ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΙΙ
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Όπα ρε μεγάλε με τα πλούτη σου
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Tasos
- Templar Hunter
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
tsampikos wrote: Όταν ο άλλος σε βλέπει απλά σαν χρήμα και όχι σαν άνθρωπο θα πάρει αυτό που του αξίζει. Θα μπορούσαν, αν ήθελαν να κάνουν κάποιου είδους προσφορά στο κοινό, στα λεφτά του οποίου τόσο ποντάρουν. Εδώ μια καλή Blu Ray ταινία δεν κοστίζει τόσα. Τι να λέμε τώρα. Αν μου προσφέρουν και δώρο το πρώτο παιχνίδι, ίσως το ξανασκεφτώ.....
Τσαμπίκο σε βλέπω υπερβολικό.
Ο καθένας ξέρει τα οικονομικά του και τα διαχειρίζεται όπως νομίζει καλύτερα. Αλλά ήθελα να 'ξερα πόσο μεγάλη θεωρείς ότι είναι η διαφορά στην τιμή ανάμεσα σ' αυτό το παιχνίδι και στα υπόλοιπα που αγοράζεις. Όλες οι τελευταίες κυκλοφορίες στην Ελλάδα ξεκινούν στα 30 ευρώ. Κι αυτό έχει 35. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο, αλλά σίγουρα έχει πολλή περισσότερη δουλειά από πίσω σε σχέση με ό,τι άλλο έχω παίξει τα τελευταία 5 χρόνια.
Κι η σύγκριση με την BluRay ταινία είναι παντελώς άστοχη. Τι σχέση έχει μια ταινία που σκοπό έχει να βγάλει 1000% κέρδος μόνο από την προβολή της στις αίθουσες (το DVD και το BluRay έρχονται πολύ πίσω) με ένα παιχνίδι.
Κι επειδή θέλω να προλάβω ... μη μου αρχίσετε τη σύγκριση με τη Γερμανία πάλι. Γιατί όλα έχουν τα όριά τους. Συγκρίνετε καλύτερα πρώτα τις προυποθέσεις (εννοώ τη βοήθεια) με τις οποίες ξεκινούν έξω να φτιάξουν κάτι και τους φόρους τους με τα αντίστοιχα δικά μας και μετά ν' ακούσω ό,τι θέλετε.
Τέλος, βρέθηκε ένας άνθρωπος να φτιάξει ένα παιχνίδι, από αυτό βρίσκουν δουλειά κάποιες δεκάδες άνθρωποι και ένα μέρος των εσόδων του σημαντικό, για όσους τουλάχιστον κινούνται και ζουν σ' αυτή τη χώρα που όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο, πηγαίνει σε φόρους μήπως και συνεχίσουμε να έχουμε και αύριο όλα αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα ...
Όλοι εδώ μέσα μας βλέπουν σα χρήμα κι έξω μας βλέπουν σαν κολλητούς. Άντε πια με την ξενολαγνεία μερικών ...
Σε κανέναν δεν περισσεύουν 35 ?, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα 15 που κάνει το Edna στο Play. Αλλά η Anima και 5 να μας το έδινε εμείς κάτι θα βρίσκαμε να πούμε. Γιατί είμαστε κλασσικοί Έλληνες καταναλωτές. Εκεί που μας παίρνει να τα χώνουμε ... τα χώνουμε. Εκεί που δε μας παίρνει, κάνουμε την πάπια ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- shodan
- Schattenjäger
Δεν ξέρω τι δουλειά μπορεί να έχει ένα παιχνίδι σαν το runaway ας πούμε αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να συγκριθεί άμμεσα με ένα FM. Μόνο και μόνο το κόστος των καμερών, των σκηνικών και γιατί όχι και των ηθοποιών (60 άτομα δε νομίζω να το κάνανε για τη φουκαριάρα τη μάνα τους ή να μην είχαν έστω κάποια υποτυπώδη έξοδα) νομίζω εκτινάσει το budget στην κορυφή. Εδώ να αναφέρω ότι το παιχνίδι έχει χρηματοδοτηθεί και από την Ε.Ε. αλλά δεν ξέρω το ποσοστό το οποίο αποκλείεται να ήταν μεγάλο.
Προσωπικά δεν θεωρώ υπερβολικά μεγάλο το ποσό (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακόμα και 5 ευρώ λιγότερο δεν θα ήταν καλύτερα) από τη στιγμή που εγώ προσωπικά λόγω ενασχόλησης και με άλλη είδη παιχνιδιών αλλά και ως κάτοχος PS3 έχω πληρώσει παιχνίδι και με τη διπλάσια τιμή (αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο φυσικά).
Εν τέλει πρόκειται για μια ελληνική προσπάθεια από μια ανεξάρτητη και όχι κάποια φτασμένη εταιρεία οπότε δεν περίμενα να κοστίζει και 15 ευρώ.
Μιας και με πρόλαβε ο φίλος crocark δεν έχω να συμπληρώσω κάτι περισσότερο. Όποιος μπορεί να περιμένει ας το κάνει, λογικά θα το δούμε το παιχνιδάκι και σε φυσικά καταστήματα ίσως σε χαμηλότερη τιμή οπότε κανένα πρόβλημα.
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- Tasos
- Templar Hunter
- crocark
- Adventure's Advocate
shodan wrote: 60 άτομα δε νομίζω να το κάνανε για τη φουκαριάρα τη μάνα τους
Ίσως θα 'πρεπε όμως ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- moumiaq
- Spammer
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό είναι και κάτι που θα πρέπει να αναφέρεται και στα reviews. Ο αρθρογράφος δηλαδή ίσως θα πρέπει πέρα από την κριτική του παιχνιδιού να αναφέρει και το κατά πόσο κατά τη γνώμη του, το παιχνίδι αξίζει τα λεφτά που ζητάει. Κακώς παραλείπεται...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- crocark
- Adventure's Advocate
WickedMan wrote: Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό είναι και κάτι που θα πρέπει να αναφέρεται και στα reviews. Ο αρθρογράφος δηλαδή ίσως θα πρέπει πέρα από την κριτική του παιχνιδιού να αναφέρει και το κατά πόσο κατά τη γνώμη του, το παιχνίδι αξίζει τα λεφτά που ζητάει. Κακώς παραλείπεται...
Δεν έχεις άδικο. Με την υποσημείωση ότι όπως είπα και παραπάνω όλα τα παιχνίδια, είτε έχουν διάρκεια 50 ώρες είτε 3, ξεκινούν από 30? (και φυσικά πέφτουν με τους μήνες). Εξαίρεση μόνο τα παιχνίδια της Lace Mamba, που συνήθως βρίσκουμε από το εξωτερικό και που ένα μεγάλο μέρος από αυτά φαίνονται από όλες τις απόψεις ότι δεν αξίζουν πάνω από 15?. Επίσης και τα παιχνίδια του Boakes που συνήθως είναι κάτω από 20? και που όμως σπανίως θα τα δεις με τον καιρό να πέφτουν χαμηλότερα.
Στο θέμα. Εννοείται πως ειδικά στην κρίση μέσα βουτηγμένοι όπως είμαστε, σε κανέναν δεν περισσεύουν. Για το Συν.2 κι εμένα δε θα με χαλούσε να λέγανε αύριο 20?. Αλλά μου κάνει τη χειρότερη δυνατή εντύπωση το ότι κανείς δεν έχει γκρινιάξει ποτέ για ακρίβεια σε ξένες παραγωγές και όλοι πέσαμε πάνω στη μια και μοναδική ελληνική από το 2003 και μετά.
Το μόνο από τα παιχνίδια που αγόρασα φέτος κι άξιζε τα λεφτά του ήταν το Perry γιατί το πήρα 8? τρία χρόνια μετά. Όπως λέει κι ο Moumiaq περιμένουμε λίγο και όποτε η τιμή μας ταιριάζει, προβαίνουμε στην αγορά. Αλλά αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτά που μας ζητάνε εξαρχής, γιατί ρε αδερφέ δε γουστάρουμε στο κάτω - κάτω, δεν έχουμε το δικαίωμα (όχι τουλάχιστον πριν δούμε το προιόν) να χαρακτηρίζουμε αυτούς που το πουλάνε αρπακολατζήδες, αρπαχτάκηδες, ακριβούς ή ότι θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Δεν είναι έτσι.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Δηλαδή εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε την τιμή που την βρίσκουμε ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ, πίστεψε με δεν κρίνομαι το παιγνίδι που ακόμα δεν έχουμε παίξει και ούτε είμαστε αρπακολατζήδες μην μας αδικείς, όπως εσύ είσαι πρόθυμος να πληρώσεις όσα σου ζητήσουνε γιατί έτσι γουστάρεις, έχουμε και εμείς το δικαίωμα να κρίνουμε κάτι που δεν μας αρέσει.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
crocark wrote: Αλλά μου κάνει τη χειρότερη δυνατή εντύπωση το ότι κανείς δεν έχει γκρινιάξει ποτέ για ακρίβεια σε ξένες παραγωγές και όλοι πέσαμε πάνω στη μια και μοναδική ελληνική από το 2003 και μετά.
Εδώ δε νομίζω να έχεις δίκιο. Δεν ξέρω γιατί έτυχε να ανοίξει η συγκεκριμένη συζήτηση στο thread για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Προσωπικά έχω βαρεθεί να φωνάζω για τις υψηλές τιμές των adventures τα τελευταία χρόνια, άλλα έχω ακούσει αρκετές φωνές και από άλλους. Έχω βαρεθεί κάθε χρόνο να παίζω adventures που έχουν κυκλοφορήσει minimum 2-3 χρόνια πριν. Το να αγοράσω παιχνίδι μόλις κυκλοφορήσει πρέπει να το έχω κάνει 3-4 φορές στη ζωή μου και αυτό σε τρομερά ειδικές περιπτώσεις (Syberia 2, Dreamfall, Gray Matter) που απλά δεν είχα την υπομονή να περιμένω. Γενικά το να δίνω 30-40 ευρώ για 15-20 ώρες gameplay το βρίσκω παράλογο και απλά δεν το κάνω.
crocark wrote: Αλλά αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτά που μας ζητάνε εξαρχής, γιατί ρε αδερφέ δε γουστάρουμε στο κάτω - κάτω, δεν έχουμε το δικαίωμα (όχι τουλάχιστον πριν δούμε το προιόν) να χαρακτηρίζουμε αυτούς που το πουλάνε αρπακολατζήδες, αρπαχτάκηδες, ακριβούς ή ότι θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.
Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα. Στο κάτω κάτω ο καθένας κάνει τις επιλογές που κρίνει σωστές. Τόσο οι εταιρίες όσο και οι gamers από την πλευρά τους. Δε χρειάζεται να γινόμαστε κακοί και να γκρινιάζουμε. Αν όμως (λέμε τώρα) σε λίγο καιρό η Anima (και η κάθε άλλη εταιρία, ελληνική ή ξένη) χρεοκοπήσει επειδή το παιχνίδι της δεν πήγε καλά, μην βγει κανείς και κατηγορήσει τους gamers επειδή "δεν στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών". Είπαμε, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Το σημειώνω αυτό το τελευταίο, διότι το έχω ακούσει άπειρες φορές και είναι μέγιστη μπαρούφα. Απλά για να χουμε κάτι να πούμε...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- f2bnp
- Elite Member
Με τον καιρό βέβαια πέφτουν σε αντίθεση με τις κονσόλες όπου τα 60αρια δίνουν και παίρνουν.
Από εκεί και ύστερα γιατί τα Adventures να κοστολογούνται πιο λίγο από τα υπόλοιπα PC Games; Άλλωστε, προσφέρουν πολύ παραπάνω gameplay από οποιοδήποτε FPS του 5ωρου. Δηλαδή οι developers των Adventures είναι οι μαλάκες της υπόθεσης; Δεν το καταλαβαίνω αυτό και στην τελική το ότι το Συνωμοσίες 2 επιχειρεί κάτι σαν το Tex Murphy και σε μία χώρα όπως το Ελλαδιστάν πιστεύω πως πρέπει να δώσει έναυσμα να τα υποστηρίξουμε τα παιδιά.
Προσωπικά, μάλλον θα το κατεβάσω αρχικά, εκτός και εαν βγάλουν κάποιο demo που θεωρώ απαραίτητο πριν οποιαδήποτε αγορά, και εαν μου αρέσει θα το τσιμπήσω.
Όσο για εσένα Giovanna, απορώ με το ύφος σου και ελπίζω πως απλώς είχες φορτώσει εκείνη την στιγμή.
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Μην απορείς για το ύφος μου, έχω συνηθίσει να υποστηρίζω τις επιλογές μου, και η πατρίδα μας λέγετε Ελλάδα. :shock:
- tsampikos
- Master of Dimensions