The Dig

More
24 Ιουλ 2012 09:46 #38553 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: The Dig
Castledoque μπορείς να μου λύσεις μια απορία μου. Αφού το παιχνίδι σε εκνεύρισε και δεν έβλεπες την ώρα να το τελειώσεις γιατί το έλιωσες μέσα σ' ένα Σ/Κ; Γιατί δεν το παράταγες; Το συνέχισες για να δεις το τέλος του; Πιστεύω ότι αφού σε χάλασε όλο το παιχνίδι δεν θα μπορούσες να ευχαριστηθείς το φινάλε του (αν και δεν κατάλαβα τι διαφορετικό περίμενες). Τουλάχιστον εμένα όταν με χαλάει κάποιο παιχνίδι ούτε και το τέλος του, όσο καλό και να είναι, μπορώ να το δω θετικά.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
24 Ιουλ 2012 09:50 #38554 by crocark
Replied by crocark on topic Re: The Dig

Castledoque wrote: Παρεπιπτόνως ο crocark αποφεύγει επιμελώς να λύσει την απορία μου σχετικά με την άποψή του για το "The Whispered World"

Κοίτα Doque. Ο crocark μου είπε να σου πω ότι ο τρόπος γραφής του δεν άλλαξε τυχαία. Κάτι παίζει εδώ μέσα τελευταία. Έχει την πλάκα του, αλλά ωθεί και κάθε είδους συζήτηση πέρα από την ουσία. Αυτό γενικά.

Ειδικά, όπως έχει ξαναπεί, πολλές φορές πράγματα που ρωτά γίνονται γαργάρα ή τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνει αυτός. Ίσως να είναι και καλύτερα μιας που δε συζητάμε το μεσανατολικό, αλλά κάνουμε την πλάκα μας και δε λέει να το χοντραίνουμε. Οπότε κανονικά θα περίμενε ο crocark να του συγχωρήσετε κι αυτουνού μερικές γαργάρες.

Ακόμη πιο ειδικά - σχεδόν εντός θέματος ... Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που τα έχει πει χιλιάδες φορές και βαριέται, ξέχασε να σου απαντήσει. Το θυμήθηκε μετά, αλλά λέει, αν θέλει θα ξαναρωτήσει. Αφού ξαναρώτησες, μου είπε να σου πω ότι κόντεψε να πηδήξει από το παράθυρο με την απαισιοδοξία του βλαμμένου του σάντγουικ. Υπήρξε, λέει, ένας από τους πιο κουραστικούς ήρωες όλων των εποχών, όχι μόνο σε παιχνίδια ... γενικά. Δε γουστάρει καθόλου μα καθόλου την αθλιότητα του μπερδέματος της κωμωδίας, της παρωδίας, της ιλαροτραγωδίας και του δράματος. Θα ήθελε να είναι στη θέση του μεγάλου του αδερφού και να σακατέψει το βλαμμένο στο ξύλο μέχρι να πάρει μπρος ο χυλός που έχει μέσα στο κεφάλι του αντί για μυαλό. Τη συνεχή παρουσίαση από όλα τα μέσα (παιχνίδια, ταινίες κλπ.) της αδερφίστικης, μοιρολατρικής προσμονής του επόμενου κακού που θα συμβεί και που πάνε να μας την περάσουν για τρόπο ζωής, την απεχθάνεται όσο λίγα πράγματα κι επιπλέον λέει ότι, φτάνει, αρκετά φλώροι είμαστε κι από μόνοι μας - δε χρειαζόμαστε κι άλλο ευνουχισμό. Κι εν τέλει, ακόμη και που μετά από προτροπή ουσιαστικά του outcry που κάθισε και είδε το φινάλε για να καταλάβει κι αυτός τελικά ότι ήταν ένα όνειρο ενός δυστυχισμένου παιδιού*, η ταλαιπωρία επί πόσες ώρες πριν δε σβήνεται. Σα σεναριακό τέχνασμα το βρίσκει άθλιο και το μόνο που έχει αποκομίσει από όλο αυτό είναι ότι δεν αφήνουμε τα πιτσιρίκια να βλέπουν τέτοιες ... με τέρατα, μάγους, δράκους, τρολς, γκόμπλινς, τσάσκις ή ό,τι άλλη ... καπνίσει το μυαλό του κάθε καθυστερημένου, γιατί θα έχουν εφιάλτες και λογικό είναι. Πιθανός, λέει να ξέχασε κάποια, αλλά τα βασικά είναι αυτά.

* Δεν τα βάζει με την ίδια τη δυστυχία της αρρώστιας, ούτε θέλει να το παίξει σκληρός γιατί δεν είναι. Εννοοείται πως ο ανθρώπινος πόνος, ΕΥΤΥΧΩΣ, ακόμη συγκινεί.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
24 Ιουλ 2012 09:52 #38555 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: The Dig
Αποκλείεται να τον χάλασε. Εγώ πιστεύω ότι κόλλησε στην οθόνη επειδή το λάτρεψε και ας ντρέπεται να μας το πει. :) Το ήξερε βασικά πριν το παίξει ότι το παιχνίδι είναι all time classic και το διαπίστωσε με το που το εγκατέστησε στον υπολογιστή του. :)

More
24 Ιουλ 2012 10:12 #38559 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: The Dig

tsampikos wrote: Αποκλείεται να τον χάλασε. Εγώ πιστεύω ότι κόλλησε στην οθόνη επειδή το λάτρεψε και ας ντρέπεται να μας το πει. :) Το ήξερε βασικά πριν το παίξει ότι το παιχνίδι είναι all time classic και το διαπίστωσε με το που το εγκατέστησε στον υπολογιστή του. :)

Ότι έπαθε και ο Castledoque με το DIG δηλαδή :lol: :lol:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
24 Ιουλ 2012 10:18 #38560 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: The Dig
Mα γι αυτόν το έγραψα. Ο Castle είναι που το ερωτεύθηκε παράφορα και κόλλησε στην οθόνη. Δεν το παραδέχεται όμως δημοσίως. :)

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
24 Ιουλ 2012 10:47 #38561 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: The Dig

crocark wrote: Αφού ξαναρώτησες, μου είπε να σου πω ότι κόντεψε να πηδήξει από το παράθυρο με την απαισιοδοξία του βλαμμένου του σάντγουικ. Υπήρξε, λέει, ένας από τους πιο κουραστικούς ήρωες όλων των εποχών, όχι μόνο σε παιχνίδια ... γενικά.

Οπότε αν κατάλαβα καλά το βασικό πρόβλημα ήταν ότι αντιπάθησες τον πρωταγωνιστή. Σεβαστό, αν και δε συμφωνώ με την τελική σου αποτίμηση. Δε νομίζω ότι υπάρχει πράγμα που σε πετάει περισσότερο έξω από ένα παιχνίδι από το να σε εκνευρίζει ο κεντρικός ήρωας. Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα με τον Sadwick, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιους μπορεί να τους εκνευρίσει. Πάντως σαν σεναριακό τέχνασμα δε συμφωνώ ότι είναι άθλιο.
Warning: Spoiler!
Πάντως το παιχνίδι παραείναι έξυπνο για το δικό του καλό, αφού όλα αυτά φαίνονται αφού τελειώσεις το παιχνίδι, οπότε αν δεν σου έχει κάτσει καλά μέχρι τότε η ιστορία, όλα αυτά είναι πολύ ωραία και καλά, αλλά έρχονται όταν είναι πια πολύ αργά για να αλλάξουν τη γνώμη σε κάποιον που δεν ευχαριστήθηκε το παιχνίδι.

mkllds wrote: Castledoque μπορείς να μου λύσεις μια απορία μου. Αφού το παιχνίδι σε εκνεύρισε και δεν έβλεπες την ώρα να το τελειώσεις γιατί το έλιωσες μέσα σ' ένα Σ/Κ; Γιατί δεν το παράταγες; Το συνέχισες για να δεις το τέλος του; Πιστεύω ότι αφού σε χάλασε όλο το παιχνίδι δεν θα μπορούσες να ευχαριστηθείς το φινάλε του (αν και δεν κατάλαβα τι διαφορετικό περίμενες). Τουλάχιστον εμένα όταν με χαλάει κάποιο παιχνίδι ούτε και το τέλος του, όσο καλό και να είναι, μπορώ να το δω θετικά.

Γενικά για να παρατήσω παιχνίδι πρέπει να είναι εντελώς χάλια, κάτι που δεν ισχύει για το Dig, που έχω πει επανειλλημένως ότι το θεωρώ καλό παιχνίδι (αλλά με καμία δύναμη αριστούργημα ούτε all-time classic). Το παιχνίδι με εκνεύρισε σε κάποια σημεία μόνο με κάποιους άδικους γρίφους (που δυστυχώς υπάρχουν σε πολλά καλά κατά τα άλλα παιχνίδια), την παρουσίαση των χαρακτήρων , που δεν μπορούσα με τίποτα να τους πάρω σοβαρά (επίσης συχνό πρόβλημα σε πολλά καλά παιχνίδια) και κυρίως σε σχέση με αυτά που περίμενα (το all-time classic, που λέει κι ο tsampikos). Το ξεκίνησα περιμένοντας να δω το φοβερό αριστούργημα και είδα ένα καλό παιχνίδι με πολύ σοβαρά προβλήματα, ειδικά όσον αφορά την ανάπτυξη χαρακτήρων. Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόβλημα με τους χαρακτήρες μου κάνει εντύπωση που δεν το βλέπει κανείς άλλος εδώ μέσα, δηλαδή πόσο πιο προσχηματικοί θα έπρεπε να είναι και πόσο πιο βγαλμένες από αμερικάνικες περιπετειούλες-blockbasters (μπλιαχ...) οι ατάκες τους για να τους θεωρήσετε κλισέ; Τώρα για το τέλος, δεν περίμενα κάτι συγκεκριμένο, αλλά
Είναι ακριβώς το είδος του φινάλε που βλέπω σε ταινίες και θέλω να φωνάξω "έλεος", είναι κλασικό "cop-out" και στη συγκεκριμένη περίπτωση

EDIT:

crocark wrote: Κοίτα Doque. Ο crocark μου είπε να σου πω ότι ο τρόπος γραφής του δεν άλλαξε τυχαία. Κάτι παίζει εδώ μέσα τελευταία. Έχει την πλάκα του, αλλά ωθεί και κάθε είδους συζήτηση πέρα από την ουσία. Αυτό γενικά. Ειδικά, όπως έχει ξαναπεί, πολλές φορές πράγματα που ρωτά γίνονται γαργάρα ή τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνει αυτός. Ίσως να είναι και καλύτερα μιας που δε συζητάμε το μεσανατολικό, αλλά κάνουμε την πλάκα μας και δε λέει να το χοντραίνουμε.

Αν επιτρέπεται, αυτό γιατί το λες; Ρωτάω γιατί νομίζω είχες ξαναπεί κάτι παρόμοιο πρόσφατα. Εγώ τουλάχιστον δεν νομίζω πως αποφεύγω ουσιώδεις συζητήσεις και νομίζω το ίδιο ισχύει για πολλούς εδώ στο forum. Ίσα ίσα νομίζω πως για τα δεδομένα ενός gaming forum οι κουβέντες που γίνονται εδώ είναι πολύ "ζουμερές" και ουσιώδεις.

More
24 Ιουλ 2012 11:16 #38562 by mkllds
@Castledoque

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο το θεωρώ all time classic και σε καμία περίπτωση δεν θα το έβαζα πάνω από το Sam & Max όπως ανέφερες. Προσωπικά πάντως εμένα μ' αρέσουν οι αμερικάνικες περιπετειούλες-blockbasters οπότε ίσως γι' αυτό να μ' άρεσε το συγκεκριμένο αν και δεν θα το χαρακτήριζα ως τέτοιο. Σαν Αμερικάνικο blockbaster πάντως θα το έβλεπα αν έβαζαν κανένα μπρατσαρά πεζοναύτη ο οποίος είναι το κακό παιδί αλλά καταβάθος έχει καλή καρδιά, με ένα σκοτεινό παρελθόν (π.χ. έχασε σε μια μάχη όλους συντρόφους του και το κουβαλάει μέσα του ακόμα) όπου στο τέλος του παιχνιδιού μέσα από μια μεγαλειώδη μάχη καταφέρνει να τους σώσει όλους όπου όλα γκρεμίζονται γύρω του με φοβερές εκρήξεις. Τότε ναι θα το χαρακτήριζα Αμερικανιά. Ορίστε έτοιμο σενάριο τους έδωσα αν μας διαβάζει κανένας από Αμερική για να του το πουλήσω. 8)

Βασικά για το τέλος του δεν ξέρω αν περίμενες κάτι όπως:

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι από τη στιγμή που του έβρισκες αρνητικά, που φυσικά και έχει, που δεν σε άφησαν να ευχαριστηθείς το παιχνίδι δεν θα σωζόταν ούτε και από το τέλος του.

Το διάβασα ότι έγραψες ότι δεν είναι κακό παιχνίδι αλλά γενικά τα γραφόμενα σου μου έβγαλαν έναν αρνητισμό και εκνευρισμό που δεν το κατάλαβα.

Edit: Και ο James Cameron μ' αρέσει. :mrgreen:

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
24 Ιουλ 2012 11:50 #38564 by Castledoque
Μιλούσα για sci-fi blockbaster, που τη συνταγή τους την ακολουθεί το Dig σχεδόν κατά γράμμα. Για το τέλος, δεν κατάλαβα το επιχείρημα σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα happy-end, αρκεί να είναι δοσμένα σωστά, που στην περίπτωση του Dig δε συμβαίνει. Δηλαδή ο μόνος τρόπος να μην τελειώνει μια ιστορία στο χάος και την καταστροφή είναι να βλέπουμε τρισχαριτωμένα παχουλά αγγελούδια;
Κατά τα άλλα, αν σου αρέσει ο James Cameron δεν είναι παράξενο να σου αρέσει το Dig. Προσωπικά δεν αντέχω πια τις ταινίες του (από τις τελευταίες μονο το Avatar θεωρώ κάπως συμπαθές και καθαρά σαν ανάλαφρη φανταστική περιπέτεια, γιατί αν το σκεφτώ σαν έπος ή σαν δραματική ταινία...), οπότε ο αρνητισμός και ο εκνευρισμός οφείλονται στο ότι δεν αντέχω πια να βλέπω αμερικανιές τύπου Cameron με τάχα μου σοβαρή προβληματική και φιλοσοφικό περιεχόμενο. Αυτό είναι και τo βασικό μου πρόβλημα με το Dig: ότι από άποψη σεναρίου θα μπορούσε άνετα να είναι ταινία του Cameron ή του ύστερου Spielberg (που δεν έχει πια καμιά σχέση με τον σκηνοθέτη του 70 και του 80). Σαν παιχνίδι είναι καλό, σαν σενάριο το θεωρώ απαράδεκτο και κλασική αμερικανιά με ψευδοφιλοσοφικές ανησυχίες για άλλοθι.

More
24 Ιουλ 2012 12:38 #38566 by mkllds

Castledoque wrote: Μιλούσα για sci-fi blockbaster, που τη συνταγή τους την ακολουθεί το Dig σχεδόν κατά γράμμα.

Διαφωνώ. Γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έβλεπα το Armagedon με κάμποσες εκρήξεις.

Castledoque wrote: Για το τέλος, δεν κατάλαβα το επιχείρημα σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα happy-end, αρκεί να είναι δοσμένα σωστά, που στην περίπτωση του Dig δε συμβαίνει. Δηλαδή ο μόνος τρόπος να μην τελειώνει μια ιστορία στο χάος και την καταστροφή είναι να βλέπουμε τρισχαριτωμένα παχουλά αγγελούδια;

Δεν μπορώ να το θεωρήσω ούτε σαν κλισέ ούτε σαν μη ταιριαστό με την όλη υπόθεση. Και στη τελική σε εμένα δεν φάνηκε άσχημο.

Castledoque wrote: Δηλαδή ο μόνος τρόπος να μην τελειώνει μια ιστορία στο χάος και την καταστροφή είναι να βλέπουμε τρισχαριτωμένα παχουλά αγγελούδια;

Τόσο χαριτωμένο τέλος δεν νομίζω να είχε. Προσπάθησαν να εξηγήσουν κάποια πράγματα και να δώσουν ένα ικανοποιητικό τέλος. Εάν δεν σε ικανοποίησε και σου φάνηκε Αμερικανιά πάω πάσο. Δεν μπορώ να σε πείσω ούτε εσύ εμένα.

Castledoque wrote: Κατά τα άλλα, αν σου αρέσει ο James Cameron δεν είναι παράξενο να σου αρέσει το Dig.

Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά για το τι προτιμάω να βλέπω, σαν πλάκα το ανέφερα, αλλά επειδή δεν διακρίνομαι για την ποιότητα μου μάλλον ναι γι' αυτό μ' άρεσε. Γενικά δεν κολλάω με σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Υπάρχουν 2-3 που εκτιμώ αλλά μέχρι εκεί.

Βασικά δεν συγκρίνω τις ταινίες με τα adventures. Άλλα πράγματα ζητάω από το ένα είδος και άλλα από το άλλο.

Επειδή όμως έγραψες:

Castledoque wrote: Μακάρι να ήταν έτσι τα κακά adventure (θα τα έπαιζα όλα τότε, χωρίς καν να ψάχνω κριτικές).

Μου φάνηκε κάπως όλος αυτός ο εκνευρισμός σου. Ή μάλλον περίμενες να δεις κάτι διαφορετικό όπως το είχες πλάσει στο μυαλό και είδες κάτι άλλο.

Castledoque wrote: δεν αντέχω πια να βλέπω αμερικανιές τύπου Cameron με τάχα μου σοβαρή προβληματική και φιλοσοφικό περιεχόμενο

Εγώ πάντως του βγάζω το καπέλο γιατί έχει το άγγιγμα του Μίδα όπως το είχε κάποτε ο Spielberg. Μέχρι εκεί. Δεν έχω καμία διάθεση να τον υπερασπιστώ και ούτε και με ενδιαφέρει να το κάνω.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
24 Ιουλ 2012 12:59 #38567 by crocark
Castledoque, σου είπα ότι σε πάω πολύ; Πρέπει να στο έχω πει ξανά λογικά.

:D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
24 Ιουλ 2012 13:26 #38569 by Castledoque

mkllds wrote: Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά...

Δεν το λέω ειρωνικά. Το Dig μου θύμισε ταινία του Cameron σε video game εκδοχή, οπότε σε όποιον αρέσουν οι ταινίες του, θα ενθουσιαστεί με το παιχνίδι. Και εννοείται πως διαφέρουν τα κριτήρια παιχνδιών και ταινιών. Αν το είχα κρίνει σαν ταινία θα το είχα βγάλει φόλα, αλλά επειδή είναι παιχνίδι και περιέχει και άλλα στοιχεία εκτός από χαρακτήρες, πλοκή, νοήματα, κλπ, όπως gameplay και fun factor, το θεωρώ καλό παιχνίδι (αλλά τίποτα παραπάνω). Ο εκνευρισμός μου κι η ανυπομονησία μου να το τελειώσω αφορούσε καθαρά τη σεναριακή του ανάπτυξη και τους χαρακτήρες που έτυχε να με ακουμπήσουν στις κατάλληλες χορδές (χεχε). Από ένα σημείο και πέρα δεν είχα διάθεση να μιλάω με τους δύο συντρόφους του ήρωα γιατί δεν άντεχα τις αμερικανιές που ξεστόμιζαν (ειδικά τις τάχα μου έξυπνες ατάκες της Maggie). Όσο για τα σχόλιά μου περί blockbaster αναφέρονται κυρίως στο ότι ακόμα κι όταν οι χαρακτήρες κινδυνεύουν ή κάποιος πεθαίνει δε σταματάνε να αναταλλάζουν ατάκες και "wisecracks" σα να μην τρέχει τίποτα, ακόμα και την ίδια τη στιγμή του κινδύνου (χαρακτηριστικό στα περισσότερα blockbaster). Τώρα αν αυτό σας φαίνεται ρεαλιστική συμπεριφορά και αληθοφανής αντίδραση στον κίνδυνο, τι να πω...

Και τελικά δεν είναι τόσο αιρετική η άποψή μου για το παιχνίδι. Ορίστε ένα κομμάτι από το review στο adventureclassicgaming, που το κοίταξα αφού τέλειωσα το παιχνίδι:
"Although the storyline is reasonably well constructed and interesting, the concept is trite. Science fiction is already riddled with too many alien first contact stories, and the story in this game does little to stand out. The cheesy dialog makes it worse. Not only is it brief and sometimes uninformative, it is entirely devoid of all but the most forced humor. It is a wonder how Orson Scott Card did such a poor job, or alternatively, how much he really had to do with the final version of the script. The poor dialog may have been redeemable if at least it demonstrates LucasArts' trademark humor, but it does not, and the game is left with a script that is neither funny nor intelligent. The voice acting is of substantially higher quality, but it cannot make up for the limitations of the script."
Παρόμοια σχόλια υπάρχουν και στο review του adventuregamers.
"Noted science fiction author Orson Scott Card scripted the game, but at many times you have to wonder how this guy has won awards. The dialogue is relentlessly cheesy and cliched, and the characters just sound incredibly stupid sometimes."
Και τα δύο review καταλήγουν ότι το παιχνίδι τελικά είναι καλό παρά τις αδυναμίες του και του βάζουν 3/5.

Δεν αναφέρω τα παραπάνω αποσπάσματα ως πειστήρια ότι η δική μου άποψη είναι σωστή, αλλά απλώς για να δείξω ότι όλα όσα λέω δεν είναι φαντασιακά απότοκα κάποιων πλασματικών προσδοκιών που διαψεύστηκαν, αλλά βασίζονται σε παρατηρήσεις που έχουν κάνει και άλλοι. Μπορεί να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε, αλλά στη φαντασία μου μόνο δεν είναι αυτά που λέω. (Χωρίς παρεξήγηση ελπίζω, έτσι; Γόνιμη κουβέντα κάνουμε... :wink: )

crocark wrote: Castledoque, σου είπα ότι σε πάω πολύ; Πρέπει να στο έχω πει ξανά λογικά.

Thanks! :D
(Για να πω την αλήθεια, με τις διαφωνίες που έχουμε, φοβόμουν ότι από μέσα σου θα με βρίζεις.)

More
24 Ιουλ 2012 17:27 #38574 by crocark

Castledoque wrote: (Για να πω την αλήθεια, με τις διαφωνίες που έχουμε, φοβόμουν ότι από μέσα σου θα με βρίζεις.

Εννοείται ότι ακόμα και να σε έβριζα φανερά εσύ δε θα 'πρεπε να μασήσεις. Και δε σε βρίζω ούτε κρυφά. Σε σχολιάζω, αλήθεια είναι αλλά δε βρίζω. Ξέρεις γιατί μ' αρέσεις; Είπα δε σε βρίζω - όπως δε βρίζω και κανέναν, θέλω να το πιστέψετε κι εγώ ό,τι λέω το λέω με φιλική διάθεση. Γιατί είσαι χειρότερος ανισόρροπος από εμένα. Και δε μιλάμε μόνο στο θέμα της γκρίνιας. Ούτε για τα ευμεγέθη κείμενα. Παρόλο που έχω κάνει μερικές μαντεψιές για πάρτη σου και φαίνεται να πέφτω μέσα, δεν μπορώ να σε καταλάβω πλήρως. Αγαπημένη μου ασχολία τα ψυχογραφήματα. Αρκεί να σου πω ότι είσαι αυτός που με έχει απασχολήσει περισσότερο από όλους. Όπως σου είπα πέφτω μέσα σε πολλά, αλλά αδυνατώ να συλλάβω την πλήρη εικόνα. Κι αυτό ήδη λειτουργεί ερεθιστικά.
(Όχι C_R, δεν πρόκειται να σ' αφήσω, no worries που θα 'λεγες κι εσύ ...)

Castledoque wrote: Και τελικά δεν είναι τόσο αιρετική η άποψή μου για το παιχνίδι.

Ωχ,ωχ ... Πάλι θα το φάμε στη μάπα το AGs ...

Castledoque wrote: Ορίστε ένα κομμάτι από το review στο adventureclassicgaming,

... ουφφφφφ ... ανακούφιση ...

Castledoque wrote: Παρόμοια σχόλια υπάρχουν και στο review του adventuregamers

... γκουλπ ... όχι πάλι ... όχι πάλι ...

Κρατάω μερικά πράγματα. Τη χρήση ίδιων εκφράσεων ανάμεσα στο δύο site. Αυτό το cheesy εδώ μου κάθισε. Από τον όγκο του κειμένου και την ανάλυση, αλλά κι επειδή εκτιμώ ελαφρώς περισσότερο το ACG από το AGs, τολμώ να υποθέσω πως το AGs αντέγραψε το ACG. Επίσης, δεν μπορώ να αποφύγω να παρατηρήσω πως κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που εσύ έδωσες θα ταίριαζαν γάντι σα μετάφραση του cheesy.

Castledoque wrote: που το κοίταξα αφού τέλειωσα το παιχνίδι:

Αφού τελείωσες το παιχνίδι και πριν γράψεις τα δικά σου σχόλια;

Τέλος πάντων. Δεν έχει σημασία.

Μιας και αναφέρθηκα σε χρονικά προθύστερα κλπ. αλήθεια πρώτα φτιάχτηκε το DIG ή ο Αρμαγεδδών; Αυτήν την εμμονή δε συνολικά με το δύσπεπτο cameron, τελικά, μόνο με έναν τρόπο μπορώ να την εξηγήσω. Άμα θες να του αφιρερώσεις κανένα τραγουδάκι στου Αγίου Βαλεντίνου, να προτιμήσεις τις από εδώ συχνότητες :wink: Κατά το εκεί που εμφανίζονται μεγάλα μίση κρύβονται μεγάλοι έρωτες. Συνειδητοποιείς φαντάζομαι ότι έχεις αναφερθεί στον cameron ήδη περισσότερες φορές από όσες εγώ στη daedalic :lol:

Castledoque wrote: Από ένα σημείο και πέρα δεν είχα διάθεση να μιλάω με τους δύο συντρόφους του ήρωα γιατί δεν άντεχα τις αμερικανιές που ξεστόμιζαν

Castledoque wrote: ακόμα κι όταν οι χαρακτήρες κινδυνεύουν ή κάποιος πεθαίνει δε σταματάνε να αναταλλάζουν ατάκες και "wisecracks" σα να μην τρέχει τίποτα, ακόμα και την ίδια τη στιγμή του κινδύνου

Castledoque wrote: ώρα αν αυτό σας φαίνεται ρεαλιστική συμπεριφορά και αληθοφανής αντίδραση στον κίνδυνο, τι να πω...

Έχεις εν μέρει ένα δίκιο. Για΄τι το βλέπεις το θέμα από την οπτική της πεζής καθημερινότητας. Tην επόμενη φορά που θα είμαι για briefing στο cape canaveral να έλθεις μαζί μου να δεις πως διδάσκεται αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της εκεί (και της "εκεί" ... ... ...) πραγματικότητας. Το διάστημα φίλε έχει απαιτήσεις, δεν είναι παίξε - γέλασε. Ή φαντάστηκες ότι όταν ένα μέλος πληρώματος έχει ένα ατύχημα, ο καπετάνιος θα πάει στον κήπο να σκεφτεί: "τι είν' η ζωή; τι είν' ο άνθρωπος; ..."

Τέλος, σ' αυτά τα στοιχειώδη στα οποία διαφέρουν οι απόψεις μας, δε χρειάζεται πολύ ψάξιμο. Εϊναι θέμα γούστου καθαρά. Αν είχες, θα ήσουν οπαδός της σωστής σχολής ...

:wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
24 Ιουλ 2012 17:56 #38575 by Castledoque

crocark wrote: Αφού τελείωσες το παιχνίδι και πριν γράψεις τα δικά σου σχόλια;

Εννοείται πριν γράψω τα δικά μου σχόλια. Η ανακούφιση που ένιωσα όταν είδα ότι κι άλλοι είχαν κάνει τις ίδιες σκέψεις με μένα δεν περιγράφεται. Εντάξει ο καθένας πρέπει να υποστηρίζει την άποψή του όσο αιρετική κι αν ακούγεται, αλλά μερικές φορές όταν είσαι ο μόνος που λέει κάτι, αρχίζεις να προβληματίζεσαι.

Απλώς φαίνεται πως έπεσα μέσα στο λάκκο με τους φαν της Lucasarts, οπότε πρέπει τώρα να υψώσω πιο περίτρανα τη σημαία της ηρωικής SIERRA (με τα dead-ends, τους γρίφους με τα τυριά-καύσιμα, τους θανάτους-ωχ-δεν-έπρεπε-να-πάω-εκεί, εχμμμμ, ναι.... :mrgreen: )

crocark wrote: Παρόλο που έχω κάνει μερικές μαντεψιές για πάρτη σου και φαίνεται να πέφτω μέσα, δεν μπορώ να σε καταλάβω πλήρως. Αγαπημένη μου ασχολία τα ψυχογραφήματα. Αρκεί να σου πω ότι είσαι αυτός που με έχει απασχολήσει περισσότερο από όλους. Όπως σου είπα πέφτω μέσα σε πολλά, αλλά αδυνατώ να συλλάβω την πλήρη εικόνα.

Δηλαδή ούτε γρίφος σε adventure να ήμουν (χεχε).

crocark wrote:

Castledoque wrote: Παρόμοια σχόλια υπάρχουν και στο review του adventuregamers

... γκουλπ ... όχι πάλι ... όχι πάλι ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

crocark wrote: Αυτήν την εμμονή δε συνολικά με το δύσπεπτο cameron...

Βασικά εμμονή με το σινεμά είναι. Στο πρόσφατο παρελθόν (πριν μειωθούν δραστικά οι ενδιαφέρουσες ταινίες ανά έτος ή πριν παραξενέψω) έλιωνα ώρες σε κινηματογραφικές αίθουσες και που και που μου άρεσε να βλέπω και καμιά ανάλαφρη περιπέτεια ανάμεσα στην πιο βαριά κουλτούρα, όταν όμως οι περιπέτειες ήταν σαν τα πρώτα τρία Ιντυ. Μετά επικράτησε το στυλ του Cameron και των μαθητών του, ενώ μεταλλάχτηκε και ο Spielberg (κάτι σαν το "Invasion of the Body Snatchers"). Οπότε το πρόβλημά μου δεν είναι με τον ίδιο τον Cameron αλλά με την τάση στο σινεμά που εκπροσωπεί. Aπλώς αυτός τυχαίνει να είναι ο πιο διάσημος σκηνοθέτης σε αυτό το είδος σινεμά. Μπορώ να πω και άλλους (Μακτίρναν, Γου, Ντε Μποντ, κι αυτοί είναι οι αξιόλογοι του είδους). Σταματάω εδώ γιατί θα μας μαλώσει η Dream.

More
24 Ιουλ 2012 19:06 #38577 by mkllds

Castledoque wrote: Απλώς φαίνεται πως έπεσα μέσα στο λάκκο με τους φαν της Lucasarts

Ε τώρα θα σε μαλώσω! :mrgreen:

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
24 Ιουλ 2012 23:51 #38581 by outcry
Replied by outcry on topic Re: The Dig
Για το Dig. Το τέλος του ήταν απογοητευτικό και για μένα αλλά ισχύει και αυτό που είπε ο mkllds (νομίζω) ,στο περίπου, ότι δε ξέρω τι είδους τέλος θα πρεπε να χει ώστε να με ικανοποιήσει. Παρολαυτά ο διάλογος με το alien είναι από τις σπουδαιότερες στιγμές του adventure gaming και συγχωρεί τα διάφορα στραβά που έχει το παιχνίδι από άποψη χαρακτήρων και διαλόγων.
Για το WW. Συμφωνώ όσο περισσότερο γίνεται με τον crocark. Ο κεντρικός ήρωας απλά καταστρέφει το παιχνίδι. Ψευτοκαταθλιπτικός, ψευτοπεσιμιστής, αργός σα το θάνατο και με κάλπικη φωνή είναι ένας συνδυασμός που ξεπερνά την υπομονή μου. Η δράση και οι γρίφοι του (με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια) είναι σε πολύ καλά επίπεδα αλλά δυστυχώς ο τάδε δε σε αφήνει να το φχαριστηθείς πάνω από 10 λεπτά. Όσο για το τέλος, όταν θες κάτι να τελειώσει και δε ξέρεις το τρόπο, ή βάζεις τον ήρωα να ονειρεύεται ή τον βάζεις να ναι απ'τα πριν νεκρός ή το ρίχνεις στο μεταφυσικό. Φτηνά τεχνάσματα που το μόνο που με κάνουν να σκέφτομαι είναι για τι διάολο έφαγα αυτές τις ώρες με δαύτο? Για να μου πει ότι έπαιζα ένα όνειρο?

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]