ξέρω τι θα πεις ... Να παίξω το Blackwell. Ξέρω ...

Στο προτείνω και εγώ. Έπαιξα το πρώτο, πρωτότυπο σενάριο, πολύ συντομο παιχνίδι (3 ωρες περίπου).
Ό,τι πρέπει για ένα Σαββατιάτικο πρωινό. Αλλά νομίζω δεν υπάρχει σε retail, άρα...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
03 Μαρ 2014 18:49 #42417 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: The Book of the Unwritten tales
Tώρα που τελείωσα το παιχνίδι μπορώ να εκφράσω και ολοκληρωμένη άποψη. Λοιπόν, παιχνίδια σαν αυτό οσφρίζεσαι τί θα είναι πριν καν το παίξεις. Τι είναι το συγκεκριμένο? Ένα επικό αριστούργημα. Γερμανική τελειότητα. Αυτό το παιχνίδι δείχνει γιατί οι Γερμανοί κατέχουν τα πρωτεία στα Adventures σήμερα. Τι έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι? Και τι δεν έχει είναι η απάντηση. Ας πιάσουμε τα γραφικά: Κόβουν την ανάσα. Καταπληκτικά, μοναδικά. Ένα adventure του 2009 με antialiasing x8(high quality). Ίσως το πρώτο και το μοναδικό μέχρι σήμερα που έχει κάτι τέτοιο. Πολύ μπροστά από την εποχή του. Πολύχρωμο, μεγάλα sprites, τρελή λεπτομέρεια παντού. Οπτική πανδαισία.

Ο ήχος του? Από τα καλύτερα soundtracks που έχουν υπάρξει ποτέ σε adventure game. Συγκρίνετέ το με το άτεχνο και ασυνάρτητο soundtrack ας πούμε του cognition και θα καταλάβετε. Εδώ μιλάμε για μελωδίες που τις ακούς και τις....σφυρίζεις μόνος σου όταν σταματήσεις το παιχνίδι:

Aκούστε εδώ κομμάτι:

Κι εδώ:

Toυ ίδιου δε επιπέδου είναι όλα. Αυτή είναι μουσική που μόνο βορειοευρωπαίος γράφει.
Επισης κατι που δεν ξερουν πολλοι ειναι οτι το παιχνιδι εχει surround ηχο 5.1.Δεν το γραφει ομως στις ρυθμισεις.

Να πάμε και στο gameplay του? Λοιπόν....

1) Μεγάλο σε διάρκεια (έφαγα 21 ώρες, τόσο κρατάει περίπου).
2) Χιούμορ
3) Παίζουμε με 4 χαρακτήρες
4) Γρίφοι κάθε είδους
5) Κλιμακούμενο επίπεδο δυσκολίας
6) Ωραίο σενάριο.

Αυτό το παιχνίδι δείχνει πως πρέπει να είναι ένα καλοφτιαγμένο, σύγχρονο adventure. Αποτελέι πάράδειγμα προς μίμηση για κάθε δημιουργό. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν και τα ανάλογα χρήματα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να έπεσε πολύ χρήμα....

Ένα 10 με τόνο από εμένα σαν βαθμό. To αξίζει σε απόλυτο βαθμό.

More
04 Μαρ 2014 10:23 #42427 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: The Book of the Unwritten tales

tsampikos wrote: Tώρα που τελείωσα το παιχνίδι μπορώ να εκφράσω και ολοκληρωμένη άποψη.

Καλά εγώ πως νόμιζα ότι το είχες παίξει;

tsampikos wrote: Ο ήχος του? Από τα καλύτερα soundtracks που έχουν υπάρξει ποτέ σε adventure game. Συγκρίνετέ το με το άτεχνο και ασυνάρτητο soundtrack ας πούμε του cognition και θα καταλάβετε. Εδώ μιλάμε για μελωδίες που τις ακούς και τις....σφυρίζεις μόνος σου όταν σταματήσεις το παιχνίδι:

Καλά αυτό είναι θέμα γούστου... όχι και άτεχνο του Cognition, φοβερό ήταν και το τραγούδι του το θυμάμαι ακόμα.

Καλά, γράφει "Γερμανική τελειότητα" και το διαβάζω λες και τον έχω μπροστά μου να μου το λέει... γεια σου ρε Τσαμπίκο!!! :D :D

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
04 Μαρ 2014 10:46 #42431 by tsampikos
Για τους Γερμανούς το πιστεύω αυτό, ειδικά για τα Adventures. Aν δεν ήταν το Kickstarter oι Αμερικάνοι θα το είχαν κλείσει το μαγαζί εντελώς. Οι Γερμανοί με τις παιχνιδάρες τους έσυραν το κάρο από τη λάσπη στα δύσκολα και μάλιστα με φρέσκιες ιδέες και όχι με επαναλαμβανόμενα (έστω και αγαπημένα) σενάρια. Τώρα θα βγει και το Alcatraz 1954 και θα προστεθει και αυτό στη λίστα των καλών γερμανικών παιχνιδιών.

Tην άλλη αγαπημένη μου, την Pendulo Studios, δεν βλέπω πουθενά και ανησυχώ.... :cry:

More
04 Μαρ 2014 11:53 #42434 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic Re: The Book of the Unwritten tales
Συμφωνώ 100% με τον tsampikos. Για εμένα είναι το καλύτερο adventure που έχω παίξει από το Longest Journey και μετά.

Μεγάλη αλήθεια αυτό για τις Γερμανικές εταιρίες! Φανταστείτε να μην είχαν βγει αυτοί οι τίτλοι. Μόνο η indie σκήνη δεν φτάνει για να κρατήσει ζωντανό το είδος. Κι ευτυχώς μετά από χρόνια νομίζω ότι είμαστε στην αρχή μιας νέα χρυσής εποχής!

Tex Murphy is back!

More
04 Μαρ 2014 12:06 #42435 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: The Book of the Unwritten tales
Βρε παιδιά έχω χάσει κάτι;
Δεν διαφωνώ για τις γερμανικές εταιρίες (ειδικά την Daedalic) αλλά ειδικά το BOUT, έχει...

tsampikos wrote: φρέσκιες ιδέες

και όχι...

tsampikos wrote: επαναλαμβανόμενα (έστω και αγαπημένα) σενάρια

Εγώ έπαιξα άλλο παιχνίδι;;;

Συγκρίνονται τα σενάρια της Daedalic (που κάθε της παιχνίδι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ιστορία) με αυτά της King Art όσον αφορά την πρωτοτυπία; Για να μην το προχωρήσω παρά πέρα...

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
04 Μαρ 2014 12:21 #42436 by tsampikos
@Constantine

Γενικά για τις Γερμανικές λέω. Όχι ειδικά για την King Art. :) Το the Book of Unwritten Tales σίγουρα δεν έχει σενάριο που διεκδικεί όσκαρ πρωτοτυπίας (άλλωστε οι δημιουργοί όι ίδιοι λένε ότι είναι εμπνευσμένο από τον άρχοντα των δαχτυλιδιών και άλλες παρεμφερείς ταινίες) αλλά σίγουρα είναι από τα πλέον κατάλληλα σενάρια για Adventure. Αν υλοποιηθεί σωστά δίνει καλά adventures.

More
04 Μαρ 2014 13:59 #42440 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: The Book of the Unwritten tales
Πες τα ρε Constantine, να μη γίνομαι πάλι εγώ ο κακός :)

No good deed goes unpunished

More
04 Μαρ 2014 17:13 #42442 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: The Book of the Unwritten tales
Προσωπικά τα μόνα που μπορώ να δεχθώ ως μειονεκτήματα για το BoUT είναι ο πολύ μικρός βαθμός δυσκολίας και η έλλειψη πρωτοτυπίας στο σενάριο. Αλλά αυτά είναι πραγματικά πταίσματα μπροστά στα πάμπολλα θετικά του (γραφικά, μουσική, voice acting, χαρακτήρες, χιούμορ, διάρκεια, ατμόσφαιρα), οπότε συμφωνώ απόλυτα με τον Τσαμπίκο ότι πρόκειται για παιχνιδάρα, όπως άλλωστε έχω κατ' επανάληψη πει κατά το παρελθόν...

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
04 Μαρ 2014 19:21 #42445 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: The Book of the Unwritten tales
Η έλλειψη πρωτοτυπίας δεν αφορά μόνο το σενάριο, το παιχνίδι είναι ποτ-πουρί από ιδέες τρίτων (σε επίπεδο ιστορίας, χαρακτήρων, χιούμορ, setting). Και το αποτέλεσμα, αν και συμπαθέστατο, δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάποιον τομέα (ίσως τεχνικά μόνο υπερέχει του μέσου όρου) οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τον θαυμασμό που προκαλεί σε κάποιους. Από την άλλη, γούστα είναι αυτά.

No good deed goes unpunished