ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΙΙ
- crocark
- Adventure's Advocate
Δεν είπα αρπακολατζή κανένα. Από εμάς ή άλλον εκτός site. Είπα ότι είναι άδικο να χαρακτηρίζουμε κάποιοι εδώ μέσα τους Έλληνες δημιουργούς αρπακολατζήδες.
@ Tsampikos
Φίλε, εξακολουθώ να σε βρίσκω τελείως λάθος. Θεωρώ ότι είσαι προκατειλημμένος απέναντι σε ο,τιδήποτε ελληνικό.
Σου ξαναλέω επίσης ότι εδώ το ΦΠΑ είναι 23%. Έξω πόσο είναι; Με το ΦΠΑ το έξω πάντως δεν μπορείς να έχεις απαίτηση τα παιδιά σου να έχουν την όποια παιδεία και να τυχαίνεις οιασδήποτε υπηρεσίας υγείας από το εθνικό σύστημα υγείας ή από ο,τιδήποτε θα προκύψει πιθανώς στη θέση του ΕΣΥ από Ιούνιο και μετά. Π.χ. τα ελικόπτερα της ΠΑ και του ΕΚΑΒ που θα κάνουν μια διακομιδή από τη Ρόδο ή την Κω στον Ευαγγελισμό, λειτουργούν με το ΦΠΑ που πληρώνουμε (τόσο ακριβά συμφωνώ) εδώ στην Ελλάδα. Όχι από αυτό που πληρώνεις στη ttg ή την dtp.
Αυτός είναι κι ο λόγος που προτιμώ όταν υπάρχει κάτι στα ελληνικά καταστήματα να το παίρνω από αυτά (πάντα ακριβότερα) και που χαίρομαι όταν ελληνικές εταιρείες κάνουν τόσο μεγάλες κινήσεις.
Και μιας και είπα μεγάλη κίνηση. Από το ύφος σου καταλαβαίνω ότι θεωρείς τα παιχνίδια της Anima αμεληταία ποσότητα. Έχεις υπόψη σου τις πωλήσεις του 1ου; Θέλω να πιστεύω ότι φέραν ένα κάποιο συνάλλαγμα στη χώρα. Αν κρίνω τουλάχιστον από:
www.justadventure.com/reviews/Co ... acies.shtm
www.adventuregamers.com/article/id,303
www.gameboomers.com/reviews/Cc/C ... nny100.htm
αλλά και διάφορα forums, όπου οι απόψεις διίστανται, αλλά δείχνουν ότι ένας κάποιος αριθμός παικτών διεθνώς ασχολήθηκε με το παιχνίδι.
Τώρα και κινδυνεύοντας να στενοχωρήσω το φίλο μου τον Τάσο (ελπίζω όμως ότι θα καταλάβει το πνεύμα μου) δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν παραγωγές σαν της ttg με ένα FMV που πήρε πάνω από 5 χρόνια ανάπτυξης κι έχει τόσες επιπλέον εργασίες από οποιοδήποτε άλλο adventure που κυκλοφόρησε την τελευταία δεκαετία, γιατί πολύ απλά δεν κυκλοφόρησε άλλο τέτοιο. Και συνεχίζουν να υπάρχουν παίκτες (διεθνώς) που σκίζονται για να παίξουν ξανά FMV.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- tsampikos
- Master of Dimensions
Το είδος του παιχνιδιού και πόσο καιρο πήρε για να φταχτεί δεν έχει καμία σημασία. Δεν υποτιμώ τα παιχνίδια της εν λόγω εταιρείας. Αλλά αν κάποιος σε πάει με 100 κάνε τον να σε πάει με 1000. Εσύ θα είσαι ο κερδισμένος, με τα...κέρδη σου να εκτοξεύονται.
- Tasos
- Templar Hunter
Τώρα και κινδυνεύοντας να στενοχωρήσω το φίλο μου τον Τάσο (ελπίζω όμως ότι θα καταλάβει το πνεύμα μου) δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν παραγωγές σαν της ttg με ένα FMV που πήρε πάνω από 5 χρόνια ανάπτυξης κι έχει τόσες επιπλέον εργασίες από οποιοδήποτε άλλο adventure που κυκλοφόρησε την τελευταία δεκαετία, γιατί πολύ απλά δεν κυκλοφόρησε άλλο τέτοιο.
Δεν με στεναχωρείς καθόλου και συμφωνώ με το σκεπτικό σου... Επιμένω πως δεν είμαι σε θέση να συγκρίνω την ποσότητα της δουλειάς ανάμεσα σ' ένα FMV και σ' ένα παιχνίδι με γραφικά, οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ επ' αυτού. Θέλω πάντως να υπογραμμίσω κι εγώ τις πωλήσεις του πρώτου παιχνιδιού, που ήταν πολύ υψηλές... Βέβαια, θέλω να πω, πως στην περίπτωση του πρώτου, τα μεγάλο μείον ήταν η ερασιτεχνικότητα στην ηθοποιία. Έχει αλλάξει άραγε κάτι σ' αυτόν τον τομέα στο δεύτερο παιχνίδι;; Και, επίσης, άλλη μια απορία: όταν ήταν στις απαρχές του το παιχνίδι, είχα ακούσει κάτι για επιδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα... Ισχύει κάτι τέτοιο;; Υποθέτω πως όχι γιατί αλλιώς υποθέτω πως θα το ανέφεραν στο site τους...
- shodan
- Schattenjäger
Tasos wrote:
Και, επίσης, άλλη μια απορία: όταν ήταν στις απαρχές του το παιχνίδι, είχα ακούσει κάτι για επιδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα... Ισχύει κάτι τέτοιο;; Υποθέτω πως όχι γιατί αλλιώς υποθέτω πως θα το ανέφεραν στο site τους...
Αν προσέξεις τα εξώφυλλα του παιχνιδιού στη σελίδα του Νίκου στο fb θα προσέξεις στο πίσω μέρος χαμηλά τη σημαιούλα της ευρωπαικής ένωσης και αναφέρει κατά λέξη: "Χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Τεχνο..κάτι".
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- crocark
- Adventure's Advocate
Πιστεύω ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην ηθοποιία, χωρίς να έχω δει το παιχνίδι και, περισσότερο, χωρίς να ξέρω αν οι άνθρωποι που παίζουν έχουν σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Προσωπικά δε με αφορά. Ειδικά από τη στιγμή που, δυστυχώς, παίζουν στο γήπεδο χωρίς αντίπαλο. Μακάρι να έφτιαχναν οι κολοσσοί του χώρου τέτοιου επιπέδου παραγωγές και τότε να είχαμε να συγκρίνουμε. Επίσης εγώ είμαι και ρομαντικός. Αν θέλεις, μου φαίνεται κι αστείο το γεγονός πως μπορεί κάποιους από αυτούς να τους δω το καλοκαίρι στην παραλία.
@ Τσαμπίκο
Δε βρίσκω κάτι παράλογο σ' αυτά που λες στο τελευταίο σου μήνυμα. Αν και θεωρώ την τιμή 6,5? για το πρώτο όπως αναφέρει ο φίλος πιο πάνω καλή ευκαιρία. Επίσης στα τόσα χρόνια που παίζω adventures δεν έχω δει ποτέ μα ποτέ "των ποτών" να προσφέρεται πακέτο προσφοράς 2 ή περισσοτέρων παιχνιδιών από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού. Δεν μπορώ να θεωρήσω τίποτα από αυτά παράλογο ωστόσο. Είναι η αντίληψή σου για τα πράγματα που θα μπορούσε να συμπίπτει ή όχι με την αντίληψη του δημιουργού και τυχαίνει να μη συμπίπτει.
Εκεί που διαφωνώ φανατικά, φιλικά πάντα και χωρίς να θέλω να συνεχίσω τη συζήτηση πάνω σ' αυτό, είναι με την αντίληψη ότι είμαστε στη χώρα με τα λαμόγια και τους αρπαχτάκηδες. Ο υπόλοιπος κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος κι εν προκειμένω οι ξένες εταιρείες έχουν στο μυαλό τους αδιάλειπτα το συμφέρον του καταναλωτή/gamer και οι 2-3 δικές μας έχουν στο μυαλό τους μόνο το ξεζούμισμα. Προφανώς εκφράζω αυτήν την αντίθετη άποψη σε μια περίοδο που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα βοηθά να αποκτήσει περισσότερους οπαδούς η παραπάνω άποψη. Ίσως να κρίνω εξ' ιδίων τ' αλλότρια ή να είμαι ρομαντικός. Αλλά οι γενικές προειλημμένες καταδικαστικές απόψεις δε με εκφράζουν.
F2bnp wrote: ... σε μία χώρα όπως το Ελλαδιστάν ...
Αν και είναι προφανές πως συμφωνούμε στο βασικό θέμα, με όσα είπα παραπάνω δε θα μπορούσα να μην το θίξω ...
Καταλαβαίνω πως λέγεται ο όρος όταν λέγεται και φυσικά δε θα πω σε κανέναν τι να λέει και τι να μη λέει. Απλά ακριβώς για τους παραπάνω λόγους (@ Τσαμπίκος) οφείλω να εκφράσω και με τον όρο αυτό τη διαφωνία μου. Να κάτι με το οποίο συμφωνώ και με τη Giovanna
Κανείς μας δεν έχει παίξει το παιχνίδι ακόμη, αλλά εύχομαι ειλικρινά να είναι πολύ καλό (... με τόσο που το έχω υποστηρίξει) και για να δείξουν εκτός των άλλων ότι μπορεί σ' αυτήν τη χώρα να γίνονατι και καλά πράγματα.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- f2bnp
- Elite Member
Giovanna, κάνε όπως νομίζεις, δεν θα το συνεχίσω, εαν θέλω να τσακωθώ ανευ λόγου και αιτίας θα πάω στο PC Master Forum που έχει και το κατάλληλο κοινό
- crocark
- Adventure's Advocate
Με εκφράζει απόλυτα ό,τι λες. παρόλο που, άσχετος ων με MMOs, η γνώση μου για την Aventurine ξεκινάει και τελειώνει σ' ένα άρθρο του Τσουρινάκη πριν χρόνια. Νορβηγοί ή κάτι τέτοιο; Θυμάμαι καλά; Και μόνο το γεγονός ότι παράγουν το έργο τους εδώ είναι σημαντικό για μένα.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Pournelaos
- Moderator
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Δεν θέλω να μαλώσω μαζί σου ή με κανέναν άλλο, ίσως μερικές φορές το χιούμορ μου να είναι λίγο εκρηκτικό αλλά εγώ με 35? θα πάω να φάω στο ταβερνάκι της γειτονιάς μου, θα πληρώσω 20? και τα υπόλοιπα 15? θα τα πιω ποτάκια, και όπως είπες και εσύ πάω στο Forum του PC Master να πλακωθώ, μια φορά που είπα ότι μου αρέσουνε ΜΟΝΟ τα παιγνίδια adventure μου την πέσανε καμιά δεκαριά πιτσιρικάδες actionades και με βρίζανε, δεν είναι κακό
- EmperorXIII
- Banned
Και μιας και το θέμα πήγε στα FMV, να πω πως το Darkstar 30 ευρώ έκανε φέτος που βγήκε στην αρχή νομίζω..
Einai ena xorto magiko........
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- shodan
- Schattenjäger
Πι.Ες: Πολύ σπαστικό το Laserlock.... (πρέπει να έχω συνέχεια το δισκάκι στο drive για να παίξω). Γιατί κύριοι της anima το κάνετε αυτό; Εγώ είμαι ψείρας και το θέλω σε άριστη κατάσταση το δισκάκι μου, όχι να το ταλαιπωρώ στο drive.
Κατά τα άλλα θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- crocark
- Adventure's Advocate
Θα μας πεις κι άλλα όσο το προχωράς, ε;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- shodan
- Schattenjäger
- crocark
- Adventure's Advocate