Fahrenheit

More
28 Ιαν 2010 00:24 #26561 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Fahrenheit

giovanna wrote: Για να βάλω καφέ, να πρέπει να κάνω με το ποντίκι μου το σχήμα της καφετέριας. Για χάρη του αγόρασα game whatever λέγετε αυτό που ποτέ δεν μπόρεσα να συντονίσω στο παιγνίδι που κανονικά το έβαλα εκεί που ξέρετε.

Να προσπαθώ σαν ηλίθια να ανεβώ τον φράκτη αλλά έπρεπε να κάνω τις ορισμένες φουντίτσες που αυτός ήθελε. Να είμαι κλεισμένη στο υπόγειο και να πεθαίνω από την έλλειψη αέρα. Μωρέ άντε από εκεί που αυτό είναι παιγνίδι περιπέτειας. Παιγνίδια βλακείας είναι και όποιος κατόρθωσε να σκαρφαλώσει τα σύρματα στο στρατόπεδο του βγάζω το καπέλο. Αλλά αυτό είναι παιγνίδι για πάρα πολύ λίγους. Δύο ποντίκια σπάσαμε για να καταφέρουμε τις μ...κίες του σκηνοθέτη. Απλώς απαραδεκτο :D

:lol: :lol: :lol: :lol: θεικό ποστ... Δε συμφωνώ, αλλα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Απλά είναι πως θα το πάρει κανείς. Ήταν, όμως, όπως και να το κάνουμε, κάτι καινούριο. Άλλους ενόχλησε, άλλοι το βρήκαν ενδιαφέρον και σε άλλους άρεσε... Δεν είναι κακό να βλέπουμε που και που και κάτι διαφορετικό :wink:

woody wrote: Δεν ειναι ετσι. Ειχε και γριφους το παιχνιδι, και ενα μερος του παιχνιδιου ειναι τα QTE. Στην αρχη στο μπαρ που επρεπε να καθαρισεις και να κανεις αυτα που πρεπει για να μην σε πιασει η αστυνομια, η στο σπιτι που επρεπε να βρεις που θα κρυψεις τα ματωμενα ρουχα.. Και πολλα αλλα. Αυτα δεν ειναι QTE ειναι να βρεις τι πρεπει να κανεις.

Εξελιξη των adventures ειναι με την εννοια οτι παιρνει το ειδος του παιχνιδιου που βασιζεται στην ιστορια (που παλια ηταν μονο adventure point and click) και το εξελισσει σε μια πιο interactive εμπειρια.

Αυτό. Μάλιστα μια που το έχω και φρέσκο θυμάμαι χαρακτηριστικά τη σκηνή στην οποία η ντετέκτιβ πωςτηνλένε συναντά το Lucas στην τράπεζα για να τον ανακρίνει. Όταν εμφανίζονται οι περίεργες παραισθήσεις κατά τη συζήτησή τους, μπορείς να επιλέξεις να μν ακολουθήσεις το "simon says" για να μην αποκαλυφθείς. Αυτό μου άρεσε πολύ... :) Τη θεωρώ γενικά κορυφαία σκηνή...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
28 Ιαν 2010 00:43 #26563 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Fahrenheit

giovanna wrote: [...]Να προσπαθώ σαν ηλίθια να ανεβώ τον φράκτη αλλά έπρεπε να κάνω τις ορισμένες φουντίτσες που αυτός ήθελε. [...] Παιγνίδια βλακείας είναι και όποιος κατόρθωσε να σκαρφαλώσει τα σύρματα στο στρατόπεδο του βγάζω το καπέλο. [...]

Στο συγκεκριμένο σημείο κι εγώ είχα φτύσει αίμα. :lol: :lol: Θεϊκό σημείο... ανεβαίνω, πέφτω, πάμε από την αρχή, ανεβαίνω, πέφτω, πάμε από την αρχή, ανεβαίνω, πέφτω, &^%@#%... :lol: :lol: Ήταν μάλιστα Σάββατο απόγευμα που είχα κολλήσει εκεί κι είχε πάει βράδυ κι ήμουν ακόμη κολλημένη στο ίδιο σημείο. Οπότε είχα κανονίσει να βγω, κι ήθελα να το ακυρώσω τελευταία στιγμή γιατί είχα γίνει έξαλλη, σε στυλ: "Δεν πάω πουθενά αν δεν το περάσω το ρημάδι!!" Τελικά βγήκα απλώς και μόνο ΓΙΑ ΝΑ το περάσω κάααποτε με καθαρό μυαλό (και χέρι)!! :lol: :lol:

Και μου το είχες δανείσει εσύ το παιχνίδι, θυμάσαι;! Ξαναthank you!! Ήταν εμπειρία!! :) :)

Nothing happens unless first a dream...

More
28 Ιαν 2010 01:58 #26565 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Fahrenheit
Θεά, γιατί εγώ σκατά είμουνα, δεν πειράζει μωρέ καλά περάσανε όλοι αυτοί που κάτι είτανε :D

More
28 Ιαν 2010 11:55 #26568 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Fahrenheit
@ Woody

Αν ήξερα πως θα το έπαιρνες τόσο (μα τόσο πολύ) σοβαρά, αλλά και προσωπικά, μάλλον δε θα έγραφα αυτό το post :( Τώρα όμως που το έκανες προσωπικό, έχω να σου πω δυο πράγματα. Κατ' αρχάς δεν είμαι "κάποιοι εδώ μέσα", γιατί προφανώς αναφέρεσαι σε μένα. Δε σε ξέρω και δε με ξέρεις και δεν μπορείς να με γνωρίσεις τόσο καλά μέσα από μερικά posts. Άρα μη βγάζεις συμπέρασμα τόσο εύκολα για το τι έχω παίξει ή όχι κρίνοντας μόνο ας πούμε από την ημερομηνία εγγραφής μου στο site (ισχύει σα σχόλιο μόνο στην περίπτωση που το δικό σου σχόλιο για τα text adventures απευθύνεται σε μένα προσωπικά). Σε καμία περίπτωση παρ' όλ' αυτά δε δρέπω κανενός είδους δάφνες εμπειρότερου adventurά από εσένα - ποτέ δεν έχω θεωρήσει τον εαυτό μου ειδήμονα και δε θα το κάνω τώρα - ούτε έχω διάθεση να συγκριθώ με κανέναν εδώ μέσα για το ο,τιδήποτε. Αλλά για να έχουμε καλό ρώτημα που είδες να γράφω ποτέ πως ό,τι δεν είναι point n' click δεν είναι adventure. Μπορεί να μ' αρέσουν κυρίως αυτά, αλλά δε σημαίνει καν πως δεν παίζω και άλλα. Και παραδέχομαι πως το σχόλιο περί Tomb Raider ίσως ήταν λίγο υπερβολικό. Άλλωστε το Fahrenheit το έπαιξα (μέχρι εκεί που μπορούσα τουλάχιστον - γιατί δεν το τελείωσα ξαναδιάβασε τα σχόλια της Giovanna, με καλύπτει απόλυτα), ενώ από τη σειρά Tomb Raider έχω παίξει συνολικά ενάμισι δευτερόλεπτο. Και αν προσέξεις δεν το κακοχαρακτήρισα συνολικά σαν παιχνίδι, παρά κάποια συγκεκριμένα στοιχεία του που με τρελαίνουν.

@ όλους

Με το σχόλιο μου - αιτία για να ανάψουν τα αίματα δεν είχα ποτέ διάθεση να προσβάλλω κανενός τις προτιμήσεις. Έχω ξαναγράψει πως προσωπικά δε μ' αρέσει να παίζω adventures με τόσο action στοιχείο. Δε μπορούσα να φανταστώ πως θα υπάρξει τέτοια αντίδραση για ένα σχόλιο κάτω από mini-review. Νόμιζα και συνεχίζω να νομίζω πως κάτω από τα mini-reviews το thread μένει ανοιχτό για να λέει κανείς τη γνώμη του (ειδικά αν έχει παίξει το παιχνίδι ! )

@ Woody (πάλι)

Από τον τρόπο που απάντησες καταλαβαίνω ότι μάλλον τα πήρες άγρια. Να είσαι σίγουρος πως αυτό ήταν το τελευταίο που επεδίωκα. Να ξέρεις τέλος πως ποτέ δε σου πω "εσύ παίξε εκείνα τα συγκεκριμένα παιχνίδια" υπονοώντας (ενδεχομένως ; ) πως μένεις κολλημένος στο παρελθόν, ενώ ό κόσμος πάει μπροστά. Συνεχίζω να πιστεύω πάντα πως τα παιχνίδια είναι διασκέδαση, τα γούστα διαφέρουν κι εδώ μέσα απλώς ανταλλάσσουμε απόψεις και καλά είναι αυτό το τελευταίο να γίνεται με ήρεμο και χαλαρό τρόπο και πάνω απ' όλα με χιούμορ :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Ιαν 2010 13:53 #26572 by woody
Replied by woody on topic Re: Fahrenheit
Λοιπον. Καταρχην ειμαι λιγο πιο θερμοαιμος αποσο θα ηθελα να ειμαι μερικες φορες και αυτο δημιουργει εντασεις. Μπορει να μην ακουγεται η καλα η εκφραση "καποιοι εδω μεσα" αλλα μην μου πεις οτι δεν ειναι εριστικο το "ειναι οσο adventure einai to tomb raider".
Δεν απευθυνθηκα προσωπικα σε σενα.. Πιστεψε με, δεν ειχα προσεξει καν ποιος ειχε γραψει το σχολιο. Δεν εισαι μονο εσυ που γραφεις εναντιον του Ηeavy Rain και του Fahrenheit και δεν σας θυμαμαι ολους!

Επισης δεν το παιζω "εμπειρος adventuras" σε καμια περιπτωση. Ασχολουμαι απο παλια-κατα καιρους περισσοτερο, κατα καιρους λιγοτερο- αλλ οποιος θα ονομαζε τον εαυτο του "εμπειρο advnentura" θα μου φαινοταν μαλλον γελοιος. Απλα ενοοουσα οτι εχω αγαπησει και εχω παιξει εδω και πολλα χρονια πολλα text adventures και point and click και δεν δεχομαι να μου λενε συνεχεια με διδακτισμο τι ειναι adventure και τι οχι. Διοτι αν το βλεπει κανεις επιφανειακα δηλ. ειναι point and click με γριφους και inventοry αρα ειναι adventure, εχει διαφορετικο gameplay αρα δεν ειναι, τοτε κανει το λαθος να στεκετε στο φαινεσθαι και οχι στην ουσια. Αν ενα point and click με μια αδιαφορη χιλιοειπωμενη ιστορια και τους γνωστους γριφους, ειναι πιο "περιπετειωδες" απο ενα αλλο παιχνιδι που μπορει να λειτουργει με αλλους ορους αλλα τελικα σε βαζει πολυ βαθια στην ιστορια, ειναι στην κριση του καθενος μας.

Ουτε καν σκεφτηκα πως παιζεις μονο point and click και μαλλον το εχεις παρει πιο προσωπικα αποτι θα επρεπε.
Και ΝΑΙ πιστευω οτι οποιος μενει στα ιδια που εχει συνηθισει να βλεπει η να παιζει μενει στασιμος και δεν ειναι ανοιχτος σε νεες εμπειριες. Σε οποιαδηποτε μορφη δημιουργιας υπαρχει ο συντηρητισμος και η προοδος. Ειναι απλα η αποψη μου. Σε μια στιγμη εντασης και διαφωνιας μπορει να το εγραψα "παιξτε το ιδιο παιχνιδι για παντα"¨που σαφως εχει και μια δοση ειρωνιας. Αν αυτο ενοχλησε τοσο ζητω συγνωμη.

Οσον αφορα στο οτι σε καλυπτουν τα σχολια της Γιοβανας που λεει οτι "επρεπε να κανεις το σχημα της καφετεριας (!) για να πιεις καφε", παιδια σορρυ αλλα δεν εχετε καταλαβει κατι για τα controls του παιχνιδιου!!

Και τελος, βεβαιως μορφη διασκεδασης ειναι τα παιχνιδια, αλλα εγω θα ηθελα καποια στιγμη εκτος απο διασκεδαση να γινουν και τεχνη.Και για την διασκεδαση αλλα και για την τεχνη μπορουμε να διαφωνουμε για την ποιοτητα τους και τα ειδη τους. Και επειδη το Heavy Rain ειναι προς αυτη τη καλλιτεχνικη κατευθυνση (ο δημιουργος του δεν λεει ΚΑΝ οτι ειναι adventure και δεν λεει ΚΑΝ οτι ειναι παιχνιδι!!!!) αγνοωντας πολλα απο αυτα που περιμενουν οι κλασσικοι gamers, και δινοντας εμφαση σε αυτα που θελει να πει ο δημιουργος του, το επικροτω και το περιμενω με ανυπομονησια. Και πιστεψτε με θα ειναι ΚΑΛΟ!

Παλι μπλεχτηκα στην ιδια συζητηση παρολα αυτα! Δεν εχει τελος!

More
28 Ιαν 2010 17:33 #26574 by dukeM
Replied by dukeM on topic Re: Fahrenheit
Προσωπικά, το θεωρώ από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είναι ή δεν είναι adventure.

More
28 Ιαν 2010 20:00 #26579 by crocark
Χαίρομαι που κατανοείς το πως μου φάνηκε η συγκεκριμένη έκφραση. Κι εγώ παραδέχομαι την όποια υπερβολή μου στη σύγκριση, αλλά θέλω να εξηγηθώ.
Για να παίξω το Fahrnheit με ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι θέλω 4 αλκαλικές μπαταρίες την ημέρα. Σίγουρα περισσότερες από τα καθαρόαιμα action (ας πούμε shooter). Τα κλικ στο παιχνίδι σε ποντίκι και πλήκτρα είναι απίστευτα πολλά. Και απαιτείται και δεξιότητα στο χειρισμό τους. Πως να μη συμφωνώ λοιπόν με τη Giovanna; Για μένα τα adventures απαιτούν σκέψη και μόνο σκέψη για να λυθούν΄και όχι "ακροβατικά" :wink: Όταν σ' ένα adventure κολλήσω σε κάποιο σημείο και χρειαστώ βοήθεια, θα μπω στο advocate να ζητήσω κάποιο hint. Στο Fahrenheit τα σημεία που κόλλησα δεν μπορούν να προσπεραστούν με hints (δεν ξέρω αν υφίστανται cheat codes :wink: ).
Τέλος για το Fahrenheit αν θυμάμαι καλά είναι η πρώτη φορά που κάνω οποιαδήποτε αναφορά. Για το Heavy Rain δεν έχω πει ποτέ τίποτα κι από τη στιγμή που δε γνωρίζω δεν πρόκειται να πω. Πόσο μάλλον να το θάψω κιόλας. Αντιθέτως χαίρομαι που στο αντίστοιχο thread υπάρχει τόσος ενθουσιασμός και προσμονή. Δε χαίρομαι για μένα, γιατί προφανώς δεν είναι του στυλ μου. Χαίρομαι για σας που δείχνετε να σας αρέσει τρελά και καλά κάνετε. Ποτέ δε θα ήθελα να "τη σπάσω" σε κάποιον που δεν ταιριάζουν τα γούστα μας στη διασκέδαση. Μάλλον όμως έχεις δίκιο στο ότι η συζήτηση δεν έχει τέλος :wink:

Edit: Προσθήκη - Το ότι το "πήρα περισσότερο προσωπικά απ' ό,τι θα έπρεπε" ίσως έχει να κάνει με το γεγονός πως χθες τη νύχτα ασχολιόμουν με την παραβίαση μιας adventuroκλειδαριάς από τις 00.55 μέχρι τις 04.05 και γι' αυτό τα νεύρα μου ήταν κάπως, λόγω και της αυπνίας :D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Ιαν 2010 20:33 #26582 by woody
Το παιχνιδι ηταν αρχικα για playstation2 και το επαιξα εκει. To port για pc (επαιξα λιγο στο λαπτοπ μου) δεν μου φανηκε δυσκολο στο χειρισμο. Αλλα δεν το προχωρησα πολυ. Ομως εχω να πω οτι το εδωσα σε καλο μου φιλο που δεν εχει παιξει ΠΟΤΕ videogame αλλα ειναι φαν των thriller και το τερματισε χωρις κανενα προβλημα πολυ ενθουσιασμενος!! Τωρα σκεφτεται να παρει ps3 μονο για το Heavy Rain. Bεβαια αγορασε ενα joypad για pc. Αν το επαιζες με joypad σιγουρα δεν θα ειχες κανενα προβλημα...

More
28 Ιαν 2010 23:13 #26585 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Fahrenheit
@ woody & crocark
Έτσι τσακώνεστε συνήθως εσείς οι 2;; :D :D :D

crocark wrote: @ όλους
Με το σχόλιο μου - αιτία για να ανάψουν τα αίματα δεν είχα ποτέ διάθεση να προσβάλλω κανενός τις προτιμήσεις.

Coolαρε δεν πρόσβαλλες τις προτιμήσεις κανενός (νομίζω), συζήτηση κάναμε :wink:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
29 Ιαν 2010 01:44 #26592 by woody
Οχι πρωτη φορα τσακωθηκαμε, συνηθως τσακωνομαι με αλλους! :)

More
29 Ιαν 2010 17:25 #26597 by crocark
@ WickedMan

Δε θεωρώ ότι τσακώθηκα με κανέναν. Δες το σαν ανταλλαγή απόψεων :wink:

@ Woody

Είμαι σίγουρος πως με pad θα πήγαινε καλύτερα. Ωστόσο - αχ, με βάζεις σε πειρασμό και δε μου είναι κι εύκολο να το κρατήσω και να μην το πετάξω - τα pads είναι χρυσά και άγια (δεν έχω είναι η αλήθεια), αλλά δε φτιάχτηκαν για adventure games. Ούτε και το PS... Δεν το συνεχίζω, αλλά το επιχείρημα θα ήταν παραπλήσιο με το σχετικό με τα hints που έγραψα πιο πάνω. Επειδή μου φαίνεται πως πάω γυρεύοντας, τέλος. Δέχομαι πως ο καθένας μπορεί να ευχαριστιέται τα παιχνίδια που του αρέσουν και δεν πρέπει να τη σπάμε σε κάποιον με όποιες συγκρίσεις ή κατηγοριοποιήσεις :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
04 Δεκ 2010 23:04 #29749 by mikeliri
Replied by mikeliri on topic Re: Fahrenheit
Παιδια το παιχνιδι το ξεκινησα χτες και πραγματικα η ιστορια του με εχει καθηλωσει..Ο χειρισμος ενω στην αρχη παραξενευτηκα τωρα μπορω να πω πως τον εχω συνηθεισει..Καταλαβαινω ολα τα παιδια που συχαθηκαν τον χειρισμο του και δεν το κρυβω πως χτες το βραδυ ημουν σε φαση να το παρατησω και να το δω απο το youtube..Ημουν στον φρακτη κολλημενος για κανενα 3ωρο μεχρι που αλλαξα την ευαισθησια του mouse και το $^&$# σημειο το περασα στο λεπτο..Αν κατι με ενοχλει και μονο ειναι η μη δυνατοτητα save τη στιγμη που θες εσυ..

More
05 Δεκ 2010 10:16 #29758 by Fallen Angel

mikeliri wrote: [...]Ημουν στον φρακτη κολλημενος για κανενα 3ωρο[...]

Ποιον φράχτη; Στις αναμνήσεις όπου παίζεις ως παιδί στο στρατόπεδο;
Εάν ναι, join the club!! Δε θυμάμαι πόσες ώρες είχα κολλήσει εκεί πέρα. Τελικά για να μην σπάσω ολόκληρο το PC (το mouse υπέφερε ήδη), είχα βγει για μπυρίτσα για να ηρεμήσω και να το ξαναπροσπαθήσω... :lol: :lol:

More
05 Δεκ 2010 15:57 #29772 by mikeliri
Replied by mikeliri on topic Re: Fahrenheit

Fallen_Angel wrote: Ποιον φράχτη; Στις αναμνήσεις όπου παίζεις ως παιδί στο στρατόπεδο;

Ναι ναι εκει λέω που αλλου :lol: . Στο τσακ μιλαμε δεν το γυρισα σε ταινια. Ευτυχως μου κοψε (δεν το συνηθιζω ν'αλλαζω τις ρυθμισεις αφου αρχισω ενα παιχνιδι που τρεχει μια χαρα) και αλλαξα τη ρυθμιση του ποντικιου. Να σε ρωτησω κατι, για να γινει autosave πρεπει να τερματισω τα chapters που αφορουν το ιδιο χρονικο γεγονος για ολους τους χαρακτηρες? Ευχαριστω εκ των προτερων :)

More
05 Δεκ 2010 18:11 #29774 by Fallen Angel

mikeliri wrote: Ναι ναι εκει λέω που αλλου :lol: [...] Να σε ρωτησω κατι, για να γινει autosave πρεπει να τερματισω τα chapters που αφορουν το ιδιο χρονικο γεγονος για ολους τους χαρακτηρες? Ευχαριστω εκ των προτερων :)

Τι σημείο κι αυτό... τόσα χρόνια μετά και το θυμάμαι ξεκάθαρα!! Talk about παιδοψυχολογικά τραύματα!! :lol: :lol:
Αντίθετα, δε θυμάμαι τίποτα για το saving system. Sorryyy... :oops: